Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer Renovatie

De stappen voor gietvloer renovatie Bij Coatingvloer.nl zijn we gespecialiseerd in het renoveren en repareren van gietvloeren. Het proces is onder te verdelen in drie stappen: We bepalen eerst hoe ernstig de schade of slijtage is. Bij oppervlakkige beschadigingen en slijtage aan de toplaag adviseren we andere renovatie methodes dan …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer Renovatie

Met een gietvloer renovatie oogt uw vloer weer als nieuw. Gietvloeren zijn net als alle andere vloersystemen onderhevig aan slijtage en beschadigingen. Zeker oudere gietvloeren zijn hier gevoelig voor. Is uw huidige gietvloer versleten of zijn er beschadigingen?

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Met een gietvloer renovatie oogt uw vloer weer als nieuw. Gietvloeren zijn net als alle andere vloersystemen onderhevig aan slijtage en beschadigingen. Zeker oudere gietvloeren zijn hier gevoelig voor. Is uw huidige gietvloer versleten of zijn er beschadigingen?

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

De stappen voor gietvloer renovatie

1. Inventarisatie

Wij bekijken welke renovatiemethode uw vloer heeft.

2. Renovatie

Wij verhelpen de beschadigde plekken of brengen een nieuwe hoge kwaliteit toplaag aan.

3. Als nieuwe gietvloer

U geniet weer van een zo goed als nieuwe gietvloer tegen een lage prijs.

Bij Coatingvloer.nl zijn we gespecialiseerd in het renoveren en repareren van gietvloeren. Het proces is onder te verdelen in drie stappen:

  • Inventariseren
  • Renoveren of repareren
  • Zo goed als nieuwe gietvloer

We bepalen eerst hoe ernstig de schade of slijtage is. Bij oppervlakkige beschadigingen en slijtage aan de toplaag adviseren we andere renovatie methodes dan bij diepe krassen of andere grote schade aan de gietlagen die onder de toplaag liggen. De specialisten van Coatingvloer hebben veel ervaring en kunnen u daarom bij elke schade het juiste advies geven.

Gietvloer slijtage

Hoewel gietvloeren erg sterk zijn en lang meegaan, zal een gietvloer na verloop van tijd sporen van slijtage gaan vertonen. Hoe snel dit gaat is zeer afhankelijk van de kwaliteit, het type gietvloer en de manier waarop u de vloer gebruikt.

Een gietvloer van Coatingvloer.nl gaat doorgaans minstens 20 jaar mee. Afhankelijk van hoe de vloer wordt gebruikt en onderhouden kan dit natuurlijk ook nog veel langer zijn. Vertoont uw vloer echter sporen van slijtage, dan neemt u contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Wij bekijken de staat van uw vloer en geven vervolgens aan wat we kunnen doen om uw vloer weer als nieuw te laten ogen.

Beschadigde kunststofvloer

Naast slijtage kan een gietvloer ook beschadigd raken. Deuken, krassen en gaten ontstaan bijvoorbeeld wanneer zware of scherpe objecten op de vloer vallen. Kleine beschadigingen zijn vaak plaatselijk te repareren. Dan hoeven we niet de hele vloer te behandelen.

Gietvloer repareren door topcoating te verwijderen

Bij grote beschadigingen kan het voorkomen dat we de toplaag van de gehele gietvloer moeten verwijderen. We kunnen dan pas goed beoordelen of de onderliggende gietvloer nog is te repareren, of dat deze in zijn geheel vervangen moet worden. Dit kan het geval zijn wanneer er bijvoorbeeld door de beschadiging vocht is doorgedrongen dat de structuur van de gietvloer heeft aangetast.

Plaatselijk oppervlak vloer repareren of renoveren

Wanneer de beschadiging of slijtageplek klein is, volstaat een plaatselijke reparatie over het algemeen. Doffe plekken en oppervlakkige krassen kunnen prima opgeschuurd worden. Vervolgens brengen wij een nieuwe laag aan om ervoor te zorgen dat alles weer goed aan elkaar hecht. De laatste stap is het aanbrengen van de juiste kleur of transparante coating.

gietvloer repareren

Betonvloer repareren

Terwijl de een kleine scheurtjes in een betonvloer juist karakteristiek noemt, vindt de ander het niet om aan te zien. Onze cementgebonden gietvloeren bestaan voor 80% tot 90% uit cement en het overige deel is een kunsthars, daardoor zijn ze beter bestand tegen werking en dus ook minder gevoelig voor scheuren dan klassiek beton. Toch kan uw vloer van woonbeton of Design Betonvloer na verloop van tijd gaan slijten en dan kunt u ons inschakelen voor betonvloer repareren.

Plaatselijk betonvloer repareren

Net als bij een kunststof gietvloer is het voor kleine slijtplekken zoals krasjes, putjes of doffe schuurplekken vaak voldoende om de betonvloer reparatie alleen plaatselijk te doen. De lokale beschadiging pakken we aan, vervolgens schuren we de betonvloer op en brengen we opnieuw een laagje polyurethaan coating aan ter bescherming. Plaatselijk betonvloer repareren kan echter wel voor een licht kleurverschil op de vloer zorgen. Als u dat risico niet wilt lopen kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de volledige bovenste laag van uw Design Betonvloer te laten renoveren. Onze vakmensen schuren de vloer dan in zijn geheel op na het betonvloer repareren en brengen de beschermende coating ook over het gehele oppervlak aan.

Kleurverschillen in een gietvloer

Na verloop van tijd kan een gietvloer verkleuren door slijtage of blootstelling aan licht. De moderne gietvloeren van Coatingvloer zijn zeer kleurvast en gaan lang mee. Als er sprake is van kleurverschil zullen wij bij de renovatie een kleurpalet gebruiken dat zo dicht mogelijk bij de originele vloer komt. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de gehele toplaag te vervangen en een compleet nieuwe kleur te gebruiken.

Scheur in gietvloer repareren

Voor we een scheur in gietvloer repareren moeten we de oorzaak van deze scheur achterhalen. Een hoogwaardige gietvloer scheurt namelijk niet uit zichzelf, er is altijd een achterliggende oorzaak. We gaan eerst na of de gietvloer correct gegoten is wanneer u dit door een andere partij dan Coatingvloer.nl heeft laten doen. Een verkeerd gegoten gietvloer of een ondervloer die niet volledig droog was voor het gieten van de dekvloer zijn bekende oorzaken van scheuren in gietvloeren.

Werkwijze scheur in gietvloer repareren

Een scheur in gietvloer repareren kan op twee manieren. Als het om een kleine scheur in gietvloer repareren gaat, dan kan een plaatselijke aanpak voldoende zijn. Gaat het echter om een grotere scheur die kan doorwerken in de gehele gietvloer dan is de beste oplossing het verwijderen en opnieuw aanbrengen van de bovenste van de gietvloer. Vervolgens kunnen onze vakmensen zien of onderliggende gietlagen ook scheurvorming tonen. Mocht dat het geval zijn, dan is het verwijderen van de complete vloer en helemaal opnieuw (laag voor laag) gieten de enige manier om een scheurvrije gietvloer te creëren. Voor we aan de slag gaan met een scheur in gietvloer repareren moeten we dus een grondige inspectie uitvoeren. We brengen dan alle beschadigingen in kaart en geven u advies over de beste manier om uw gietvloer te renoveren.

Ook uw gietvloer laten renoveren?

Wanneer we een oude gietvloer renoveren ziet deze er weer als nieuw uit en kan de vloer weer jaren mee. Dit is in veel gevallen goedkoper en efficiënter dan het aanleggen van een hele nieuwe vloer. Heeft u interesse in een gietvloer renovatie? Neem dan contact met ons op en we brengen vrijblijvend een offerte uit voor de renovatie.

Meer over gietvloeren

Voor meer informatie over gietvloeren bezoekt u deze pagina’s op onze website:

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.