Best beoordeelde gietvloer specialist met 256 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Egaline vloer

Egaline is een uitstekend middel om ondervloeren volledig te egaliseren, zodat de gietvloer die eroverheen wordt gelegd mooi en zonder oneffenheden uithardt. Grote scheuren en gaten behandelen we voor en daaroverheen leggen we de egaline vloer om tot het mooiste resultaat te komen. Wilt u een gietvloer, maar zijn er op uw ondervloer (grote) oneffenheden zichtbaar? Ga voor een egaline vloer van Coatingvloer.nl en profiteer van:

  • Een ondervloer zonder oneffenheden
  • 1 vaste contactpersoon gedurende het project
  • Korting op meer vierkante meters
  • Een uitgebreide showroom in Amsterdam

Belangrijkste kenmerken van een egaline vloer

Designvloeren Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Ondergronden Laagdikte Vloerverwarming Prijs vanaf €/m2
Egaline vloer Woningen, winkels en kantoren Ondergrond egaliseren voor gietvloer – Cement
– Gips
– Vezelverstrekte
– Cement
– Anhydriet
– Fermacell
– Tegels
– Lijmresten
3,00 mm – 10,00 mm      15,- per m2

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van egaline voor uw woning, nieuwbouwproject of bedrijf, neem dan contact met ons op via onderstaande buttons. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

Bel: 020 845 2650 Gratis prijssberekening Foto’s recente projecten

Wat is egaline?

Egaline is een mengsel van cement en verschillende kunstharsen. Wanneer we de egaline gieten, dan heeft dit mengsel ook een zelf-nivellerende werking. Dit betekent dat oneffenheden niet meer zichtbaar zijn wanneer de egaline vloer opgedroogd is. Dit heeft enkele grote voordelen!

De voordelen van een egaline vloer

Het grootste voordeel van een egaline vloer is dat we – nadat de vloer is opgedroogd – uitstekend een gietvloer kunnen plaatsen, zonder oneffenheden terug te zien. U geniet met een ondervloer van egaline dus altijd van een perfecte gietvloer. Bovendien profiteert u ook van een gietvloer die gecombineerd kan worden met vloerverwarming.

Egaline als ondervloer

Egaline werkt egaliserend. U kunt er dus van uitgaan dat dit mengsel zeer geschikt is voor gietvloeren, maar ook voor o.a. pvc- en laminaatvloeren. De egaline wordt hard en hecht zich aan de ondervloer, in veel gevallen is dat kaal beton. Het hecht zich ook aan de oneffenheden, zoals scheuren en gaten, en zorgt voor een vlakke afwerking.

Het aanbrengen van een egaline ondervloer

We brengen een egaline ondervloer op de volgende manier aan:

Stap 1. Ondergrond voorbereiden

Voor we de egaline kunnen storten, moeten we de ondergrond voorbereiden. We vullen alle gaten met epoxymortel en alle scheuren behandelen we met krammen, glasvlies en epoxy. Dit laten we goed uitharden en vervolgens behandelen we de vloer met een primer. indien nodig gebruiken we hiervoor een primer met epoxyhars.

Stap 2. Egalisatiemortel maken en storten

Op basis van uw wensen maken we een egalisatiemortel die we vervolgens over de kale vloer storten. We verdelen dit mengsel en laten het zijn egaliserende werk doen. Doorgaans leggen we een dikte tussen de 3 en 10 mm.

Stap 3. Egaline vloer laten drogen

Op basis van onder andere de laagdikte en de temperatuur in de ruimte bepalen we de droogtijd van de egaline. Ook de soort egalisatiemortel is bepalend voor de droogtijd.

Stap 4. Egaline vloer opschuren

Als de egalisatiemortel volledig droog is, dan zouden er geen oneffenheden meer zichtbaar moeten zijn. Om helemaal zeker te zijn van een vlakke vloer, schuren we de egaline vloer altijd even op. Voor de afwerking van een egaline vloer kunt u kiezen voor de design betonvloer.

Kosten egaline vloer

Voor de totaalprijs van een egaline vloer zijn enkele factoren van belang om in het achterhoofd te houden. Zo speelt de laagdikte een belangrijke rol in de prijsbepaling, maar ook het type ondervloer en hoeveel werkzaamheden we moeten verrichten. Doorgaans mag u uitgaan van een vanafprijs van €15,- per vierkante meter.

Meer oppervlakte, lagere kosten

Net als bij al onze andere gietvloeren geldt: hoe meer vierkante meters u in 1 keer laat voorzien van een egaline vloer, des te lager de totaalprijs. Dit werkt vanzelfsprekend ook wanneer u met meerdere huishoudens kiest voor een egaline vloer. En dit is ook precies de reden waarom veel nieuwbouwprojectontwikkelaars kiezen voor een gietvloer!

Gemiddelde kosten voor een egaline vloer

EGALINE VLOER PRIJS M2 EXCL. BTW VANAFPRIJS (EXCL. BTW)
Egaline vloer 20-50 m2 900,-
Egaline vloer 51 – 100 m2 19,- per m2
Egaline vloer 101 – 150 m2 18,- per m2
Egaline vloer 151 – 200 m2 17,- per m2

“Voor een nieuwbouwproject dat ik overzag wilde ik een betrouwbare partner die grote projecten aan kan. Die partner vond ik in Coatingvloer. Ze hebben me uitstekend geadviseerd en samen zorgden we voor mooie nieuwbouwappartementen”

Egaline vloer onderhouden

Omdat egaline voor de ondervloer gebruikt wordt, hoeft u hem niet te onderhouden.

Kleur egaline vloer

Egaline is in 1 kleur beschikbaar, omdat we het mengsel uitsluitend als ondervloer gebruiken. De egaline vloer moet altijd afgewerkt worden met bijvoorbeeld een design betonvloer en daarbij kunt u natuurlijk wel kiezen uit alle mogelijke kleuren.

Verschil tussen egaline en een gietvloer

Het grote verschil tussen een egaline vloer en een gietvloer is dat egaline uitstekend gebruikt kan worden als ondervloer om de kale betonvloer, het laminaat of een andere ondergrond te egaliseren, maar niet geschikt is als afwerkvloer. Voor een beschadigde ondergrond gebruiken we dus eerst een egaline vloer en daarna pas de gietvloer om het mooiste resultaat te bereiken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer en wilt u de ondergrond laten egaliseren voor het mooiste resultaat? Onze specialisten kunnen u uitstekend adviseren over de voordelen van egaline in combinatie met een afwerkvloer. Neem contact met ons op of bezoek onze showroom in Amsterdam. Hier vindt u onze gehele collectie gietvloeren. Heeft u uw keuze voor een egaline vloer al gemaakt en wilt u een prijsberekening ontvangen? Dat kan via de oranje button.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Onze gietvloer showroom

Onze gietvloer showroom

Bezoek onze showroom in Amsterdam

In de showroom in Amsterdam laten we u graag onze collectie egaline vloeren zien. Ook adviseren we u over de juiste vloer en ontvangt u een prijsindicatie. Maak vooraf even een afspraak, zodat we voldoende tijd voor u kunnen reserveren.

Bekijk showroom

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan