Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Sportvloer

Hygiëne en belastbaarheid gymvloer In een fitnessruimte staan bijvoorbeeld zware toestellen opgesteld en over een gymzaal vloer wordt vaak met toestellen gesleept. Het spreekt dan voor zich dat de vloer deze belasting en daarnaast nog de menselijke belasting aan moet kunnen. Verder kunnen er ook ten aanzien van het onderhoud …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Sportvloer

Vloeren voor sportfaciliteiten

Wat hebben volleybal, basketbal en rolstoelhockey met elkaar gemeen? Juist, alle drie de sporten zijn balsporten en ze worden doorgaans in een sporthal gespeeld. Een sportvloer is een vloer die speciaal geschikt is om op te sporten in onder meer sportscholen, gymzalen en sportaccommodaties. Een sportvloer wordt dikwijls zeer intensief gebruikt en moet daarom alleen al aan verschillende eisen voldoen.

Hygiëne en belastbaarheid gymvloer

In een fitnessruimte staan bijvoorbeeld zware toestellen opgesteld en over een gymzaal vloer wordt vaak met toestellen gesleept. Het spreekt dan voor zich dat de vloer deze belasting en daarnaast nog de menselijke belasting aan moet kunnen. Verder kunnen er ook ten aanzien van het onderhoud eisen gesteld worden. Sportvloeren die intensief gebruikt worden, moeten natuurlijk ook gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden. Als u naar een dergelijke vloer op zoek bent dan heeft Coatingvloer.nl de oplossing voor u in huis.

Eigenschappen waar een sportvloer aan moet voldoen

Er is al even aandacht besteed aan een aantal belangrijke eigenschappen waar een goede sportvloer aan moet voldoen. Maar er zijn echter ook een aantal kwaliteiten van de sporthal vloer nog niet benoemd. Als er bijvoorbeeld gekeken wordt naar het hygiënische aspect dan is het belangrijk dat vuil en stof zich niet ophopen of zich vasthechten aan de vloer in een sportruimte. Bovendien mag ook van een goede sportvloer verwacht worden dat deze lang meegaat. Daarnaast is veiligheid eveneens een aspect dat niet onderschat moet worden. Een glad oppervlak kan namelijk al snel voor ongevallen zorgen als er op gesport wordt. De sportvloeren van Coatingvloer.nl voldoen aan hoge eisen en zijn:

  • Naadloos
  • Hygiënisch
  • Vloeistofdicht
  • Veilig voor gymzalen en fitnessruimtes
  • Slijtvast
  • Scherp geprijsd
  • Onderhoudsvriendelijk
  • In alle kleuren beschikbaar
  • Geschikt voor intensieve belasting

Kleuren toepassen bij een sportvloer

De gymzaal vloer is vaak een kleurig geheel, voor iedere sport is een ander veld uitgetekend. Er is haast geen sportvloer te bedenken waar de gehele vloer uit dezelfde kleur bestaat en zeker niet als het gaat om vloeren waar ook sportwedstrijden opgespeeld worden. Coatingvloer.nl heeft voor wat betreft het toepassen van kleuren in een sportvloer veel verschillende mogelijkheden beschikbaar. Er kan bijvoorbeeld belijning worden aangebracht, maar ook kleurvakken zijn een opties net als dat er patronen kunnen worden verwerkt.

Gymzaalvloer lijnen

Gymzaal vloer lijnen zijn de finishing touch voor iedere sportvloer. Bij sportvloeren in gymzalen, sporthallen en andere sportaccommodaties is vrijwel altijd een veelheid van lijnen nodig om de zaal voor diverse sporten te kunnen gebruiken. Indoor sportlocaties worden voor allerlei sporten gebruikt, gymzaalvloer lijnen zijn dan ook multifunctioneel. Elk sportveld wordt met een andere kleur gymzaalvloer lijnen aangeduid, waarbij de vormgeving voor de belijning vanuit sportbonden wordt overgenomen. Gymzaalvloer lijnen kunnen met verf worden aangebracht op de sportvloer, maar als u verf gebruikt blijft er altijd sprake van wegslijtende lijnen hoe ‘slijtvast’ men ook beweert dat deze verf is. Coatingvloer.nl biedt een oplossing voor gymzaalvloer lijnen. De belijning wordt onder de transparante topcoating van de sportvloer aangebracht, waardoor de gymzaalvloer lijnen kleurecht zijn en daadwerkelijk niet meer kunnen wegslijten.

Contrast lijnen vloer sporthal

Voor de vloer in een sporthal is niet alleen het kleurverschil tussen de belijning voor allerlei sporten belangrijk, ook de juiste combinatie van de basiskleur van de sportvloer met de belijningskleur is essentieel. Als het contrast onvoldoende is tussen de sportvloer en de lijnen vloer sporthal, dan valt de omkadering van een sportveld weg en dat levert problemen op tijdens sportwedstrijden. Om voldoende contrast te creëren moet het verschil in lichtheid groot genoeg zijn. Dit bewerkstelligen wij voor uw sportvloer. Als de vloer een donkere kleur krijgt raden we lichte kleuren belijning aan en andersom raden we donkere belijning aan bij een lichte vloer. Zo zorgen we dat de lijnen vloer sporthal goed zichtbaar zijn voor iedere sport.

Belijning is overigens niet de enige manier om een patroon voor een gietvloer te creëren. Lees meer over gietvloer patronen.

Heeft u vragen over uw sportvloer? Neem gerust contact op of kom langs in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken.

sportvloer met belijning

Sporthal: van welk materiaal is de vloer gemaakt?

Voor wat betreft het soort vloeren maken wij onder meer een onderscheid tussen twee soorten kunsthars: polyurethaan en epoxy. Beide materialen zijn uitermate geschikt voor gietvloeren. Ze worden vloeibaar verwerkt en op de ondervloer gegoten, waarna het uitharden begint. Verderop in dit artikel gaan we dieper in op de manier waarop deze kunsthars sportvloeren worden aangelegd. Polyurethaan staat bekend om het lichtflexibele resultaat dat het oplevert. Dit materiaal biedt lichte vering en is een comfortabele sportvloer of gymzaal vloer. Epoxy is veel harder, waardoor het ook slijtvaster is. Dit materiaal zou u bijvoorbeeld perfect in een fitnessruimte kunnen gebruiken waar zware fitnesstoestellen staan.

Epoxyvloer: sterk, veerkrachtig en geschikt als sportvloer

Welk gietvloermateriaal is geschikt voor sporthallen? Een groot deel van de moderne gietvloeren bestaat uit kunsthars, met name epoxy of polyurethaan. Deze twee materialen verschillen aanzienlijk van elkaar. Polyurethaan is flexibeler dan epoxy, waardoor het bij uitstek geschikt is voor gebruik in woningen en kantoren. Epoxy daarentegen is harder dan polyurethaan. Hierdoor is een epoxyvloer extreem sterk en gaat de vloer lang mee, ook bij intensief gebruik. Met zijn weerbaarheid en bestendigheid tegen zware belasting is een epoxy sportvloer de ideale keuze. De soort ondergrond en de staat ervan bepalen op welke manier we uw epoxyvloer aanleggen.

Vloercoating: een snelle oplossing voor vernieuwing

Een vloercoating is een uitstekende keuze voor industriële omgevingen en bestaat uit een enkele toplaag met een dikte van 0,2 tot 0,5 mm, die kan worden aangebracht op een bestaande, vlakke vloer. Deze coating, gemaakt van epoxy, biedt uitstekende slijtvastheid. Epoxy is een veelzijdige kunsthars die bestaat uit twee componenten: een basiscomponent hars en een vloeibare verharder. Na uitharding ontstaat een duurzame en vochtbestendige laag. Vooral epoxy (EP) vloercoatings komen vaak voor in sporthallen, garages en industriële bedrijfspanden, omdat dit materiaal zware belasting aankan. Daarom is uw vloercoating van epoxy bij uitstek geschikt in voor uw sportcomplex.

Epoxy Gietvloer: vloeistofdicht en hygiënisch

Naast de uitstekende sterkte en slijtvastheid biedt een Epoxy Gietvloer ook vloeistofdichtheid. Dit is een vereiste voor bedrijfshallen en garages, waar schadelijke chemische stoffen lekken en de bodem aantasten of gevaar opleveren. Deze eigenschap is ook de reden waarom we sportvloeren vaak als Epoxy Gietvloer uitvoeren. Ze zijn eenvoudig en snel schoon te maken. Bovendien is epoxy van nature stofwerend, waardoor een Epoxy Gietvloer langer vrij blijft van stof dan andere vloertypes. Daarnaast is een Epoxy Gietvloer naadloos, zonder kieren of naden waar stof en vuil zich kunnen ophopen. Deze hygiënische vloer is ideaal voor sportcomplexen.

Wat is de dikte van een sportvloer?

Als dunste vloeroplossing bieden wij epoxy vloercoatings aan, met een laagdikte van slechts 0,5 mm. Het fungeert echter niet als een volledige dekvloer, maar eerder als een beschermende toplaag. Als u nog geen dekvloer heeft, bieden we verschillende soorten epoxy gietvloeren aan met een laagdikte variërend van minimaal 2,0 mm tot maximaal 6,0 mm. Onze standaard epoxy gietvloer is geschikt voor sporthallen en heeft een dikte van 2,0 tot 3,0 mm.

De dikte van een sportvloer is afhankelijk van het type sportvloer. Kiest u voor een sportvloer van Coatingvloer.nl, dan bieden we u bijna altijd onder vloercoating aan. Dit is een zeer dunne epoxy, die we met zowel belijning als antislip aan kunnen brengen. De vloer is gemiddeld 0,2 – 0,5 mm dik. Wenst u een dikkere vloer? Dit is ook mogelijk. Een van de oplossingen is het ophogen van het vloersysteem met egalisatie. Hiermee komt de sportvloer uit op een dikte tussen de 2 tot 3 mm.

Aanbrengen van een sportvloer

Het aanbrengen van een sportvloer op basis van epoxy of polyurethaan verloopt via een stappenplan, waarbij voor de werkzaamheden aanvangen de ondergrond geschikt moet zijn. Indien de ondergrond van zichzelf al prima is, hoeven er geen voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd te worden en kan op de droge en schone vloer eerst een primer worden aangebracht. Bij een polyurethaan sportvloer wordt achtereenvolgens een schraplaag, gietvloer en laag aflak aangebracht. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden op het gebied van sportvloeren en afhankelijk van het sportdoel en uw wensen geven wij u graag advies.

Vloeistofdichtheid voldoet aan CUR 65

Na aanleg voldoet uw sportvloer aan de eisen voor CUR 65 vloeistofdichte voorzieningen. Uw vloeistofdichte sportvloer krijgt een ontwerp waardoor de vloer bestand is tegen de zwaarste omstandigheden, zoals morsen, lekkages en andere vloeistoffen die schade kunnen veroorzaken. CUR/PBV 65 stelt regels en eisen aan het ontwerp, de materialen, de aanleg en het herstel van vloeistofdichte voorzieningen van beton en de beschermlagen op betonconstructies om deze vloeistofdicht te maken. Tijdens de aanleg van uw sportvloer volgen wij de praktisch adviezen en regels op, waardoor we een sportvloer creëren die bestand is tegen vloeistoflekkage. Zo kunt u zich richten op waar het echt om draait: het leveren van optimale sportomgevingen voor uw klanten. Met deze sportvloer zijn uw sportfaciliteiten voorzien van een sterke, duurzame en vloeistofdichte ondergrond. Haal het maximale uit uw sportvloer en zorg ervoor dat deze vloeistofdicht is op basis van CUR 65.

Sportvloer prijzen

De prijzen van sportvloeren worden per m2 berekend. Daarvoor kijken we naar het totaaloppervlak. Bovendien profiteert u van een goedkopere vierkante meterprijs wanneer u een groter oppervlak sporthal van gietvloer laat voorzien. Aangezien het assortiment van Coatingvloer.nl meerdere sportvloer opties biedt, geldt dat de materiaalkeuze eveneens een rol speelt.

Oppervlakte sporthal of fitnessruimte

De oppervlakte die de sportvloer krijgt, is bepalend voor de m2 prijs. Het is echter wel zo dat u profiteert van een lagere m2 prijs als het oppervlak van de sportvloer toeneemt. Er wordt namelijk een korting verstrekt die een oplopend karakter heeft. Hoe groter de vloer, des te lager de vierkante meter prijs voor uw sportvloer is.

Materiaalkeuze vloer in sporthal

Wat betreft de materiaalkeuze zijn er onder meer mogelijkheden op het gebied van een epoxy sportvloer of een vloer op basis van polyurethaan. Deze keuze is ook bepalend voor de m2 prijs. Daarnaast kunnen we tegen een meerprijs een speciale antislip-mix aan het materiaal toevoegen. Uw materiaalkeuze hangt af van het beoogde gebruik van de vloer, gaat het om de vloer in een gymzaal, sporthal of een fitnessvloer? Overleg met onze vloerspecialisten over de beste optie voor uw vloer.

Fitnessvloeren

Het is niet ongebruikelijk om rubberen tegels te gebruiken om een fitnessvloer te maken. Dit is een voordelige vloeroplossing voor in fitnessruimte, want voor zo’n rubberen vloertegel betaalt u gemiddeld € 30,- per vierkante meter. Echter dienen deze tegels alleen ter bescherming en moeten deze tegels wel over een sterke ondervloer worden geplaatst. Met een sportvloer van Coatingvloer.nl heeft u een alles-in-één sportvloer voor uw sport- of fitnessruimte. De sportvloer is krachtig en biedt demping en grip voor sporters.

Is elke sportvloer geschikt om zaalhockey te spelen?

Nee, niet iedere sportvloer is geschikt om zaalhockey op te spelen. Bent u op zoek naar een geschikte sportvloer om zaalhockey op te spelen, dan adviseren we u eerst nader onderzoek te doen of advies in te winnen bij de Nederlandse Hockeybond.

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl is leverancier van sportvloeren en gymvloeren in heel Nederland, waarbij de vloer door het eigen professionele applicatieteam aangelegd wordt. Wij zijn onder meer werkzaam in onderstaande regio´s:

Offerte aanvragen voor een sportvloer?

U kunt ons altijd bellen voor meer informatie via 020-845265. Of vraag een gratis prijsopgaaf aan. Voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte voor een sportvloer kunt u het online aanvraagformulier op onze website gebruiken. Neem daarna contact op om een afspraak te maken als u de showroom van Coatingvloer.nl wilt bezoeken.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.