Vloercoating

Een vloercoating is een slijtvaste toplaag op basis van epoxy of polyurethaan, die u over uw bestaande vloer heen kunt aanbrengen. Wilt u een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer voor uw woning, kantoor, showroom, winkel of garage? Een vloercoating biedt uitkomst voor u.

Ga voor een vloercoating bij Coatingvloer.nl en profiteer van de volgende voordelen:

 • Ruime keuze in vloercoatings
 • Professionele begeleiding van a tot z: van ontwerp tot aanbrengen
 • Eén aanspreekpunt voor het gehele project
 • Technisch advies op locatie
 • Jarenlange ervaring met vloercoatings en gietvloeren

Assortiment vloercoatings

Bij Coatingvloer.nl vindt u vloercoatings in vrijwel iedere denkbare kleur. Hierdoor is de vloer volledig aan te passen aan uw stijl en voorkeuren. Zo creëert u voor een aantrekkelijke prijs een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer, geheel op maat.

Kenmerken van vloercoatings

Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Belasting Prijs
Winkels, kantoren, magazijnen, productieruimtes en garages Naadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig en onderhoudsvriendelijk 100% epoxy 3000 0,2 mm - 0,5 mm      Vanaf € 25,-

Heeft u vragen over onze vloercoatings of wilt u ze bekijken in onze showroom? Neem contact met ons op.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening Foto's recente projecten

Vloercoating voor bedrijven

We leggen onze vloercoatings voornamelijk in bedrijfspanden, zoals winkels, magazijnen, fabrieken, werkplaatsen en (parkeer)garages. Deze toepassingen zijn zo populair, omdat de toplaag veel voordelen heeft. Als er geknoeid wordt met vloeistoffen of chemicaliën is dat op een betonvloer goed zichtbaar. Ook wordt de ondergrond daar niet tegen beschermd. Bovendien is de schoonmaak een ramp, want vet, vuil en stof hecht zich graag aan beton. Een vloer coating biedt voor deze situaties de oplossing. Hoogwaardige harsen en verharders vormen de basis van een vloer coating, waardoor deze bestand is tegen vocht en chemicaliën. De vloeistofdichte vloer is voorzien van een vlak oppervlak waar vuil, vet en stof zich niet aan hechten. De schoonmaak wordt zo een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn de vloercoatings slijtvast, wat betekent dat uw vloer jarenlang mooi blijft, ook wanneer u met lichte tot halfzware belasting of chemische stoffen werkt.

Samenstelling en laagdikte

Een vloercoating bestaat voor 100% uit de harde kunststof epoxy en heeft een dikte van 0,2 tot 0,5 mm; veel minder dik dan een gietvloer. De toplaag is perfect als afwerking van ondergronden van beton, anhydriet en cement, maar kan ook over een bestaande (kunststof)vloer worden gelegd. Hierdoor heeft u voor een aantrekkelijke prijs al een compleet nieuwe vloer van topkwaliteit, met de uitstraling en het onderhoudsgemak van een gietvloer.

Vloercoatings in iedere kleur

We leveren de vloercoating in vrijwel elke denkbare kleur of kleurencombinatie. De hoge concentratie van pigment in onze vloercoating geeft de gekozen kleur(en) een volle, rijke uitstraling. Ook een transparante vloercoating is mogelijk, als u liever de oorspronkelijke kleur van de ondergrond behoudt.

Verschillende uitvoeringen

Onze vloercoatings leveren we in verschillende uitvoeringen, zoals:

 • Antislip
 • Waterhoudend
 • Antistatisch
 • ESD
 • Industrieel
 • Design

Vloercoating prijs

De prijs van een vloercoating wordt bepaald door verschillende elementen, waaronder de conditie van de ondervloer, het aantal m2 van de ruimte en eventuele aanvullende opties. Doordat een vloercoating dunner is dan een gietvloer, maakt dit de vloer aanzienlijk goedkoper, ondanks dat u ook bij deze vloer geniet van een topkwaliteit en de vele voordelen die een gietvloer biedt. Neem contact op met onze adviseurs voor een persoonlijke prijsberekening, zij stellen deze geheel vrijblijvend voor u op.

Vloercoating prijs per m2

Voor een vloercoating tot vijftig vierkante meter hebben we een vaste prijs. Daarna geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Bekijk hieronder een indicatie van de kosten van een vloercoating.

Vloercoating prijs m2 excl. btw Prijs
Vloercoating 20 – 50 m2 € 2.000,-
Vloercoating 51 – 100 m2 € 40,35 per m2
Vloercoating 101 – 150 m2 € 27,94 per m2
Vloercoating 151 – 200 m2 € 25,14 per m2

Prijzen

“Door de vloercoating hebben we gemakkelijk een totaal nieuwe en frisse look in de winkel gekregen. En dat zonder onze vorige vloer eruit te halen!”– Linda uit Amstelveen

Recente vloercoating projecten

Coatingvloer.nl past regelmatig een vloercoating toe bij diverse bedrijven. Om u een beeld te geven van het verloop van een dergelijk project hebben we een aantal voorbeelden uitgewerkt.

Project 1: vloercoating Optima Cycles

Voor Optima Cycles hebben we een vloercoating gelegd in de hal waar de Optima ligfietsen geassembleerd worden. Bij het begin van het project was de ondervloer plaatselijk zeer ruw en in bijzonder slechte staat. Na het kogelstralen en plaatselijk vlak schuren, voerden we reparaties uit. Dit deden we met het bijzonder sterke materiaal epoxymortel. Optima Cycles heeft gekozen voor een extra schraplaag met de EP Screed HQ, zodat de ondervloer meer uitgevlakt kon worden. De vloercoating is hierdoor vlakker geworden, zonder dat Optima Cycles de hoge kosten van een epoxy gietvloer heeft.

Gebruikte materialen op gekogelstraalde ondergrond voor optimale hechting:

 • EP Mortel 704 voor reparatie
 • Primer X300
 • EP Screed
 • EP Coatingvloer HQ

Tijdsduur van het project: 1 werkweek
Kosten van het project: circa € 15,- per vierkante meter

 
"Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van Coatingvloer.nl. Van begin tot eind een goede service gehad en de vloercoating is zeer functioneel geworden.” – Optima Cycles

Project 2: vloercoating autoshowroom

De showroom van Auto Voskuilen in Houten hebben we voorzien van een mooie hoogglans vloercoating met een grijstint, waardoor de auto’s met hun verschillende kleuren goed tot hun recht komen. We hebben ongeveer 690 vierkante meter van de showroomruimte van een vloercoating voorzien. De auto’s kunnen zonder problemen worden verplaatst en weerspiegelen prachtig in de vloer.

showroom gietvloer

Project 3: vloercoating garage

Voor de SVB hebben we een vloercoating met antislip aangebracht over de bestaande garagevloer (750 m2). Deze vloercoating heeft een sterke en slijtvaste toplaag, en is bovendien voorzien van een extra antislip coating zodat ongelukken als glij- en valpartijen vermeden worden.

Afwerking

Naast de vloercoating op de reguliere ondergrond is er ook een ECA vloercoating op de hellingbaan (125 m2) gelegd. Deze vloercoating is voorzien van een extra veilige antisliplaag, zodat de ondergrond ook onder natte omstandigheden veilig beloop- en berijdbaar is.

parkeer garagevloer
parkeergaragevloer parkeervak
parkeergaragevloer parkeervakken

Vloercoating laten leggen

Een vloer coating heeft vooral een functionele kant, maar kan tegelijkertijd ook dienen om de ruimte een ander aanzien te geven. Een ander aanzien in de zin van een vloer in een kleur die bij de werkomgeving past of met belijnen en bewegwijzering wat in een parkeergarage erg handig is. Er is qua kleurspel echt veel mogelijk met een vloer coating, variërend van patronen tot tekst en van afbeeldingen tot pictogrammen. Daar kan een technische afwerking aan toegevoegd worden, zoals antistatisch, antislip of extra geluiddempend. Bij Coatingvloer.nl kunt u terecht voor het professioneel laten aanbrengen van een vloercoating over een bestaande vloer. Hoelang het leggen van de vloercoating duurt is onder andere afhankelijk van de grootte van de ruimte en de staat van de ondervloer. In een persoonlijk adviesgesprek geven we een indicatie van de duur van het proces.

Coating betonvloer

Voor het afwerken van betonvloeren in werkplaatsen, kelders en garages kunt u ook kiezen voor een betonvloercoating. Door de betonnen vloer te coaten biedt de vloer optimale bescherming tegen vloeistoffen en chemicaliën. De vloercoating is net als de reguliere coating leverbaar in verschillende kleuren en kan worden afgewerkt met onder andere uw bedrijfslogo, belijning, parkeervakken en een antisliplaag.

Vloercoating zelf aanbrengen

Brengt u de vloercoating liever zelf aan? Neem dan een kijkje op Epoxywinkel.nl. Hier vindt u vloercoatings in vele RAL-kleuren voor de echte doe-het-zelver. U heeft de keuze om vloercoating per blik te bestellen of om een compleet vloercoatingpakket te bestellen. Met het pakket heeft u alle materialen in huis om zelf de vloercoating aan te leggen, inclusief het vloermateriaal en alle benodigde gereedschappen.

epoxy vloercoating hq

EP Vloercoating HQ

Vanaf € 2,75 p/m2 p.laag

Epoxycoating op kleur met een zeer breed toepassingsgebied. Twee-componenten, mechanisch te belasten epoxycoating op kleur. Te gebruiken als grondering, coating en sealer in vele kleuren voor vloeren die middelzwaar belast worden in de industrie en commerciële sectoren.

Meer info € 85,95

ep vloercoating as antislip

EP Vloercoating AS (Antislip)

Vanaf € 3,55 p/m2 p.laag

EP Vloercoating AS is een duurzame, oplosmiddelvrije 2-componenten structuurcoating op basis van epoxy. De coating is vullend, naadloos en heeft een goede mechanische en uitstekende chemische bestandheid. Ideaal voor zwaarbelaste vloeren. EP Vloercoating AS is een gemakkelijk aan te brengen epoxy.

Meer info € 89,95

Vrijblijvende offerte aanvragen

Voor meer informatie over de vloercoating van Coatingvloer.nl neemt u telefonisch contact met ons op. U kunt dan ook een afspraak maken om in onze showroom langs te komen en de verschillende typen gietvloeren en vloercoatings met eigen ogen te bekijken. U kunt via deze website ook meteen een vrijblijvende prijsberekening aanvragen.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Onze gietvloer showroom

Bezoek onze gietvloer showroom

Bekijk de gietvloeren in onze gietvloer showroom in Amsterdam. We laten u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee over de beste toepassing. Maak een afspraak zodat we voldoende tijd en aandacht voor u hebben. We geven direct een prijsindicatie, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AHAmsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 – 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 68 waarderingen.