Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte
Epoxyvloer
Epoxyvloer
Epoxyvloer
Epoxyvloer
Epoxyvloer
Epoxyvloer
Epoxyvloer
Epoxyvloer

Epoxyvloer

Wilt u een vloer voor uw bedrijf die bestand is tegen een industriële belasting? Epoxyvloeren zijn door hun slijtvastheid en hun hoge chemische en mechanische belastbaarheid uitstekend geschikt voor toepassing in de veeleisende omstandigheden die heersen in een industriële omgeving.

 • Extreem hoog belastbaar
 • Naadloos
 • Snel belastbaar
 • Veilig
 • Vloeistofdicht
 • Slijtvast
 • Bevordert de hygiëne
 • Veiligheidsverhogend
 • Stofvrij
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Leverbaar in talloze kleuren

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox. Of spreekt u liever direct met een van onze medewerkers?

Bel Coatingvloer.nl

 

Diverse epoxy toepassingen

Bij Coatingvloer.nl heeft u de keuze uit verschillende epoxy toepassingen:

Bedrijfsvloeren Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Belasting Prijs
Vloercoating Winkels, kantoren, magazijnen, productieruimtes, en garages Naadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig, reinigingsgemak 100% epoxy 3000 0,2 mm – 0,5 mm Vanaf € 26,00
Epoxy gietvloer Magazijnen, productieruimtes, garages en technische ruimtes Naadloos, Slijtvast, chemicaliënbestendig, goed te reinigen, vloeistofdicht 100% epoxy 3000 2,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 45,00
ESD gietvloer Technische,- medische,- productie,- computerruimtes Voldoet aan de normen/meetmethodes: NEN EN IEC 61340-5-1 100% epoxy 200 2,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 60,00
Troffelvloer HACCP, industrie(hallen), grootkeukens, werkplaatsen Hoge druksterkte, slag-, stoot- en slijtvast, chemicaliënbestendig 100% epoxy 50 4,0 mm – 6,0 mm Vanaf € 60,00

Heeft u vragen over onze epoxyvloeren of wilt u ze bekijken in onze showroom? Neem contact met ons op.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening Foto’s recente projecten

Epoxy vloercoating

Epoxy vloercoating

Bij epoxy vloercoating brengen we een coatinglaag over een bestaande vloer aan. Dit maakt de vloer volledig naadloos en sterk. Het is mogelijk om voor vloercoating in kleur te kiezen, of om transparante vloercoating te laten aanbrengen. Epoxy vloercoating is erg sterk en zorgt ervoor dat uw bestaande vloer jaren langer meegaat.

Epoxy Gietvloer

De Epoxy Gietvloer is een gietvloer van hoge kwaliteit. Het is de beste vloeroplossing voor de industrie. Wat is epoxy? Epoxy is een bijzonder harde en sterke kunsthars met grote chemische weerstand. Een Epoxy Gietvloer is naadloos, vochtwerend en kan zware chemische en mechanische belasting goed aan. U heeft de keuze uit een groot aantal kleuren en er zijn verschillende extra opties mogelijk. Een Epoxy Gietvloer heeft nauwelijks onderhoud nodig en de hygiënische vloer is makkelijk schoon te maken.

ESD Vloer

Een ESD Vloer biedt de beste bescherming tegen statische elektriciteit. De afkorting ESD staat voor ‘Electro Static Discharge’, een ESD vloer zorgt er dan ook voor dat er geen statische ontlading wordt overgebracht op apparaten of personen die in contact komen met de vloer. In ruimtes met veel elektronica is een ESD vloer daarom aan te raden. Een ESD Gietvloer bestaat uit de kunststof epoxy en bevat geleidingsstrippen en een koperband.

Epoxy Troffelvloer

Onze troffelvloer is een prachtige industriële vloer. Een troffelvloer bestaat uit grind dat gemengd wordt met een kunsthars, in dit geval de kunsthars epoxy. Het is ook mogelijk om een troffelvloer op basis van polyurethaan te laten aanbrengen, dan is de vloer geschikt voor in woningen. Maar in de praktijk zijn het vooral industriële bedrijven die voor een troffelvloer kiezen. Een troffelvloer heeft een unieke uitstraling en is net als een EP Gietvloer erg sterk, vochtwerend en duurzaam. Ook bij een troffelvloer zijn er verschillende opties mogelijk en kunt u uit diverse kleuren kiezen.

Geschikt voor een industriële omgeving

Epoxyvloeren zijn door hun unieke samenstelling extreem sterke en vloeistofdichte vloeren. Dit maakt een epoxyvloer tot de ideale vloer voor een industriële omgeving:

 • Industriehallen
 • Werkplaatsen
 • Magazijnen
 • Opslagruimtes
 • Garages
 • Fabrieken
 • Productiehallen
 • Bouwmarkten

Epoxyvloeren van Coatingvloer.nl

Benieuwd hoe de vloer aangelegd wordt? Klik hier voor een beschrijving

Begeleiding vanaf het eerste contact tot aan de voltooiing van vloer

Doordat onze vakmensen jarenlange ervaring hebben met het aanleggen van epoxyvloeren kunnen wij u bijstaan vanaf het eerste advies tot aan het aanbrengen van de epoxyvloer. Onze adviseurs begeleiden u graag bij het samenstellen van de meest geschikte vloer, en zijn ook op de hoogte van de eisen en regelgeving waaraan een industriële vloer moet voldoen. Zo weet u zeker dat uw epoxyvloer precies aansluit bij uw specifieke situatie.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Diverse kleuren

Bij ons heeft u de keuze uit een groot aanbod aan kleuren. Alle RAL-kleuren en alle NCS-kleuren zijn leverbaar. Bekijk hier de kleurenkaart. Maar ook als de door u gewenste kleur niet beschikbaar is op de kleurenkaart, is het mogelijk dat wij deze kleur voor u kunnen maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor epoxyvloeren te overleggen.

Gietvloer epoxy kleur kiezen

De kleur van uw gietvloer epoxy kiest u niet alleen om praktische redenen of omdat een specifieke kleur uw voorkeur heeft. Ook het gewenste eindresultaat speelt een grote rol bij gietvloer epoxy kleurkeuze. Vraag uzelf daarom eerst af welke andere kleuren u terugvindt in de ruimte waar de epoxyvloer wordt geplaatst. Staan er grote stellingen in de hal waar de gietvloer epoxy gegoten wordt, dan kunt u de kleur van de vloer bijvoorbeeld hierop afstemmen. Zo kunt u uw bedrijfskleuren terug laten komen in de werk- of opslagruimte.

Wat is epoxy kleurpigment?

Epoxy kleuren doen we met epoxy kleurpigment. Met onze epoxy kleurpigmenten zorgen we voor een epoxy gietvloer kleur naar wens. Deze epoxy kleurpigmenten zijn ook ideaal wanneer u aan de slag gaat met Resin Art, waarbij u epoxy bijvoorbeeld kunt gebruiken om zelf epoxy sieraden te maken. Met kleuren voor epoxyvloeren kunt u dus alle kanten op.

Hoogwaardige epoxyvloeren

Coatingvloer.nl levert hoogwaardige epoxyvloeren. Die hoge kwaliteit kunnen we u garanderen doordat we alleen werken met de meest hoogwaardige materialen. Daarnaast worden de epoxy harsen voor de vloeren geproduceerd in de groenste fabriek van Nederland met een CO2-neutrale productie. Wij kunnen uw vloer leveren in de volgende uitvoeringen:

 •  Hoogglans
 •  Decoratieve kleurvlok
 •  Antislipvloer
 •  Elektrisch geleidende (ESD) vloer

Onze epoxyvloeren worden standaard in hoogglans afgewerkt, maar indien u dat wenst, kunnen we ze ook in een matte variant leveren. Om uw vloer extra decoratief te maken, kunnen we hem instrooien met een kleurvlok, en het aanbrengen van een extra geluidsdempende laag behoort ook tot de mogelijkheden. De Epoxyvloer is leverbaar in verschillende antislip-gradaties, van geheel glad tot zeer grof.

Vochtbestendig & vloeistofdicht

Epoxyvloeren zijn vochtbestendig en vloeistofdicht. Dat maakt dat een epoxyvloer zelfs in aan-merking kan komen voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (de voormalige PBV-verklaring). Daarvoor is het wel nodig dat de epoxyvloer wordt afgewerkt met holle plinten. We denken graag met u mee over de eisen waaraan uw bedrijfsvloer moet voldoen bij de uitvoering van epoxyvloeren en andere gegoten vloeren.

De industriële gietvloer epoxy

Gegoten epoxy hard uit tot een ijzersterke vloer voor de industriële sector. Door de krachtige eigenschappen past de gietvloer epoxy uitstekend in bedrijfshallen, garages en loodsen war extreme belasting de orde van de dag is. Gietvloeren van epoxy zijn onder andere bestand tegen mechanische, thermische en chemische belasting. Deze gietvloer epoxy van industriële klasse kan dus wel tegen een stoot. Hierdoor vormen epoxyvloeren een goede basis voor een veilige en hygiënische werkplaats. Als dat nog niet voldoende redenen zijn om voor een epoxyvloer te kiezen, dan kunt u ook de voordelen van een naadloos oppervlak in afweging nemen. Doordat de gietvloer epoxy vrij van naden is en een waterdicht oppervlak heeft zijn er geen oneffenheden of poreuze plekken waar vet, vuil en olie kan ophopen.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Prijzen

De prijs van een epoxyvloer is van meerdere factoren afhankelijk. Daarom kunnen we niet één prijs voor een epoxyvloer geven. Bekijk voor een inschatting van de prijs het tabel hieronder of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Type gietvloer Laagdikte prijs €/m2 excl. BTW Toepassing Vloerverwarming mogelijk? Betonlook mogelijk?
Vloercoating 0,5mm €26-41 industrieel ja nee
Epoxy gietvloer 2-3 mm €45-72 industieel ja nee
ESD gietvloer 2-3 mm €60-80 industrieel ja nee
Troffelvloer 5-6 mm €60-80 industrieel ja nee

Heeft u vragen over onze epoxyvloer of wilt u ze bekijken in onze showroom? Neem contact met ons op.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening Foto’s recente projecten

Factoren die de epoxyvloer prijs beïnvloeden

De oppervlakte

De prijs per vierkante meter daalt naarmate het vloeroppervlak toeneemt. Daarom is het slim om een epoxyvloer op een groter oppervlakte te laten aanbrengen. Zo kunt u op de kosten besparen.

De staat van de ondergrond

Een epoxyvloer kan enkel aangebracht worden op een vlakke, schone en droge ondergrond. Indien de ondergrond in slechte staat verkeert, zullen wij deze eerst moet voorbewerken. Dit zorgt wel voor een meerprijs.

Extra opties

Voor epoxyvloeren zijn verschillende extra opties mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een antistatische afwerking of kan de vloer worden afgewerkt met holle plinten. Ook het design en de afwerking spelen een rol in de prijs per vierkante meter. Zo kunt u bijvoorbeeld een bedrijfslogo in de vloer laten verwerken of u kunt een decoratieve kleurvlok (flakes) laten instrooien.

Wilt u meer informatie over de prijs van epoxyvloeren? Klik op onderstaande button voor aanvullende informatie.

Prijzen

Een epoxyvloer laten aanbrengen

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren. Wij hebben jaren ervaring met het aanbrengen van gietvloeren voor in woningen en voor bedrijven. Een epoxyvloer is een perfecte keuze voor industriële bedrijven. Ons team van geschoolde vloerleggers brengt epoxyvloeren op ambachtelijke wijze aan. Met als resultaat een naadloze en sterke vloer die jaren meegaat. Dat maakt een epoxyvloer een slimme investering.

Het aanbrengen van een gietvloer neemt meerdere dagen in beslag omdat elke laag van de vloer volledig moet indrogen voordat men verder kan gaan. Wij denken met u mee zodat uw bedrijf hiervan zo min mogelijk hinder ondervindt. En houd ook in gedachte, de epoxyvloer gaat tientallen jaren mee, dus voorlopig kunt u vooruit!

Bij Coatingvloer.nl profiteert u van:

 • Snelle applicatietijd van 5 dagen
 • Jarenlange ervaring in het aanbrengen van epoxyvloeren
 • Mogelijkheid tot bezoeken van de showroom
 • Op maat gemaakte vloeren voor elke locatie
 • 1 aanspreekpunt. Projectbegeleiding van A t/m Z

Bel: 020 845 2650 Foto’s recente projecten

“De Epoxyvloer is erg praktisch en tegelijkertijd ook heel mooi. Ik ben er heel tevreden mee. Het personeel van Coatingvloer.nl is erg kundig en vriendelijk. Een aanrader!”

Tim, eigenaar van een bedrijf uit Lelystad

Wat is epoxy?

Een epoxyvloer wordt gemaakt van het bestanddeel epoxy. Maar wat is epoxy? Epoxy is een harde kunststof die wordt gebruikt voor het maken van onder andere lijm en vloeren. Wanneer epoxy wordt toegepast als vloer zorgt het voor een hoge mate van slijtvastheid en vochtdichtheid. Daarnaast is epoxy in vergelijking met polyurethaan een stuk harder en daardoor minder flexibel. Epoxy wordt daarom veelal gebruikt voor het ontwikkelen van industriële vloeren.

Het verschil tussen epoxy en polyurethaan

De meeste gietvloeren bestaan voor een groot deel uit de kunsthars epoxy of de kunsthars polyurethaan. Maar wat is epoxy en waarin verschilt dit van polyurethaan? Er is een groot verschil tussen beide soorten kunsthars, polyurethaan is flexibeler dan epoxy en dat maakt een gietvloer van polyurethaan geschikt voor in woningen of kantoren. Een PU gietvloer is comfortabel en te combineren met vloerverwarming. De kunsthars epoxy is harder en sterker dan polyurethaan. Dit maakt epoxyvloeren erg krachtig en heel weerbaar. Een epoxyvloer is daarom zeer ge-schikt voor de industrie omdat het zowel chemische belasting als zware belasting goed aankan.

Aanleg van de vloer

In onderstaande overzicht ziet u onze systemen en hun laagopbouw. Het aanbrengen van een epoxyvloer wordt niet in 1 dag afgerond, dit gaat vaak met één laag per dag. Daarom denken wij met u mee om uw bedrijfsproces zoveel mogelijk doorgang te laten vinden.

Vloercoating

Laagdikte 0,5 mm

Hardtop Strong Topcoat (optioneel)

Kleurvlokken Silicium (optioneel)

Toevoeging Antislip (optioneel)

EP Coatingvloer HQ (optioneel)

EP Coatingvloer HQ

EP Primer/Screed X300

Ondergrond

EP Gietcoating

Laagdikte 0,5-1 mm

Hardtop Strong Topcoat (optioneel)

Kleurvlokken Silicium (optioneel)

Toevoeging Antislip (optioneel)

Epoxy Gietcoating HQ

EP Primer/Screed X300

Ondergrond

Epoxy Gietvloer

Laagdikte 2-3 mm

Hardtop Strong Topcoat (optioneel)

Kleurvlokken Silicium (optioneel)

Epoxy Gietvloer A300

EP Screed

EP Primer X300

Ondergrond

ESD Vloer

Laagdikte 2-3 mm

ESD Gietvloer 2490®

Geleidende Primer EP6500

Geleidingsstrippen, koperband

EP Primer/Screed X300

Ondergrond

Troffelvloer

Laagdikte 5-6 mm

2e Seallaag EP7950

1e Seallaag EP7950

Troffelvloer HQ

Kwartsmix N Laag

EP Primer/Screed X300

Ondergrond

Veelgestelde vragen epoxy gietvloeren

Hoe dik is een epoxyvloer?

Epoxyvloeren verschillen in laagdikte. Een epoxy vloercoating is de dunste vloeroplossing die we aanbieden met een laagdikte van slechts 0,5 mm. Dit is echter geen volledige dekvloer, maar een versterkende toplaag. Als u nog geen dekvloer heeft dan kunnen we verschillende soorten epoxy gietvloeren aanleggen die variëren in laagdikte van minimaal 2,0 mm tot maximaal 6,0 mm. Onze standaard epoxy gietvloer is 2,0 – 3,0 mm dik, als onze antistatische ESD-epoxyvloer. Onze epoxy troffelvloer is het dikste met een laagdikte van 5,0 – 6,0 mm.

Wat is epoxy?

Epoxy (EP) vormt de basis van onze epoxy gietvloeren en epoxy vloercoatings. Maar wat voor materiaal is epoxy eigenlijk? Het is een extreem harde kunsthars met veel toepassingsmogelijkheden. Deze kunststof polymeer wordt gewonnen uit aardolie. Na het mengen van de twee componenten (hars en harder) waar epoxy uit bestaat is het klaar om aan te brengen. Epoxy hardt uit tot een sterke gietvloer met extreme chemische bestendigheid.

Werkt mijn vloerverwarming met een epoxy gietvloer?

Het is zeker mogelijk om uw epoxy gietvloer met vloerverwarming te combineren. De dunnere epoxy gietvloeren zorgen voor hogere warmtegeleiding en warmteoverdracht. Als u op zoek bent naar een extreem slijtvaste gietvloer dan is een epoxy gietvloer een goede keuze. Maar bent u vooral op zoek naar een gietvloer die het hoogste rendement oplevert in combinatie met uw vloerverwarming, dan zijn gietvloeren van polyurethaan een betere keuze dan epoxyvloeren. Bent u er niet zeker van of u voor een polyurethaan of epoxy gietvloer moet kiezen? Neem contact op en laat u adviseren door onze gietvloerexperts.

Wat kost een epoxy gietvloer?

De prijs van een epoxy gietvloer ligt tussen de € 26,00 en € 80,00. Het aantal vierkante meters vloeroppervlak, arbeidsuren en specifieke eigenschappen beïnvloeden de totaalprijs van uw epoxy gietvloer. Laat een vrijblijvende prijsberekening maken om te weten wat epoxyvloer voor uw garage, winkelmagazijn, werkplaats of woning kost.

Is een epoxy gietvloer geschikt voor mijn woonkamer?

In principe kunnen we een epoxy gietvloer ook in uw woonkamer aanleggen. Toch zijn epoxyvloeren voor in huis niet een gangbare keuze. Voor het ontstaan van de polyurethaan gietvloeren was het gebruikelijker om te kiezen voor een epoxy gietvloer in huis. Epoxy gietvloeren zijn echter vrij hard. Dat is een ideale eigenschap voor een omgeving waar de vloer veel te verduren krijgt. In huis is comfort een belangrijke vereiste voor vloeren en het comfort van een gietvloer op basis van polyurethaan is hoger dan dat van een EP gietvloer. Voor de ruimtes waarin comfort een minder grote rol speelt zoals bergingen, bijkeukens en garages is een epoxy gietvloer ideaal, omdat een epoxyhars goedkoper is.

Wat is het verschil tussen polyurethaan en epoxy gietvloeren?

Gietvloeren van epoxy en van polyurethaan hebben uiteenlopende kwaliteiten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten ruimtes. Epoxy is een kunsthars die uithardt tot een harde vloer die tegen zware belasting bestand is. Deze eigenschap maakt de epoxy gietvloer geschikt als industrievloer, garagevloer, of winkelvloer. Polyurethaan is ook een kunsthars, maar dit materiaal is flexibeler en zachter dan epoxy. Dat maakt een PU gietvloer de voorkeursvloer voor woonruimtes, zoals slaapkamers en woonkamers.

Onderhoud van een epoxyvloer

Epoxyvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Doordat een epoxyvloer geen naden heeft, kan er ook geen vuil en stof tussen de kieren achterblijven. Losliggend vuil kan het beste worden opgezogen met een stofzuiger en vlekken kunt u het beste verwijderen met een natte doek. Wij raden aan om vooral geen chloorhoudend schoonmaakmiddel te gebruiken voor epoxyvloeren. Meer informatie over het onderhouden van een gietvloer vindt u op onze onderhoudspagina.

Epoxyvloeren reinigen met schrobmachine

Door regelmatig grondig schoon te maken blijven epoxyvloeren in topconditie. Voor iedere soort epoxyvloer is regelmatig stofzuigen de makkelijkste manier om losliggend vuil en stof te verwijderen. Toch is dit in een industriële omgeving vaak niet voldoende, omdat er met gevaarlijke stoffen en olieachtige substanties gewerkt wordt. Bij een lekkage ruimt u dit voor uw eigen veiligheid direct op. Daarnaast is het verstandig om de vloer in een industriële omgeving met een schrobzuigmachine te boenen. Deze schrobmachine maakt het reinigen van de grote oppervlakken van industriële epoxyvloeren efficiënt. De machine zuigt het water meteen op tijdens het reinigen, wat het een van de meest praktische reinigingsmethoden maakt.

Epoxyvloer garage

Voorheen maakten garages vaak gebruik van klassiek beton voor hun vloersysteem. Maar sinds de komst van de epoxyvloer is dat verleden tijd. Vooral voor garages waar auto’s en andere voertuigen onderhouden worden is een epoxyvloer nu de meest populaire keuze. Epoxyvloer garages zijn namelijk volledig vloeistof dicht, in tegenstelling tot garages met een poreuze betonvloer. Dit heeft als resultaat dat het zeer eenvoudig is om gelekte motorolie en andere vloeistoffen van de vloer te verwijderen. Bovendien kan de belijning in de epoxyvloer garage verwerkt worden, waardoor de lijnen niet wegslijten bij intensief dagelijks gebruik. Alles in beschouwing nemend zijn epoxyvloer garages minder tijd kwijt aan onderhoud van hun vloer en bovendien genieten zij langer van een hoge kwaliteit epoxyvloer. Lees meer over garagevloeren.

Werkzaam door heel Nederland

Coatingvloer.nl is gevestigd in Amsterdam maar wij zijn werkzaam door heel Nederland:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Den Bosch
 • Eindhoven
 • Groningen
 • Maastricht
 • Rotterdam
 • Utrecht

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Voor meer informatie en advies over de epoxy coatings van Coatingvloer.nl kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 020 845 2650. Als u direct een vrijblijvende prijsindicatie wilt hebben, vraag dan een offerte bij ons aan. Binnen 1 werkdag ontvangt u een voorstel op maat van ons.

Bel: 020 845 2650Gratis prijsberekening

Onze epoxyvloer showroom

Onze epoxyvloer showroom

Bezoek onze epoxyvloer showroom

Bekijk de epoxyvloeren in onze epoxyvloer showroom in Amsterdam. We laten u graag alle mogelijkheden zien en denken met u mee over de beste toepassing. Maak een afspraak zodat we voldoende tijd en aandacht voor u hebben. We geven direct een prijsindicatie, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Bekijk showroom

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Na ontvangst van uw offerte nodigen we u uit voor een afspraak in onze showroom. We zijn op kantoortijden geopend van maandag tot en met zaterdag.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.