Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte
Verschil gietvloer en pvc
Verschil gietvloer en pvc
Verschil gietvloer en pvc
Verschil gietvloer en pvc
Verschil gietvloer en pvc
Verschil gietvloer en pvc

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Verschillen pvc vloer en een gietvloer look

Gladde vloeren zijn het helemaal in vloerenland. Dit is heel begrijpelijk, want een gladde vloer is veel makkelijker schoon te houden dan bijvoorbeeld tapijt. Ook op het gebied van hygiëne is een gladde vloer aantrekkelijk. Vandaar dat veel mensen met allergieën voor dit type vloer kiezen. Op het gebied van gladde vloeren kom je al snel voor de keuze tussen een pvc vloer en een gietvloer. We zetten de verschillen tussen een pvc vloer gietvloer look voor je op een rijtje.

gietvloer look

Design in alle ruimtes

Een pvc vloer wordt nog steeds vaak gekozen. Dit is opvallend want deze vloer is niet geschikt voor iedere ruimte. Een gietvloer daarentegen kent heel veel verschillende toepassingen en kan daardoor praktisch overal gelegd worden. Ten opzichte van een pvc vloer heeft de gietvloer ook veel meer uitstraling. Dit komt omdat een gietvloer vanuit veel meer verschillende materialen samengesteld kan worden. Hierdoor ontstaat een robuuste look die met een pvc vloer helaas niet gecreëerd kan worden.

Naadloos versus lasnaden

Met een pvc vloer in huis heb je te maken met lasnaden. Dit komt omdat deze vloer is opgebouwd uit banen materiaal. Naast het feit dat dit natuurlijk uit esthetisch oogpunt niet zo fraai is, is dit verre van praktisch met schoonmaken. Deze naden trekken vuil en stof aan en dit kan de hygiëne in huis doen verminderen. Een gietvloer daarentegen is strak en volledig naadloos.

Prijs pvc vloer gietvloer look

De reden dat nog veel mensen voor een pvc vloer kiezen is de prijs. Op het eerste gezicht lijkt de prijs voor een vloer van pvc namelijk goedkoper. Dit geldt echter alleen op korte termijn. Een gietvloer gaat namelijk veel langer mee. Een gietvloer is wat dat betreft een grotere investering, maar is als je per jaar rekent weer goedkoper. Ook vergeten mensen vaak de onderhoudskosten van een pvc vloer. Doordat een gietvloer zo slijtvast is, zijn de onderhoudskosten van deze vloer 30% lager dan die van een pvc vloer.

Duurzaamheid en opties

Een gietvloer gaat zoals gezegd veel langer mee. Dit komt omdat de vloer gemaakt is van heel stevig elastisch materiaal wat bijna onverslijtbaar is. Een vloer van pvc is minder belastbaar en kan simpelweg minder hebben. Als laatste over pvc vloer gietvloer look kunnen we zeggen dat de opties bij de vloeren anders zijn. Zo kun je bij een gietvloer bijvoorbeeld kiezen voor vloerverwarming of een antisliplaag. Bij een vloer van pvc is dit allemaal anders.

We hopen dat de verschillen tussen pvc vloer en gietvloer look duidelijk zijn geworden. Wil je meer weten over een gietvloer? Bekijk dan onze antwoorden op de veelgestelde vragen. Ook kun je contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen.

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan