Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Betonlook stuc

Betonlook stuc past bij industriële stijlen, maar is bijvoorbeeld ook heel geschikt voor een badkamer in hamam-stijl. Dit cementgebonden sierpleister heeft een grote hechtkracht waardoor het zowel op vloeren als muren aangebracht kan worden. Zelfs plafonds kunt u afwerken met betonlook stucwerk. Het stucwerk geeft uw wanden en vloeren een unieke afwerking. Welke ruimte gaat u een karakteristieke betonlook geven met stucwerk?

Betonlook stuc voor wand- en vloerafwerking

Cementgebonden stucwerk met een betonlook is geschikt voor ieder oppervlak. Daardoor kunnen we uw vloeren en wanden een betonlook geven. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun wanden ook een betonlook te geven. Een industrieel interieur blijft populair en krijgt een extra ruig tintje door de toevoeging van betonlook stuc. We brengen betonstuc ambachtelijk aan, dus met de hand, waardoor iedere vloer en wand een uniek ontwerp heeft. Met een draaiende beweging smeren we het betonlook stuc uit over het oppervlak tot een egale laag ontstaat met een gewreven patroon.

Stuc kleuren met betonlook

Ondanks dat een grijze vloer van betonlook stuc het meest in trek is, zien we de vraag naar kleurig stucwerk toenemen. Grijs is de natuurlijke kleur van het cementgebonden pleisterwerk, daar voegen we één of meerdere kleurpigmenten aan toe om de gewenste kleur te creëren. De kleurpigmenten geven u de mogelijkheid om originele kleur te kiezen voor uw betonlook stuc vloer of wand. Van olijfgroen betonlook stuc tot terracottakleurig pleisterwerk, welke kleur krijgt uw betonlook vloer of wand?

Badkamer met betonlook stuc

Wilt u een gevoel van luxe creëren in uw badkamer? Betonlook stuc in de badkamer geeft een luxueus gevoel. De rustieke afwerking straalt warmte uit en kan eenvoudig gecombineerd worden met andere materialen. Het is zelfs mogelijk om de ene wand te laten betegelen en de andere wand met betonlook stuc te laten bekleden. Betonstuc is al jaren populair in Franse badkamers en staat ook wel bekend als Beton Cire. Ontdek alles over dit Franse betonstuc in de badkamer. Let op, bij Coatingvloer.nl is het minimale aantal vierkante meters wand- en/of vloeroppervlak 20 m2. We nemen geen projecten aan die minder vierkante meters beslaan in verband met te hoge opstartkosten voor kleine projecten. We raden u aan om het stucwerk met betonlook aan te laten brengen in combinatie met een gietvloer of woonbeton voor een gehele verdieping in huis.

Betonlook stuc in de keuken

In de keuken biedt stucwerk ook allerlei mogelijkheden. Het aanrechtblad kan met betonlook stuc afgewerkt worden, maar ook de achterwand bij het fornuis geeft u een robuuste industriële uitstraling met dit materiaal. Het is werkelijk een multifunctioneel toepasbaar materiaal, want zelfs op de keukenvloer staat het prachtig én zorgt bovendien voor een waterdichte vloer die makkelijk schoon te maken is. Voor het aanbrengen van betonlook stuc in de keuken geldt eveneens dat het minimale aantal vierkante meters voor een project 20m2 is.

Waterdichte coating voor stucwerk met betonlook

Om te zorgen dat betonlook stuc geheel waterdicht is moet het eerst afgelakt worden met een beschermende coating van kunsthars. Meestal gebruiken we in woningen PU Strong Topcoat zijdemat voor het coaten van betonlook stuc, deze coating op basis van polyurethaan is geschikt om het oppervlak waterdicht te maken en geeft een mooi zijdemat resultaat. Bovendien is deze coating transparant, waardoor de kleur van het sierpleister behouden blijft. Andere toplagen waarmee we betonvloeren coaten zijn coatings op basis van polyurea, epoxy en acrylaat (MMA).

Hoe lang moet stucwerk drogen?

Beton stucwerk moet goed drogen voor het belast mag worden. Maar hoe lang moet stucwerk drogen? Gemiddeld duurt het twee dagen per millimeter laagdikte van het betonstuc. Dus voor het drogen van een vloer met een dikte van 3,0 mm houden we ongeveer een week aan. Hoewel dit een goede indicatie geeft voor hoe lang stucwerk moet drogen, kunnen luchtcondities in de ruimte waar u betonstuc laat aanbrengen invloed hebben op de daadwerkelijke duur van het drogen.

Deze factoren beïnvloeden de droogtijd van stucwerk:

  • Ventilatie van de ruimte
  • Temperatuur in de kamer
  • Luchtvochtigheidsgraad
  • Laagdikte van het stucwerk

Drogen stucwerk: temperatuur en luchtvochtigheid

De droogtijd van betonstuc is niet alleen afhankelijk van hoe dik de laag is, maar ook van de temperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte waar het is aangebracht. Goed ventileren kan bevorderend werken en de droogtijd zo kort mogelijk houden. Voor betonstuc vloeren in ruimtes zonder ramen kan ventileren lastig zijn, daardoor is de luchtvochtigheid mogelijk hoger en dat zorgt ervoor dat het betonstuc drogen langer duurt. De ideale temperatuur voor betonstuc ligt tussen de 20 en de 25 graden Celsius. Bij hogere temperaturen droogt het stucwerk te snel in, mogelijk al tijdens het aanbrengen van de vloer of wand. Lagere temperaturen zijn minder problematisch, maar zorgen wel voor een langere droog tijd.

Betonvloeren bestaan naast het beton uit verschillende lagen waaronder mogelijk egaline, primers en een waterdichte coating. Lees meer over de droogtijd van betonvloeren.

Ventileren voor optimaal drogen stucwerk

Stilstaande (vochtige) lucht verhindert het drogen van stucwerk. Hierdoor duurt het drogen langer en kunnen zelfs schimmelplekken ontstaan in het stucwerk. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Ventilatie bevordert het droogproces van stucwerk. Zet bijvoorbeeld meerdere ramen tegen elkaar open om goed door te luchten. Met deze manier van ventileren zorgt u ervoor dat de luchtvochtigheid in de ruimte afneemt. Uiteraard geldt voor de vochtige wintermaanden dat het luchten wel voor een lagere temperatuur zorgt. Bouwdrogers of kachels zijn hiervoor mogelijke oplossingen. Onze vakmensen denken graag met u mee over de beste manier om uw stucwerk te laten drogen.

Constante ventilatie trouwens ook een uitstekende manier om voor frisse lucht in huis te zorgen.

Stucwerk of Beton Cire laten aanbrengen?

Wilt u stucwerk met betonlook laten aanbrengen door ervaren vakmensen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 5 werkdagen een gratis prijsberekening voor uw project. Voor meer informatie zijn we telefonisch of per e-mail bereikbaar.

Offerte aanvragenBel: 020 845 2650

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.