Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Warme interieurstijlen en gietvloeren: zo kunt u ze combineren

Een warme interieurstijl creëert een gezellige en uitnodigende sfeer. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor meer warmte in huis met verschillende interieurstijlen. Maar een warme interieurstijl combineren met een gietvloer, kan dat? En hoe pakt u dat aan?

Wat is een warme interieurstijl?

Een warme interieurstijl draait om het creëren van een gezellige en uitnodigende ruimte waarin iedereen zich meteen thuis voelt. Dat wordt vaak bereikt door het gebruik van warme kleuren zoals zachte aardetinten (beige, taupe en warm grijs) en het toevoegen van natuurlijke elementen zoals hout, steen en textiel. Zachte verlichting speelt ook een belangrijke rol, omdat het de sfeer van de ruimte verzacht en een warme gloed creëert.

pu gietvloer green line

Welke warme interieurstijlen zijn er?

Er zijn een heleboel interieurstijlen die zich kenmerken door warme kleuren. Hieronder een aantal voorbeelden waar u inspiratie uit kunt halen.

Bohemian interieur

De bohemian stijl is eclectisch en levendig, met veel kleur, patronen en texturen. Het combineert meubelstukken en decoraties uit verschillende culturen en tijdperken om een speelse en ontspannen sfeer te creëren.

Scandinavisch interieur

De Scandinavische stijl staat voor eenvoud. De nadruk ligt op functionaliteit en eenvoudige esthetiek. Alles in de ruimte heeft een functie en de gebruikte kleuren en materialen zijn zacht. Denk aan veel soorten hout, neutrale kleuren zoals beige en pastel en minimalistisch design.

Rustiek of landelijk interieur

De rustieke woonstijl is geïnspireerd op het plattelandsleven. Daarom wordt het ook wel de landelijke stijl genoemd. Er wordt veel gebruik gemaakt van warme soorten hout, zowel in bijvoorbeeld de muren en decoraties als de meubels. In deze stijl zien we ook veel ruwe stenen en muren. Het doel is om een gevoel van landelijke charme en authenticiteit over te brengen.

Past een gietvloer bij een warme interieurstijl?

Het antwoord is een heel stellig ‘ja’. Hoewel een gietvloer van oorsprong modern en strak is, past hij toch uitstekend bij een warm interieur. Het gladde en naadloze oppervlak maakt dat gietvloeren te combineren zijn met zowat alles. Ze zijn daardoor de ideale basis. Bovendien kunt u gietvloeren tegenwoordig in elke kleur van de regenboog verkrijgen. Het is daarnaast goed mogelijk de gietvloer een warmere uitstraling te geven door andere warme elementen in de ruimte toe te voegen.

Hoe combineert u een gietvloer met een warme interieurstijl?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen als u een gietvloer wilt combineren met een warme stijl in huis:

  • Kies voor textuur en kleur in meubels en decoratie
  • Gebruik natuurlijke materialen
  • Speel met verschillende soorten verlichting
  • Maak het persoonlijk met souvenirs, familiefoto’s, kunst en meer

Vind de perfecte gietvloer

Een gietvloer is dus uitstekend te combineren met een warm interieur. Bij Coatingvloer.nl kiest u uit honderden soorten vloeren in allerlei kleuren. Bekijk onze webshop en vind de gietvloer van uw dromen of maak een afspraak in onze showroom en bekijk de vloeren met eigen ogen.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.