Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer? – Coatingvloer.nl
Gietvloer badkamer

Gietvloer badkamer

Gietvloer badkamer

Gietvloer badkamer

  • Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 145 beoordelingen
  • Hoge kwaliteit vloeren op maat
  • Ruime keuze aan gietvloeren
  • Showroom in Amsterdam

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

gietvloer in de badkamer

Zijn jullie de badkamer aan het renoveren? Of ben je net verhuisd en kan de jaren 70 tegelvloer van de badkamer in het huis echt niet meer? Dan is een gietvloer wellicht een vloer die je graag in de badkamer zou zien. Maar is een gietvloer wel geschikt voor de badkamer? Daar geven we je in deze blog een antwoord op.

Is een gietvloer geschikt voor in de badkamer?

We kunnen je een kort antwoord geven: “Ja, een gietvloer is een geschikte vloer voor in de badkamer”. Een gietvloer voldoet namelijk aan de belangrijkste eis: de vloer is waterafstotend. Dat maakt het een prettige vloer voor in een vochtige ruimte als een badkamer. Het vocht trekt niet in de vloer en de vloer zal daarom ook jarenlang meegaan.

Andere voordelen van een gietvloer in de badkamer

Daarnaast is een gietvloer ook volledig vlak en strak. Er zijn geen kiertjes waar viezigheid kan ophopen en er zijn ook geen voegen waar schimmel kan ontstaan. Dit maakt een gietvloer een erg hygiënische keuze voor de badkamer. De vloer trekt niet snel viezigheid aan en is makkelijk schoon te maken. Ook voor mensen met een schimmelallergie is een gietvloer een uitstekende keuze.

Geschikt voor diverse badkamerstijlen

Naast het hygiënische voordeel is een gietvloer ook een prachtige vloer. Veel mensen kiezen voor de vloer om zijn mooie design uiterlijk. En dat begrijpen we: de vloer is glad en strak. Hierdoor lijkt je ruimte groter. Zeker in de badkamer is dit geen overbodige luxe. Vaak zijn badkamers klein en rommelig. Met een gietvloer badkamer creëer je een design wat luxe uitstraalt. Hiermee maak je je badkamer tot een fijn plekje waar je even lekker tot rust kan komen. Een gietvloer is in erg veel kleuren verkrijgbaar en past daarom bij diverse badkamerstijlen. Of je nu bijvoorbeeld kiest voor een volledig witte badkamer of juist voor sfeer zorgt met diverse aardetinten.

Vloerverwarming in de badkamer

De hygiënische kenmerken en het mooie uiterlijk van een gietvloer zijn niet de enige voordelen, er zijn namelijk nóg meer voordelen. Want een gietvloer in de badkamer betekent vooral comfort. Hoewel een gietvloer het uiterlijk van een harde vloer heeft, is het een aangename vloer voor de voeten. Een betonlookvloer is namelijk gemaakt van licht elastisch kunsthars. En wist je dat je een gietvloer makkelijk kunt combineren met vloerverwarming? Dat is pas het toppunt van comfort, vanuit de douche op een warme vloer stappen.

Welk type gietvloer is geschikt voor de badkamer?

Een gietvloer badkamer heeft een aandachtspuntje. Niet ieder type gietvloer is namelijk geschikt in de badkamer. In de badkamer heb je te maken met vocht en is een gietvloer op basis van kunsthars aan te raden. In dat geval kom je al gauw uit op een PU gietvloer of een epoxyvloer. Beide vloeren zijn in principe geschikt. Een epoxyvloer is echter wat harder en iets minder comfortabel. Daarom zal Coatingvloer.nl voor de badkamer meestal een PU gietvloer aanraden.

Alleen in de badkamer een gietvloer?

Wanneer je kiest voor een gietvloer in de badkamer dan is het ook de moeite waard om te overwegen om ook in andere ruimtes van de woning een gietvloer aan te brengen. Denk aan de hal, de woonkamer of de keuken. Dit kan namelijk voordelig uitpakken. Want hoe groter het oppervlakte is waar je een gietvloer laat aanbrengen, hoe lager de kosten.

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl