Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Pandomo

Een Pandomo vloer geeft iedere ruimte een unieke en originele uitstraling. Het betreft hier een cementgebonden sierpleister dat overigens ook voor wanden wordt gebruikt. De uitstraling is vergelijkbaar met die van een betonlook en dat komt doordat er een gemêleerd effect ontstaat. Een extra voordeel is dat een Pandomo vloer sterk is, comfort biedt en gemakkelijk in het onderhoud is, want meer dan schoonmaken is bij deze vloerafwerking niet nodig. En doordat Pandomo waterdicht wordt aangebracht, is het ook geschikt voor in de badkamer.

pandomo-vloeren

 

Wat is Pandomo?

Ardex Pandomo is een van de bekendste merken voor betonlook stuc. Dit Duitse decorpleistermerk is bij uitstek geschikt voor het maken van de populaire betonlook. Coatingvloer.nl is een van de verwerkers die samenwerken met Ardex om decorpleister vloeren en wanden van het decorpleister te creëren. Met de gemêleerde kleur en opvallende structuur geeft u een moderne uitstraling aan de kamer waar het sierpleister aangebracht is. Standaard levert Ardex het materiaal aan in een witte basiskleur, waar u naar wens iedere kleurtint aan toe kunt laten voegen. Het stucmengsel op mineraalbasis geeft u dus veel keuzevrijheid wat betreft kleur en stijleffect.

Pandomo stuc

De natuurlijke mineralen in de cementgebonden Pandomo stuc geven het product na afwerking een natuursteenglans. Daardoor wordt Pandomo stuc veel gebruikt om natuursteen zoals marmer na te bootsen. Pandomo stuc kan ook worden gebruikt om een betonlook te creëren. Net als Beton Cire is wordt het cementgebonden betonstuc met de hand aangebracht. Door deze ambachtelijke manier van aanbrengen en de enorme keuze in Pandomo kleuren heeft u veel invloed op het eindresultaat van de vloer- of wandafwerking.

Pandomo vloer ambachtelijk aangebracht

Iedere Pandomo vloer wordt op een ambachtelijke wijze aangebracht. Dit garandeert dat er sprake is van een uniek vloersysteem, want u ziet uw eigen vloer werkelijk nergens anders terug. Het patroon lijkt enerzijds op dat van betonlook, maar de kleurstelling kan de vloer er ook als dat van natuursteen doen lijken. De Pandomo vloer wordt in een laag van ongeveer zes millimeter aangebracht, maar is oersterk. Indien gewenst kan er een combinatie met vloerverwarming plaatsvinden.

Hoe werkt het aanbrengen?

Voor we starten bepaalt u de kleur van uw vloer of wand. Na het kiezen van de Pandomo kleur starten we met het aanbrengen in X stappen:

  1. Allereerst bereiden we uw ondergrond voor. Vloeren dienen vrij van oneffenheden, vuil en vet te zijn voor we het decorpleister kunnen aanbrengen. Eventueel maken we gebruik van een egaline ondervloer, zeker als de ondergrond in erg slechte staat verkeerd, om het beste resultaat te verkrijgen.
  2. Na het voorbereiden starten we met het aanbrengen van het decorstuc op uw vloer. Met vlakspaan en spackmes strijken we iedere laag uit met de hand. Hierdoor ontstaat de betonlook.
  3. Vijf uur drogen later is het tijd om de vloer te polijsten. Polijsten geeft uw Pandomo vloer een prachtige glans.
  4. Zodra de vloer gepolijst is, volgt een verzorgend laagje Ardex Pandomo Steenolie, wat de poriën van het stucwerk sluit. Dit zorgt eveneens dat de kleur goed tot uiting komt.
  5. De finishing touch is een waterdichte coating waarmee we uw vloer aflakken.

Waterdichte coating voor Pandomo

Zonder waterdichte coating is uw decorpleistervloer niet volledig waterdicht, maar hooguit bestand tegen spatwater. Voor wanden in de woonkamer is spatwaterdicht natuurlijk voldoende, maar voor vloeren heeft 100% waterdichtheid de voorkeur. Om te zorgen dat Pandomo geheel waterdicht lakken we uw vloer af met een beschermende coating van kunsthars. Hiervoor gebruiken in woningen en kantoren meestal een PU coating. Deze coating vormt een zeer dun laagje (minder dan 1 mm) over het decorpleister en sluit de poriën aan het oppervlak volledig af. De PU Strong Topcoat is transparant en zowel in een glans als zijdemat versie verkrijgbaar. Andere coatings die meer gebruikelijk zijn voor gebruik in industriële omgeving en bedrijfshallen zijn gemaakt van epoxy en acrylaat (MMA). Als u al een Pandomo vloer heeft kunt u er ook voor kiezen om alleen een vloercoating door ons te laten gieten.

Ondergrond en aanbrengen Pandomo vloer

Het aanbrengen van een Pandomo vloer luistert nauw. Een goede ondergrond is daarbij van belang. Om tot het beste resultaat te komen, dient de ondergrond in elk geval vormvast te zijn. Dat is meteen ook de belangrijkste voorwaarde. Indien er bijvoorbeeld sprake is van een tegelvloer die vormvast is, kan daar prima een Pandomo vloer over worden aangebracht. Dat heeft dan weer als voordeel dat het niet nodig is om de bestaande vloer weg te halen.

Pandomo kleuren

Een vloer van Pandomo stuc is een veelzijdige keuze, omdat we Pandomo in ongelooflijk veel kleurstellingen kunnen leveren. Uiteraard kunt u kiezen uit de standaardkleuren. We hebben ons assortiment standaardkleuren gebaseerd op veel gekozen kleuren Pandomo stuc. Zit uw kleur daar niet bij, dan maken een Pandomo kleur op maat. Wilt u graag advies over Pandomo kleuren? Denk van tevoren vast na kleuren die u mooi vindt, over de overige kleuren in uw interieur en zoek online naar kleurenpaletten die u aantrekken. Houd er ook rekening mee dat u een kleur kiest waar u jaren later ook graag naar kijkt, omdat de Pandomo vloer lang mee gaat.

Pandomo badkamer

Pandomo stuc is ook zeer geschikt voor badkamers, omdat het een waterdichte sierpleister is. Gaat u graag naar de sauna en wilt u dezelfde wellness-sfeer bij u thuis recreëren? Dat kan met een Pandomo stuc badkamer. Pandomo sierpleister wordt aangebracht met de hand en heeft een gemêleerd uiterlijk dat vergelijkbaar is met natuursteen. De Pandomo betonstuc kan zowel op vloeren als wanden worden aangebracht. Voor de ultieme sauna ambiance kunt u uw Pandomo badkamer combineren met lichthouten of pijnboomhouten badkamermeubels en verlichting met een dimmer.

Prijzen Pandomo vloer

De prijzen voor een Pandomo vloer worden uiteraard per project beoordeeld, maar het is mogelijk om een indicatie te krijgen met betrekking tot het aantal vierkante meters. Daarbij geldt dat wij u het voordeel van projectkorting bieden, waarbij de korting oploopt naarmate het oppervlak van de Pandomo vloer toeneemt. U kunt vrijblijvend via het offerteformulier een prijsopgave aanvragen of voor meer informatie telefonisch contact opnemen.

Gietvloeren bekijken in onze showroom

Natuurlijk kunt u zich goed inlezen ter voorbereiding op uw vloerkeuze. Maar niets geeft zo’n duidelijk beeld van de mogelijkheden als een bezoek aan onze showroom. Maak een afspraak met een van onze vloerexperts. Zij laten u alle gietvloeren zien en kunnen u alles vertellen over Pandomo en andere soorten gietvloeren op basis van cement, polyurethaan of epoxyhars.

Vrijblijvende offerte

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.