Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte
Gietvloer badkamer
Gietvloer badkamer
Gietvloer badkamer
Gietvloer badkamer

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

gietvloer in de badkamer

Zijn jullie de badkamer aan het renoveren? Of ben je net verhuisd en kan de jaren 70 tegelvloer van de badkamer in het huis echt niet meer? Dan is een gietvloer wellicht een vloer die je graag in de badkamer zou zien. Maar is deze vloer wel geschikt voor de badkamer? Daar geven we je in deze blog een antwoord op.

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

We kunnen je een kort antwoord geven: “Ja, een gietvloer is een geschikte vloer voor in de badkamer”. De vloer voldoet namelijk aan de belangrijkste eis: hij is waterafstotend. Dat maakt het een prettige vloer voor in een vochtige ruimte als een badkamer. Het vocht trekt niet in de vloer en de vloer zal daarom ook jarenlang meegaan.

Voordelen van een gietvloer in de badkamer

Daarnaast is een gietvloer ook volledig vlak en strak. Er zijn geen kiertjes waar viezigheid kan ophopen en er zijn ook geen voegen waar schimmel kan ontstaan. Dit maakt de vloer een erg hygiënische keuze voor de badkamer. De vloer trekt niet snel viezigheid aan en is makkelijk schoon te maken. Ook voor mensen met een schimmelallergie is een badkamer gietvloer een uitstekende keuze.

Geschikt voor diverse badkamerstijlen

Naast het hygiënische voordeel is een gietvloer ook een prachtige vloer. Veel mensen kiezen voor de vloer om zijn mooie design uiterlijk. En dat begrijpen we: de vloer is glad en strak. Hierdoor lijkt je ruimte groter. Zeker in de badkamer is dit geen overbodige luxe. Vaak zijn badkamers klein en rommelig. Met een gietvloer badkamer creëer je een design wat luxe uitstraalt. Hiermee maak je je badkamer tot een fijn plekje waar je even lekker tot rust kan komen. Een badkamer gietvloer is in erg veel kleuren verkrijgbaar en past daarom bij diverse badkamerstijlen. Of je nu bijvoorbeeld kiest voor een volledig witte badkamer of juist voor sfeer zorgt met diverse aardetinten.

Badkamer gietvloer met vloerverwarming

De hygiënische kenmerken en het mooie uiterlijk van een gietvloer zijn niet de enige voordelen, er zijn namelijk nóg meer voordelen. Want een gietvloer in de badkamer betekent vooral comfort. Hoewel de vloer het uiterlijk van een harde vloer heeft, is het een aangename vloer voor de voeten. Een betonlookvloer is namelijk gemaakt van licht elastisch kunsthars. En wist je dat je de vloer makkelijk kunt combineren met vloerverwarming? Dat is pas het toppunt van comfort, vanuit de douche op een warme vloer stappen.

Gietvloer in doucheruimte

Ook in je doucheruimte is een gietvloer een uitstekende keuze. Zoals op onze afbeeldingen te zien is, kunnen we de vloer naadloos door de gehele badkamer heen leggen. De vloer is van zichzelf niet glad, maar vanwege de naadloze eigenschap kan de vloer in contact met water wel glad worden. Hier hebben we gelukkig diverse oplossingen voor bedacht, zoals een antisliplaag. Op deze manier heb je altijd voldoende grip.

Welk type gietvloer is geschikt voor de badkamer?

Een gietvloer badkamer heeft een aandachtspuntje. Niet ieder type gietvloer is namelijk geschikt in de badkamer. In de badkamer heb je te maken met vocht en is een vloer op basis van kunsthars aan te raden. In dat geval kom je al gauw uit op een PU vloer of een epoxyvloer. Beide vloeren zijn in principe geschikt. Een epoxyvloer is echter wat harder en iets minder comfortabel. Daarom zal Coatingvloer.nl voor de badkamer meestal een PU gietvloer aanraden.

Alleen in de badkamer een gietvloer?

Wanneer je kiest voor een gietvloer in de badkamer dan is het ook de moeite waard om te overwegen om deze door andere ruimtes van de woning door te laten lopen. Denk aan de hal, de woonkamer of de keuken. Dit kan namelijk voordelig uitpakken. Want hoe groter het oppervlakte is waar je een gietvloer laat aanbrengen, hoe lager de kosten.

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan