Epoxyvloer

Epoxyvloer: ideaal voor industriële belasting

Wilt u een vloer voor uw bedrijf die bestand is tegen een industriële belasting? Epoxyvloeren zijn door hun slijtvastheid en hun hoge chemische en mechanische belastbaarheid uitstekend geschikt voor toepassing in de veeleisende omstandigheden die heersen in een industriële omgeving. Een epoxyvloer biedt de volgende voordelen:

 • Extreem hoog belastbaar;
 • Naadloos;
 • Snel belastbaar;
 • Veilig;
 • Vloeistofdicht;
 • Slijtvast;
 • Bevordert de hygiëne;
 • Veiligheidsverhogend;
 • Stofvrij;
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Leverbaar in talloze kleuren.

Begeleiding vanaf het eerste contact tot aan de voltooiing van vloer

Doordat onze vakmensen jarenlange ervaring hebben met het aanleggen van epoxyvloeren kunnen wij u bijstaan vanaf het eerste advies tot aan het aanbrengen van de epoxyvloer. Onze adviseurs begeleiden u graag bij het samenstellen van de meest geschikte vloer, en zijn ook op de hoogte van de eisen en regelgeving waaraan een industriële vloer moet voldoen. Zo weet u zeker dat uw epoxyvloer precies aansluit bij uw specifieke situatie.
vrijblijvende offertebel: 020 845 2650

Epoxyvloeren van Coatingvloer.nl


Benieuwd hoe de vloer aangelegd wordt? Klik hier voor een beschrijving.

Geschikt voor een industriële omgeving

Epoxyvloeren zijn door hun unieke samenstelling extreem sterke en vloeistofdichte vloeren. Dit maakt een epoxyvloer tot de ideale vloer voor een industriële omgeving:

 • Industriehallen;
 • Werkplaatsen;
 • Magazijnen;
 • Opslagruimtes;
 • Garages;
 • Fabrieken;
 • Productiehallen;
 • Bouwmarkten.

epoxyvloer magazijnvloer

Hoogwaardige epoxyvloeren

Coatingvloer.nl levert epoxyvloeren onder de naam Epoxyvloer HQ, waarbij HQ staat voor High Quality. Die hoge kwaliteit kunnen we u garanderen doordat we alleen werken met de meest hoogwaardige materialen. Wij kunnen uw vloer leveren in de volgende uitvoeringen:

 • Hoogglans;
 • Decoratieve kleurvlok;
 • Antislipvloer;
 • Elektrisch geleidende (ESD) vloer.

Onze epoxyvloeren worden standaard in hoogglans afgewerkt, maar indien u dat wenst, kunnen we ze ook in een matte variant leveren. Om uw vloer extra decoratief te maken, kunnen we hem instrooien met een kleurvlok, en het aanbrengen van een extra geluidsdempende laag behoort ook tot de mogelijkheden. De Epoxyvloer HQ is leverbaar in verschillende antislip-gradaties, van geheel glad tot zeer grof.

Vochtbestendig & vloeistofdicht

Epoxyvloeren zijn vochtbestendig en vloeistofdicht. Dat maakt dat een epoxyvloer zelfs in aanmerking kan komen voor een Verklaring Vloeistofdichte Voorziening (de voormalige PBV-verklaring). Daarvoor is het wel nodig dat de epoxyvloer wordt afgewerkt met holle plinten.

prijs epoxyvloer

Prijzen

Bij Coatingvloer.nl rekenen we geen vaste prijs per m2. De prijs van een epoxyvloer is afhankelijk van de volgende factoren:

Aantal m2

De prijs per m2 wordt lager naarmate het vloeroppervlak groter is.
Ondergrond Een epoxyvloer kan enkel aangebracht worden op een vlakke ondergrond. Indien de ondergrond in slechte staat verkeert zullen wij deze eerst moet voorbewerken. Dit zorgt wel voor een meerprijs.

Design & afwerking

Ook het design en de afwerking spelen een rol in de prijs per m2. Zo kunt u bijvoorbeeld een bedrijfslogo in de vloer laten verwerken, instrooien van decoratieve kleurvlok (flakes), of u kunt ervoor kiezen om de vloer af te laten werken met holle plinten. Dit levert wel een meerprijs op.

Wilt u meer informatie over de prijs van een epoxyvloer? Klik op onderstaande button voor aanvullende informatie.
Prijzen

Epoxyvloer_leggen

Wat is epoxy?

Een epoxyvloer wordt gemaakt van het bestanddeel epoxy. Epoxy is een harde kunststof die wordt gebruikt voor het maken van onder andere lijm en vloeren. Wanneer epoxy wordt toegepast als vloer zorgt het voor een hoge mate van slijtvastheid en vochtdichtheid. Daarnaast is epoxy in vergelijking met polyurethaan een stuk harder en daardoor minder flexibel. Epoxy wordt daarom veelal gebruikt voor het ontwikkelen van industriële vloeren.

Aanleg van de vloer

In onderstaand stappenplan leggen wij uit hoe wij een epoxyvloer bij u aanbrengen. Het aanbrengen van een epoxyvloer wordt niet in 1 dag afgerond. Daarom denken wij met u mee om uw bedrijfsproces zoveel mogelijk doorgang te laten vinden.

Stap 1: ondergrond

Een epoxyvloer kan enkel aangelegd worden een goed uitgeharde en vlakke ondergrond. Tevens is het van belang dat de ondergrond droog, vetvrij, stofvrij, glad en schoon is. Voordat wij beginnen met de aanleg doen wij een voorinspectie.

Is uw ondergrond niet vlak, dan zullen wij de ondergrond eerst voor moeten behandelen. Zo repareren wij beschadigingen en schuren we verf- en lijmresten weg. In sommige gevallen moeten we de ondergrond egaliseren of de toplaag mechanisch opruwen.

Stap 2: Primerlaag

Om de vloer goed te laten hechten en te verstevigen brengen wij voordat we de epoxylaag aanbrengen eerst een primerlaag aan. Het hangt van het type ondervloer af welke soort primerlaag wij gebruiken. Bij een zandcementdekvloer of beton brengen we de Primer Ultimizer aan en bij anhydriet vloer de Primer X300.

Stap 3: Schraplaag (Screed)

Bij stap 3 brengen we de schraplaag aan, ook wel de screed genoemd. De schraplaag is een combinatie van Flex screed en heeft taai elastische eigenschappen. Aan de hand van de ruwheid van de vloer wordt de dikte van de schraplaag bepaald.

De screed droogt in 18 uur bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden. We schuren eventuele kleine oneffenheden weg mochten die er zijn.

Stap 4: Epoxy Gietvloer A300

Na een gedegen voorbereiding starten we met het aanbrengen van de Epoxy Gietvloer A300 zelf. We beginnen langs de randen, om vervolgens de vloer in de hele ruimte aan te brengen. Door het gieten ontstaat er een vloeiend geheel die wij controleren op een ambachtelijke manier.

Stap 5: Aflaklaag

Om een mooie zijdematte afwerking te krijgen en om de epoxyvloer te beschermen, werken we vloer af met PU Strong Topcoat.

Onderhoud van een epoxyvloer

Epoxyvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Doordat een epoxy gietvloer geen naden heeft, kan er ook geen vuil en stof tussen de kieren achterblijven. Losliggend vuil kan het beste worden opgezogen met een stofzuiger en vlekken kunt u het beste verwijderen met een natte doek. Wij raden aan om vooral geen chloorhoudend schoonmaakmiddel te gebruiken.

Meer informatie over het onderhouden van een gietvloer vindt u op onze onderhoudspagina.

Werkzaam door heel Nederland

Coatingvloer.nl is gevestigd in Amsterdam maar wij zijn werkzaam door heel Nederland:

Offerte aanvraag epoxyvloer

Voor meer informatie en advies over de epoxy coatings van Coatingvloer.nl kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 020-8452650. U kunt via deze website ook meteen een vrijblijvende offerte aanvragen.
vrijblijvende offerte

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 68 .