Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Siergrindvloer

Ook voor uw siergrindvloer bent u bij Coatingvloer.nl aan het juiste adres. Deze bijzondere vloer heeft een prachtig natuurlijke uitstraling die past in uw woning, maar ook uw bedrijf, zoals een kantoor of winkelpand. U heeft de vrije keuze voor de kleur van het grind. Kies bijvoorbeeld voor een zo …

Siergrindvloer

Ook voor uw siergrindvloer bent u bij Coatingvloer.nl aan het juiste adres. Deze bijzondere vloer heeft een prachtig natuurlijke uitstraling die past in uw woning, maar ook uw bedrijf, zoals een kantoor of winkelpand. U heeft de vrije keuze voor de kleur van het grind. Kies bijvoorbeeld voor een zo …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam
Home » Siergrindvloer

Siergrindvloer

Ook voor uw siergrindvloer bent u bij Coatingvloer.nl aan het juiste adres. Deze bijzondere vloer heeft een prachtig natuurlijke uitstraling die past in uw woning, maar ook uw bedrijf, zoals een kantoor of winkelpand. U heeft de vrije keuze voor de kleur van het grind. Kies bijvoorbeeld voor een zo natuurlijk mogelijke uitstraling met een rustige uitstraling. Of gooi het over een geheel andere boeg en kies voor een siergrindvloer met een kleur uit uw bedrijfslogo.

Korreltapijt, grindvloer of steentapijt vloer

Wat is verschil tussen deze verschillende typen vloeren? Niets. Het zijn enkele benamingen. Een siergrindvloer bestaat uit siergrind, dat we mixen met kunsthars. Vervolgens brengen we het mengsel aan over uw vloer en hardt het uit. Eenmaal uitgehard geniet u van een zeer bestendige vloer met een unieke afwerking. Vooral op plekken waar geleefd mag worden is een siergrindvloer een gepaste oplossing!

Siergrindvloer kosten

Een siergrindvloer is een relatief voordelige vloer, vooral in vergelijking met onze design gietvloeren. Dat terwijl een siergrindvloer absoluut niet onder doet aan kwaliteit en levensduur. Bij Coatingvloer.nl heeft u al een siergrindvloer vanaf € 49 per vierkante meter. De prijsopbouw hangt van meerdere factoren af. We lichten graag toe wat deze factoren zijn, zodat u mogelijk nog op uw uiteindelijke prijs kunt besparen.

Grindvloer kosten per m2

Coatingvloer.nl gaat uit van een prijs per vierkante meter vanaf een oppervlakte van 50 m². De prijs voor een kleiner oppervlakte siergrindvloer staat te allen tijde vast op € 3.150,- ex btw. Dit komt omdat kleine oppervlaktes niet rendabel zijn. We belonen u daarom naarmate u meer vierkante meters afneemt. Ons advies is dan ook om uw complete verdieping te laten leggen met siergrind.

Kosten gietvloer per m2 excl. btwPrijs
Grindvloer 20 – 50 m2€ 3.150,-
Grindvloer 51 – 100 m2€ 66,32 per m2
Grindvloer 101 – 150 m2€ 54,90 per m2
Grindvloer 151 – 200 m2€ 49,76 per m2

Kosten siergrind: de factoren

De eerste tip om te besparen op uw siergrindvloer is om meer vierkante meters af te nemen. Wanneer we uw definitieve siergrindprijs voor u berekenen kijken we naar de volgende zaken:

  • De ondergrond: in hoeverre is uw ondergrond gebruiksklaar voor de siergrindvloer? Bij een nieuwbouwwoning mag u ervan uitgaan dat u niets aan de ondergrond hoeft te doen. Bij een bestaande woning is het belangrijk dat uw ondergrond volledig vlak, stof- en vetvrij is. Eventueel is het noodzakelijk om uw ondergrond eerst te (laten) egaliseren.
  • De ruimte: de meeste ruimtes zijn vierkant of rechthoekig, maar in wat oudere panden komen we ook nog wel eens bijzondere indelingen tegen. Dit kan ervoor zorgen dat de werkzaamheden langer duren, omdat de ruimte simpelweg minder toegankelijk is.
  • De bestaande vloer: in sommige gevallen is het mogelijk om de siergrindvloer over uw bestaande vloer aan te brengen en in andere gevallen dient deze eerste te worden verwijderd. Dit kunnen wij voor u doen, u kunt het door een externe partij laten doen of zelf doen.

Korting op grindvloer prijzen

De beste manier om direct van korting op uw siergrindvloer te profiteren is door gebruik te maken van onze burenkorting! Met name bij nieuwbouwwoningen komt deze korting vaak goed van pas. De spelregels zijn simpel: neemt u samen met uw buurman of buurvrouw een siergrindvloer af, dan berekenen we korting verder door per vierkante meter. U profiteert nog steeds van alle voordelen, als wanneer u alleen een siergrindvloer bij ons af zal nemen. Zo heeft u uw eigen contactpersoon, kunt u zelfstandig bij onze showroom langskomen en maakt u uw eigen afspraken met ons.

Siergrindvloer kleuren

Een siergrindvloer kunnen we in allerlei kleuren aanbrengen. Kies de kleur die het beste bij uw woonwensen of bedrijf past. Een decennia geleden waren siergrindvloeren voornamelijk zichtbaar in felle kleuren, maar tegenwoordig zien we juist zo natuurlijk mogelijke grindstenen. Dit zorgt voor een rustige sfeer, die een bepaalde rust uitstraalt.

Trapbekleding siergrind

Om uw interieur een strakke en stijlvolle afwerking te geven heeft u de mogelijkheid om ook uw trap met siergrind te laten bekleden. Hierdoor loopt uw siergrindvloer niet alleen naadloos van de ene naar de andere ruimte, maar ook over verschillende verdiepingen door.

Voordelen grindvloer trap

Met name in uw bedrijf is trapbekleding van siergrind een duurzame oplossing die de veiligheid van uw werknemers en klanten verhoogt. Een siergrindvloer biedt voldoende grip, waardoor u geen andere antislipmiddelen hoeft toe te passen. Voor een zo strak mogelijke afwerking laat u metalen strips over de trapranden aanbrengen.

Veelgestelde vragen over siergrind vloeren

Hoe lang gaat een siergrindvloer mee?

We noemen een siergrindvloer niet voor niets zeer duurzaam. U heeft gegarandeerd 15 jaar een siergrindvloer met eenzelfde strakke uitstraling. Doordat we het siergrind mixen met een transparante kunsthars, wordt uw grindvloer ‘vereeuwigd’. Het grind kan absoluut niet loskomen en wordt beschermd door de kunsthars.

Hoe maak je een grindvloer schoon?

Doordat het siergrind volledig aan elkaar is versmolten dankzij de kunsthars, kunt u de vloer gemakkelijk dweilen. Alvorens stofzuigt u de siergrindvloer met de stofzuigerborstels uitgeklapt. Daarna kunt u de vloer dweilen met een mild reinigingsmiddel.

Hoe dik is een siergrindvloer?

De siergrindvloeren van Coatingvloer.nl bestaan uit een laagopbouw van zo’n 3 tot 5 mm dikte. De uiteindelijke dikte is afhankelijk van uw ondergrond. Indien u grote gaten in uw ondergrond heeft, kan het zijn dat we uw ondervloer eerst moeten egaliseren. Hierdoor valt de vloer hoger uit.

Wat is het verschil tussen siergrind en korreltapijt?

Dit zijn verschillende benamingen voor eenzelfde siergrindvloer. Particulieren en bedrijven gebruiken de termen op verschillende wijzen. Naast deze termen worden de synoniemen ‘steentapijt’, ‘korreltapijt’ en ‘grindvloer’ ook regelmatig gebruikt.

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.