Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Egaline vloer

Egaline is een uitstekend middel om ondervloeren volledig te egaliseren, zodat de gietvloer die eroverheen wordt gelegd mooi en zonder oneffenheden uithardt. Grote scheuren en gaten behandelen we voor en daaroverheen leggen we de egaline vloer om tot het mooiste resultaat te komen. Wilt u een gietvloer, maar zijn er op uw ondervloer (grote) oneffenheden zichtbaar? Ga voor een egaline vloer van Coatingvloer.nl en profiteer van:

  • Een ondervloer zonder oneffenheden
  • 1 vaste contactpersoon gedurende het project
  • Korting op meer vierkante meters
  • Een uitgebreide showroom in Amsterdam

Belangrijkste kenmerken van een egaline vloer

Designvloeren Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Ondergronden Laagdikte Vloerverwarming Prijs vanaf €/m2
Egaline vloer Woningen, winkels en kantoren Ondergrond egaliseren voor gietvloer – Cement
– Gips
– Vezelverstrekte
– Cement
– Anhydriet
– Fermacell
– Tegels
– Lijmresten
3,00 mm – 10,00 mm      15,- per m2

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van egaline voor uw woning, nieuwbouwproject of bedrijf, neem dan contact met ons op via onderstaande buttons. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

Bel: 020 845 2650 Gratis prijssberekening Foto’s recente projecten

Wat is egaline?

Egaline is een mengsel van cement en verschillende kunstharsen. Wanneer we de egaline gieten, dan heeft dit mengsel ook een zelf-nivellerende werking. Dit betekent dat oneffenheden niet meer zichtbaar zijn wanneer de egaline vloer opgedroogd is. Dit heeft enkele grote voordelen!

De voordelen van een egaline vloer

Het grootste voordeel van een egaline vloer is dat we – nadat de vloer is opgedroogd – uitstekend een gietvloer kunnen plaatsen, zonder oneffenheden terug te zien. We gebruiken dit materiaal vaak voor betonvloer egaliseren. U geniet met een ondervloer van egaline dus altijd van een perfecte gietvloer. Bovendien profiteert u ook van een gietvloer die gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Genoeg redenen waarom een vloer laten egaliseren slim is.

Egaline als ondervloer

Dit materiaal werkt egaliserend. U kunt er dus van uitgaan dat dit mengsel zeer geschikt is voor gietvloeren, maar ook voor o.a. pvc- en laminaatvloeren. De egaline wordt hard en hecht zich aan de ondervloer, in veel gevallen is dat kaal beton. Ook als er forse beschadigingen aan de ondervloer zitten kunnen we dit wegwerken voordat we de afwerkvloer aanleggen. Het hecht zich namelijk ook aan de oneffenheden, zoals scheuren en gaten, en zorgt voor een vlakke afwerking.

Egaline over tegels

Heeft u een tegelvloer die u wilt egaliseren? Voor we een gietvloer over een tegelvloer kunnen aanleggen, gaan we eerst een volledig glad oppervlak creëren. We gebruiken egaline over tegels om voegen en andere oneffenheden weg te werken. Het aanbrengen van de egalisatiemortel op een vloer van tegels doen we met een pleisterspaan. Met dit gereedschap zorgen we voor een gelijkmatige verdeling van de egaline over de plavuizen. Door het zelf-nivellerende karakter vloeit de egaline uit over het oppervlak en trekt het materiaal zal zichzelf uiteindelijk strak. Daarna kunnen we een gegoten dekvloer naar keuze aanleggen.

Houten vloer egaliseren

In veel oudere woningen liggen houten vloeren. Na verloop van tijd gaat een houten vloer werken, kromtrekken en opbollen. Zo’n houten vloer hoeft in veel gevallen niet te worden verwijderd voor u een gietvloer laat aanbrengen. Met een egaliserende laag zorgen we dat uw oude houten vloer in een egaal oppervlak verandert. Om voor goede hechting te zorgen maken we de houtvloer eerst stofvrij en vetvrij. Daarna brengen we ter egalisatie het benodigde aantal lagen egalisatiemortel aan.

Het aanbrengen van een egaline ondervloer

Hoe gaat egaline aanbrengen precies in zijn werk? We maken het proces van vloer laten egaliseren inzichtelijk, zodat u weet welke stappen onderdeel uitmaken van het egaliseren. We brengen een egaliserende ondervloer op de volgende manier aan:

Stap 1. Ondergrond voorbereiden

Voor we de egaline kunnen storten, moeten we de ondergrond voorbereiden. We vullen alle gaten met epoxymortel en alle scheuren behandelen we met krammen, glasvlies en epoxy. Dit laten we goed uitharden en vervolgens behandelen we de vloer met een primer. indien nodig gebruiken we hiervoor een primer met epoxyhars.

Stap 2. Egalisatiemortel maken en storten

Op basis van uw wensen maken we een egalisatiemortel die we vervolgens over de kale vloer storten. We verdelen dit mengsel en laten het zijn egaliserende werk doen. Afhankelijk van de diepte en hoogte van oneffenheden brengen we een dunne of dikkere laag egaline aan. Doorgaans leggen we een dikte tussen de 3 en 10 mm.

Stap 3. Egaline vloer laten drogen

Op basis van onder andere de laagdikte en de temperatuur in de ruimte bepalen we de droogtijd. Ook de soort egalisatiemortel is bepalend voor de droogtijd.

Stap 4. Egaline vloer opschuren

Als de egalisatiemortel volledig droog is, dan zouden er geen oneffenheden meer zichtbaar moeten zijn. Om helemaal zeker te zijn van een vlakke vloer, schuren we de egaliserende vloer altijd even op. Voor de afwerking van een egaline vloer kunt u kiezen voor de design betonvloer.

Droogtijd egaline

Het duurt gemiddeld 12 tot 48 uur voordat de egaline volledig is uitgehard en de afwerkvloer (zoals een gietvloer) kan worden gelegd. We maken gebruik van sneldrogende egaline. Na ongeveer 4 uur zijn de meeste egaline ondervloeren beloopbaar. Temperatuur, ventilatie, de soort egaline, de ondervloer en de dikte van de egalinelaag zijn allemaal factoren die de egaline droogtijd beïnvloeden. Kamertemperatuur, tussen de 15 en de 20 graden, zorgt voor het beste droogproces.

Vloer egaliseren kosten

Voor de totaalprijs van een egaliseren vloer zijn enkele factoren van belang om in het achterhoofd te houden. Zo speelt de laagdikte een belangrijke rol in de prijsbepaling, maar ook het type ondervloer en hoeveel werkzaamheden we moeten verrichten. Voor een betonvloer egaliseren zijn de kosten lager dan voor houten vloeren. Doorgaans mag u uitgaan van een vanafprijs van €15,- per vierkante meter.

Meer oppervlakte, lagere kosten egaliseren vloer

Net als bij al onze andere gietvloeren geldt: hoe meer vierkante meters u in 1 keer laat voorzien van een egaline vloer, des te lager de totaalprijs. Dit werkt vanzelfsprekend ook wanneer u met meerdere huishoudens kiest voor een egaline vloer. En dit is ook precies de reden waarom veel nieuwbouwprojectontwikkelaars kiezen voor een gietvloer!

Gemiddelde kosten voor een egaline vloer

EGALINE VLOER PRIJS M2 EXCL. BTW VANAFPRIJS (EXCL. BTW)
Egaline vloer 20-50 m2 900,-
Egaline vloer 51 – 100 m2 19,- per m2
Egaline vloer 101 – 150 m2 18,- per m2
Egaline vloer 151 – 200 m2 17,- per m2

“Voor een nieuwbouwproject dat ik overzag wilde ik een betrouwbare partner die grote projecten aan kan. Die partner vond ik in Coatingvloer. Ze hebben me uitstekend geadviseerd en samen zorgden we voor mooie nieuwbouwappartementen”

Waarom egaliseren?

Egaliseren is een van de belangrijkste onderdelen van het gietvloer leggen. Voor vele soorten vloeren is een egalisatie vloer de eerste stap naar een perfect strak resultaat. Een egale ondervloer zorgt er namelijk voor dat de dekvloer minder kan gaan werken (of helemaal niet) en daardoor verlengt u de levensduur van de vloer aanzienlijk. Oneffen gietvloeren zijn niet alleen onooglijk, maar er kunnen ook nog eens scheuren ontstaan als er gaten in de ondervloer zitten. Daarom is egaliseren vloer altijd een verstandige voorbereiding.

Kiest u voor een gietvloer? Dan is het essentieel dat de ondergrond stabiel, vlak en volledig vrij van stof en ander vuil is. Vuil belemmerd de hechting en oneffenheden blijven zichtbaar, ook nadat de gietlaag aangebracht is. Met een egalisatie vloer van egaline legt u de basis voor de perfect uitgevoerde gietvloer.

Hoe ziet een kale ondervloer eruit?

Veel mensen vragen zich af of een egalisatie vloer nodig is of dat ze hun dekvloer rechtstreeks op de kale ondervloer kunnen plaatsen. We leggen uit waaruit een ondervloer bestaat en wanneer is de egalisatie vloer nodig is. In appartementen wordt de kale, betonvloer meestal afgewerkt met een laag zandcement of anhydriet. Heeft u een huis op de begane grond dan stort men bij de bouw eerst een laag zand of er wordt een kruipruimte aangelegd. Hier komt een vochtwerende isolatielaag overheen te liggen voor de ondervloer aangelegd wordt, zodat uw woning en vloeren beschermd zijn tegen opkruipend vocht. De kale ondervloer is dus in veel gevallen een zandcement vloer, al dan niet met vloerverwarming. Ondanks dat deze ondervloeren vlak en strak aangelegd worden, is het toch vaak nodig om hier nog een egalisatie vloer aan te leggen voor u een gietvloer laat plaatsen.

Voordelen van een egalisatie vloer

Naast een perfect strakke basis voor uw gietvloer is het ook verstandig om uw ondervloer te laten egaliseren om vochtproblemen te voorkomen. Met een egaline vloer voorkomt u namelijk dat er ruimte tussen uw ondervloer en gietvloer blijft. Dit is een extra reden voor betonvloer egaliseren. Hoe klein de ruimte ook is, het levert altijd risico op vocht op. Een derde voordeel van een egaliserende voorbehandeling van de ondervloer is dat uw gietvloer langer in topconditie blijft. Bultjes, geulen en gaten onder gietvloer zijn in veel gevallen ook de plaatsen waar slijtage begint. Na verloop van tijd breidt deze slijtage uit. Zonder deze oneffenheden heeft de gietvloer geen ‘zwakke plekken’ waardoor de vloer dus langer meegaat.

Aanbrengen egalisatie vloer

Bij Coatingvloer.nl voeren we het egalisatie proces voor vloeren uit met egaline. Dit is een vloeibare egalisatie vloer waarmee we de optimale ondergrond creëren voor uw kunststof of cementgebonden gietvloer. Deze egalisatie techniek is eveneens efficiënt voor andere vloertypes zoals pvc, parket, linoleum, marmoleum en tapijtvloeren. Omdat egaline alleen als ondervloer gebruiken is deze egalisatie vloeivloer in één neutrale kleur beschikbaar. Het materiaal is alleen bedoeld voor het egaliseren vloer, dus van deze kleur ziet u niets terug nadat uw woonbeton of gietvloer aangelegd is.

Lees meer over de verschillen tussen gietvloeren en linoleum en marmoleum.

Egaline met vloerverwarming

Als u een gietvloer met vloerverwarming wil laten aanleggen zijn er verschillende mogelijkheden om de ondervloer af te werken. Als u de leidingen van de vloerverwarming laat infrezen in uw ondervloer dan kunt u daarna de ondervloer egaliseren met een laag egaline. Dit wordt vaak gedaan bij renovatieprojecten. Heeft u een nieuwbouwwoning en moet u de vloer waarin het leidingstelsel van de vloerverwarming komt te liggen in zijn geheel nog laten aanleggen? Dan gaan we eerst een laag zandcement over de vloerverwarming storten. Dit levert ten eerste lagere kosten op en zorgt ten tweede dat de leidingen goed zijn ingesloten. Indien nodig kunnen we de cementvloer daarna nog met egaline behandelen.

Egaline vloer onderhouden

Omdat egaline voor de ondervloer gebruikt wordt, hoeft u hem niet te onderhouden.

Kleur egaline vloer

Egaline is in 1 kleur beschikbaar, omdat we het mengsel uitsluitend als ondervloer gebruiken. De egaline vloer moet altijd afgewerkt worden met bijvoorbeeld een design betonvloer en daarbij kunt u natuurlijk wel kiezen uit alle mogelijke kleuren.

Verschil tussen egaline en een gietvloer

Het grote verschil tussen een egaline vloer en een gietvloer is het gebruik voor egaliseren vloer. Egaline kan uitstekend gebruikt worden als ondervloer om de kale betonvloer, het laminaat of een andere ondergrond te egaliseren, maar is niet geschikt als afwerkvloer. Voor een beschadigde ondergrond gebruiken we dus eerst een egaline vloer en daarna pas de gietvloer om het mooiste resultaat te bereiken.

Egaline voor buiten

Voor egalisatie van buitenvloeren kunt u ook op egaline rekenen. Wij gebruiken buiten een vocht- en vorstbestendige egaline. Deze egaline voor buiten is geschikt voor steenachtige ondergronden. Het kan dus het beste worden gebruikt voor de vloeregalisatie van beton, steentegels en andere cementgebonden vloeren. Egaline is bedoeld als egalisatiemiddel, daardoor is het niet geschikt als ondergrond op zandgrond.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer en wilt u de ondergrond laten egaliseren voor het mooiste resultaat? Onze specialisten kunnen u uitstekend adviseren over de voordelen van egaline in combinatie met een afwerkvloer. Neem contact met ons op of bezoek onze showroom in Amsterdam. Hier vindt u onze gehele collectie gietvloeren. Heeft u uw keuze voor een egaline vloer al gemaakt en wilt u een prijsberekening ontvangen? Dat kan via de oranje button.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Onze gietvloer showroom

Onze gietvloer showroom

Bezoek onze showroom in Amsterdam

In de showroom in Amsterdam laten we u graag onze collectie egaline vloeren zien. Ook adviseren we u over de juiste vloer en ontvangt u een prijsindicatie. Maak vooraf even een afspraak, zodat we voldoende tijd voor u kunnen reserveren.

Bekijk showroom

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Na ontvangst van uw offerte nodigen we u uit voor een afspraak in onze showroom. We zijn op kantoortijden geopend van maandag tot en met zaterdag.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.