Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Epoxyvloer

Diverse epoxy toepassingen Bij Coatingvloer.nl heeft u de keuze uit verschillende epoxy toepassingen: Bedrijfsvloeren Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Belasting Prijs Vloercoating Winkels, kantoren, magazijnen, productieruimtes, en garages Naadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig, reinigingsgemak 100% epoxy 3000 0,2 mm – 0,5 mm       Vanaf € 26 Epoxy gietvloer Magazijnen, …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Epoxyvloer

Wilt u een vloer voor uw bedrijf die bestand is tegen een industriële belasting? Epoxyvloeren zijn door hun slijtvastheid en hun hoge chemische en mechanische belastbaarheid uitstekend geschikt voor toepassing in de veeleisende omstandigheden die heersen in een industriële omgeving.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Dit zijn alle voordelen van een Epoxyvloer

Een epoxyvloer biedt de volgende voordelen:

 • Extreem hoog belastbaar
 • Naadloos
 • Snel belastbaar
 • Veilig
 • Vloeistofdicht
 • Slijtvast
 • Bevordert de hygiëne
 • Veiligheidsverhogend
 • Stofvrij
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Leverbaar in talloze kleuren

Diverse epoxy toepassingen

Bij Coatingvloer.nl heeft u de keuze uit verschillende epoxy toepassingen:

BedrijfsvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteBelastingPrijs
VloercoatingWinkels, kantoren, magazijnen, productieruimtes, en garagesNaadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig, reinigingsgemak100% epoxy30000,2 mm – 0,5 mmVanaf € 26
Epoxy gietvloerMagazijnen, productieruimtes, garages en technische ruimtesNaadloos, Slijtvast, chemicaliënbestendig, goed te reinigen, vloeistofdicht100% epoxy30002,0 mm – 3,0 mmVanaf € 45
ESD gietvloerTechnische,- medische,- productie,- computerruimtesVoldoet aan de normen/meetmethodes: NEN EN IEC 61340-5-1100% epoxy2002,0 mm – 3,0 mmVanaf € 60
TroffelvloerHACCP, industrie(hallen), grootkeukens, werkplaatsenHoge druksterkte, slag-, stoot- en slijtvast, chemicaliënbestendig100% epoxy504,0 mm – 6,0 mmVanaf € 60

Heeft u vragen over onze epoxyvloeren of wilt u ze bekijken in onze showroom? Neem contact met ons op.

Epoxy vloercoating

Bij epoxy vloercoating brengen we een coatinglaag over een bestaande vloer aan. Dit maakt de vloer volledig naadloos en sterk. Het is mogelijk om voor vloercoating in kleur te kiezen, of om transparante vloercoating te laten aanbrengen. Epoxy vloercoating is erg sterk en zorgt ervoor dat uw bestaande vloer jaren langer meegaat.

Epoxy Gietvloer

De Epoxy Gietvloer is een gietvloer van hoge kwaliteit. Het is de beste vloeroplossing voor de industrie. Een Epoxy Gietvloer is naadloos, vochtwerend en kan zware chemische en mechanische belasting goed aan. U heeft de keuze uit een groot aantal kleuren en er zijn verschillende extra opties mogelijk. Een Epoxy Gietvloer heeft nauwelijks onderhoud nodig en de hygiënische vloer is makkelijk schoon te maken.

ESD Vloer

Een ESD Vloer biedt de beste bescherming tegen statische elektriciteit. De afkorting ESD staat voor ‘Electro Static Discharge’, een ESD vloer zorgt er dan ook voor dat er geen statische ontlading wordt overgebracht op apparaten of personen die in contact komen met de vloer. In ruimtes met veel elektronica is een ESD vloer daarom aan te raden. Een ESD Gietvloer bestaat uit de kunststof epoxy en bevat geleidingsstrippen en een koperband.

Epoxy Troffelvloer

Onze troffelvloer is een prachtige industriële vloer. Een troffelvloer bestaat uit grind dat gemengd wordt met een kunsthars, in dit geval de kunsthars epoxy. Het is ook mogelijk om een troffelvloer op basis van polyurethaan te laten aanbrengen, dan is de vloer geschikt voor in woningen. Maar in de praktijk zijn het vooral industriële bedrijven die voor een troffelvloer kiezen. Een troffelvloer heeft een unieke uitstraling en is net als een EP Gietvloer erg sterk, vochtwerend en duurzaam. Ook bij een troffelvloer zijn er verschillende opties mogelijk en kunt u uit diverse kleuren kiezen.

Geschikt voor een industriële omgeving

Epoxyvloeren zijn door hun unieke samenstelling extreem sterke en vloeistofdichte vloeren. Dit maakt een epoxyvloer tot de ideale vloer voor een industriële omgeving:

 • Industriehallen
 • Werkplaatsen
 • Magazijnen
 • Opslagruimtes
 • Garages
 • Fabrieken
 • Productiehallen
 • Bouwmarkten

Epoxyvloeren van Coatingvloer.nl

Benieuwd hoe de vloer aangelegd wordt? Klik hier voor een beschrijving

Begeleiding vanaf het eerste contact tot aan de voltooiing van vloer

Doordat onze vakmensen jarenlange ervaring hebben met het aanleggen van epoxyvloeren kunnen wij u bijstaan vanaf het eerste advies tot aan het aanbrengen van de epoxyvloer. Onze adviseurs begeleiden u graag bij het samenstellen van de meest geschikte vloer, en zijn ook op de hoogte van de eisen en regelgeving waaraan een industriële vloer moet voldoen. Zo weet u zeker dat uw epoxyvloer precies aansluit bij uw specifieke situatie.

Diverse kleuren

Bij ons heeft u de keuze uit een groot aanbod aan kleuren. Alle RAL-kleuren en alle NCS-kleuren zijn leverbaar. Bekijk hier de kleurenkaart. Maar ook als de door u gewenste kleur niet beschikbaar is op de kleurenkaart, is het mogelijk dat wij deze kleur voor u kunnen maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor epoxyvloeren te overleggen.

Hoogwaardige epoxyvloeren

Coatingvloer.nl levert hoogwaardige epoxyvloeren. Die hoge kwaliteit kunnen we u garanderen doordat we alleen werken met de meest hoogwaardige materialen. Daarnaast worden de epoxy harsen voor de vloeren geproduceerd in de groenste fabriek van Nederland met een CO2-neutrale productie. Wij kunnen uw vloer leveren in de volgende uitvoeringen:

 •  Hoogglans
 •  Decoratieve kleurvlok
 •  Antislipvloer
 •  Elektrisch geleidende (ESD) vloer

Onze epoxyvloeren worden standaard in hoogglans afgewerkt, maar indien u dat wenst, kunnen we ze ook in een matte variant leveren. Om uw vloer extra decoratief te maken, kunnen we hem instrooien met een kleurvlok, en het aanbrengen van een extra geluidsdempende laag behoort ook tot de mogelijkheden. De Epoxyvloer is leverbaar in verschillende antislip-gradaties, van geheel glad tot zeer grof.

Vochtbestendig & vloeistofdicht

Epoxyvloeren zijn vochtbestendig en vloeistofdicht. Dat maakt dat een epoxyvloer zelfs in aan-merking kan komen voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (de voormalige PBV-verklaring). Daarvoor is het wel nodig dat de epoxyvloer wordt afgewerkt met holle plinten.

Prijzen

De prijs van een epoxyvloer is van meerdere factoren afhankelijk. Daarom kunnen we niet één prijs voor een epoxyvloer geven. Bekijk voor een inschatting van de prijs het tabel hieronder of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Type gietvloerLaagdikteprijs €/m2 excl. BTWToepassingVloerverwarming mogelijk?Betonlook mogelijk?
Vloercoating0,5mm€26-41industrieeljanee
Epoxy gietvloer2-3 mm€45-72industieeljanee
ESD gietvloer2-3 mm€60-80industrieeljanee
Troffelvloer5-6 mm€60-80industrieeljanee

Heeft u vragen over onze epoxyvloer of wilt u ze bekijken in onze showroom? Neem contact met ons op.

Factoren die de epoxyvloer prijs beïnvloeden

De oppervlakte

De prijs per vierkante meter daalt naarmate het vloeroppervlak toeneemt. Daarom is het slim om een epoxyvloer op een groter oppervlakte te laten aanbrengen. Zo kunt u op de kosten besparen.

De staat van de ondergrond

Een epoxyvloer kan enkel aangebracht worden op een vlakke, schone en droge ondergrond. Indien de ondergrond in slechte staat verkeert, zullen wij deze eerst moet voorbewerken. Dit zorgt wel voor een meerprijs.

Extra opties

Voor epoxyvloeren zijn verschillende extra opties mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een antistatische afwerking of kan de vloer worden afgewerkt met holle plinten. Ook het design en de afwerking spelen een rol in de prijs per vierkante meter. Zo kunt u bijvoorbeeld een bedrijfslogo in de vloer laten verwerken of u kunt een decoratieve kleurvlok (flakes) laten instrooien.

Een epoxyvloer laten aanbrengen

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren. Wij hebben jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren voor in woningen en voor bedrijven. Een epoxyvloer is een perfecte keuze voor industriële bedrijven. Ons team van geschoolde vloerleggers brengt de vloer op ambachtelijke wijze aan. Met als resultaat een naadloze en sterke vloer die jaren meegaat. Dat maakt een epoxyvloer een slimme investering.

Het aanbrengen van een gietvloer neemt meerdere dagen in beslag omdat elke laag van de vloer volledig moet indrogen voordat men verder kan gaan. Wij denken met u mee zodat uw bedrijf hiervan zo min mogelijk hinder ondervindt. En houd ook in gedachte, de epoxyvloer gaat tientallen jaren mee, dus voorlopig kunt u vooruit!

Bij Coatingvloer.nl profiteert u van:

 • Snelle applicatietijd van 5 dagen
 • Jarenlange ervaring in het aanbrengen van epoxyvloeren
 • Mogelijkheid tot bezoeken van de showroom
 • Op maat gemaakte vloeren voor elke locatie
 • 1 aanspreekpunt. Projectbegeleiding van A t/m Z

“De Epoxyvloer is erg praktisch en tegelijkertijd ook heel mooi. Ik ben er heel tevreden mee. Het personeel van Coatingvloer.nl is erg kundig en vriendelijk. Een aanrader!”

– Tim, eigenaar van een bedrijf uit Lelystad

Wat is epoxy?

Een epoxyvloer wordt gemaakt van het bestanddeel epoxy. Epoxy is een harde kunststof die wordt gebruikt voor het maken van onder andere lijm en vloeren. Wanneer epoxy wordt toege-past als vloer zorgt het voor een hoge mate van slijtvastheid en vochtdichtheid. Daarnaast is epoxy in vergelijking met polyurethaan een stuk harder en daardoor minder flexibel. Epoxy wordt daarom veelal gebruikt voor het ontwikkelen van industriële vloeren.

Het verschil tussen epoxy en polyurethaan

De meeste gietvloeren bestaan voor een groot deel uit de kunsthars epoxy of de kunsthars polyurethaan. Er is een groot verschil tussen beiden, polyurethaan is flexibeler dan epoxy en dat maakt een gietvloer van polyurethaan geschikt voor in woningen of kantoren. Een PU gietvloer is comfortabel en te combineren met vloerverwarming. De kunsthars epoxy is harder dan polyurethaan. Dit maakt een epoxyvloer erg sterk en heel weerbaar. Een epoxyvloer is daarom zeer ge-schikt voor de industrie omdat het zowel chemische belasting als zware belasting goed aankan.

Aanleg van de vloer

In onderstaande overzicht ziet u onze systemen en hun laagopbouw. Het aanbrengen van een epoxyvloer wordt niet in 1 dag afgerond, dit gaat vaak met één laag per dag. Daarom denken wij met u mee om uw bedrijfsproces zoveel mogelijk doorgang te laten vinden.

Gietcoating

EP Gietvloer

Troffelvloer

ESD vloer

Vloercoating

Wat is een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer is een industriële vloeroplossing, samengesteld uit twee componenten: epoxyhars en een verharder. Door deze componenten te mengen en uit te gieten, ontstaat een harde, naadloze vloer. De dikte varieert tussen 2 tot 3 millimeter, wat zorgt voor hoge slijtvastheid en weerstand tegen chemische stoffen. Dit maakt de vloer bijzonder geschikt voor plekken met zware belasting zoals fabrieken, garages en magazijnen. Naast functionaliteit biedt de epoxy gietvloer een moderne, strakke uitstraling, die ook in designinterieurs aan populariteit wint.

Het verschil tussen een epoxy gietvloer en vloercoating

Een epoxy gietvloer biedt een solide, naadloze basis die extreem slijtvast is. Deze vloer gieten we in meerdere lagen tot een dikte van 2 tot 3 millimeter. Daardoor weerstaat het zware belasting en chemische stoffen uitstekend, ideaal voor industriële omgevingen.

Vloercoating is eigenlijk een dunne versie van de epoxy gietvloer. De dikte varieert meestal tussen 0,5 en 1 millimeter. Hoewel minder robuust, biedt vloercoating nog steeds bescherming tegen slijtage en is het een kosteneffectievere keuze voor ruimtes met minder intensief gebruik.

Groot onderhoud aan een epoxy gietvloer

Onderhoudsfrequentie hangt af van het gebruik en de omgeving. Voor industriële ruimtes met veel belasting raden we een jaarlijkse inspectie aan. Hierbij checkt u op beschadigingen en slijtageplekken. Kleine herstellingen kunnen dan tijdig gebeuren, wat de levensduur verlengt. Voor residentiële of commerciële ruimtes volstaat een inspectie elke twee tot drie jaar. Tijdens deze controles kunt u overwegen de topcoat te laten vernieuwen voor een frisse uitstraling en extra bescherming.

Dagelijks onderhoud vereist alleen reguliere reiniging. Gebruik een zachte bezem of een dweil met een mild reinigingsmiddel. Vermijd schurende materialen om de vloer in optimale staat te houden.

Epoxyvloer en vloerverwarming

Epoxyvloeren hebben veel voordelen. Ze zijn krasbestendig, uitzonderlijk stevig en gaan lang mee. Voor vloerverwarming zijn ze helaas minder geschikt. Dat heeft te maken met de dikte en samenstelling van dit type vloer.

Epoxyvloer in woningen

Een epoxyvloer of epoxy vloercoating is uitermate geschikt voor bedrijfspanden, garages en fabrieken. Epoxyvloeren in woningen zien we echter weinig. Daar is dit type vloer ook niet echt geschikt voor. Door het harde karakter van deze vloeren zijn ze niet bepaald geluidsdicht. Dat is verre van ideaal in bijvoorbeeld appartementen. Wilt u een soortgelijke vloer in uw woning? Kies dan voor een PU gietvloer.

Epoxyvloer en duurzaamheid

Een vraag die menig ondernemer vandaag de dag bezighoudt: is dit een duurzame keuze? Als het gaat om epoxyvloeren zit u op het gebied van duurzaamheid goed. Dit type vloer is namelijk door een aantal factoren een duurzame keuze.

De lange levensduur van epoxyvloeren maakt het een duurzame keuze. De vloer vervangen is iets waar u bij goed onderhoud jaren niet over na hoeft te denken. Dat scheelt in de kosten en gebruikte materialen. Ook is het onderhoud relatief minimaal als het gaat om epoxyvloeren. Deze twee factoren maken het een verstandige keuze om te investeren in dit type vloer.

Nadelen epoxyvloer

Ongeacht welke vloer u kiest, zult u te maken krijgen met een aantal kanttekeningen of nadelen. Zo ook als het gaat om de epoxyvloer. Gelukkig zijn dat er niet veel, maar het is goed om er rekening mee te houden in uw keuze.

Het goed behandelen en voorbereiden van de ondervloer is van groot belang bij het aanbrengen van een epoxyvloer. Het is mogelijk dat uw ondervloer er niet geschikt voor is. In veel gevallen kunnen de experts van Coatingvloer.nl uw ondervloer echter klaarmaken voor plaatsing.

Epoxyvloeren gaan niet goed samen met vloerverwarming. Door de hitte kunnen er scheuren ontstaan in het materiaal. U zult dus een andere methode van verwarming moeten toepassen of een andere vloer kiezen. Andere gietvloeren zijn vaak wel geschikt voor combinatie met dit type verwarming.

PU vloeren zijn uitermate bestendig tegen krassen en hoewel epoxyvloeren ook zeker tegen een stootje kunnen, zijn ze meer krasgevoelig dan andere gietvloeren. Epoxy is niet geschikt voor woningen omdat de vloer koud aanvoelt. Dat is onprettig wanneer u geen schoeisel draagt. Lopen op de vloer produceert bovendien meer geluid dan op een ander type vloer.

Zelf een epoxyvloer plaatsen

Het is een veelgehoorde vraag: kan ik de epoxyvloer niet beter zelf plaatsen om de kosten te drukken? Echter raden wij dat te allen tijde af, met name als u geen ervaring heeft met het plaatsen van dit zeer specifieke type vloer. Het resultaat kan daardoor tegenvallen en dan bent u alsnog geld kwijt aan het corrigeren van de fouten. Epoxyvloeren leggen is een specialistische klus en kunt u beter aan ervaren vloerenleggers overlaten.

Veelgestelde vragen epoxy gietvloeren

Hoe dik is een epoxyvloer?

Een epoxy vloercoating is de dunste vloeroplossing die we aanbieden met een laagdikte van slechts 0,5 mm. Dit is echter geen volledige dekvloer, maar een versterkende toplaag. Als u nog geen dekvloer heeft dan kunnen we verschillende soorten epoxy gietvloeren aanleggen die variëren in laagdikte van minimaal 2,0 mm tot maximaal 6,0 mm. Onze standaard epoxy gietvloer is 2,0 – 3,0 mm dik, als onze antistatische ESD-epoxyvloer. Onze epoxy troffelvloer is het dikste met een laagdikte van 5,0 – 6,0 mm.

Werkt mijn vloerverwarming met een epoxy gietvloer?

Het is zeker mogelijk om uw epoxy gietvloer met vloerverwarming te combineren. De dunnere epoxy gietvloeren zorgen voor hogere warmtegeleiding en warmteoverdracht. Als u op zoek bent naar een extreem slijtvaste gietvloer dan is een epoxy gietvloer een goede keuze. Maar bent u vooral op zoek naar een gietvloer die het hoogste rendement oplevert in combinatie met uw vloerverwarming, dan zijn gietvloeren van polyurethaan de beste keuze. Bent u er niet zeker van of u voor een polyurethaan of epoxy gietvloer moet kiezen? Neem contact op en laat u adviseren door onze gietvloerexperts.

Wat kost een epoxy gietvloer?

De prijs van een epoxy gietvloer ligt tussen de € 26,00 en € 80,00. Het aantal vierkante meters vloeroppervlak, arbeidsuren en specifieke eigenschappen beïnvloeden de totaalprijs van uw epoxy gietvloer. Laat een vrijblijvende prijsberekening maken om te weten wat epoxyvloer voor uw garage, winkelmagazijn, werkplaats of woning kost.

Is een epoxy gietvloer geschikt voor mijn woonkamer?

In principe kunnen we een epoxy gietvloer ook in uw woonkamer aanleggen. Toch is het niet een gangbare keuze. Voor het ontstaan van de polyurethaan gietvloeren was het gebruikelijker om te kiezen voor een epoxy gietvloer in huis. Epoxy gietvloeren zijn echter vrij hard. Dat is een ideale eigenschap voor een omgeving waar de vloer veel te verduren krijgt. In huis is comfort een belangrijke vereiste voor vloeren en het comfort van een gietvloer op basis van polyurethaan is hoger dan dat van een EP gietvloer. Voor de ruimtes waarin comfort een minder grote rol speelt zoals bergingen, bijkeukens en garages is een epoxy gietvloer ideaal, omdat een epoxyhars goedkoper is.

Wat is het verschil tussen polyurethaan en epoxy gietvloeren?

Gietvloeren van epoxy en van polyurethaan hebben uiteenlopende kwaliteiten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten ruimtes. Epoxy is een kunsthars die uithardt tot een harde vloer die tegen zware belasting bestand is. Deze eigenschap maakt de epoxy gietvloer geschikt als industrievloer, garagevloer, of winkelvloer. Polyurethaan is ook een kunsthars, maar dit materiaal is flexibeler en zachter dan epoxy. Dat maakt een PU gietvloer de voorkeursvloer voor woonruimtes, zoals slaapkamers en woonkamers.

Onderhoud van een epoxyvloer

Epoxyvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Doordat een epoxyvloer geen naden heeft, kan er ook geen vuil en stof tussen de kieren achterblijven. Losliggend vuil kan het beste worden opgezogen met een stofzuiger en vlekken kunt u het beste verwijderen met een natte doek. Wij raden aan om vooral geen chloorhoudend schoonmaakmiddel te gebruiken. Meer informatie over het onderhouden van een gietvloer vindt u op onze onderhoudspagina.

Werkzaam door heel Nederland

Coatingvloer.nl is gevestigd in Amsterdam maar wij zijn werkzaam door heel Nederland:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Den Bosch
 • Eindhoven
 • Groningen
 • Maastricht
 • Rotterdam
 • Utrecht
YouTube video

Onze gietvloer showroom

Bekijk een epoxyvloer in onze showroom

In onze showroom in Amsterdam bent u altijd welkom om de sfeer te proeven die de Design Betonvloeren met zich meebrengen. We laten u zien wat de mogelijkheden zijn en in welke kleuren we de vloeren leveren. We denken graag met u mee over de perfecte vloer in uw situatie. Op basis van uw wensen en de mogelijkheden geven we u ook direct een prijsindicatie.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.