Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Egaline vloer

Belangrijkste kenmerken van een egaline vloer Designvloeren Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Ondergronden Laagdikte Vloerverwarming Prijs vanaf €/m2 Egaline vloer Woningen, winkels en kantoren Ondergrond egaliseren voor gietvloer, hout, tegels of pvc – Cement – Gips – Vezelverstrekte – Cement – Anhydriet – Fermacell – Tegels – Lijmresten 3,00 mm …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Egaline vloer

Heeft uw ondervloer ruwe oneffenheden, gaten of scheuren? Dan is het verstandig om een egaline vloer te leggen, voordat u de afwerkvloer aanbrengt. Gaten en scheuren kunnen het  best worden behandeld met epoxy (mortel) voordat de egaline wordt aangebracht. Egaline vult oneffenheden en vormt een perfecte gladde ondergrond voor een superstrakke vloer. Egaline is verkrijgbaar van 2 tot 30mm laagdikte. Lees hier meer over egaline, de droogtijd en het aanbrengen ervan. 

Wat is egaline?

Egaline (ook wel egalisatiemortel) is een mengsel van cement, gips en/of hybride polymeren. Wanneer we de egaline gieten, dan heeft dit mengsel een zelf-nivellerende werking. De egaline vult oneffenheden op. Het resultaat:  een egale, gladde vloer. Een egaline vloer vormt de perfecte basis voor een gietvloer. Die wordt eroverheen gegoten en hardt mooi, zonder oneffenheden uit. Grote oppervlaktes zijn verpompbaar. Daarnaast is egaline ook geschikt als basis voor tegels, pvc, laminaat, zeil of parket.

Belangrijkste kenmerken van een egaline vloer

DesignvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingOndergrondenLaagdikteVloerverwarmingPrijs vanaf €/m2
Egaline vloerWoningen, winkels en kantorenOndergrond egaliseren voor gietvloer, hout, tegels of pvc– Cement
– Gips
– Vezelverstrekte
– Cement
– Anhydriet
– Fermacell
– Tegels
– Lijmresten
3,00 mm – 20,00 mm    15,- per m2

Kwaliteitlabels en certificering egaline vloer

  • Calciumsulfaat egalisatie
  • EMICODE EC 1 PLUS / Zeer emissiearm DE-UZ 113 /
  • Milieuvriendelijk, zeer emissiearm
egaline kwaliteitslabel
egaline kwaliteitslabel
egaline kwaliteitslabel
egaline kwaliteitslabel
egaline kwaliteitslabel

Wilt u een egaline vloer  laten aanbrengen in uw woning, nieuwbouwproject of bedrijf? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

Voordelen van een egaline vloer bij Coatingvloer.nl

  • Een ondervloer zonder oneffenheden
  • 1 vaste contactpersoon gedurende het project
  • Korting op meer vierkante meters
  • >1000m2 in 1 dag leg- en beloopbaar
  • Een uitgebreide showroom in Amsterdam

Egaline als ondervloer

Egaline werkt egaliserend. De egaline wordt hard en hecht zich aan de ondervloer, in veel gevallen is dat kaal beton. Ook als er forse beschadigingen aan de ondervloer zitten kunnen we dit met egaline wegwerken voordat we de afwerkvloer aanleggen. Het hecht zich namelijk ook aan de oneffenheden, zoals scheuren en gaten, en zorgt voor een vlakke afwerking.

Is egaline geschikt als toplaag?

Nee, egaline is niet geschikt als toplaag. De toplaag van een gietvloer moet erg sterk en slijtvast zijn. Egaline is alleen geschikt om de vloer glad te maken en niet geschikt om op te lopen. Schoenen, meubels of wielen zouden de vloer snel beschadigen.

Egaline vloer: geschikte ondergronden

Egaline over tegels

Heeft u een tegelvloer die u wilt egaliseren? Voor we een gietvloer over een tegelvloer kunnen aanleggen, gaan we eerst een volledig glad oppervlak creëren. We gebruiken egaline over tegels om voegen en andere oneffenheden weg te werken. Het aanbrengen van de egalisatiemortel op een vloer van tegels doen we met een pleisterspaan. Met dit gereedschap zorgen we voor een gelijkmatige verdeling van de egaline over de plavuizen. Door het zelf-nivellerende karakter vloeit de egaline uit over het oppervlak. Na het uitharden kunnen we een gegoten dekvloer naar keuze aanleggen.

Houten vloer egaliseren

In veel oudere woningen liggen houten vloeren. Na verloop van tijd gaat een houten vloer werken, kromtrekken en opbollen. Zo’n houten vloer hoeft in veel gevallen niet te worden verwijderd voor u een gietvloer laat aanbrengen. Met een laag egaline zorgen we dat uw oude houten vloer in een egaal oppervlak verandert. Voor goede hechting maken we de houtvloer eerst stofvrij en vetvrij. Daarna brengen we ter egalisatie het benodigde aantal lagen egalisatiemortel aan.

Egaline over cement

Ook een cementvloer kan slijten. Soms ontstaan er scheuren omdat de vloer gaat werken of heeft de vloer krassen door het gebruik. Veelvuldig gebruik kan ook leiden tot sporen of deuken in de vloer. Soms is het genoeg om alleen de plekken met schade te behandelen. Wilt u in één keer heel de vloer glad maken? Dan is egaline de beste oplossing. 

Anhydriet (gietvloer met gips)

Een anhydriet-vloer is een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming. Vaak worden de verwarmingsbuizen in deze vloer gegoten. Als topvloer is anhydriet niet geschikt. Egaline kan gebruikt worden om de vloer klaar te maken voor de toplaag. Bijvoorbeeld een gietvloer, tegels, pvc, parket of laminaat.

Fermacell (gipsvezelplaten)

Egaline is erg geschikt om vezelplaten te egaliseren. Bij het gebruik van platen ontstaan er vaak kiertjes. Wanneer u deze kiertjes vult, kunnen er oneffenheden overblijven, die u later in de gietvloer terugziet. Deze werken we eenvoudig weg met egaline.

Egaline na vloerverwarming infrezen

Bij het infrezen van vloerverwarming worden er sleuven in de vloer gemaakt. Daarin worden de verwarmingsleidingen gelegd. Het afdichten van de leidingen dient uitgevoerd te worden met epoxy mortel. Na het afdichten van de leidingen met epoxy mortel blijven er vaak nog lichte sleuven en glooingen in de vloer achter. Egaline is erg geschikt voor het wegwerken van deze sleuven en creeeren van laagdikte. Het laat uitstekend warmte door en egaliseert in één keer de hele vloer.

Opstookprotocol na egalisatie

Na het drogen van de egalisatie wordt ten alle tijden een opstook protocol geadviseerd. Dit is zowel met hoge als lage water temperatuur verwarmingen.

Egaline en lijmresten

Lijmresten van een pvc-vloer of parket zijn moeilijk weg te krijgen. Lijm is lastig te schuren, omdat het door de wrijving kan smelten. Het is vaak eenvoudiger om een nieuwe laag op de vloer aan te brengen. Egaline is daarvoor erg geschikt. Egaline bedekt de verfresten en vult de plekken op waar geen lijm zit. Na het drogen blijft er een gladde ondervloer over, die geschikt is voor verschillende toplagen.

Vloeren met scheuren en gaten

Let op: erg grote gaten en scheuren kunt u het best voorbehandelen met epoxy mortel.  Wij gebruiken hiervoor glasvlies en epoxy mortel. Daaroverheen leggen we de egaline vloer voor het mooiste resultaat.

Egaline aanbrengen in 5 stappen

Hoe gaat egaline aanbrengen precies in zijn werk? Wij brengen een egaline ondervloer aan in de volgende 5 stappen:

Stap 1. Ondergrond voorbereiden

Voor we de egaline kunnen storten, moeten we de ondergrond voorbereiden. We vullen alle gaten met epoxymortel en alle scheuren behandelen we met krammen, glasvlies en epoxy. Dit laten we goed uitharden en vervolgens behandelen we de vloer met een primer. Indien nodig gebruiken we hiervoor een primer met epoxyhars.

Stap 2: Egaline berekenen

Voordat we de egaline gieten, berekenen we precies hoeveel we nodig hebben. Voor deze rekensom gebruiken we de oppervlakte van de ruimte(s) en de dikte van de laag die nodig is om de grond te egaliseren. Voor de meeste ondergronden is een laag van 5-6 millimeter voldoende, maar mogelijk heeft uw vloer een dikkere laag nodig. Voor egaline berekenen is er geen vaste formule. De hoeveelheid hangt af van het type ondervloer, oneffenheden in de vloer en het soort egaline. 

Stap 3. Egalisatiemortel storten

Op basis van uw wensen maken we een egalisatiemortel die we vervolgens over de kale vloer storten. We verdelen dit mengsel en laten het zijn egaliserende werk doen. Afhankelijk van de diepte en hoogte van oneffenheden brengen we een dunne of dikkere laag egaline aan. Doorgaans leggen we een laag met een dikte tussen de 3 en 10 mm.

Stap 4. Egaline vloer laten drogen

Na het aanbrengen van de egaline moet de vloer drogen. Op basis van onder andere de laagdikte en de temperatuur in de ruimte bepalen we de droogtijd van de egaline. Ook de soort egalisatiemortel is bepalend voor de droogtijd.

Stap 5. Egaline vloer opschuren

Als de egalisatiemortel volledig droog is, dan zouden er geen oneffenheden meer zichtbaar moeten zijn. Om helemaal zeker te zijn van een vlakke vloer, schuren we de egaline vloer altijd even op.

Droogtijd egaline

Het duurt gemiddeld 24 tot 72 uur voordat de egaline volledig is uitgehard en de afwerkvloer (zoals een gietvloer) kan worden gelegd. We maken gebruik van fast track sneldrogende egaline. Na ongeveer 4 uur zijn de meeste egaline ondervloeren beloopbaar. Temperatuur, ventilatie, de soort egaline, de ondervloer en de dikte van de egalinelaag zijn allemaal factoren die de droogtijd van egaline beïnvloeden.

Droogtijd gietvloer met egaline ondervloer

Wij gebruiken egaline meestal als primer voor een gietvloer. Wanneer de egaline is uitgehard, kunnen de volgende lagen worden aangebracht: de schraplaag, de gietvloer en de topcoating. Alle lagen hebben een eigen droogtijd. Die bepaalt hoe lang het duurt voordat uw gietvloer klaar is. 

Droogtijden onderdelen gietvloer met egaline

  • Egaline: min. 12 uur
  • Schraplaag: min. 18 uur
  • Gietvloer: min. 15 uur
  • Topcoating: min. 24 uur.

Met deze droogtijden voor de verschillende lagen, duurt het minimaal 5 dagen voordat uw totale gietvloer klaar is. U kunt de ruimte in die tijd niet gebruiken. Houd hier rekening mee als u een gietvloer laat aanbrengen.

Wat kost een egaline vloer?

Voor de totaalprijs van een egaline vloer zijn enkele factoren van belang. Zo speelt de laagdikte een belangrijke rol in de prijsbepaling, maar ook het type ondervloer en hoeveel werkzaamheden we moeten verrichten. Doorgaans mag u uitgaan van een vanafprijs van €15,- per vierkante meter.

Meer oppervlakte, lagere kosten

Net als bij al onze andere gietvloeren geldt: hoe meer vierkante meters u laat egaliseren, des te lager de totaalprijs. Dit geldt ook wanneer u met meerdere huishoudens kiest voor een egaline vloer. En dit is ook precies de reden waarom veel nieuwbouwprojectontwikkelaars kiezen voor een gietvloer!

Gemiddelde kosten voor een egaline vloer

EGALINE VLOER PRIJS M2 EXCL. BTW  VANAFPRIJS (EXCL. BTW)

EGALINE VLOER PRIJS M2 EXCL. BTWVANAFPRIJS (EXCL. BTW)
Egaline vloer 20-50 m21250,-
Egaline vloer 51 – 100 m220,- per m2
Egaline vloer 101 – 150 m219,- per m2
Egaline vloer 151 – 200 m218,- per m2

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.