Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer Haarlem

Soorten gietvloeren Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren, alleen met unieke eigenschappen, voor- en nadelen. Hieronder ziet u een schema van een greep uit de gietvloeren die Coatingvloer.nl aanbiedt. Per vloer ziet u in welke situaties de vloer het meeste wordt toegepast, wat het meest opvallende kenmerk is, in welke …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer Haarlem

Bent u op zoek naar een betrouwbaar bedrijf om uw gietvloer in Haarlem te plaatsen? Zoek niet verder. De experts van Coatingvloer.nl hebben tientallen jaren ervaring met het plaatsen en onderhoud van gietvloeren. We hebben veel kennis in huis en helpen u graag met het kiezen van de beste vloer voor uw winkel, bedrijfspand of woning.

Voor u de juiste keuze kunt maken voor een gietvloer in uw woning, hebt u meer informatie nodig over dit type vloer. Daarom vindt u op deze pagina alles dat u moet weten. U leert onder andere alles over de verschillende soorten gietvloeren, waar u op moet letten bij uw keuze, de gemiddelde gietvloer prijs en onderhoud van gietvloeren. Hebt u een vraag over uw gietvloer in Haarlem waar u toch het antwoord niet op kan vinden? Neem dan contact met ons op of bezoek de showroom van Coatingvloer.nl. We helpen u graag verder.

Soorten gietvloeren

Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren, alleen met unieke eigenschappen, voor- en nadelen. Hieronder ziet u een schema van een greep uit de gietvloeren die Coatingvloer.nl aanbiedt. Per vloer ziet u in welke situaties de vloer het meeste wordt toegepast, wat het meest opvallende kenmerk is, in welke kleuren de vloer beschikbaar is en in welke steden en dorpen wij de vloer komen plaatsen.

Let op: als uw woonplaats er niet bij staat, betekent dat niet dat we naar niet leveren. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Misschien komen we ook wel bij u langs.

Soort gietvloer uit AmsterdamMeest toegepast in KenmerkBeschikbaar in – kleurenMogelijke plaatsen
GrindvloerThuiskantoorUnieke uitstraling40 kleurenHaarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
WoonbetonBegane grondComfortabel en strak30 kleurenHaarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
Beton CireBadkamer/keukenMeerdere kleurtinten in een vloer30 kleurenHaarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
MicrocementBadkamer/keukenOok geschikt voor muren in badkamer/keuken30 kleurenHaarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
Design BetonvloerBegane grondStoere uitstraling60 kleurenHaarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
PU Gietvloer Green LineOveral toepasbaarZeer comfortabel3000 kleurenHaarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
BIO LavasteenBegane grondZeer krasvast20 kleurenHaarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Purmerend, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.

Hieronder lichten we een aantal van de gietvloeren verder toe.

PU Gietvloer Green Line

De PU Gietvloer Green Line is een type vloer dat volledig bestaat uit polyurethaan. Als men het heeft over een kunststof gietvloer, dan gaat het onder andere over dit type. Het komt veel voor in woningen omdat de PU warmte goed geleidt. Daarnaast voelt dit type vloer soepel en comfortabel aan. Ideaal voor in een woonruimte dus. Dat betekent overigens niet dat de PU Gietvloer Green Line niet geplaatst kan worden in een kantoor of winkel. Doordat de vloer aan de zachte kant is, raden we deze niet aan voor industrieel gebruik.

Design betonvloer

Wilt u een vloer met een stoere, robuuste uitstraling? Dan is de Design betonvloer de beste keuze. Het lijkt alsof dit type volledig is gemaakt van beton, maar er zit ook polyurethaan in. Dat betekent dat u de uitstraling van beton krijgt, maar dan met de warmte van een kunststof gietvloer. Betonnen vloeren zijn bovendien tijdloos en door de verschillende opties qua kleur vindt u altijd wel iets dat bij uw smaak past.

Woonbeton

Woonbeton is een zeer diverse betonvloer en geschikt voor elke ruimte: van een winkelpand tot een woonhuis. De vloer wordt naadloos gelegd, is stofvrij en perfect als u weinig tijd heeft voor onderhoud. Daarom wordt deze vloer veel gekozen in bedrijfs- en kantoorpanden. Hij gaat ook uitermate goed samen met vloerverwarming.

Beton Ciré

Beton Ciré is geschikt voor vloeren en wanden. U kunt dus bijvoorbeeld een keuken of badkamer ermee afwerken en zo een unieke uitstraling creëren. Het is ook een zeer slijtvaste vloer. Krassen ziet u bijna niet. Dankzij de waterdichte betonstuc die met de hand wordt aangebracht kun je dit type vloer ook doortrekken in de gehele badkamer.

Microcement

Microcement zien we in woningen, maar vooral veel in winkels, showrooms en kantoren. De robuuste uitstraling is stoer en toch elegant. Vooral in badkamers en keukens is dit type vloer populair. Dat heeft onder andere te maken met dat het net als een paar andere vloeren ook geschikt is voor de muur. Bovendien is het zeer bestendig tegen water.

Grindvloer

Met een grindvloer kiest u voor een originele vloer die uitstekend past in een woning, winkel, showroom of kantoor. Deze vloer noemt men ook wel gietvloer met steentjes. Dat komt doordat er grind in zit, wat ook zichtbaar is. Het heeft daarmee een unieke look en je kunt er bepaalde patronen of vormen mee maken. Bij Coatingvloer.nl weten we als geen ander hoe we dit type vloer mooi kunnen aanbrengen in elke ruimte.

BIO Lavasteen gietvloer

BIO Lavasteen vloer® van Coatingvloer.nl is een hybride vloer met een robuust uiterlijk. Deze vloer wordt gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder lavasteen. Dat is een hard materiaal dat goed tegen een stootje kan. De vloer is dan ook bijzonder krasvast, zelfs voor een gietvloer. BIO Lavasteen is ook goed te combineren met vloerverwarming. Bijzonder aan dit type is dat je de structuur in het materiaal ziet. Dat geeft het een unieke uitstraling.

Gietvloer prijs: wat kost een gietvloer?

De vraag die wij als experts misschien wel het meeste horen: wat kost een gietvloer eigenlijk? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het verschilt namelijk enorm per type vloer, maar ook zeker op basis van de omstandigheden. Een aantal factoren die meespelen in het bepalen van de prijs van een gietvloer zijn:

  • Het aantal vierkante meters.
  • De ruimte waar de vloer geplaatst moet worden.
  • De ondervloer.
  • De gebruikte materialen.
  • De arbeidsuren.
  • De gekozen vloer zelf.

Ook tussen de verschillende gietvloeren zijn sterke prijsverschillen. De prijs van een gietvloer is in 2023 gemiddeld € 39 tot € 89 per vierkante meter. Doorgaans is Design Beton een van de duurdere opties, waar u een Epoxy Gietvloer voor een lagere prijs hebt. Ook onderling zijn er sterke verschillen in mogelijkheden en prijzen. In de onderstaande tabel vindt u de richtprijzen per gietvloer per 2023. Deze prijzen kunnen afwijken van de meest recente prijs.

Type gietvloerGietvloer 20 – 50 m2Gietvloer 51 – 100 m2Gietvloer 101 – 150 m2Gietvloer 151 – 200 m2
PU Gietvloer Green Line€ 96 per m2€ 89 per m2€ 77 per m2€ 69 per m2
BIO Lavasteen Gietvloer€ 114 per m2€ 108 per m2€ 93 per m2€ 84 per m2
Design Betonvloer€ 114 per m2€ 108 per m2€ 93 per m2€ 84 per m2
Woonbeton€ 114 per m2€ 108 per m2€ 93 per m2€ 84 per m2
Beton Ciré€ 114 per m2€ 108 per m2€ 93 per m2€ 84 per m2
Epoxy Gietvloer€ 79 per m2€ 77 per m2€ 59 per m2€ 53 per m2
Vloercoating€ 50 per m2€ 43 per m2€ 33 per m2€ 29 per m2
ESD gietvloer€ 89 per m2€ 84 per m2€ 71 per m2€ 64 per m2

Gietvloer in souterrain

In een stijlvol souterrain in het hart van het centrum van Haarlem hebben wij onze PU Gietvloer Green Line in de kleur ‘Basic’ gelegd. De bewoners van het pand hebben ervoor gekozen de gietvloer van Coatingvloer.nl in de gehele woning te laten leggen, met uitzondering van de badkamer. Hierdoor vormt de gietvloer een mooie basis van het interieur in alle woonruimten.

“We zijn zo blij met de vloer! Ook het proces van aankoop en het projectbezoek tot en met de plaatsing hebben we als zeer professioneel ervaren.”

Doordat het souterrain beneden straatniveau ligt, is de lichtinval beperkter. ‘Basic’ is echter een lichte kleur die de lichtinval versterkt en de ruimte groter laat lijken. De kleur van de PU gietvloer vormt bovendien een mooi contrast met de uitgesproken kleur op de wand in de keuken en het kleurgebruik in meubels en accessoires.

Een gietvloer en huisdieren

Ook met huisdieren is een gietvloer geschikt. De strakke afwerking maakt de vloer namelijk zeer onderhoudsvriendelijk en dankzij de elastische eigenschappen is hij bovendien geluiddempend en voelt de vloer flexibel en comfortabel aan. Niet onbelangrijk als de viervoeter op de grond een dutje wil doen…

Gietvloeren en duurzaamheid

Steeds meer mensen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Geen wonder: duurzame keuzes maken is beter voor het klimaat en vaak ook beter voor uw portemonnee. Alleen maar voordelen dus! Gelukkig zijn gietvloeren een duurzame keuze. Gietvloeren en duurzaamheid in huis of in uw bedrijf gaan dus goed samen.

Gietvloeren gaan lang mee

Een van de redenen dat een gietvloer in Haarlem een verstandige keuze is, komt door de lange levensduur van dit type vloer. U hoeft de vloer minder vaak te vervangen dan bijvoorbeeld laminaat of zeil. Bovendien is dat ook weer kostenbesparend én beter voor het milieu. Telkens een nieuwe vloer aanleggen betekent immers telkens weer nieuw materiaal gebruiken en oud materiaal weggooien.

Gietvloeren in Haarlem met vloerverwarming

Veel soorten gietvloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming draagt bij aan het efficiënt verdelen van warmte door een ruimte. U hoeft daardoor minder hard te stoken. Dat bespaart energie en kosten.

Geen grondige reiniging nodig

Chemische middelen en regelmatig onderhoud maken een vloer minder duurzaam. Gelukkig is bij gietvloeren het tegenovergestelde het geval. Sterker nog: een gietvloer is behoorlijk bestendig tegen slijtage. Ze zijn gemaakt voor intensief gebruik en blijven lang mooi. Ook heeft u geen chemische schoonmaakmiddelen nodig om de vloer te reinigen.

Gietvloer onderhoud

Natuurlijk heeft ook een gietvloer soms wel reiniging nodig. Daar is gelukkig niet veel voor nodig. Sterker nog: hoe minder schoonmaakmiddelen u gebruikt, hoe beter. We leggen graag uit hoe u ervoor zorgt dat gietvloeren zo lang mogelijk mooi blijven.

Om uw nieuwe gietvloer in Haarlem straks lang mooi te houden, is het goed om regelmatig stof en vuil te verwijderen. Dat kunt u simpelweg met een stofzuiger of een bezem doen. Vuil en zandkorrels kunnen de vloer namelijk op lange termijn krassen. Bovendien blijft het vuil op de vloer liggen door het naadloze oppervlak. Als u de stofzuiger gebruikt, is het aan te raden alleen de accessoires met borstel of ander zacht materiaal te gebruiken. Zo voorkomt u krassen op de vloer.

Zorg dat u gemorste vloeistoffen snel opruimt. Dat kan gewoon met een keukenpapiertje of een zachte doek. Vocht kan namelijk in het materiaal trekken en lelijke vlekken veroorzaken. Ook als u geen vloeistoffen morst, kan het nodig zijn om soms de vloer te dweilen om vlekken aan te pakken. Gebruik in ieder geval een milde reiniger zonder bijtende stoffen of agressieve chemische bestanddelen. Schuren of bleekmiddel gebruiken is ook af te raden. Dat kan de coating van de vloer aantasten.

Ontdek onze blog vol inspiratie

Ravelijn Diemen

Vrije sector huurwoningen van Ravelijn: maak uw huis af met een gietvloer

Bent u bekend met Ravelijn? Dit nieuwbouwproject biedt een unieke kans om duurzaam te wonen op een locatie die gunstig gelegen is ten opzichte van Amsterdam, in het charmante Diemen. Over Ravelijn Ravelijn omvat een diversiteit aan moderne appartementen, die …

Bekijk project
Hof van Saan

Een gloednieuwe gietvloer voor uw droomhuis in Hof van Saan

Maak kennis met de duurzame woningen van Hof van Saan: het nieuwbouwproject vlakbij Amsterdam. Gelegen in een prachtige omgeving, biedt Hof van Saan een unieke kans om te wonen in een groene en rustige buurt, terwijl u toch alle gemakken …

Bekijk project
Nieuw Eiland's Eigen

Wonen in Nieuw Eilands? Maak uw droomhuis af met een gietvloer

Amstelveen staat bekend om zijn groene en rustige omgeving. Het nieuwste nieuwbouwproject, Nieuw Eilands, voegt daar een nieuw hoofdstuk aan toe. Gelegen aan de groene rand van Amstelveen, biedt Nieuw Eilands een unieke kans om te wonen in een moderne …

Bekijk project

FAQ: Gietvloeren in Haarlem: alles dat u moet weten

Wat zijn de voordelen van een gietvloer in huis?

Een gietvloer in huis biedt een moderne uitstraling, eenvoudig onderhoud en is een duurzame keuze. Deze vloer kan in verschillende kamers worden toegepast, waaronder woonkamers, keukens en badkamers.

Is een gietvloer ook geschikt voor commerciële ruimtes?

Jazeker, gietvloeren zijn uitermate geschikt voor bedrijfspanden en kantoren. Sterker nog: ze kennen hun oorsprong in fabriekspanden. Dat komt mede doordat dit type vloer zeer slijtvast en stevig is.

Welke interieurstijlen passen bij gietvloeren?

Eigenlijk passen gietvloeren goed bij vrijwel elke interieurstijl, van modern en industrieel tot vintage of landelijk. Dat komt door de veelzijdigheid van dit type vloer. Bovendien zijn gietvloeren verkrijgbaar in tal van kleuren en met verschillende soorten decoratie.

Kun je een gietvloer combineren met vloerverwarming?

Ja, gietvloeren zijn uitstekend compatibel met vloerverwarmingssystemen. De naadloze structuur zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en verhoogt het comfort in de ruimte.

Ook een gietvloer in uw woning?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een gietvloer in uw woning? Neem dan contact met ons op. We informeren u graag over onze verschillende gietvloeren tijdens een bezoek aan onze showroom. Graag tot ziens bij Coatingvloer!

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.