Epoxy vloercoating: hoge belastbaarheid – Coatingvloer.nl
  • Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 239 beoordelingen
  • Hoge kwaliteit vloeren op maat
  • Ruime keuze aan gietvloeren
  • Showroom in Amsterdam

Epoxy vloercoating

Een epoxy vloercoating vormt een uitstekende vloeroplossing voor de meest uiteenlopende situaties, zoals een betonvloer in een werkplaats of garage. Gelet op de slijtvaste eigenschappen in combinatie met de vloeistofdichte kenmerken en uitstekende belastbaarheid is het voor vele doeleinden een ideaal vloersysteem. Dat de keuze vaak op epoxy vloercoating valt, komt overigens door de combinatie van sterke en unieke eigenschappen in combinatie met de lage prijs. De vloer is perfect bestand tegen verschillende soorten belasting, zoals mechanisch en tegen chemicaliën. Om een vergelijking te maken: in vergelijking met beton kent deze vloeroplossing een treksterkte die twee keer zo groot is.

Koop een epoxy coatingvloer en profiteer van:

  • Chemicaliënbestendigheid
  • Vloeistofdicht
  • Onderhoudsvriendelijkheid
  • Volledig naadloos
  • Leverbaar met antislip

epoxygietvloer-als-fabrieksvloer

Voordelen van een epoxy vloercoating

Wanneer u een epoxy vloercoating laat aanbrengen, profiteert u van diverse voordelen. Een coating van epoxy beschermt uw vloer tegen slijtage en chemische middelen. Daarnaast is een epoxy vloercoating zeer eenvoudig te reinigen.

Slijtvaste en vloeistofdichte epoxy coating

De epoxy coating die door ons wordt aangebracht, bestaat uit hoogwaardig epoxyhars. U krijgt daarmee een slijtvaste en vloeistofdichte vloer. Dit zijn al twee extra belangrijke kenmerken die van toepassing zijn, maar er is nog meer. Epoxy coating staat namelijk bekend vanwege de hoge belastbaarheid. Dit vloersysteem is niet alleen tegen mechanische belasting bestand, maar ook tegen belasting die gevormd wordt door chemicaliën die met het oppervlak in aanraking komen. Vocht en vuil worden geweerd.

Epoxy vloercoating voldoet aan hoge eisen

Aangezien de epoxy vloercoating van Coatingvloer.nl aan hoge eisen voldoet, is deze vloeroplossing uitstekend toepasbaar voor industriële toepassingen. Dat is overigens niet de enige toepassing, want epoxy vloercoating kan ook prima als vloer gebruikt worden in werkplaatsen, parkeergarages, magazijnen en bijvoorbeeld in showrooms. Er zijn dan ook vele soorten branches waar dit vloersysteem uitkomst biedt doordat er juist aan diverse hoge eisen wordt voldaan.

Epoxy coating: een betaalbare vloeroplossing

Epoxy coating is een betaalbare vloeroplossing. Zeker als u kijkt naar de eigenschappen van deze vloer en deze bijvoorbeeld vergelijkt met die van een kunststof gietvloer. Indien u op zoek bent naar een ijzersterke en betaalbare vloeroplossing voor uw fabriek, magazijn, loods, parkeergarage, werkplaats, industriehal of andere ruimte kunt u voor epoxy coating kiezen.

Prijs epoxy vloercoating per m²

De kosten van epoxy vloercoating liggen in vergelijking met andere vloercoatings zeer laag. Bij een oppervlakte van minimaal 151 vierkante meter betaalt u slechts € 26,- per m². Hoe groter het te behandelen oppervlak wordt, hoe lager de prijs uitvalt. Beschikt u over een kleine ruimte van 20 tot 50 m², dan hanteren wij een vaste prijs van € 2.000,-. Naast de grootte van de ruimte zijn er nog andere factoren van invloed op de prijs. Denk onder andere aan de gekozen afwerking, de kleur en de kosten die gemoeid zijn met het voorbereiden van de ondergrond.

Meer informatie over de berekening van de epoxy vloercoating prijs vindt u op onze prijzenpagina.

Epoxy vloercoating met antislip, geluiddemping of antistatisch

Het bijzondere aan epoxy vloercoating is dat er aan de al bestaande eigenschappen nog extra kenmerken toegevoegd kunnen worden. De keuze daarvoor kan gemaakt worden om de vloer veiliger te maken. Als er vloeistof op een gladde vloer ligt, zorgt dat geheid voor ongelukken. Met antislip kan dat voorkomen worden. Als er steeds voertuigen over de vloer rijden of er machines in gebruik zijn die veel lawaai maken, kan een extra geluiddempende laag uitkomst bieden. Zo kan de epoxy vloercoating ook in een ESD ruimte een uitstekende keuze zijn, want de vloer kan antistatisch worden uitgevoerd.

Epoxy vloercoating voor een fraaie uitstraling

De keuze voor een epoxy vloercoating wordt vaak gemaakt doordat er sprake is van het voldoen aan hoge eisen in combinatie met de keuze voor een bijzondere afwerking op technische of praktisch vlak. Als er naar de uitstraling wordt gekeken van een epoxy vloercoating kan de ruimte er bovendien enorm van opknappen. Het kleurgebruik kan zelfs heel functioneel worden toegepast met belijning, pictogrammen, vakken, patronen, afbeeldingen en tekst of bedrijfslog. Dit kan belangrijk zijn in bijvoorbeeld parkeergarages, fabrieken en magazijnhallen.

Meer weten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of maak een afspraak om langs te komen in onze showroom. We tonen u graag alle opties.

vrijblijvende offerte

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl