Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Egaline vloer

Belangrijkste kenmerken van een egaline vloer Designvloeren Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Ondergronden Laagdikte Vloerverwarming Prijs vanaf €/m2 Egaline vloer Woningen, winkels en kantoren Ondergrond egaliseren voor gietvloer – Cement – Gips – Vezelverstrekte – Cement – Anhydriet – Fermacell – Tegels – Lijmresten 3,00 mm – 10,00 mm      …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Egaline vloer

Egaline is een uitstekend middel om ondervloeren volledig te egaliseren, zodat de gietvloer die eroverheen wordt gelegd mooi en zonder oneffenheden uithardt. Grote scheuren en gaten behandelen we voor en daaroverheen leggen we de egaline vloer om tot het mooiste resultaat te komen. Wilt u een gietvloer, maar zijn er op uw ondervloer (grote) oneffenheden zichtbaar? Ga voor een egaline vloer van Coatingvloer.nl en profiteer van:

  • Een ondervloer zonder oneffenheden
  • 1 vaste contactpersoon gedurende het project
  • Korting op meer vierkante meters
  • Een uitgebreide showroom in Amsterdam

Belangrijkste kenmerken van een egaline vloer

DesignvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingOndergrondenLaagdikteVloerverwarmingPrijs vanaf €/m2
Egaline vloerWoningen, winkels en kantorenOndergrond egaliseren voor gietvloer– Cement
– Gips
– Vezelverstrekte
– Cement
– Anhydriet
– Fermacell
– Tegels
– Lijmresten
3,00 mm – 10,00 mm    15,- per m2

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van egaline voor uw woning, nieuwbouwproject of bedrijf, neem dan contact met ons op via onderstaande buttons. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

Wat is egaline?

Egaline is een mengsel van cement en verschillende kunstharsen. Wanneer we de egaline gieten, dan heeft dit mengsel ook een zelf-nivellerende werking. Dit betekent dat oneffenheden niet meer zichtbaar zijn wanneer de egaline vloer opgedroogd is. Dit heeft enkele grote voordelen!

De voordelen van een egaline vloer

Het grootste voordeel van een egaline vloer is dat we – nadat de vloer is opgedroogd – uitstekend een gietvloer kunnen plaatsen, zonder oneffenheden terug te zien. U geniet met een ondervloer van egaline dus altijd van een perfecte gietvloer. Bovendien profiteert u ook van een gietvloer die gecombineerd kan worden met vloerverwarming.

Egaline als ondervloer

Egaline werkt egaliserend. U kunt er dus van uitgaan dat dit mengsel zeer geschikt is voor gietvloeren, maar ook voor o.a. pvc- en laminaatvloeren. De egaline wordt hard en hecht zich aan de ondervloer, in veel gevallen is dat kaal beton. Ook als er forse beschadigingen aan de ondervloer zitten kunnen we dit met egaline wegwerken voordat we de afwerkvloer aanleggen. Het hecht zich namelijk ook aan de oneffenheden, zoals scheuren en gaten, en zorgt voor een vlakke afwerking.

Egaline over tegels

Heeft u een tegelvloer die u wilt egaliseren? Voor we een gietvloer over een tegelvloer kunnen aanleggen, gaan we eerst een volledig glad oppervlak creëren. We gebruiken egaline over tegels om voegen en andere oneffenheden weg te werken. Het aanbrengen van de egalisatiemortel op een vloer van tegels doen we met een pleisterspaan. Met dit gereedschap zorgen we voor een gelijkmatige verdeling van de egaline over de plavuizen. Door het zelf-nivellerende karakter vloeit de egaline uit over het oppervlak en trekt de egaline zal zichzelf uiteindelijk strak. Daarna kunnen we een gegoten dekvloer naar keuze aanleggen.

Houten vloer egaliseren

In veel oudere woningen liggen houten vloeren. Na verloop van tijd gaat een houten vloer werken, kromtrekken en opbollen. Zo’n houten vloer hoeft in veel gevallen niet te worden verwijderd voor u een gietvloer laat aanbrengen. Met een laag egaline zorgen we dat uw oude houten vloer in een egaal oppervlak verandert. Om voor goede hechting te zorgen maken we de houtvloer eerst stofvrij en vetvrij. Daarna brengen we ter egalisatie het benodigde aantal lagen egalisatiemortel aan.

Het aanbrengen van een egaline ondervloer

Hoe gaat egaline aanbrengen precies in zijn werk? We maken het proces van egaline aanbrengen inzichtelijk, zodat u weet welke stappen onderdeel uitmaken van het egaliseren. We brengen een egaline ondervloer op de volgende manier aan:

Stap 1. Ondergrond voorbereiden

Voor we de egaline kunnen storten, moeten we de ondergrond voorbereiden. We vullen alle gaten met epoxymortel en alle scheuren behandelen we met krammen, glasvlies en epoxy. Dit laten we goed uitharden en vervolgens behandelen we de vloer met een primer. indien nodig gebruiken we hiervoor een primer met epoxyhars.

Stap 2. Egalisatiemortel maken en storten

Op basis van uw wensen maken we een egalisatiemortel die we vervolgens over de kale vloer storten. We verdelen dit mengsel en laten het zijn egaliserende werk doen. Afhankelijk van de diepte en hoogte van oneffenheden brengen we een dunne of dikkere laag egaline aan. Doorgaans leggen we een dikte tussen de 3 en 10 mm.

Stap 3. Egaline vloer laten drogen

Op basis van onder andere de laagdikte en de temperatuur in de ruimte bepalen we de droogtijd van de egaline. Ook de soort egalisatiemortel is bepalend voor de droogtijd.

Stap 4. Egaline vloer opschuren

Als de egalisatiemortel volledig droog is, dan zouden er geen oneffenheden meer zichtbaar moeten zijn. Om helemaal zeker te zijn van een vlakke vloer, schuren we de egaline vloer altijd even op. Voor de afwerking van een egaline vloer kunt u kiezen voor de design betonvloer.

Droogtijd egaline

Het duurt gemiddeld 12 tot 48 uur voordat de egaline volledig is uitgehard en de afwerkvloer (zoals een gietvloer) kan worden gelegd. We maken gebruik van sneldrogende egaline. Na ongeveer 4 uur zijn de meeste egaline ondervloeren beloopbaar. Temperatuur, ventilatie, de soort egaline, de ondervloer en de dikte van de egalinelaag zijn allemaal factoren die de egaline droogtijd beïnvloeden.

Kosten egaline vloer

Voor de totaalprijs van een egaline vloer zijn enkele factoren van belang om in het achterhoofd te houden. Zo speelt de laagdikte een belangrijke rol in de prijsbepaling, maar ook het type ondervloer en hoeveel werkzaamheden we moeten verrichten. Doorgaans mag u uitgaan van een vanafprijs van €15,- per vierkante meter.

Meer oppervlakte, lagere kosten

Net als bij al onze andere gietvloeren geldt: hoe meer vierkante meters u in 1 keer laat voorzien van een egaline vloer, des te lager de totaalprijs. Dit werkt vanzelfsprekend ook wanneer u met meerdere huishoudens kiest voor een egaline vloer. En dit is ook precies de reden waarom veel nieuwbouwprojectontwikkelaars kiezen voor een gietvloer!

Gemiddelde kosten voor een egaline vloer

EGALINE VLOER PRIJS M2 EXCL. BTWVANAFPRIJS (EXCL. BTW)
Egaline vloer 20-50 m2900,-
Egaline vloer 51 – 100 m219,- per m2
Egaline vloer 101 – 150 m218,- per m2
Egaline vloer 151 – 200 m217,- per m2

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.