Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!
Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Vloercoating

Een vloercoating is een slijtvaste toplaag op basis van epoxy die u over uw bestaande vloer heen kunt laten aanbrengen. Wilt u een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer voor uw showroom, winkel of garage? Dan is een vloercoating wellicht de juiste oplossing voor u. Afhankelijk van de staat van de ondervloer en uw wensen maken we een prijsopgaaf op maat. Op die manier weet u van tevoren hoeveel u betaalt voor uw vloercoating.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Ga voor een vloercoating bij Coatingvloer.nl en profiteer van de volgende voordelen:

 • Ruime keuze in vloercoatings
 • Professionele begeleiding van a tot z: van ontwerp tot aanbrengen
 • Eén aanspreekpunt voor het gehele project
 • Technisch advies op locatie
 • Jarenlange ervaring met vloercoatings en gietvloeren

Assortiment vloercoatings

Bij Coatingvloer.nl vindt u vloercoatings in vrijwel iedere denkbare kleur. Hierdoor is de vloer volledig aan te passen aan uw stijl en voorkeuren. Zo creëert u voor een aantrekkelijke prijs een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer, geheel op maat.

BedrijfsvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteBelastingPrijs
VloercoatingWinkels, kantoren, magazijnen, productieruimtes, en garagesNaadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig, reinigingsgemak100% epoxy30000,2 mm – 0,5 mm Vanaf € 26,00
Antislip vloercoatingHACCP, natte productieruimtes en garagesMeer grip, veilig en chemicaliënbestendig100% epoxy30000,2 mm – 0,5 mm Vanaf € 27,00
Garage vloercoatingParkeer- en autogarages, werkplaatsenGoed te combineren met belijning, reinigingsgemak100% epoxy30000,2 mm – 0,5 mm Vanaf € 26,00
Vloeistofdichte vloercoatingHACCP, CUR 65, olie-opslagVocht- en chemicaliënbestendig, veilig100% epoxy30000,2 mm – 0,5 mm Vanaf € 31,00
Antistatische vloercoatingOperatiekamers, electronicasector, ESDBescherming tegen statische ontlading100% epoxy30000,2 mm – 0,5 mm Vanaf € 31,00
Transparante vloercoatingIndustrie(hallen), stofbinderVolledig transparant, industrieel100% epoxyTransparant0,2 mm – 0,5 mm Vanaf € 26,00

Stappenplan voor het kiezen van de juiste epoxy vloercoating

Ons aanbod is behoorlijk divers en we begrijpen het als u nog niet weet welke vloercoating u nodig heeft. Daarom lopen we een aantal stappen met u door om de selectie terug te brengen naar enkele geschikte epoxy (EP) vloercoatings.

1. In welke ruimte komt de epoxy vloercoating te liggen?

Heeft u een EP vloercoating nodig voor in een professionele keuken van een restaurant of cateringbedrijf? Of in een bedrijfs– of sporthal? Op basis van het gebruik van de ruimte stellen wij met u vast aan welke eisen de epoxy coatingvloer moet voldoen. Daarbij kijken we onder andere naar de soort belasting die de vloercoating moet verdragen.

2. Een vloer met of zonder vloerverwarming?

Als u een vloer gaat vernieuwen waar al vloerverwarming onder ligt dan biedt een dunne laag epoxy vloercoating uitkomst. Het laagje epoxyhars zorgt voor goede warmtegeleiding, waardoor de vloerverwarming zijn werk kan blijven doen. Uiteraard kunt u de EP vloercoating ook laten aanbrengen zonder vloerverwarming. Heeft u nog geen vloerverwarming maar wilt  u wel graag overstappen? Overweeg dan om voor een andere oplossing te kiezen, zoals een gietvloer met vloerverwarming.

3. Welke eigenschappen zijn belangrijk voor uw EP vloercoating?

In iedere bedrijfssector gelden andere eisen waaraan u moet voldoen. We houden bij het samenstellen van de vloercoating rekening met de geldende veiligheids- en hygiëne richtlijnen voor uw bedrijf. Denk aan bijvoorbeeld aan HACCP voor de horeca. Naast wet- en regelgeving heeft u mogelijk zelf ook ideeën over de ideale eigenschappen van uw bedrijfsvloer. Vertel ons wat uw wensen zijn, dan helpen wij u bij het vinden uw perfecte vloercoating.

4. Hoe ziet het gewenste resultaat eruit?

Het oog wil ook wat. Daarom denken we niet alleen na over kwalitatieve eigenschappen maar houden we ook rekening met de uiterlijke kenmerken. Komt de uitstraling van uw winkel of kantoor op de eerste plaats? Dan starten we met deze stap.

Verschillende typen EP vloercoating voor bedrijven

De beste harsen tegen chemicaliën

In een bedrijf waar hard gewerkt wordt, wil nog wel eens wat gemorst worden. Dat is geen probleem voor onze epoxy vloercoatings. De toplaag wordt opgebouwd met hoogwaardige harsen en verharders die de vloer bestand maken tegen chemische vloeistoffen zoals verf, chloor, of smeerolie. Daarnaast ruimt u gelekte bijtende stoffen gemakkelijk op, omdat de EP vloercoating geen vervelende naden of voegen heeft.

Vloercoating garage

Een garage heeft een sterke vloer nodig. De vloer moet bestand zijn tegen dagelijkse belasting van draaiende stuurbewegingen. De toplaag van epoxyhars is bestand tegen middelzware tot zware belasting. Draaiende bewegingen, maar ook chemische belasting door gelekte benzine, motorolie of strooizout dat naar binnen gereden wordt, vormen geen probleem. Met deze toplaag heeft u lang plezier van een vloeistofdichte vloer.

Vloercoating voor de horeca

Wie denkt dat service op de eerste plaats komt in de horeca is hun allerbelangrijkste aandachtspunt vergeten: hygiëne. De dag zit erop, de gasten zijn naar huis. Er rust nog maar één taak voordat de werkdag erop zit en dat is schoonmaken. Er blijft altijd wel wat vuil achter in voegen tussen tegels of in de naden van een houten vloer. Een vloercoating zonder voegen of naden maakt u eenvoudig schoon. Deze volledig naadloze coating verhoogt de hygiëne in uw restaurant. Het is ook mogelijk om de vloercoating van een antislip-laag te voorzien. Zo verlaagt u het risico op uitglijden in de keuken. Een EP vloercoating draagt bij aan de veiligheid voor uzelf en uw personeel en past in uw HACCP plan.

Een antistatische vloercoating

We kunnen de epoxy vloercoating  leveren met antistatische eigenschappen. Deze extra veilige optie voorkomt elektrostatische ontlading (ESD). ESD kan op allerlei manieren ontstaan, denk bijvoorbeeld aan wrijving. We hebben allemaal wel eens voor de grap ons eigen haar statisch gewreven met een ballon. Maar ESD op de werkvloer is geen grap en levert gevaarlijke situaties op. Kortsluiting in uw apparatuur, brandgevaar of een pijnlijke stroomstoot.  Deze uitvoering van de kunsthars vloercoating werkt als een soort bliksemafleider en voorkomt gevaarlijke situaties in uw werkomgeving.

EP Vloercoating voor bedrijven

We leggen onze vloercoatings voornamelijk in bedrijfspanden, zoals winkels, magazijnen, fabriekenwerkplaatsen en (parkeer)garages. Deze toepassingen zijn zo populair, omdat de toplaag veel voordelen heeft. Als er op een reguliere betonvloer geknoeid wordt met vloeistoffen of chemicaliën, dan is dat goed zichtbaar. Dit levert permanente beschadigingen of verkleuringen van het beton op. Het resultaat is een vloer die smerig oogt, zelfs als hij net is schoongemaakt.

Dit levert permanente beschadigingen of verkleuringen van het beton op. Het resultaat is een vloer die smerig oogt, zelfs als hij net is schoongemaakt. Bovendien is de schoonmaak een ramp, want vet, vuil en stof hechten zich graag aan beton.

Een vloercoating biedt voor deze situaties dé oplossing. Hoogwaardige harsen en verharders vormen de basis van een vloercoating, waardoor hij bestand is tegen vocht en chemicaliën. Tijdens het aanbrengen van de vloeistofdichte vloer creëren onze vakmensen een egaal oppervlak waar vuil, vet en stof zich niet aan hechten. De schoonmaak wordt zo een stuk gemakkelijker. Bovendien zijn de vloercoatings slijtvast, wat betekent dat uw vloer jarenlang mooi blijft, ook wanneer u met lichte tot halfzware belasting of chemische stoffen werkt.

YouTube video

Kenmerken van vloercoatings

Populairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteBelastingPrijs
Winkels, kantoren, magazijnen, productieruimtes en garagesNaadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig en onderhoudsvriendelijk100% epoxy30000,2 mm – 0,5 mm    Vanaf € 24,-

Epoxy vloercoating

Een epoxy vloercoating vormt een uitstekende vloeroplossing voor de meest uiteenlopende situaties, zoals een betonvloer in een werkplaats of garage. U kunt uw bestaande vloer eenvoudig laten afwerken met een topcoating.

Dat de keuze vaak op epoxy vloercoating valt, komt door de combinatie van sterke en unieke eigenschappen in combinatie met de lage prijs. De vloercoating van epoxy geeft uw vloer de ideale combinatie van slijtvaste eigenschappen en vloeistofdichte kenmerken waar u naar op zoek bent. De EP vloer is perfect bestand tegen verschillende soorten belasting, zoals mechanisch en tegen chemicaliën. Om een vergelijking te maken: in vergelijking met beton kent deze vloeroplossing een treksterkte die twee keer zo groot is.

6 duurzame kenmerken

Ook als u op zoek bent naar een duurzame oplossing voor de vloer van uw bedrijf, dan is epoxy coating een slimme keuze. Deze vloercoating is niet alleen oersterk en slijtvast, maar ook nog eens heel makkelijk te onderhouden. Met een epoxy coating heeft u een vloer die jarenlang meegaat en die weinig onderhoud vereist. Hieronder zetten we de duurzame eigenschappen van epoxy vloercoating voor u op een rij:

1.     Sterk en slijtvast

Epoxy coating is ontzettend sterk en slijtvast. Dit maakt het perfect voor industriële omgevingen waar de vloer dagelijks wordt blootgesteld aan zware machines en apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan fabrieken, garages of magazijnen. De coating kan wel tegen een stootje. Dus als u een vloer wilt die bestand is tegen zware belasting en intensief dagelijks gebruik, is epoxy coating een goede keuze. Krassen, slijtage en vlekken maken geen schijn van kans!

2.     Eenvoudig in onderhoud

Een ander groot voordeel van epoxy coating is het makkelijke onderhoud. Doordat de vloercoating zo glad is, hechten vuil en stof zich nauwelijks aan het oppervlak. En omdat de vloercoating een naadloze afwerking heeft, zijn er geen voegen of naden waar vuil en stof zich kunnen ophopen. Het enige wat u hoeft te doen, is regelmatig stofzuigen en dweilen om de vloer schoon en fris te houden. Mocht er toch een keer een vlek op de vloer komen, dan kunt u die meestal met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel eenvoudig verwijderen.

3.     Milieuvriendelijk

Epoxy coating is niet alleen ultrasterk en makkelijk in onderhoud, maar ook heel milieuvriendelijk. Epoxy is namelijk een duurzaam product dat weinig aandacht vraagt en erg lang meegaat. Dat betekent dat er minder afval wordt geproduceerd en dat uw vloer minder snel aan vervanging toe is. Wat epoxy coating ook een milieuvriendelijke keuze maakt, is het feit dat het aanbrengen ervan vrijwel geen restmateriaal produceert. Daarnaast gebeurt het egaliseren van de ondervloer zonder chemische middelen. Op deze manier draagt u effectief bij aan het verminderen van de belasting van het milieu.

4.     Aan te brengen op bestaande vloeren

Kiest u voor epoxy coating, dan betekent dat niet direct dat u uw huidige vloer hoeft te vervangen. De vloercoating kan namelijk over een bestaande vloer worden aangebracht. Wilt u geen afscheid nemen van de uitstraling van uw huidige vloer? Ook dan hebben we goed nieuws. U kunt namelijk zelfs kiezen voor transparante vloercoating, zodat de huidige look op een prachtige manier behouden blijft. Op deze manier geeft u uw vloer een tweede leven en zorgt u voor een waardevolle upgrade waar u jarenlang plezier van heeft.

5.     Epoxy coating: een investering in de toekomst

Dankzij de duurzame eigenschappen kunt u epoxy coating een investering in de toekomst van uw vloer noemen. Doordat de vloercoating zo sterk en slijtvast is, gaat hij jarenlang mee zonder dat er veel onderhoud nodig is. Dat betekent dat u op de lange termijn tijd en geld bespaart op reparaties en vervangingen. Bovendien geeft u uw vloer met epoxy coating een tijdloze look, wat bijdraagt aan de uitstraling van de ruimte en voorkomt dat uw vloer er al snel verouderd uit gaat zien.

Sportvloer

 • Voor sporthallen en fitnessruimtes
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Duurzame vloercoating

Parkeergaragevloer

 • Op maat gemaakt
 • Slijtvaste bewegwijzering mogelijk
 • Bestand tegen draaibewegingen

HACCP vloer

 • Hygiënisch werken
 • Snel schoonmaken
 • Anti-slip

Industriële vloer

 • Brandveilige vloercoating
 • ESD bestendig
 • Zwaar mechanisch belastbaar

Welke vloercoating past het best bij mijn wensen?

Wilt u weten welke vloercoating het beste bij uw situatie past? Kijk dan in de overzichtstabel van al onze vloercoatings voor bedrijven. Hier ziet u welke vloercoatings geschikt zijn voor professionele keukens, garages, bedrijfshallen, magazijnen en kantoorruimtes. Een andere manier om ideeën op te doen over de juiste EP vloercoating is door een kijkje te nemen tussen onze afgeronde projecten op de inspiratiepagina. Hier vindt u afbeeldingen en beschrijvingen van de vloercoatings die we bij onze klanten mochten plaatsen.

Koop een epoxy vloercoating en profiteer van:

 • Chemicaliënbestendigheid
 • Vloeistofdicht
 • Onderhoudsvriendelijkheid
 • Volledig naadloos
 • Leverbaar met antislip

Een EP vloercoating in uw bedrijf

Coatingvloer.nl biedt een verscheidenheid aan types epoxy vloercoating voor in bedrijven. Zo creëren we voor iedere branche een andere bijpassende vloercoating. Tijdens het samenstellen van de EP vloercoating letten we op veiligheid en andere eisen uit uw arbeidssector. Denk bijvoorbeeld aan HACCP-richtlijnen, de belastingseisen voor de vloer in een hangar, en vloeren die elektrostatische ontlading tegengaan.  

Komt u er zelf niet uit? Neem dan  contact met ons op via info@vloercoating.nl. We voorzien u graag van de nodige antwoorden. Hieronder vindt u een kort overzicht van de voordelen van veelvoorkomende toepassingen.

” De vloercoating was binnen een week in ons magazijn aangebracht. Bedankt coatingvloer! “

Interieurtips voor horecagelegenheden

Gaat u uw de vloer in uw restaurant renoveren en neemt u voor het eerst een EP vloercoating, dan heeft dat invloed op de uitstraling van uw zaak. U kunt daar natuurlijk het hele interieur op aanpassen, maar met een paar kleine aanpassing bereikt u al een verrassend effect. Of wordt uw pand nu gebouwd en staat u aan de start van een compleet nieuwe onderneming? Wij hebben bij onze klanten vele interieurs zien veranderen zowel zakelijk als particulier. Hieronder zetten we onze tips voor u op een rijtje.

Bepaal de stijl

Voor u gaat starten denkt u na over wat wilt u uitstralen naar uw gasten. En wat daar het beste bij past. Maar ook als u al enige tijd meegaat in het wereldje en u gaat renoveren moet u hier opnieuw over nadenken. De stijl is namelijk bepalend voor de uitstraling van uw horecazaak. Modern, industrieel, Scandinavisch, Bohemian, of landelijk. Zodra u weet wat u wilt uitstralen kunnen we de vloer daarop afstemmen.

Het geluid

Nee, daarmee bedoelen we niet de keuze van de muziek. We doelen op de akoestiek van uw restaurant. Een hoop gezelligheid zorgt ook voor een hoop rumoer. Denk aan het contactgeluid van hakken op de vloer of schuiven met stoelen, maar ook de weerkaatsing van sfeergeluid zoals muziek of de geanimeerde gesprekken van gasten. Een goede akoestiek draagt bij aan een fijne werkomgeving (u kunt ondanks de drukte uw personeel verstaan) en zorgt ervoor dat uw gasten comfortabel met elkaar kunnen praten, zonder dat ze ook horen wat hun buurman drie tafels verderop te vertellen heeft.

Zorg voor een eye-catcher

Ga voor een verrassend contrast. Een strakke egale vloer in een lichte kleur heeft een rustgevende werking. Als u voor zen gaat zit u dus meteen goed. Maar een effen vloer biedt ook de ruimte om juist iets opvallends toe te voegen, iets wat over uw café zegt: dit zijn wij. Denk bijvoorbeeld aan een zware, antieke stamtafel of ga voor een grote artistieke lamp die meteen in het oog springt. U kunt ook met een terugkerende print werken in de bekleding van banken, kussen en stoelen. Met een bijzondere eye-catcher zult u geheid meer foto’s van uw zaak terugzien op Instagram.

Vloercoating met logo

We brengen de epoxy vloercoating vaak in een zachte effen tint aan. Maar met ons brede aanbod aan kleuren kunt u natuurlijk alle kanten op. Het is bijvoorbeeld mogelijk om belijning aan te brengen die uw gasten de weg naar de toiletten wijzen. Daarnaast kunt u kiezen voor een matte topcoating met kleurvlokken die de vloer een speels effect geven en zorgen dat vuil en stof minder goed zichtbaar zijn. Of maak uw vloer echt eigen en laat uw logo erin verwerken.

Epoxy vloercoating voor een fraaie uitstraling

De keuze voor een epoxy vloercoating wordt vaak gemaakt doordat er sprake is van het voldoen aan hoge eisen in combinatie met de keuze voor een bijzondere afwerking op technische of praktisch vlak. Als er naar de uitstraling wordt gekeken van een EP vloercoating kan de ruimte er bovendien enorm van opknappen. Het kleurgebruik kan zelfs heel functioneel worden toegepast met belijning, pictogrammen, vakken, patronen, afbeeldingen en tekst of bedrijfslog. Dit kan belangrijk zijn in bijvoorbeeld parkeergarages, fabrieken en magazijnhallen.

Toepassing van epoxy vloercoatings

De kracht van een epoxy vloercoating is de veelzijdige toepasbaarheid. We zien vaak dat bedrijven voor deze vloeroplossing kiezen vanwege de lage prijs, maar ook omdat de vloercoating geschikt is voor allerlei soorten bedrijfsruimtes. Voor bestaande winkelruimtes en magazijnen. Voor grote productieruimtes en garages. Maar ook voor kantoren. Wilt u advies over een epoxy vloercoating voor uw bedrijf? Neem contact op met onze technische adviseurs, zij voorzien u graag van verdere informatie.

In de werkplaats

De vloer is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u in gedachten de werkplaats inricht. Toch vormt het de basis voor een veilige werkomgeving. De toplaag van epoxyhars die wij in uw werkplaats aanbrengen is antistatisch, vochtdicht en kan worden voorzien van een laag antislip.

In de spoelkeuken

De hoeveelheid afwas die er doorheen gaat na een drukke lunch is ongelooflijk. Het team in de spoelkeuken werkt hard om de borden en het bestek zo snel mogelijk weer glanzend schoon te hebben. Niet gek, als er dan spoelmiddel en water op de vloer belandt. Maar dat mag natuurlijk niet glad worden. Een antislip-toplaag beschermt uw personeel bescherming tegen uitglijden in de spoelkeuken.

In de hangar

Een vloer waar een zware jet binnenrijdt voor onderhoud moet veel belasting aankunnen. Niet alleen de hoge draagkracht is van belang, de vloer moet ook bestand zijn tegen chemische vloeistoffen zoals kerosine en hydraulische oliën. Daarnaast kunnen we slijtvaste bewegwijzering aanbrengen in de vloercoating. De bewegwijzering is slijtvast omdat de belijning in de toplaag wordt gegoten in plaats van erop.

In het kantoor

Bent u ook bezig met het verduurzamen van uw bedrijf? Een epoxy vloercoating kan u daarbij helpen. Ten eerste is de epoxy vloercoating een goede geleider voor vloerverwarming. De dunne toplaag neemt snel warmte over en geeft die af aan uw kantoorruimte. Ten tweede zorgt de coating voor verhoogde lichtopbrengst, waardoor u met minder stroom uw kantoor kan verlichten. Dat is niet alleen beter voor de planeet, maar levert ook nog eens een kostenbesparing voor uw bedrijf op.

In de wachtkamer

Eigenlijk is de wachtkamer het visitekaartje van uw praktijk. Terwijl uw patiënten wachten, nemen zij de ruimte in zich op. Een nette, hygiënische wachtkamer stelt gerust en zorgt voor vertrouwen. Maar het oogt niet alleen schoon, het is ook schoon. Bij het aanleggen van de epoxy vloercoating creëren onze vakmensen een egaal oppervlak zonder naden of voegen. Zo kunt u moeiteloos reinigen en maakt u een goede indruk.

Op de trap

Wat velen nog niet weten, is dat we ook uw trap kunnen coaten met epoxyhars. Zowel de horizontale delen van uw trap als eventuele stootborden lenen zich uitstekend voor een het aanbrengen van een coating. Creëer samenhang tussen uw benedenruimte en bovenruimte met een epoxy coating op uw trap.

Doe inspiratie op!

Het kan geen kwaad om een goed beeld te krijgen van uw ideale interieur wensen voor u besluit om een professional in te schakelen. Met behulp van een moodboard, bijvoorbeeld op Pinterest, bewaart u al uw interieurideeën op een plaats. In onze inspiratiehoek vindt u een verzameling van al onze projecten en interieurvoorbeelden. Heeft u een project waarbij wij u kunnen helpen? Laat het ons weten!

Vloercoatings voor particulieren

Hoewel we de epoxy vloercoating voornamelijk in bedrijfspanden aanbrengen, is het ook uitermate geschikte oplossing voor in uw berging thuis of in uw garage. Een kunstharsvloer is ook geschikt voor op uw balkon.

Garagevloer

 • Eenvoudig te reinigen vloercoating
 • Naadloze afwerking van uw garagevloer
 • De vloercoating is vloeistofdicht

Balkonvloer

 • Bestand tegen zonlicht
 • Vorstbestendige vloercoating
 • Verkrijgbaar met antisliplaag

Voor de hobbyklussers

Hoe ziet de garage bij u thuis eruit? Voor de een is het slechts een opslagplaats, terwijl het voor de ander dé plaats is om te sleutelen aan de motor, auto, racefiets of te werken aan een ander klusproject. Als u ook een groot deel van uw vrije tijd doorbrengt in uw garage, maar zo min mogelijk tijd kwijt wil zijn aan het onderhouden en schoonmaken van uw vloer dan is een vloercoating van kunsthars het antwoord. Het is namelijk niet alleen een vloer die tegen een stootje kan, ook het schoonmaken van de vloercoating is eenvoudig. Door de naadloze afwerking veegt u gelekte smeerolie makkelijk van vloer en voorkomt u gladheid in uw garage.

Weinig onderhoud

Het balkon, de garage en de berging zijn plaatsen in uw huis waar u geen omkijken naar wil hebben. Een groot voordeel van een vloeistofdichte en slijtvaste vloercoating is de onderhoudsvriendelijkheid. Een vloercoating van epoxyhars is gemakkelijk schoon te houden en heeft weinig onderhoud nodig. De EP vloercoating wordt naadloos aangelegd, daardoor blijven er geen vuilresten achter in vervelende voegen en naden. Daarnaast is de kunsthars zon- en vorstbestendig. Deze eigenschappen maken het een ideale afwerking voor uw garage, berging of op uw balkon.

Een veilige balkonvloer

U kunt voor een extra veilige uitvoering kiezen en de vloercoating laten uitrusten met een antislip afwerking. De antislip-laag wordt opgebouwd met ingestrooid kwartszand. De korrelige structuur die daardoor ontstaat geeft extra grip, die zelfs als het regent bescherming biedt tegen uitglijden. Lees meer over vloercoatings voor balkon- en galerijvloeren.

EP Vloercoating zelf aanbrengen

Wilt u de vloer zelf voorzien van een vloercoating? Neem dan een kijkje op Epoxywinkel.nl. Hier vindt u vloercoatings in vele RAL-kleuren voor de echte doe-het-zelver. U kunt er hierbij voor kiezen om de vloercoating per blik te bestellen of om een compleet vloercoatingpakket te bestellen. Met het pakket heeft u alle materialen in huis om zelf de vloercoating aan te brengen, inclusief het vloermateriaal en alle benodigde gereedschappen. Vragen over het zelf aanbrengen van een vloercoating? Epoxywinkel.nl biedt ook handige instructievideo’s aan, zodat u helemaal voorbereid kunt starten.

Bestel uw vloercoating

EP Vloercoating HQ

Vanaf € 3,60 p/m2 per laag

61,95

Epoxycoating op kleur met een zeer breed toepassingsgebied. Twee-componenten, mechanisch te belasten epoxycoating op kleur. Te gebruiken als grondering, coating en sealer in vele kleuren voor vloeren die middelzwaar belast worden in de industrie en commerciële sectoren.

Arturo EP3900 vloercoating

Vanaf € 3,47 p/m2 per laag

74,95

De Arturo EP3900 vloercoating is een naadloze vloerafwerking die vooral geschikt is voor cement- en gipsgebonden ondergronden. De  vloercoating wordt veelal toegepast in magazijnen en garages en geeft een glanzend effect.

epw ep topcoating transparant

Vloercoating Transparant

Vanaf € 6,- p/m2 per laag

85,46

De  Vloercoating Transparant is een transparante epoxy rolcoating die voor vele toepassingen geschikt is, zoals uw schuur, magazijn of kantoor. Wanneer de vloercoating is opgedroogd, ontstaat een hoogglans eindresultaat.

epw ep vloercoating as

EP Vloercoating AS (Antislip)

Vanaf € 3,75 p/m2 per laag

79,95

EP Vloercoating AS is een duurzame, oplosmiddelvrije 2-componenten structuurcoating op basis van epoxy. De coating is vullend, naadloos en heeft een goede mechanische en uitstekende chemische bestandheid. Ideaal voor zwaarbelaste vloeren. EP Vloercoating AS is een gemakkelijk aan te brengen epoxy.

arturo ep3900

Arturo EP3010 vloercoating

Vanaf € 2,81 p/m2 per laag

139,63

De Arturo EP3010 vloercoating wordt toegepast als slijtvaste, ingekleurde en naadloze vloercoating van cement- en gipsgebonden ondergronden. De vloercoating is vooral geschikt voor licht tot middelzwaar belaste vloeren, en als vloerafwerking van magazijnen en technische ruimtes.

epw ep vloercoating hcr

Vloercoating Hoge Chemische Resistentie

Vanaf €4,- p/m2 per laag

228,18

De Vloercoating HCR is vloerafwerking die eenvoudig schoon te maken is en tevens slijtvast en 100% vloeistofdicht is. Bestand tegen chemische middelen en toepasbaar in vele ruimtes, waaronder parkeergarages, magazijnen en voerkeukens.

Samenstelling en laagdikte

Een vloercoating bestaat voor 100% uit de harde kunststof epoxy en heeft een dikte van 0,2 tot 0,5 mm; veel dunner dan een gietvloer. De toplaag is perfect als afwerking van ondergronden van beton, anhydriet en cement, maar kan ook over een bestaande (kunststof)vloer worden gelegd. Hierdoor heeft u voor een aantrekkelijke prijs al een compleet nieuwe vloer van topkwaliteit, met de uitstraling en het onderhoudsgemak van een gietvloer.

EP Vloercoatings in iedere kleur

We leveren de EP vloercoating in vrijwel elke denkbare kleur of kleurencombinatie. De hoge concentratie van pigment in onze vloercoating geeft de gekozen kleur(en) een volle, rijke uitstraling. Ook een transparante vloercoating is mogelijk, als u liever de oorspronkelijke kleur van de ondergrond behoudt.

Transparante vloercoating

Met een transparante vloercoating behoudt u de oorspronkelijke kleur van uw ondergrond. De vloerafwerking brengen we redelijk dun aan en kent een snelle droogtijd. De vloer is dus weer snel belastbaar. We zien daarom dat bedrijven vaak kiezen voor een transparante vloercoating. Maar ook voor particulieren biedt een transparantie coating uitkomst. Heeft u bijvoorbeeld een tegelvloer of houten vloer en bent u tevreden over de uitstraling, maar niet over de functionaliteit? Dan brengen we een doorzichtige vloercoating over uw bestaande vloer aan. Zo maken we hem vloeistofdicht en slijtvast, maar is uw oorspronkelijk vloer nog wel zichtbaar onder de vloercoating.

Epoxy vloercoating met antislip, geluiddemping of antistatisch

Het bijzondere aan epoxy vloercoating is dat er aan de al bestaande eigenschappen nog extra kenmerken toegevoegd kunnen worden. De keuze daarvoor kan gemaakt worden om de vloer veiliger te maken. Als er vloeistof op een gladde vloer ligt, zorgt dat geheid voor ongelukken. Met antislip kan dat voorkomen worden. Als er steeds voertuigen over de vloer rijden of er machines in gebruik zijn die veel lawaai maken, kan een extra geluiddempende laag uitkomst bieden. Zo kan de epoxy vloercoating ook in een ESD ruimte een uitstekende keuze zijn, want de vloer kan antistatisch worden uitgevoerd.

Onze EP vloercoatings zijn verkrijgbaar we in verschillende uitvoeringen, zoals:

 • Antislip
 • Waterhoudend
 • Antistatisch
 • ESD
 • Industrieel
 • Design

Waterdichte vloercoating

Bij het aanbrengen van de epoxy vloercoating maken onze vakmensen de vloer volledig vloerstofdicht. Ideaal in een industriële omgeving waar veel wordt gewerkt met vloeibare chemische producten zoals verf, oplosmiddelen of benzine. De vloeistof trekt niet in de vloercoating en daardoor zijn zelfs de hardnekkigste vloeistoffen eenvoudig van de vloer te verwijderen zonder dat dit schade aan de toplaag oplevert.

Kenmerken van een epoxy vloercoating

✓ OnderhoudsvriendelijkU bent weinig tijd kwijt aan het onderhouden en schoonmaken van uw epoxy vloercoating.
✓ NaadloosEen naadloze epoxy vloercoating is gemakkelijk schoon te maken en geeft ook nog eens een ruimtelijk uiterlijk.
✓ Hoog belastbaarBestand tegen zware belasting, zowel mechanische belasting als chemische vloeistoffen.
✓ Antislip leverbaarKies voor een EP vloercoating met een veiligheidsbevorderende antislip-laag.
✓ KleurvastGeen last van verkleuringen door uv-straling. Geniet jarenlang van uw epoxy vloercoating.

Direct naar

EP Vloercoating prijs

De prijs van een vloercoating wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de conditie van de ondervloer, het aantal vierkante meters van de ruimte en eventuele aanvullende opties. Doordat een vloercoating dunner is dan een gietvloer, maakt dit de vloer aanzienlijk goedkoper, terwijl u ook bij deze vloer geniet van topkwaliteit en de vele voordelen die een gietvloer biedt. Neem contact op met onze adviseurs voor een persoonlijke prijsberekening, zij stellen er geheel vrijblijvend een offerte voor u op.

Vloercoating prijs per m2

De kosten van epoxy vloercoating liggen in vergelijking met andere vloercoatings zeer laag. Bij een oppervlakte van minimaal 151 vierkante meter betaalt u slechts € 26,- per m². Hoe groter het te behandelen oppervlak wordt, hoe lager de prijs uitvalt. Beschikt u over een kleine ruimte van 20 tot 50 m², dan hanteren wij een vaste prijs van € 2.000,-. Naast de grootte van de ruimte zijn er nog andere factoren van invloed op de prijs. Denk onder andere aan de gekozen afwerking, de kleur en de kosten die gemoeid zijn met het voorbereiden van de ondergrond.

Meer informatie over de berekening van de epoxy vloercoating prijs vindt u op onze prijzenpagina.

Bekijk hieronder een indicatie van de kosten van een EP vloercoating.

Vloercoating prijs m2 excl. btwPrijs
Vloercoating 20 – 50 m2€ 2.000,-
Vloercoating 51 – 100 m2€ 40,35 per m2
Vloercoating 101 – 150 m2€ 27,94 per m2
Vloercoating 151 – 200 m2€ 25,14 per m2

Vloercoating prijs berekenen: welke factoren hebben invloed op de prijs? 

1. Oppervlakte

Hoe groter de ruimte, hoe lager de prijs. De prijs van een epoxy vloercoating begint bij € 2.000,- voor een ruimte met een vloeroppervlak van 20 tot 50 vierkante meter. Is de ruimte groter dan 150 vierkante meter dan daalt de prijs zelf naar € 25,14 per m2.

2. Ondergrond

Voordat de EP vloercoating kan worden aangebracht moet de ondervloer worden geëgaliseerd. Omdat de ene situatie de andere niet is, bekijken we van te voren welke aanpak nodig is om uw ondervloer gereed te maken. Lees hier verder als u meer wil weten over het het voorbereiden van de ondervloer. 

3. Extra opties

Onze epoxy vloercoatings zijn altijd slijtvast en onderhoudsvriendelijkheid. Daarnaast zijn er extra opties die we geheel volgens uw wensen aan de vloercoating kunnen toevoegen om de vloer compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan eigenschappen die de veiligheid van uw vloer verhogen zoals belijning of een antislip-laag.

Door de vloercoating hebben we gemakkelijk een totaal nieuwe en frisse look in de winkel gekregen. En dat zonder onze vorige vloer eruit te halen!

– Linda uit Amstelveen

6 voordelen van een epoxy vloercoating

Wanneer u een epoxy vloercoating laat aanbrengen, profiteert u van diverse voordelen. Een coating van epoxy beschermt uw vloer tegen slijtage en chemische middelen. Daarnaast is een epoxy vloercoating zeer eenvoudig te reinigen.

1. Slijtvaste en vloeistofdichte epoxy coating

De epoxy coating die door ons wordt aangebracht, bestaat uit hoogwaardig epoxyhars. U krijgt daarmee een slijtvaste en vloeistofdichte vloer. Dit zijn al twee extra belangrijke kenmerken die van toepassing zijn, maar er is nog meer. Epoxy coating staat namelijk bekend vanwege de hoge belastbaarheid. Dit vloersysteem is niet alleen tegen mechanische belasting bestand, maar ook tegen belasting die gevormd wordt door chemicaliën die met het oppervlak in aanraking komen. Vocht en vuil worden geweerd.

2. Epoxy vloercoating voldoet aan hoge eisen

Aangezien de epoxy vloercoating van Coatingvloer.nl aan hoge eisen voldoet, is deze vloeroplossing uitstekend toepasbaar voor industriële toepassingen. Dat is overigens niet de enige toepassing, want epoxy vloercoating kan ook prima als vloer gebruikt worden in werkplaatsen, parkeergarages, magazijnen en bijvoorbeeld in showrooms. Er zijn dan ook vele soorten branches waar dit vloersysteem uitkomst biedt doordat er juist aan diverse hoge eisen wordt voldaan.

3. Epoxy coating: een betaalbare vloeroplossing

EP coating is een betaalbare vloeroplossing. Zeker als u kijkt naar de eigenschappen van deze vloer en deze bijvoorbeeld vergelijkt met die van een kunststof gietvloer. Indien u op zoek bent naar een ijzersterke en betaalbare vloeroplossing voor uw fabriek, magazijn, loods, parkeergarage, werkplaats, industriehal of andere ruimte kunt u voor epoxy coating kiezen.

4. Snel aan te brengen

Doordat de epoxy vloercoating uit één enkele, dunne laag bestaat is de coating snel aan te brengen. Afhankelijk van de dikte van de laag (0,2-0,5 mm) duurt het uitharden van de epoxy coating enkele uren. Het aanbrengen van de vloercoating duurt gemiddeld 12 uur. Zorg ervoor dat de ruimte niet kouder is dan 15 graden, anders duurt het uitharden aanzienlijk langer. Bij de ideale temperatuur van 18 graden droogt de vloer het snelst en kunt u binnen no-time gebruik maken van uw nieuwe vloer.

5. Veiligheid

In iedere werkomgeving geldt hetzelfde: veiligheid staat voorop. Een epoxy vloercoating draagt bij aan de veiligheid in uw werkomgeving. De EP vloercoating is namelijk antistatisch en gaat elektrostatische ontlading (ESD) tegen. U kent het wel, u raakt de auto aan en trekt geschrokken uw hand terug. U kreeg een flinke schok. ESD ontstaat op allerlei plaatsen en veroorzaakt kortsluiting in elektrische apparatuur. Soms springen de vonken ervan af en dat levert gevaarlijke situaties op, zoals brand of elektromagnetische interferentie (EMI). De antistatische epoxy coating voorkomt kortsluiting en vonken door ESD. De veiligheid kan nog verder worden verhoogd door een antislip laag aan de vloer toe te voegen. Zo voorkomt u uitglijden en ongelukken op een glibberige vloer.

6. Meer lichtopbrengst met een vloercoating

De juiste lichtsterkte is een bepalende factor voor de sfeer in uw ruimtes. Wilt u niet van die felle lampen, maar wel meer licht in uw bedrijfsruimtes, zoals uw kantoormagazijngarage of fabriekshal? Met een epoxy vloercoating heeft u meer lichtopbrengst zonder aanpassing aan de lichtbron, dus zonder sfeerverlies. Energiebesparing is een ander voordeel van de grotere lichtopbrengst. Op kantoor hoeft u overdag minder snel de verlichting aan te zetten en in een grote hallen zoals garages, magazijnen, of opslag- en bedrijfshallen behaald u met een kleinere lichtbron dezelfde hoeveelheid licht. Wij raden het gebruik van LED verlichting aan in combinatie met een epoxy vloercoating. Deze duurzame en energiezuinige lichtbron gaat lang mee en wordt in allerlei kleurtemperaturen geleverd. Combineer uw epoxy vloercoating met LED verlichting om te zorgen de juiste hoeveelheid licht en perfecte sfeer neer te zetten.

Recente projecten

We geven u graag een kijkje bij het eindresultaat van onze zakelijke klanten. Deze bedrijven gingen u voor en kozen voor een epoxy vloercoating in hun bedrijf. We voegen wekelijks voltooide projecten toe aan ons ruime portfolio. Van grote bedrijfshallen tot strakke kantoorruimtes. Van winkelruimtes tot autogarages.

EP Vloercoating kleuren

Met ruim 3.000 kleuren heeft u bij ons een enorme keuze aan kleuren voor uw vloercoating. Onze vloercoatings zijn namelijk leverbaar in alle RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren. Dat betekent dat we de vloercoating niet alleen in allerlei verschillende kleuren kunnen leveren, maar ook vele tinten van dezelfde kleur. Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke tinten van alle denkbare soorten bruin, van een zacht beige-bruin tot een warm chocoladebruin. Zoals u op onze projectfoto’s kunt zien, blijven lichte tinten het populairst. Voor deskundig advies over de beste keuze voor uw vloercoating zien we u graag in onze showroom.

Kies de juiste kleur vloercoating

We helpen u graag bij het kiezen van de juiste kleur. Daarom hebben we een selectie voor u samengesteld van de mooiste en populairste kleuren voor gietvloeren die u ook voor uw EP vloercoating kunt kiezen. Bekijk onze kleurenkaarten om inspiratie op te doen. Verderop de pagina vindt u ook een overzicht van de talloze RAL-kleuren en tinten waarin we uw toekomstige EP vloercoating kunnen produceren. Staat uw kleur er niet bij? Dan ontwikkelen onze experts speciaal voor u een aparte kleurstaal. Op deze manier kunnen we volledig aan uw eisen en wensen voldoen.

Kleuren op maat

Wist u dat een kleurenspecialist onze kleurencollectie op maat heeft gemaakt? Onze specialist laat zich inspireren door de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieurkleuren. Het uitzoeken van de juiste kleur kan voor u een belangrijk onderdeel zijn in de samenstelling van uw vloercoating. Wij vinden het belangrijk dat u over 5 jaar nog steeds blij bent met de kleurkeuze van uw epoxy vloercoating, daarom leveren we een op maat gemaakt product.

Kleurvlokken

Als er veel klanten bij u over de vloer komen, dan kan een vloercoating in een egale kleur al snel vuil ogen. Maar daar hebben we een oplossing voor. Door decoratieve kleurvlokken in de vloercoating te verwerken ontstaat er een onregelmatig patroon op uw vloer. Dat zorgt ervoor dat vuil en stof minder snel zichtbaar zijn, terwijl de slijtvaste en onderhoudsvriendelijke eigenschappen van kunsthars hetzelfde blijven. De kleurvlokken zijn dus alleen decoratief.

Vloercoating samples

Het is lastig om een beeld te krijgen van het eindresultaat op basis van kleurstalen. Daarom bent u welkom in onze showroom om een beter beeld te krijgen van de kleuren en mogelijkheden van een EP coating. We de populairste kleuren op grote voorbeeld-tegels tentoongesteld in onze showroom. Op die manier helpen we u bij het visualiseren van uw droomvloer en maken we de keuze een stuk eenvoudiger. Neem contact met ons op voor een afspraak in de showroom.

Vloercoating voorbereiding: hoe wordt de ondergrond voorbereid?

Het komt voor dat uw huidige vloer niet direct geschikt is om de epoxy vloercoating aan te brengen. Een vloer kan bijvoorbeeld niet egaal genoeg zijn. Geen zorgen, onze vakmensen lossen dit voor u op. Als de vloer niet vlak genoeg is, beginnen we eerst met het egaliseren van het oppervlak. Afhankelijk de specifieke staat van uw vloer treffen we de nodige voorbereidende werkzaamheden. Na de voorbereiding is uw vloer geschikt om de epoxy coating aan te brengen. Wat voor voorbereidende werkzaamheden moeten gebeuren hangt af van uw bestaande vloer. Wilt u weten of uw vloer geschikt om een epoxy vloercoating aan te laten brengen? Wij beoordelen uw vloer, geven advies en nemen de voorbereiding op in onze vrijblijvende begroting.

Egaliseren: kogelstralen, schuren of diamantschuren

Als de vloer niet vlak genoeg is, egaliseren we het oppervlak. Kogelstralen, schuren of diamantschuren zijn manier om de ondervloer egaal te maken. Hieronder geven we uitleg over onze werkwijzen die verschillen per ondervloer.

Kogelstralen

Kogelstralen is dé methode om uw betonnen ondervloer klaar te maken voor de epoxy vloercoating. Het is een efficiënte manier om oude coatings, verf, cementresten en ander vuil van het beton te verwijderen. Daarnaast zorgt het profiel dat ontstaat tijdens het kogelstralen voor een betere binding van de epoxy coating. Deze methode slaat dus twee vliegen in een klap.

De kogelstraalmachine vuurt tijdens het kogelstralen duizenden kleine stalen ‘kogeltjes’ af op het vloeroppervlak. De deeltjes verwijderen de bovenste laag van de vloer en daarmee ook het vuil en de oneffenheden. De kogelstraal machine maakt gebruik van een gesloten circulatiesysteem waardoor alle losgekomen stukjes samen met de staaldeeltjes in de machine belanden.

Deze methode is stofvrij en vrij van chemische reinigingsmiddelen. Kortom, een milieuvriendelijke manier om uw vloer te egaliseren.

Schuren

Een andere techniek om de vloer te egaliseren is schuren. Vloeren van hout, zandcement en beton kunnen door middel van schuren worden voorbereid. Na verloop van tijd kunnen kleine beschadigingen op uw vloer ontstaan. Deze beschadigingen zorgen voor oneffenheden. We maken gebruik van een schuurmachine om uw vloer van onregelmatigheden en vuil te ontdoen. Een strakke epoxy coatingvloer begint bij een egaal geschuurde ondervloer.

Diamantschuren

Misschien heeft u wel eens gehoord dat diamant het hardste materiaal op aarde is. Voor het schuren van harde oppervakken zoals steen en beton gebruiken we een schuurmachine waarin industriële diamant is verwerkt. De korreltjes diamant op de schijf van een diamantschuurmachine zijn vele malen sterker dan het materiaal op een standaard schuurschijf. Met behulp van diamantschuren kan een beschadigde betonvloer met ongelijke aansluitingen of een te onregelmatig oppervlak gemakkelijk gladgeschuurd worden. Uiteraard worden hierbij ook resten van tapijt- of tegellijm verwijdert. Diamantschuren is ook geschikt oude coatings van de ondergrond te schuren.

Wij zijn al 15 jaar klant bij Coatingvloer. Onlangs nog een nieuwe opslagruimte van 2000 vierkante meter op laten leveren. Zag er weer top uit.

Dhr. Dekkers

4 onwaarheden over vloercoating ontkracht

 “Een vloercoating is duur.”

Dit veelgehoorde misverstand ontstaat doordat de EP vloercoating wordt verward met een gietvloer. De aanleg van een gietvloer kan inderdaad een flinke investering zijn, terwijl een kunsthars vloercoating is juist een budgetvriendelijke oplossing is. Dit komt onder andere doordat het een toplaag is die wordt aangebracht als afwerking van uw bestaande ondervloer. U kunt een vloercoating van kunsthars al laten aanleggen vanaf € 24,00 per vierkante meter.

“Kunsthars is alleen leverbaar in grijstinten.”

Grijs is een populaire kleur voor een kunsthars vloercoating. Dat betekent niet dat dit de enige kleur is waarin wij de vloer kunnen leveren. De EP vloercoating kan bijvoorbeeld ook worden aangebracht in een warme zandkleur van mediterrane stranden. Kom een keer op bezoek in onze showroom in Amsterdam om het volledige aanbod aan kleuren te bekijken.

“Het aanbrengen van een vloercoating duurt lang.”

We begrijpen dat u uw zaak niet te lang wil sluiten. Uw bestaande vloer renoveren en voorzien van een EP vloercoating kan snel geregeld worden. Omdat er alleen een dunne laag epoxy van 0,2 à 0,5 mm moet worden aangebracht neemt het aanleggen van een epoxy vloercoating relatief weinig tijd in beslag. Onze experts brengen de kunsthars snel en vakkundig aan en daarna is het slechts een kwestie van drogen. Voor u het weet kunt u genieten van uw nieuwe vloer.

“Een vloercoating oogt snel vies.”

Het klopt dat vlekken snel zichtbaar zijn op vloeren in een egale kleuren. Gelukkig is de vloer gemakkelijk schoon te maken. Stoort u zich snel aan vlekken en vegen op uw vloer? Dan is het de moeite waard om uw EP vloercoating te voorzien van kleurvlokken. Dit geeft niet alleen een speels effect aan de vloer, maar zorgt er ook voor dat vegen minder snel zichtbaar zijn. De vloercoating oogt minder besmettelijk en is nog steeds makkelijk te reinigen.

Uw bestaande vloer renoveren

Met een EP vloercoating tovert u uw bestaande vloer om tot een nieuwe, moderne vloer. Een vloercoating is daarom een veel gekozen optie bij vloerrenovaties. De coating brengen we op de bestaande vloer aan, waardoor uw nieuwe vloer strak, egaal en
onderhoudsvriendelijk is. Het renoveren van uw bestaande vloer doen we op basis van een 3-stappenplan:

1. Inventariseren

Allereerst inventariseren we of uw bestaande vloer versleten is en beschadigingen bevat. Het kan ook zijn dat uw vloer in goede staat verkeert en u alleen een nieuwe vloercoating wilt. Op basis van deze informatie maken we een offerte, zodat u van
te voren precies weet wat uw vloercoating gaat kosten.

2. Renoveren of repareren

Heeft u al een vloercoating en is hij licht beschadigd? Dan is renoveren wellicht niet nodig en repareren we de vloer ter plaatse. Is uw vloer te beschadigd voor een reparatie, dan voeren we een renovatie uit. We brengen dan een nieuwe vloercoating aan (met uw eventuele nieuwe wensen in acht) en zorgen ervoor dat hij strak is afgewerkt.

3. Vloercoating klaar voor gebruik

Als de vloercoating volledig is uitgehard, dan kunt u hem direct in gebruik nemen. Dankzij onze vloercoating is uw vloer weer als nieuw en kunt u weer jarenlang genieten van een sterke en mooie vloer.

Natuurlijk geven we u nuttige tips over hoe u uw vloercoating het beste kunt reinigen en onderhouden om er zo lang mogelijk van te genieten.

Vloercoating reinigen en onderhoudsadvies

Het reinigen van EP vloercoating is erg gemakkelijk, omdat de vloer geen naden bevat. Doordat vloercoating van nature onderhoudsarm is, hoeft u uw vloer niet vaak schoon te maken. De vloer is 100% waterdicht en trekt geen stof of vuil aan. Mocht u wel een keer knoeien met drinken of een bord eten op de grond laten vallen, dan is het oppervlak in een handomdraai schoon. In essentie lijken deze processen op het reinigen en onderhouden van een gietvloer.

Bedrijfsvloer reinigen

In veel gevallen is het oppervlakte van de bedrijfsruimte die moet worden gereinigd zeer groot. Als uw bedrijfsruimte is voorzien van een epoxy vloercoating kunt u uitstekend gebruik maken van een schrob-/zuigmachine om de vloer reinigen. Ons advies bij machinale reiniging:

Wel doen:

 • Gebruik zachte pads of doeken onder de machine
 • Gebruik chloorvrije powercleaners als schoonmaakmiddel

Niet doen:

 • Gebruik geen harde borstels onder de machine
 • Gebruik geen chloorhoudend schoonmaakmiddel

Vloercoating aanbrengen

Het aanbrengen van een EP vloercoating moet systematisch gebeuren. Onze specialisten werken stapsgewijs aan uw vloer. Ze beginnen met de voorbereiding van de ondervloer. Dit kan betekenen dat ze moeten schuren en egaliseren. Daarna brengen ze vaak een primer aan als hechtingslaag tussen de ondervloer en de epoxy coating. En uiteindelijk brengt ons applicatieteam de toplaag van epoxyhars aan.

Een vloercoating heeft vooral een functionele kant, maar kan tegelijkertijd ook dienen om de ruimte een ander aanzien te geven. Een andere look in de zin van een kleur die beter bij de werkomgeving past. Of in de zin van belijnen en bewegwijzering, wat in een parkeergarage erg handig is. Er is qua kleurspel zeer veel mogelijk met een vloercoating, variërend van patronen tot tekst en van afbeeldingen tot pictogrammen.

Bovendien kunnen we technische eigenschappen toevoegen aan de vloercoating, zoals antistatisch, antislip of extra geluiddempend. Bij Coatingvloer.nl kunt u terecht voor het professioneel laten aanbrengen van een vloercoating over een bestaande vloer. Hoelang het leggen van de EP vloercoating duurt, is onder andere afhankelijk van de grootte van de ruimte en de staat van de ondervloer. In een persoonlijk adviesgesprek geven we een indicatie van de duur van het proces. Neem contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen of vraag direct een prijsberekening aan voor een scherpe offerte.

YouTube video

Betonvloercoating

Voor het afwerken van betonvloeren in werkplaatsen, kelders en garages kunt u ook kiezen voor een betonvloercoating. Door de betonnen vloer te coaten is hij optimaal beschermd tegen vloeistoffen en chemicaliën. De EP vloercoating is, net als de reguliere coating, leverbaar in verschillende kleuren en kan worden afgewerkt met onder andere uw bedrijfslogo, belijning, parkeervakken en een antisliplaag.

Veelgestelde vragen over vloercoating

Wat is een vloercoating?

Een vloercoating is een echte industrievloer van 0,2 – 0,5 mm die geschikt is om over een bestaande vloer te worden aangebracht. De toplaag is slijtvast en is gemaakt op basis van epoxy of polyurethaan. EP vloercoatings zien we vaak terug in bedrijfspanden, garages en industriële ruimtes.

Wat is epoxy?

Epoxy (EP) is een veelzijdige kunsthars die bestaat uit twee componenten. Het basiscomponent hars en een vloeibare verharder. Na het uitharden van de epoxyhars ontstaat een slijtvaste, vochtbestendige laag.

Wat kost een vloercoating?

De prijs van een EP vloercoating is afhankelijk van de staat van de ondervloer, het aantal vierkante meters en eventuele wensen. Om de exacte prijs te noemen, adviseren we u contact met ons op te nemen. We kunnen u wel een indicatie geven: een vloercoating van 20 tot 50 m2 kost € 2.000,-. Daarna geldt de regel: hoe groter de ruimte, hoe lager de prijs voor uw vloercoating. Zo betaalt u vanaf 151 m2  slechts € 24 per m2.

Is een vloercoating geschikt voor in huis?

Een vloercoating wordt meestal aangebracht in bedrijfspanden. Omdat een vloercoating chemicaliënbestendig is, is juist heel geschikt voor in een garage of in bedrijven waar gewerkt wordt met chemische middelen. Een EP vloercoating voelt niet zo comfortabel aan als onze andere gietvloeren. Daarom is een vloercoating een echte bedrijfsvloer.

Wanneer u op zoek bent naar een vloer voor in uw woning, is een EP vloercoating dus minder geschikt. Voor in huis – en voornamelijk in de woonkamer – is het belangrijk dat een vloer comfortabel aanvoelt, slijtvast is en het interieur aanvult. De chemicaliënbestendige eigenschappen zijn hier minder belangrijk. Daarom raden we particulieren altijd een gietvloer aan. Coatingvloer.nl biedt vele soorten gietvloeren aan voor woningen, waaronder:

Kan een vloercoating worden toegepast in de badkamer?

Omdat een vloercoating niet geschikt is voor in huis, raden we hem ook niet aan voor de badkamer. Als u op zoek bent naar een waterdichte vloer voor uw douche en toilet, adviseren we om een andere gietvloer te laten plaatsen.

Hoe weet ik of een vloercoating de juiste keuze is voor mijn bedrijf?

Een vloercoating is eigenlijk een toplaag die extra slijtvaste en chemicaliënbestendige eigenschappen heeft. Ze zijn daarom uitermate geschikt voor panden waarin met zwaardere apparatuur of chemische stoffen wordt gewerkt. Een toplaag zorgt bovendien voor een nieuwe look van uw vloer. Daarmee is hij goedkoper dan een hele nieuwe gietvloer. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Hoe kan ik het best een vloercoating kiezen?

Als u niet bekend bent met de verschillende kenmerken en mogelijkheden van epoxy coatingvloeren kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Op onze website proberen we u van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Daarnaast staan onze experts voor u klaar om telefonisch advies te geven of u op afspraak te ontvangen in onze showroom in Amsterdam. Hier kunt u al onze epoxy vloercoatings bekijken en ervaren. Onze verkoopadviseurs staan voor u klaar om aan de hand van uw wensen en eisen over de beste vloercoating voor u te vinden.

Hoe brengen jullie een vloercoating aan?

Eerst wordt de bestaande ondervloer voorbereid. Daarna verdelen onze vakmensen de epoxy vloercoating in een dunne laag over de vloer over de bestaande vloer. Tenslotte moet de coating drogen en uitharden.

Hoe lang duurt het leggen van een vloercoating?

De duur van het leggen van de EP vloercoating is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de staat van de ondervloer. In een adviesgesprek maken we een inschatting van de duur voor uw situatie.

Hoe lang gaat een vloercoating mee?

Een goed onderhouden epoxy vloercoating gaat 3 tot 15 jaar mee.

Hoe dik is een epoxy vloercoating?

De dikte van een epoxy vloercoating ligt tussen de 0,2 mm en de 0,5 mm; veel dunner dan een gietvloer. Het is een hele dunne toplaag. Voor het beste resultaat moet de ondervloer volledig vlak zijn voor het aanbrengen van de vloercoating.

Kan ik een vloercoating met vloerverwarming combineren?

Dat kan zeker. Een epoxy vloercoating is zelfs ideaal te combineren met vloerverwarming. De superdunne laag epoxy vloercoating neemt snel warmte over. Koude voeten zijn verleden tijd.

Kan een vloercoating in een winkel?

Ja, doordat de epoxy vloercoating makkelijk kan worden schoongemaakt is het een ideale toplaag voor in winkels.

Kan een vloercoating in een fabriekshal?

Ja, de extra slijtvaste en chemicaliënbestendige eigenschappen van deze toplaag maakt een EP vloercoating  zeer geschikt voor fabriekspanden waarin met zwaardere apparatuur of chemische stoffen wordt gewerkt.

Kan een vloercoating in een parkeergarage?

Dat kan zeker. De epoxy vloercoating is bestand tegen draaiende stuurbeweginen en hoge wieldruk. De vloer kan ook met een laag antislip worden uitgevoerd om gladheid op koude en regenachtige dagen te voorkomen.

Is een vloercoating geschikt voor zware industriële belasting?

Absoluut, we leggen regelmatig vloercoatings aan bij bedrijven waar de vloercoating op dagelijkse basis met zware industriele belasting te maken krijgt. De sterke, duurzame kenmerken van dit type toplaag maken de vloercoating uitermate geschikt.

Welke kleuren vloercoatings zijn er mogelijk?

De vloercoating is leverbaar in ruim 3.000 verschillende kleurvariaties. Ook een transparante vloercoating is mogelijk, als u liever de oorspronkelijke kleur van de ondergrond behoudt. Kom langs bij onze showroom in Amsterdam om de kleuren te bekijken.

Wanneer is de vloercoating belastbaar?

Deze vloerafwerking wordt in een dunne laag aangebracht, daardoor is de vloercoating snel weer belastbaar na een korte droogtijd.

Kan ik een vloercoating aan laten brengen over een cementvloer?

EP vloercoatings zijn geschikt om over verschillende soorten ondergronden aan te brengen, zoals cement, beton of anhydriet vloeren. Het is wel van belang dat de ondervloer vlak is voor een strak resultaat. In overleg helpen wij u bij de voorbereidende werkzaamheden.

Kan een vloercoating over een houten vloer aangebracht worden?

Dit is mogelijk. Alleen is het van groot belang dat de houten vloer geëgaliseerd en voorbewerkt is. Als de vloer niet is voorbewerkt dan neemt hij de vloercoating op. De houten vloer dient volledig dicht, vlak en vast te zitten.

Brengt Coatingvloer.nl de epoxy vloercoating zelf aan of wordt dit uitbesteed?

Wij verzorgen het volledige proces, tot en met het aanbrengen. Onze specialisten brengen dagelijks nieuwe epoxy vloercoatings aan. We werken aan projecten door heel Nederland.

Hoe wordt een epoxy vloercoating geplaatst?

De epoxy vloercoating is een vloerafwerking die we als een dunne laag (0,2 tot 0,5 mm) aanbrengen op uw ondergrond. Kiest voor belijning dan kan deze direct in de vloercoating worden verwerkt.

Hoe kan ik een vloercoating laten verwijderen?

Mogelijk wilt u uw oude gietvloer laten verwijderen omdat u er niet meer tevreden mee bent. De verwijdering van een complete gietvloer is niet altijd noodzakelijk. Vaak kunnen we uw gietvloer er weer als nieuw uit laten zien door bijvoorbeeld een nieuwe topcoat aan te brengen. Neem voor info over alle mogelijkheden telefonisch contact met ons op via 020 845 2650.

Hoe kan ik mijn vloercoating het best onderhouden?

Groot onderhoud is onnodig bij dit type toplaag. Uiteraard kunt u de EP vloercoating schoonmaken met een stofzuiger, stofwisser en dweil. We geven u bij aanschaf van een vloercoating ook schoonmaakadvies. Voor een diepe reiniging gebruikt u een waterstofzuiger. 

Wordt er garantie gegeven op een vloercoating?

Er wordt door ons standaard een garantie van 1 jaar gegeven. Dit kan naar 5 jaar uitgebreid worden.

Regio’s waarin wij werkzaam zijn

Coatingvloer.nl levert kunsthars vloercoatings aan bedrijven en particulieren in heel Nederland. Op onze website vindt u diverse voorbeelden voor  uw bedrijfsruimtes of uw ruimtes thuis. We hebben jarenlange ervaring met projecten in alle soorten en maten. Van bedrijfshallen tot kantoorvloeren, van garages tot professionele keukens. Voor een persoonlijk advies en een aanbod op maat neemt u contact met ons via info@coatingvloer.nl op of vraagt u online een offerte bij ons op.

We maken graag een afspraak met u bij onze showroom in Amsterdam. Parkeer gemakkelijk voor de deur. U kunt dan al uw vragen stellen aan onze experts en en direct alle vloercoatings bekijken en ervaren. We adviseren u over de best passende vloercoating die bij uw behoeften aansluit. Daarnaast ziet u direct welke kleuren er beschikbaar zijn.

U kunt bij ons terecht in de volgende regio’s:

 • Vloercoating Amsterdam
 • Vloercoating Den Bosch
 • Vloercoating Rotterdam
 • Vloercoating Alkmaar
 • Vloercoating Almere
 • Vloercoating Arnhem
 • Vloercoating Haarlem
 • Vloercoating Gouda
 • Vloercoating Den Haag
 • Vloercoating Eindhoven
 • Vloercoating Utrecht
 • Vloercoating Hilversum
 • Vloercoating Muiden
 • Vloercoating Amstelveen
 • Vloercoating Leiden
 • Vloercoating IJmuiden
 • Vloercoating Breda
 • Vloercoating Groningen
 • Vloercoating Gorinchem
 • Vloercoating Lelystad
 • Vloercoating IJburg
 • Vloercoating Amersfoort
 • Vloercoating Nieuwegein
 • Vloercoating Harderwijk

Vrijblijvende offerte aanvragen

Voor meer informatie over de vloercoating van Coatingvloer.nl neemt u telefonisch contact met ons op. U kunt dan ook een afspraak maken om in onze showroom langs te komen en de verschillende typen gietvloeren en vloercoatings met eigen ogen te bekijken. U kunt via deze website meteen een vrijblijvende prijsberekening aanvragen.

Terug naar

Onze gietvloer showroom

Bezoek onze gietvloer showroom

Bekijk de gietvloeren in onze gietvloer showroom in Amsterdam. We laten u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee over de beste toepassing. Maak een afspraak zodat we voldoende tijd en aandacht voor u hebben. We geven direct een prijsindicatie, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.