Best beoordeelde gietvloer specialist met 256 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte
Vloercoating
Vloercoating

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Vloercoating

Een vloercoating is een slijtvaste toplaag op basis van epoxy die u over uw bestaande vloer heen kunt laten aanbrengen. Wilt u een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer voor uw showroom, winkel of garage? Dan is een vloercoating wellicht de juiste oplossing voor u. Afhankelijk van de staat van de ondervloer en uw wensen maken we een prijsopgaaf op maat. Op die manier weet u van tevoren hoeveel u betaalt voor uw vloercoating.

Ga voor een vloercoating bij Coatingvloer.nl en profiteer van de volgende voordelen:

 • Ruime keuze in vloercoatings
 • Professionele begeleiding van a tot z: van ontwerp tot aanbrengen
 • Eén aanspreekpunt voor het gehele project
 • Technisch advies op locatie
 • Jarenlange ervaring met vloercoatings en gietvloeren

Bereken direct mijn prijs

Direct naar

Assortiment vloercoatings

Bij Coatingvloer.nl vindt u vloercoatings in vrijwel iedere denkbare kleur. Hierdoor is de vloer volledig aan te passen aan uw stijl en voorkeuren. Zo creëert u voor een aantrekkelijke prijs een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer, geheel op maat.

Kenmerken van vloercoatings

Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Belasting Prijs
Winkels, kantoren, magazijnen, productieruimtes en garages Naadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig en onderhoudsvriendelijk 100% epoxy 3000 0,2 mm – 0,5 mm      Vanaf € 24,-

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening Foto’s recente projecten

Vloercoating voor bedrijven

We leggen onze vloercoatings voornamelijk in bedrijfspanden, zoals winkels, magazijnen, fabriekenwerkplaatsen en (parkeer)garages. Deze toepassingen zijn zo populair, omdat de toplaag veel voordelen heeft. Als er op een reguliere betonvloer geknoeid wordt met vloeistoffen of chemicaliën, dan is dat goed zichtbaar. Bovendien is de schoonmaak een ramp, want vet, vuil en stof hechten zich graag aan beton. Een vloercoating biedt voor deze situaties dé oplossing. Hoogwaardige harsen en verharders vormen de basis van een vloercoating, waardoor hij bestand is tegen vocht en chemicaliën. De vloeistofdichte vloer is voorzien van een vlak oppervlak waar vuil, vet en stof zich niet aan hechten. De schoonmaak wordt zo een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn de vloercoatings slijtvast, wat betekent dat uw vloer jarenlang mooi blijft, ook wanneer u met lichte tot halfzware belasting of chemische stoffen werkt.

Epoxy vloercoating

Een epoxy vloercoating vormt een uitstekende vloeroplossing voor de meest uiteenlopende situaties, zoals een betonvloer in een werkplaats of garage. Gelet op de slijtvaste eigenschappen in combinatie met de vloeistofdichte kenmerken en uitstekende belastbaarheid is het voor vele doeleinden een ideaal vloersysteem. Dat de keuze vaak op epoxy vloercoating valt, komt overigens door de combinatie van sterke en unieke eigenschappen in combinatie met de lage prijs. De vloer is perfect bestand tegen verschillende soorten belasting, zoals mechanisch en tegen chemicaliën. Om een vergelijking te maken: in vergelijking met beton kent deze vloeroplossing een treksterkte die twee keer zo groot is.

Koop een epoxy vloercoating en profiteer van:

 • Chemicaliënbestendigheid
 • Vloeistofdicht
 • Onderhoudsvriendelijkheid
 • Volledig naadloos
 • Leverbaar met antislip

Samenstelling en laagdikte

Een vloercoating bestaat voor 100% uit de harde kunststof epoxy en heeft een dikte van 0,2 tot 0,5 mm; veel minder dik dan een gietvloer. De toplaag is perfect als afwerking van ondergronden van beton, anhydriet en cement, maar kan ook over een bestaande (kunststof)vloer worden gelegd. Hierdoor heeft u voor een aantrekkelijke prijs al een compleet nieuwe vloer van topkwaliteit, met de uitstraling en het onderhoudsgemak van een gietvloer.

Vloercoatings in iedere kleur

We leveren de vloercoating in vrijwel elke denkbare kleur of kleurencombinatie. De hoge concentratie van pigment in onze vloercoating geeft de gekozen kleur(en) een volle, rijke uitstraling. Ook een transparante vloercoating is mogelijk, als u liever de oorspronkelijke kleur van de ondergrond behoudt.

Transparante vloercoating

Met een transparante vloercoating behoudt u de oorspronkelijke kleur van uw ondergrond. De vloerafwerking brengen we redelijk dun aan en kent een snelle droogtijd. De vloer is dus weer snel belastbaar. We zien daarom dat bedrijven vaak kiezen voor een transparante vloercoating. Maar ook voor particulieren biedt een transparantie coating uitkomst. Heeft u bijvoorbeeld een tegelvloer of houten vloer en bent u tevreden over de uitstraling, maar niet over de functionaliteit? Dan brengen we een doorzichtige vloercoating over uw bestaande vloer aan. Zo maken we hem vloeistofdicht en slijtvast, maar is uw oorspronkelijk vloer nog wel zichtbaar onder de vloercoating.

Epoxy vloercoating met antislip, geluiddemping of antistatisch

Het bijzondere aan epoxy vloercoating is dat er aan de al bestaande eigenschappen nog extra kenmerken toegevoegd kunnen worden. De keuze daarvoor kan gemaakt worden om de vloer veiliger te maken. Als er vloeistof op een gladde vloer ligt, zorgt dat geheid voor ongelukken. Met antislip kan dat voorkomen worden. Als er steeds voertuigen over de vloer rijden of er machines in gebruik zijn die veel lawaai maken, kan een extra geluiddempende laag uitkomst bieden. Zo kan de epoxy vloercoating ook in een ESD ruimte een uitstekende keuze zijn, want de vloer kan antistatisch worden uitgevoerd.

Onze vloercoatings zijn verkrijgbaar we in verschillende uitvoeringen, zoals:

 • Antislip
 • Waterhoudend
 • Antistatisch
 • ESD
 • Industrieel
 • Design

Direct naar

Vloercoating prijs

De prijs van een vloercoating wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de conditie van de ondervloer, het aantal m2 van de ruimte en eventuele aanvullende opties. Doordat een vloercoating dunner is dan een gietvloer, maakt dit de vloer aanzienlijk goedkoper, ondanks dat u ook bij deze vloer geniet van topkwaliteit en de vele voordelen die een gietvloer biedt. Neem contact op met onze adviseurs voor een persoonlijke prijsberekening, zij stellen er geheel vrijblijvend eentje voor u op.

Vloercoating prijs per m2

De kosten van epoxy vloercoating liggen in vergelijking met andere vloercoatings zeer laag. Bij een oppervlakte van minimaal 151 vierkante meter betaalt u slechts € 26,- per m². Hoe groter het te behandelen oppervlak wordt, hoe lager de prijs uitvalt. Beschikt u over een kleine ruimte van 20 tot 50 m², dan hanteren wij een vaste prijs van € 2.000,-. Naast de grootte van de ruimte zijn er nog andere factoren van invloed op de prijs. Denk onder andere aan de gekozen afwerking, de kleur en de kosten die gemoeid zijn met het voorbereiden van de ondergrond.

Meer informatie over de berekening van de epoxy vloercoating prijs vindt u op onze prijzenpagina.

Bekijk hieronder een indicatie van de kosten van een vloercoating.

Vloercoating prijs m2 excl. btw Prijs
Vloercoating 20 – 50 m2 € 2.000,-
Vloercoating 51 – 100 m2 € 40,35 per m2
Vloercoating 101 – 150 m2 € 27,94 per m2
Vloercoating 151 – 200 m2 € 25,14 per m2

Prijzen

Voordelen van een epoxy vloercoating

Wanneer u een epoxy vloercoating laat aanbrengen, profiteert u van diverse voordelen. Een coating van epoxy beschermt uw vloer tegen slijtage en chemische middelen. Daarnaast is een epoxy vloercoating zeer eenvoudig te reinigen.

1. Slijtvaste en vloeistofdichte epoxy coating

De epoxy coating die door ons wordt aangebracht, bestaat uit hoogwaardig epoxyhars. U krijgt daarmee een slijtvaste en vloeistofdichte vloer. Dit zijn al twee extra belangrijke kenmerken die van toepassing zijn, maar er is nog meer. Epoxy coating staat namelijk bekend vanwege de hoge belastbaarheid. Dit vloersysteem is niet alleen tegen mechanische belasting bestand, maar ook tegen belasting die gevormd wordt door chemicaliën die met het oppervlak in aanraking komen. Vocht en vuil worden geweerd.

2. Epoxy vloercoating voldoet aan hoge eisen

Aangezien de epoxy vloercoating van Coatingvloer.nl aan hoge eisen voldoet, is deze vloeroplossing uitstekend toepasbaar voor industriële toepassingen. Dat is overigens niet de enige toepassing, want epoxy vloercoating kan ook prima als vloer gebruikt worden in werkplaatsen, parkeergarages, magazijnen en bijvoorbeeld in showrooms. Er zijn dan ook vele soorten branches waar dit vloersysteem uitkomst biedt doordat er juist aan diverse hoge eisen wordt voldaan.

3. Epoxy coating: een betaalbare vloeroplossing

Epoxy coating is een betaalbare vloeroplossing. Zeker als u kijkt naar de eigenschappen van deze vloer en deze bijvoorbeeld vergelijkt met die van een kunststof gietvloer. Indien u op zoek bent naar een ijzersterke en betaalbare vloeroplossing voor uw fabriek, magazijn, loods, parkeergarage, werkplaats, industriehal of andere ruimte kunt u voor epoxy coating kiezen.

“Door de vloercoating hebben we gemakkelijk een totaal nieuwe en frisse look in de winkel gekregen. En dat zonder onze vorige vloer eruit te halen!”– Linda uit Amstelveen

Vloercoating zelf aanbrengen

Wilt u de vloer zelf voorzien van een vloercoating? Neem dan een kijkje op Epoxywinkel.nl. Hier vindt u vloercoatings in vele RAL-kleuren voor de echte doe-het-zelver. U kunt er hierbij voor kiezen om de vloercoating per blik te bestellen of om een compleet vloercoatingpakket te bestellen. Met het pakket heeft u alle materialen in huis om zelf de vloercoating aan te brengen, inclusief het vloermateriaal en alle benodigde gereedschappen. Vragen over het zelf aanbrengen van een vloercoating? Epoxywinkel.nl biedt ook handige instructievideo’s aan, zodat u helemaal voorbereid kunt starten.

Bestel uw vloercoating

EP Vloercoating HQ

Vanaf € 3,60 p/m2 per laag

Epoxycoating op kleur met een zeer breed toepassingsgebied. Twee-componenten, mechanisch te belasten epoxycoating op kleur. Te gebruiken als grondering, coating en sealer in vele kleuren voor vloeren die middelzwaar belast worden in de industrie en commerciële sectoren.

Direct kopen € 79,95

Arturo EP3900 vloercoating

Vanaf € 3,47 p/m2 per laag

De Arturo EP3900 vloercoating is een naadloze vloerafwerking die vooral geschikt is voor cement- en gipsgebonden ondergronden. De  vloercoating wordt veelal toegepast in magazijnen en garages en geeft een glanzend effect.

Direct kopen € 64,95

Vloercoating Transparant

Vanaf € 6,- p/m2 per laag

De  Vloercoating Transparant is een transparante epoxy rolcoating die voor vele toepassingen geschikt is, zoals uw schuur, magazijn of kantoor. Wanneer de vloercoating is opgedroogd, ontstaat een hoogglans eindresultaat.

Direct kopen € 79,95

EP Vloercoating AS (Antislip)

Vanaf € 3,75 p/m2 per laag

EP Vloercoating AS is een duurzame, oplosmiddelvrije 2-componenten structuurcoating op basis van epoxy. De coating is vullend, naadloos en heeft een goede mechanische en uitstekende chemische bestandheid. Ideaal voor zwaarbelaste vloeren. EP Vloercoating AS is een gemakkelijk aan te brengen epoxy.

Direct kopen € 79,95

Arturo EP3010 vloercoating

Vanaf € 2,81 p/m2 per laag

De Arturo EP3010 vloercoating wordt toegepast als slijtvaste, ingekleurde en naadloze vloercoating van cement- en gipsgebonden ondergronden. De vloercoating is vooral geschikt voor licht tot middelzwaar belaste vloeren, en als vloerafwerking van magazijnen en technische ruimtes.

Direct kopen € 111,95

Vloercoating Hoge Chemische Resistentie

Vanaf €4,- p/m2 per laag

De Vloercoating HCR is vloerafwerking die eenvoudig schoon te maken is en tevens slijtvast en 100% vloeistofdicht is. Bestand tegen chemische middelen en toepasbaar in vele ruimtes, waaronder parkeergarages, magazijnen en voerkeukens.

Direct kopen € 111,95

Onze recente vloercoatingprojecten

Coatingvloer.nl legt regelmatig een vloercoating bij diverse bedrijven. Om u een beeld te geven van het verloop van een dergelijk project hebben we een aantal voorbeelden uitgewerkt.

Project 1: vloercoating Optima Cycles

Project 1: vloercoating Optima Cycles

Coatingvloer.nl brengt regelmatig een PU Green Line vloer aan in diverse woningen, kantoorpanden en winkels. Bekijk hieronder twee van onze projecten. Voor Optima Cycles hebben we een vloercoating gelegd in de hal waar de Optima ligfietsen geassembleerd worden. Aan het begin van het project was de ondervloer plaatselijk zeer ruw en in bijzonder slechte staat.…

Lees meer
Project 2: vloercoating autoshowroom

Project 2: vloercoating autoshowroom

De showroom van Auto Voskuilen in Houten hebben we voorzien van een mooie hoogglans vloercoating met een grijstint, waardoor de auto’s met hun verschillende kleuren goed tot hun recht komen. We hebben ongeveer 690 m2 van de showroomruimte van een vloercoating voorzien. De auto’s kunnen zonder problemen worden verplaatst en weerspiegelen prachtig in de vloer.…

Lees meer
Project 3: vloercoating garage

Project 3: vloercoating garage

Voor de SVB hebben we een vloercoating met antislip aangebracht over de bestaande garagevloer (750 m2). Deze vloercoating heeft een sterke en slijtvaste toplaag en is bovendien voorzien van een extra antislipcoating, zodat ongelukken als glij- en valpartijen vermeden worden. Afwerking Naast de vloercoating op de reguliere ondergrond is er een ECA-vloercoating op de hellingbaan…

Lees meer

Vloercoating laten leggen

Een vloercoating heeft vooral een functionele kant, maar kan tegelijkertijd ook dienen om de ruimte een ander aanzien te geven. Een andere look in de zin van een kleur die beter bij de werkomgeving past. Of in de zin van belijnen en bewegwijzering, wat in een parkeergarage erg handig is. Er is qua kleurspel zeer veel mogelijk met een vloercoating, variërend van patronen tot tekst en van afbeeldingen tot pictogrammen. Bovendien kunnen we technische eigenschappen toevoegen aan de vloercoating, zoals antistatisch, antislip of extra geluiddempend. Bij Coatingvloer.nl kunt u terecht voor het professioneel laten aanbrengen van een vloercoating over een bestaande vloer. Hoelang het leggen van de vloercoating duurt, is onder andere afhankelijk van de grootte van de ruimte en de staat van de ondervloer. In een persoonlijk adviesgesprek geven we een indicatie van de duur van het proces. Neem contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen of vraag direct een prijsberekening aan voor een scherpe offerte.

Betonvloercoating

Voor het afwerken van betonvloeren in werkplaatsen, kelders en garages kunt u ook kiezen voor een betonvloercoating. Door de betonnen vloer te coaten is hij optimaal beschermd tegen vloeistoffen en chemicaliën. De vloercoating is, net als de reguliere coating, leverbaar in verschillende kleuren en kan worden afgewerkt met onder andere uw bedrijfslogo, belijning, parkeervakken en een antisliplaag.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Uw bestaande vloer renoveren

Met een vloercoating tovert u uw bestaande vloer om tot een nieuwe, moderne vloer. Een vloercoating is daarom een veelgekozen optie bij vloerrenovaties. De coating brengen we op de bestaande vloer aan, waardoor uw nieuwe vloer strak, egaal en
onderhoudsvriendelijk is. Het renoveren van uw bestaande vloer doen we op basis van een 3-stappenplan:

 1. Inventarisatie
 2. Renovatie of reparatie
 3. Afronden

1. Inventariseren

Allereest inventariseren we of uw bestaande vloer versleten is en beschadigingen bevat. Het kan ook zijn dat uw vloer in goede staat verkeert en u alleen een nieuwe vloercoating wilt. Op basis van deze informatie maken we een offerte, zodat u van
te voren precies weet wat uw vloercoating gaat kosten.

2. Renoveren of repareren

Heeft u al een vloercoating en is hij licht beschadigd? Dan is renoveren wellicht niet nodig en repareren we de vloer ter plaatse. Is uw vloer te beschadigd voor een reparatie, dan voeren we een renovatie uit. We brengen dan een nieuwe vloercoating aan (met uw eventuele nieuwe wensen in acht) en zorgen ervoor dat hij strak is afgewerkt.

3. Vloercoating klaar voor gebruik

Als de vloercoating volledig is uitgehard, dan kunt u hem direct in gebruik nemen. Dankzij onze vloercoating is uw vloer weer als nieuw en kunt u weer jarenlang genieten van een sterke en mooie vloer.

Natuurlijk geven we u nuttige tips over hoe u uw vloercoating het beste kunt reinigen en onderhouden om er zo lang mogelijk van te genieten.

Vloercoating reinigen

Het reinigen van vloercoating is erg gemakkelijk, omdat de vloer geen naden bevat. Doordat vloercoating van nature onderhoudsarm is, hoeft u uw vloer niet vaak schoon te maken. De vloer is 100% waterdicht en trekt geen stof of vuil aan. Mocht u wel een keer knoeien met drinken of een bord eten op de grond laten vallen, dan is het oppervlak in een handomdraai schoon. In essentie lijken deze processen op het reinigen en onderhouden van een gietvloer.

 

Epoxy vloercoating voor een fraaie uitstraling

De keuze voor een epoxy vloercoating wordt vaak gemaakt doordat er sprake is van het voldoen aan hoge eisen in combinatie met de keuze voor een bijzondere afwerking op technische of praktisch vlak. Als er naar de uitstraling wordt gekeken van een epoxy vloercoating kan de ruimte er bovendien enorm van opknappen. Het kleurgebruik kan zelfs heel functioneel worden toegepast met belijning, pictogrammen, vakken, patronen, afbeeldingen en tekst of bedrijfslog. Dit kan belangrijk zijn in bijvoorbeeld parkeergarages, fabrieken en magazijnhallen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Voor meer informatie over de vloercoating van Coatingvloer.nl neemt u telefonisch contact met ons op. U kunt dan ook een afspraak maken om in onze showroom langs te komen en de verschillende typen gietvloeren en vloercoatings met eigen ogen te bekijken. U kunt via deze website meteen een vrijblijvende prijsberekening aanvragen.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

 

Onze gietvloer showroom

Onze gietvloer showroom

Bezoek onze gietvloer showroom

Bekijk de gietvloeren in onze gietvloer showroom in Amsterdam. We laten u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee over de beste toepassing. Maak een afspraak zodat we voldoende tijd en aandacht voor u hebben. We geven direct een prijsindicatie, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Bekijk showroom

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan