Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Een jaren 30 woonkamer inrichten en combineren met een gietvloer

Woningen uit de jaren 30 lijken populairder dan ooit. De unieke bouwstijl en de bijzondere inrichting die daarbij hoort, valt bij veel mensen in de smaak. Wist u dat u een jaren 30 woonkamer goed kunt combineren met een gietvloer? Geef uw ruimte dat typische warme gevoel uit de jaren 30 met de volgende tips.

Gebruik warme tinten

Een jaren 30 interieur wordt vaak gekenmerkt door warme, aardse tinten gecombineerd met gedurfde accenten. Kies voor muren en houtwerk in tinten zoals crème, beige, taupe of zachte grijstinten om een rustgevende sfeer te creëren. Voor accenten kunt u diepe kleuren zoals smaragdgroen, saffierblauw of bordeauxrood toevoegen. Deze kleuren zijn typisch voor de stijl uit de jaren 30 woonkamers.

Qua materialen kiest u het beste voor hout, donkere eikenhouten meubels en andere kleuren die gepaard gaan met elegantie. Fluweel en zijde worden ook veel gebruikt in een jaren 30 woonkamer.

Kunst en accessoires

Geef uw jaren 30 woonkamer persoonlijkheid door kunst en accessoires toe te voegen die passen bij die tijd. Denk aan Art Deco-posters of affiches uit die tijd, maar ook keramiek en sculpturen met geometrische vormen. Op het internet vindt u eindeloos veel inspiratie op dat gebied. Geometrische patronen – bijvoorbeeld in een tapijt – zien we ook veel terug in deze stijl.

gietvloer jaren 30 woonkamer

Jaren 30 woonkamer met een gietvloer

Gietvloeren staan bekend als modern en strak, maar toch zijn ze perfect te combineren met een jaren 30 interieur. De strakke, naadloze afwerking van een gietvloer vormt een mooi contrast met die warme elementen van de jaren 30 woonkamer.

Bij Coatingvloer.nl kiest u uit honderden soorten en kleuren gietvloeren. Er is dus altijd wel een vloer die past bij uw interieur. Wij raden aan te kiezen voor een neutrale kleur, zoals lichtgrijs of beige. Dat vormt een neutrale basis voor de inrichting en u kunt het met  alles combineren.

Speel met verlichting

Verlichting is bepalend voor de sfeer in een jaren 30 woonkamer. Kies voor decoratieve lampen met geometrische vormen of materialen als koper en brons. Tafellampen met gebrandschilderd glas kunnen ook een prachtig accent vormen en een warme gloed verspreiden. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor natuurlijk licht in uw woonkamer. Laat gordijnen open en maak gebruik van spiegels om het licht te reflecteren.

Kosten gietvloer in jaren 30 woning

De kosten van een gietvloer voor uw jaren 30 woonkamer hangen van een aantal factoren af. De ondergrond en de mate waarin die moet worden voorbereid, bijvoorbeeld. Maar ook het soort gietvloer en de prijs die daarbij hoort.

Maak uw jaren 30 woonkamer af met een gietvloer

De charme van de jaren 30 met het praktische nut van een gietvloer: dat is de ideale combinatie. Gietvloeren zijn namelijk niet alleen goed te combineren. Ze zijn ook uitermate geschikt voor vloerverwarming en gaan lang mee. Benieuwd welke opties er zijn? Bezoek onze showroom en krijg deskundig advies van onze experts.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.