Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!
gietvloer
gietvloer-hero
papier-4
Perfect-grey-19
Breeze-4
previous arrow
next arrow

Gietvloer

Soorten gietvloeren voor woningen Designvloeren Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Vloerverwarming Prijs €/m2 PU Gietvloer GreenLine Gehele woning Meest comfortabel 100% polyurethaan 3000 2,0 mm – 3,0 mm       Vanaf € 60,00 Design Betonvloer Benedenverdieping Industriële uitstraling 10% polyurethaan en 90% beton 60 5,0 mm – 6,0 …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer

Klik op de groene knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

 • Snelle applicatietijd van 5 dagen
 • 15+ jaar ervaring & innovatie
 • Ruime keuze aan duurzame gietvloeren
 • 6.000+ tevreden klanten geholpen
 • Combineer en bespaar met vloerverwarming
 • Eén aanspreekpunt gedurende het hele traject

Soorten gietvloeren voor woningen

DesignvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs €/m2
PU Gietvloer GreenLineGehele woningMeest comfortabel100% polyurethaan30002,0 mm – 3,0 mmVanaf € 60,00
Design BetonvloerBenedenverdiepingIndustriële uitstraling10% polyurethaan en 90% beton605,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,00
WoonbetonBenedenverdiepingComfort & design10% polyurethaan en 90% beton305,0 mm – 6,0 mmVanaf € 73,00
Beton CireSanitaire ruimtesPrachtige schakeringen20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm – 3,0 mmVanaf € 73,00
MicrocementSanitaire ruimtesOok voor wanden20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm – 3,0 mmVanaf € 73,00
GrindvloerKantoorKarakteristiek78% grind en 12% epoxy404,0 mm – 6,0 mmVanaf € 24,00
BIO Lavasteen GietvloerBenedenverdiepingEcologisch verantwoord, krasarmLavasteen en bindmiddel202,0 mm – 4,0 mmVanaf € 85,00 per m2
Blending NatureGehele woning, kantoren en winkelsNatuurlijke oliën & zuivere kwartsPolymeren402,0 mm – 3,0 mmVanaf € 66,00

Onze design gietvloeren zijn een genot voor het oog én beschikken over alle praktische eigenschappen die u maar kunt wensen in huis: onderhoudsvriendelijk, waterdicht, UV-bestendig en kleurvast. De gietvloer kan worden toegepast in elke ruimte van uw woning: van slaapkamer tot badkamer en van woonkamer tot keuken. Doordat onze design gietvloeren worden gemaakt van polyurethaan, voelt de gietvloer zeer comfortabel, warm en zacht aan. Daarom kiezen veel gezinnen voor een strakke en naadloze polyurethaan gietvloer als basis van het interieur.

Stappenplan voor het kiezen van de juiste gietvloer

Ons gietvloeraanbod is behoorlijk breed en we begrijpen dat dit uw keuze wat moeilijk maakt. We begeleiden u daarom door een aantal stappen heen om uw selectie te verkleinen.

1.     In welke ruimte komt de gietvloer te liggen?

Zo zijn niet al onze type gietvloeren geschikt voor iedere ruimte. Wilt u uw complete woning voorzien van een gietvloer dan is de PU Gietvloer Green Line de perfecte keuze. Deze vloer past ook goed in bepaalde bedrijfsruimtes, zoals winkel- en kantoorpanden. In uw kantoor heeft u ook de keuze voor een grindvloer.

Mogelijk zoekt u een afwerking die zowel uw vloeren als wanden bedekt, dan kiest u voor beton ciré of microcement.

2.     Een gietvloer met of zonder vloerverwarming?

Zoals u kunt zien gaan sommige gietvloeren zeer goed samen met vloerverwarming en anderen minder. Dit komt omdat de geleiding van de vloer afhankelijk is van het soort samenstelling. Hoe beter uw vloer de warmte geleidt, hoe sneller hij de ruimte verwarmt. Om dus optimaal gebruik te maken van uw vloerverwarming adviseren we u om te kiezen voor de PU Gietvloer Green Line of een Design Betonvloer.

3.     Hoe ziet het gewenste resultaat eruit?

Dit zou ook uw eerste stap kunnen zijn, wanneer u al zeker weet hoe uw gietvloer er straks moet uit komen te zien. Onze gietvloeren zijn onder te verdelen in 3 soorten looks: een effen kleur, een betonlook of een grindlook. Wilt u een betonlook op uw vloer, dan adviseren we de Design Betonvloer of Woonbeton. Indien u de wanden van uw (sanitaire) ruimtes tevens wilt laten coaten, dan raden we beton ciré of microcement aan.

Verschillende typen gietvloeren voor woningen

Bij Coatingvloer.nl hebben we voor elke woning een passende gietvloer. Van een betonlook vloer tot een grindvloer. Welke gietvloer het beste in uw woning past is afhankelijk van enkele factoren. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, de kleurwensen, warmte, vloerverwarming, etc. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!

Een kindvriendelijke gietvloer

We horen regelmatig hoe fijn een gietvloer is met kinderen in huis. In tegenstelling tot houten of vinyl vloeren is een gietvloer compleet naadloos. Een vloer wordt simpelweg sneller vuil met (kleine) kinderen in huis. Doordat er geen voegen in een gietvloer zitten, kan er geen vuil achter naden blijven hangen. Dit maakt een gietvloer zeer gemakkelijk te onderhouden. Even met uw stofzuiger en dweil eroverheen en uw gietvloer is volledig schoon.

Met kinderen in huis wil er nog wel eens wat gemorst worden. Een gietvloer is waterbestendig. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw vloer vervormt bij vocht. Door de licht elastische eigenschappen voelt bijvoorbeeld een polyurethaan gietvloer warm en zacht aan. Dit maakt een gietvloer ideaal voor uw kinderen om op te spelen.

De beste gietvloer voor huisdieren

Iedereen die een nieuw dier in huis haalt, weet: er kan op de vloer geplast, gebraakt en gepoept worden. Op een houten vloer is dit funest, omdat het de toplaag behoorlijk beschadigd. Om nog maar te zwijgen over tapijt. Met een gietvloer heeft u dit niet. Een gietvloer is uitermate goed bestand tegen invloeden van buitenaf en beschadigt veel minder snel dan ieder ander type vloer. Bovendien zijn vuil en viezigheid goed te zien (als u voor een lichte kleur gaat) en kunt u bijvoorbeeld haren en zand van buiten snel opruimen.

Een gietvloer is hypoallergeen

Heeft u last van bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie of hooikoorts, dan is een gietvloer een prettige keuze. Door de hygiënische eigenschappen blijven stof en pollen niet aan de vloer ‘hangen’. Waar een houten vloer werkt en opneemt, stoot een gietvloer stof en pollen af. Hierdoor heeft u minder last van uw klachten. Bovendien maakt u een gietvloer gemakkelijker schoon dankzij de naadloze afwerking. Stofzuig de vloer, haal er een vloerenwisser over en uw vloer is volledig stofvrij.

Om deze reden brengen we gietvloeren regelmatig binnen bedrijven aan waar de hygiëne vooropstaat, zoals: horecagelegenheden, tandarts- of huisartsenpraktijken. Meer informatie over gietvloeren voor bedrijven leest u hieronder.

Gietvloer voor mindervaliden

Een gietvloer is ook zeer geschikt voor mindervaliden. Door bijvoorbeeld antislip in de toplaag van de gietvloer te verwerken, zorgen we voor meer grip en dus meer veiligheid. Bovendien wordt een gietvloer volledig vlak gelegd en is er geen sprake meer van dorpels. Dit maakt een gietvloer ook ideaal voor rolstoelgebruikers.

Gietvloer voor bedrijven

BedrijfsvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteBelastingPrijs
VloercoatingWinkels, kantoren, magazijnen, productieruimtes, en garagesNaadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig, reinigingsgemak100% epoxy30000,2 mm – 0,5 mm Vanaf € 24,00
GietcoatingMagazijnen, productieruimtes, garages en technische ruimtesNaadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig, goed te reinigen, vloeistofdicht100% epoxy30000,2 mm – 0,5 mm Vanaf € 60,00
PU Gietvloer GreenLineKantoren en winkelsMeest comfortabel100% polyurethaan30002,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 60,00
Epoxy gietvloerMagazijnen, productieruimtes, garages en technische ruimtesNaadloos, Slijtvast, chemicaliënbestendig, goed te reinigen, vloeistofdicht100% epoxy30002,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 45,00
ESD gietvloerTechnische,- medische,- productie,- computerruimtesVoldoet aan de normen/meetmethodes: NEN EN IEC 61340-5-1100% epoxy2002,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 60,00
MMA vloerHACCP, voedingsmiddelenSnelheid100% acrylaat100,2 mm – 0,5 mm Vanaf € 60,00
TroffelvloerHACCP, industrie(hallen), grootkeukens, werkplaatsenHoge druksterkte, slag-, stoot- en slijtvast, chemicaliënbestendig100% epoxy504,0 mm – 6,0 mm Vanaf € 60,00

De soorten gietvloeren in bovenstaand overzicht zijn vooral geschikt voor bedrijven in de industriële sector, horeca, retail en bouw. Deze gietvloeren zijn gemaakt van epoxy, een kunsthars dat wordt gebruikt voor de vloeren van werkplaatsen, opslagruimtes en garages. Epoxy gietvloeren zijn namelijk bestand tegen chemische middelen en gemaakt voor zwaar industrieel verkeer. Daarom zien we onze industriële epoxyvloeren vaak terug in bouwzaken, loodsen en werkplaatsen.

Neem voor meer informatie of het bezoeken van onze showroom contact met ons op via 020 845 2650.

Verschillende typen gietvloeren voor bedrijven

Wist u dat gietvloeren in eerste instantie alleen voor bedrijven werden ingezet? Tegenwoordig zien we gietvloeren net zo vaak in huiselijke sferen terug als houtvloeren, maar vroeger was dit niet het geval. Vanwege de zeer bestendige eigenschappen van een gietvloer werd deze bijvoorbeeld in garages, gymzalen en loodsen gelegd. Een gietvloer is vele malen krachtiger dan een houten vloer en daarmee bestand tegen zware belasting. Daarnaast is de aanleg van een gietvloer relatief snel en gemakkelijk, in vergelijking met andere typen vloeren.

In het verlengde van uw merknaam

Onze gietvloeren zijn geschikt voor bijna elke ruimte. In het voorbeeld linksonder ziet u hoe we een een gietvloer hebben aangebracht in een Car Detailing Shop. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het upgraden van de uitstraling van exclusieve automodellen. Om deze reden was het dan ook van groot belang dat de shop die exclusiviteit uitstraalde. Door de hoogglans vloercoating komen de exclusieve automodellen nu nog beter tot hun recht.

Gietvloer met bewegwijzering

In het voorbeeld rechtsonder hebben we een Epoxy Gietvloer aangebracht. De gietvloer heeft de nodige bestendige eigenschappen voor het zware werkmaterieel dat eroverheen rijdt. Daarnaast heeft de gietvloer een extra veilige functie door de gele belijning die direct in de gietvloer zijn aangebracht. Doordat we de kleuren erin hebben gegoten en er niet bovenop zijn aangebracht, zal deze niet eraf slijten. Zo heeft u jarenlang plezier van een stevige, slijtvaste vloer.

Heeft u een bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie? Hiervoor bieden we een gietvloer aan die voldoet aan de HACCP-richtlijnen. Neem voor advies contact met ons op of maak een afspraak om onze showroom te bezoeken. Hier laten we u graag alle verschillende soorten gietvloeren zien en vertellen we u meer over de toepassingen en gietvloer prijs.

Toepassingen van gietvloeren

Een gietvloer in uw woning

De keuze voor een gietvloer in uw woning ontstaat vaak vanuit de visie voor één ruimte. In het algemeen is dit de woonkamer, de keuken of de badkamer. In iedere ruimte heeft een gietvloer zo zijn voordelen. Omdat onze gietvloer prijs per vierkante meter voordeliger is naarmate u meer vierkante meters afneemt, trekken we de gietvloer veelal over de complete verdieping door. We sommen voor u op wat de verschillende voordelen per type ruimte zijn.

De woonkamer

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar vloerverwarming. Dit voelt heerlijk aan onder uw voeten, maar heeft als belangrijkste voordeel een milieuvriendelijk karakter. Met een vloerverwarming is er minder energie benodigd om uw huis gelijkmatig op te warmen. Dit komt doordat het water maar tot 40 graden hoeft te worden verwarmd, in plaats van 90 graden. Bovendien profiteert u van de extra ruimte, die uw centrale verwarming nu niet in beslag neemt. De gietvloeren die wij in woningen aanbrengen bestaan voor uit polyurethaan en beton. Deze materialen geleiden de warmte zeer goed.

De keuken

Wanneer u aan het kokerellen bent wilt zorgeloos te werk gaan. Morst er iets op de grond? Geen probleem, u ruimt het zo wel op. Niet alle vloeren zijn bestemd voor in de keuken. Toch is het de mooiste oplossing wanneer uw vloer naadloos van het woongedeelte overloopt naar de keuken. Tegenwoordig is de keuken steeds meer een onderdeel van de living en zijn de twee ruimtes onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gietvloer is een fantastische uitkomst, vanwege zijn vocht- en waterafstotende eigenschappen. Daarnaast past de vloer bij beiden leefruimtes.

In uw gehele woning

Veel van onze klanten kiezen voor een gietvloer in de gehele woning. Dit heeft meerdere voordelen. Zo zorgt u in één keer voor synergie in uw hele woning. Wanneer alle vloeren hetzelfde type zijn, voelt het ook als een mooi geheel. Bovendien profiteert u van een riante korting wanneer u voor een grotere oppervlakte kiest. Vanzelfsprekend kunt u nog steeds in iedere kamer een andere kleur leggen of andere kenmerken aan de gietvloer toevoegen. In onze immense showroom helpen we u graag op weg! Maak hiervoor wel van tevoren een afspraak, dan weten we dat we altijd voldoende tijd voor u hebben.

Op de trap

Wat velen nog niet weten, is dat u ook uw trap kunt voorzien van een gietvloer. De horizontale delen van uw trap lenen zich uitstekend voor een gietvloer. De stootborden in een contrasterende kleur of dezelfde kleur als de leuning is een populaire trend dit jaar. Door uw trap te voorzien van een gietvloer, zorgt u voor een mooi verloop van de benedenruimte naar de bovenruimte.

De badkamer

De voordelen die we hierboven al benoemden zijn natuurlijk al helemaal van toepassing op uw badkamer: de combinatie met vloerverwarming en de waterafstotende eigenschappen. We kunnen daar wel aan toevoegen dat er geen enkele andere vloer is die naadloos doorloopt vanuit uw badkamer de slaapkamer in. Dit is ten eerste vanwege de eigenschappen van andere vloeren onmogelijk of het ziet er simpelweg niet uit (tegels in uw slaapkamer?). Met een gietvloer bent u voorgoed af van lelijke voegen. Dat scheelt u zowel aan onderhoud en maakt uw badkamer hygiënischer. De genoemde eigenschappen maken een gietvloer zeer geschikt voor een badkamer.

In de kinderkamer

Een gietvloer in de kinderkamer is een van de beste beslissingen die u kunt nemen. Dankzij de zeer hygiënische en onderhoudsarme eigenschappen van de vloer is het een zeer veilige keuze. En met alle zorg voor uw kind is het alleen maar mooi meegenomen dat u weinig onderhoud heeft aan de gietvloer. En door de hypoallergene werking van een gietvloer, is de kans op allergieën een stuk minder. Meer weten over een gietvloer in de kinderkamer? Neem contact op met onze specialisten en we beantwoorden al uw vragen.

In de garage

Heeft u klusgereedschap in uw garage of staat uw auto daar overkapt? Dan is een gietvloer in de garage een goede keuze. Een gietvloer is namelijk zeer zwaar belastbaar en dat is erg prettig voor wanneer uw auto overdekt staat. Ook als u graag klust in de garage is een gietvloer een zeer verstandige optie, omdat de vloer zeer goed schoon te maken is. Vuil en stof gaat niet tussen de kiertjes zitten en – in tegenstelling tot beton – scheurt een gietvloer niet!

Welke gietvloer past het best bij mijn wensen?

Hiervoor kunt u het best even kijken bij de overzichtstabel van al onze gietvloeren voor woningen. In de tweede kolom vindt u de toepassing van het type vloer. Hier ziet u welke vloeren geschikt zijn voor uw benedenverdieping, bovenverdieping, sanitaire ruimtes of kantoorruimte. Van hieruit kunt u doorklikken op het type vloer voor meer informatie. Een andere manier om stapsgewijs tot uw selectie te komen is door een kijkje te nemen in onze inspiratiehoek. Hier vindt u al onze voltooide projecten terug met een rijke bibliotheek aan afbeeldingen.

Een gietvloer in uw bedrijf

Coating Vloer & Company biedt een verscheidenheid aan verschillende type gietvloeren voor in bedrijven. Zo hebben we voor iedere branche een andere bijpassende gietvloer. Deze gietvloeren zijn zo samengesteld dat zij perfect aansluiten bij de veiligheid of algemeen gestelde eisen vanuit uw arbeidssector. Een paar voorbeelden van de mogelijkheden zijn: een gietvloer die volledig aan de HACCP-richtlijnen voldoet, een parkeergaragevloer met bewegwijzering of een ESD vloer met geleiding verwerkt in de gietvloer.

Komt u er alsnog niet uit? Neem dan  contact met ons op via 020 845 2650. We bieden u graag de nodige antwoorden. Hieronder vindt u een kort overzicht van de voordelen van veelvoorkomende toepassingen.

Bedrijfsvloer

 • Voor alle soorten bedrijven
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Zeer duurzame gietvloer

Kantoorvloer

 • Representatieve uitstraling
 • Gietvloer beschikbaar in vele kleuren
 • Bedrijfslogo integreren mogelijk

Showroomvloer

 • Ruimtelijk ogende gietvloer
 • De perfecte ondergrond voor het etaleren van uw producten
 • Aan te passen aan uw interieur

Fabrieksvloer

 • Zwaar mechanisch belastbaar
 • Brandveilige gietvloer
 • Zeer stevige gietvloer

Winkelvloer

 • Representatieve gietvloer
 • Eenvoudig door te trekken naar het magazijn
 • Integreer uw bedrijfslogo

Garagevloer

 • Geschikt voor zware voertuigen
 • Slijtvrije gietvloer
 • Brandwerende gietvloer

Industriële vloer

 • Bestand tegen chemische middelen
 • Zeer duurzame gietvloer
 • Bestand tegen hoge belasting

Keukenvloer

 • Zeer hygiënische gietvloer
 • Geen voegen, dus gemakkelijk schoon te maken
 • Gietvloer ook geschikt voor thuis

Gietvloer prijs

De prijs van een gietvloer wordt bepaald door verschillende elementen. Onder andere de conditie van de ondervloer, de vorm van de ruimte en eventuele extra’s hebben invloed op de uiteindelijke gietvloer prijs. Ook kunt u in aanmerking komen voor onze burenkorting, waardoor de prijs nog aantrekkelijker wordt. Doordat we efficiënter kunnen werken wanneer uw buren ook een gietvloer willen, profiteert iedereen van een scherpere prijs.

Type gietvloer20 – 50 m²51 – 100 m²101 – 150 m²151 – 200 m²
PU Gietvloer GreenLineVaste prijs 3.938,-79,76 per m²66,03 per m²59,85 per m²
Design BetonvloerVaste prijs 4.675,-96,83 per m²80,15 per m²72,66 per m²
Beton CireVaste prijs 4.675,-96,83 per m²80,15 per m²72,66 per m²
VloercoatingVaste prijs 2.000,-40,35 per m²27,94 per m²25,14 per m²
Epoxy Gietvloer72,- per m²72,- per m²50,- per m²45,- per m²
BIO Lavasteen GietvloerVaste prijs 5.724,-108,64 per m²93,74 per m²84,56 per m²
Blending NatureVaste prijs 5.075,-98,77 per m²74,01 per m²66,39 per m²

Bekijk wat uw gietvloer kost: gietvloer prijs m2

Wat kost een gietvloer? We kunnen u pas meer vertellen over de exacte prijs wanneer we weten wat uw wensen zijn. Wel kunnen we u een indicatie geven van onze gietvloer prijzen. Zo ligt de prijs van onze goedkoopste gietvloer tussen de € 24,- en € 41,- per m2. Bekijk voor een compleet overzicht onze gietvloer prijs.

Om direct meer informatie te krijgen over de gietvloer prijs vraagt u een gratis prijsberekening bij ons op. Binnen 1 werkdag ontvangt u de vrijblijvende berekening.

Snel naar:

Gietvloer kopen: welke factoren hebben invloed op de kosten?

Oppervlakte

De grootte van het oppervlak heeft veel invloed op de gietvloer prijs. Een algemene regel is: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs van uw gietvloer per vierkante meter. Voor het mooiste resultaat adviseren we u om uw complete verdieping te gieten. Dit is niet alleen stijlvol, maar ook naar verhouding voordeliger .

Ondergrond

De conditie van de ondervloer bepaalt of er nog veel voorbereidend werkt verricht dient te worden. Als de ondergrond nog niet vlak is, egaliseren, diamantschuren of (kogel)stralen onze vakmensen de vloer eerst. Uiteraard kunt u dit ook zelf doen om te besparen op de gietvloer kosten.

Vloerkeuze

Elke soort gietvloer heeft een ander prijskaartje. Zo betaalt u voor een woonbeton gietvloer meer dan voor een vloercoating. Woonbeton kent namelijk een laagdikte van 5 tot 6 mm en een vloercoating is 0,2 – 0,5 mm dik. Dit komt omdat de ene gietvloer uit meer lagen bestaat dan de ander.

Extra opties

Om uw gietvloer compleet te maken, kiest u bijvoorbeeld voor het aanbrengen van een antisliplaag. Het is ook mogelijk om een (bedrijfs)logo in of vloerverwarming onder de gietvloer aan te laten brengen. Geef uw wensen aan dan bespreken we alle mogelijkheden met u.

Materiaalkeuze: polyurethaan (PU) of epoxy

De gietvloeren van Coatingvloer.nl worden vervaardigd uit twee soorten materialen: polyurethaan en epoxyhars.

PU gietvloer

Polyurethaan, ook wel PU genoemd, wordt gebruikt voor design gietvloeren. Dat zijn gietvloeren die we aanbrengen in onder andere woonhuizen, kantoorpanden en winkels. Polyurethaan gietvloeren zijn onderhoudsarm, kleurvast en waterdicht. Polyurethaan voelt zeer comfortabel aan, vanwege de licht elastische en tegelijkertijd warme eigenschappen. Hierdoor voelt de gietvloer zowel warm als soepel aan.

Een PU gietvloer is trouwens goed te combineren met vloerverwarming. Dit maakt de vloer zo geschikt voor thuis, in winkels en kantoorpanden. Polyurethaan geleidt de warmte goed, waardoor de ruimte in no-time gelijkmatig wordt opgewarmd. In tegenstelling tot een epoxy gietvloer is een polyurethaan vloer minder sterk. Vandaar dat wij voor de industrie altijd een epoxyvloer aanraden.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer laat zich het best omschrijven als: ijzersterk, chemicaliënbestendig en slijtvast. Deze industriële gietvloer plaatsen we in fabrieken en werkplaatsen. Daarnaast zijn deze gietvloeren ook geschikt voor de horeca – zoals in professionele keukens – en bouwwinkels. Een epoxyvloer voldoet aan de gestelde normen en eisen van de HACCP-richtlijnen.

Een van de hygiënische functies van een epoxyvloer is de mogelijkheid om de vloer met een holle plint aan te brengen. Hierdoor loopt de vloer als het ware op tegen de muur of wand, waardoor vocht en vuil niet kan blijven hangen tussen randen of onder bijvoorbeeld de keukeninstallatie.

Epoxy gietvloeren voelen in tegenstelling tot onze PU gietvloeren minder soepel en comfortabel aan. Vandaar dat wij epoxyvloeren enkel aanbrengen in de industrie. Ondanks dat een epoxyvloer zwaarder te belasten is, is er een grotere kans op scheurvorming omdat de vloer minder elastisch is.

Aromatisch of alifatisch

In de regel maken we onderscheid tussen een aromatische PU gietvloer en een alifatische PU gietvloer. Het grootste verschil zit in de kwaliteit. Een aromatische gietvloer is goedkoper, maar is zeer gevoelig voor verkleuring door uv-straling. Voor een alifatische gietvloer betaalt u iets meer, maar u profiteert wel vele jaren langer van een prachtige vloer die niet verkleurt. Bij Coatingvloer.nl kunt u er altijd op rekenen dat u een alifatische gietvloer koopt. Op die manier profiteert u van de beste kwaliteit.

Heavy duty gietvloer

Bent u op zoek naar een gietvloer die veel zwaar verkeer en zware belasting moet kunnen verdragen? Dan is een gietvloer op basis van epoxy de beste keuze voor u. In onze enorme showroom laten we u graag de verschillen zien tussen een PU gietvoer en een epoxy gietvloer. Onze heavy duty gietvloer leent zich uitstekend voor onder andere industriële doeleinden.

Kenmerken van een gietvloer

✓ OnderhoudsvriendelijkDoor het ontbreken van voegen bent u weinig tijd kwijt aan het onderhouden en schoonmaken van uw gietvloer.
✓ NaadloosEen naadloze gietvloer is niet alleen gemakkelijk te reinigen, maar oogt ook nog eens bijzonder ruimtelijk.
✓ Leverbaar in diverse kleurenStem uw gietvloer volledig af op uw interieur en kies uit alle RAL- Sikkens- en NCS-kleuren.
✓ Hoog belastbaarEen gietvloer is bestand tegen hoge belasting, zowel in particuliere als zakelijke situaties.
✓ KleurvastGeen last van verkleuringen door uv-straling. Uw gietvloer blijft jarenlang mooi.

Kies uw gietvloerkleur

U heeft bij ons een ruime keuze aan kleuren voor uw gietvloer. Alle gietvloeren zijn namelijk leverbaar in alle RAL-, Sikkens- en NCS-kleuren. Dat wil zeggen dat elke kleur in meerdere tinten beschikbaar is. Zo laat u de gietvloer ‘naadloos’ aansluiten op uw interieur. Per type gietvloer bieden we de mooiste kleuren aan, die het best passen bij het uiterlijk en de structuur van de gietvloer. Zoals u op onze projectfoto’s kunt zien, blijven lichte tinten het populairst! We adviseren u te allen tijde om voor de beste keuze bij ons langs te komen in onze showroom.

Gietvloer kleurenkaart

Om de juiste kleur te kiezen bekijkt u onze kleurenkaarten. Hier hebben we voor u een selectie samengesteld van de mooiste en populairste kleuren. Verderop de pagina vindt u talloze RAL-kleuren en tinten waarin we uw toekomstige gietvloer kunnen produceren. Staat de juiste kleur er niet bij? Geen probleem. Onze specialisten ontwikkelen dan speciaal voor u een aparte kleurenstaal. Op deze manier kunnen we volledig aan uw eisen en wensen voldoen!

Op maat gemaakt

Wist u dat een kleurenspecialist onze kleurencollectie op maat heeft gemaakt? Hierbij heeft zij gekeken naar de laatste trends, toekomstige trends en eigentijdse kleuren. U wilt zo lang mogelijk van uw gietvloer genieten. De duurzame eigenschappen van een gietvloer kunnen wel eens de belangrijkste reden voor uw keuze voor een gietvloer zijn. U moet natuurlijk ook over 10 jaar nog volledig content met de kleurkeuze van uw gietvloer zijn.

Eén of twee kleuren

Wanneer u kiest voor de PU Gietvloer Greenline dan heeft u de keuze uit een enkele kleur of een combinatie van twee kleuren. De enkele kleuren noemen we Solo. Deze gietvloerkleuren zorgen voor een mooi en effen resultaat. Een solo kleur is ideaal voor ruimtes waar rust centraal staat. De combinatie van twee kleuren noemen we Betonlook, om dit gewenste effect te creëren. In dit geval vlinderen we twee verschillende kleuren door elkaar heen. De grootte van de vleug bepaalt u zelf. Hoe groter de vleug, hoe rustiger het resultaat. Uw voorkeur stemmen we vooraf met u af.

Gietvloer betonlook

Om het u gemakkelijk te maken hebben we de mooiste combinaties voor u samengesteld. Een betonlook bestaat uit een donkere en lichte Solotint. Het resultaat is een vloer die eruitziet als beton, maar niet van beton is gemaakt. Een gietvloer met betonlook bestaat namelijk voor 100% uit polyurethaan (PU). PU is licht elastisch in tegenstelling tot beton en voelt warm en zacht aan. Zo profiteert u van het beste uit twee werelden! Wilt u een gietvloer met betonlook, dan kijkt u hiervoor onder de aparte kleurenkaart.

Gietvloersamples

We begrijpen dat het lastig is om aan de hand van de kleurkaarten een juiste voorstelling van het resultaat te krijgen. In onze showroom hebben we de populairste kleuren daarom op grote voorbeeldtegels geplaatst. Hierdoor krijgt u een veel beter beeld van uw gewenste kleur en maakt u gemakkelijker een keuze tussen bijvoorbeeld een solotint of een gietvloer betonlook. Neem contact met ons op voor een afspraak in onze showroom.

Is een gietvloer geluiddempend?

Dat hangt af van het type kunsthars dat u kiest: epoxy of polyurethaan. Een epoxyvloer is relatief hard en dat hoort u tijdens het lopen. Een gietvloer van polyurethaan heeft een licht elastische eigenschap. Dit betekent dat dit materiaal zachter is en licht mee veert wanneer u over de gietvloer wandelt. Wanneer u kiest voor een Rubber Comfort Systeem wordt het contact met de gietvloer opgevangen door een laag rubber, die we tussen de gietvloer plaatsen. Het systeem zorgt voor een geluidsmindering van wel 10-15 dB aan contactgeluid. Bij de plaatsing geven we een geluidscertificaat af.

Rubber Comfort Systeem

Het is mogelijk om een gietvloer volledig geluiddempend te maken door deze te combineren met een Rubber Comfort Systeem. Dit systeem bestaat uit een rubberen laag, die we aanbrengen na de PU Glue. Met deze extra laag wordt uw gietvloer wel enkele millimeters dikker, maar vermindert u ook tot 20dB aan contactgeluid.

Het systeem is ideaal te combineren met de PU Gietvloer Greenline. Deze gietvloer brengen we aan in woningen, maar ook in winkels en kantoren. In de zakelijke sector kan een geluiddempende vloer een uitkomst zijn.

Toepassingen

Het Rubber Comfort Systeem brengen we in de volgende situaties aan:

 • Bij appartementen, om te voorkomen dat de buren geen last ondervinden.
 • Bij woningen die onvoldoende geïsoleerd zijn, om geluidsoverlast te voorkomen.
 • Bij een gietvloer in wat oudere woningen of panden.
 • Wanneer we de gietvloer op de eerste verdieping van een woning aanbrengen.
 • Bij zwakke ondergronden, om deze tegelijkertijd te versterken en te egaliseren.

Scheuroverbruggend

Een Rubber Comfort Systeem is niet alleen geluiddempend, maar zorgt ook voor meer comfort. Door de unieke eigenschappen van het systeem, passen we deze ook toe op vloeren met scheuren. Het Rubber Comfort Systeem overbrugt de scheuren, zodat de vloer volledig egaal en voorbereid is voor uw gietvloer.

Onze PU Gietvloer Green Line is een goed voorbeeld met geluiddempende kunsthars. Deze gietvloer passen we in de particuliere sector toe en ter (scheur)overbrugging bij slechte ondergronden.

pu gietvloer green line
Rubber Comfort Systeem
Contactgeluidsreductie<20db
ScheuroverbruggingClass A5 > 2,0mm

In de showroom kregen we een geweldig overzicht van alle verschillende gietvloeren. De vriendelijke medewerkers vertelden ons alle voordelen en nadelen van de verschillende gietvloeren. Hierna konden we eenvoudig de juiste beslissing maken. We zijn nog steeds zeer blij met onze PU gietvloer.

– Jeroen en Lucinda uit Groningen

Gietvloeren voor particulieren

Woningvloer

 • Gemakkelijk te reinigen gietvloer
 • Kindvriendelijk: ideaal voor gezinnen
 • Zowel sfeervol als modern

Betonvloer woonkamer

 • Een gietvloer waarop geleefd mag worden
 • Comfortabel en warm
 • Strak en ruimtelijk

Een gietvloer voor het hele gezin

Een vloer in een gezinswoning dient veilig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam te zijn. Een gietvloer voldoet aan deze eigenschappen en is bovendien erg mooi en verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. De gietvloeren van Coatingvloer.nl worden gemaakt van polyurethaan; een soepele en slijtvrije kunststof.

Een gietvloer is mooi voor het oog en zorgt voor een moderne en stijlvolle uitstraling. De functionele eigenschappen van een gietvloer zijn eindeloos. De ervaring is dat gezinnen met kinderen hier veel baat bij hebben. En wat dacht u van uw huisdier? De gietvloeren zijn naadloos en vloeistofdicht. Daarom zijn ze ook zeer gemakkelijk in het onderhoud. Dankzij de onderhoudsvriendelijke eigenschappen, houdt u uw woning makkelijker schoon.

Comfortabele gietvloer voor thuis

Gietvloeren nemen de temperatuur van de omgeving aan, waardoor ze niet koud aanvoelen. Het is ook mogelijk om een gietvloer te combineren met vloerverwarming. De aangename temperatuur maakt de gietvloer in combinatie met de elastische eigenschappen een luxe en comfortabele keuze.

Vloeistofdicht en onderhoudsarm

Een glas drinken dat omvalt of een lekkage? Met een gietvloer van Coatingvloer.nl heeft u geen schade aan de vloer. Dankzij onze feilloze aanbrengmethode blijven er geen naden, kieren of scheuren achter waar vloeistof in kan kruipen. Alles blijft aan het oppervlak liggen en is zo uitermate goed schoon te maken. En het onderhoud? Regelmatig met een vochtige dweil afnemen en klaar is Kees!

Leverbaar in vele kleuren

De woningvloeren van Coatingvloer.nl zijn te verkrijgen in vele kleuren, dus voor elk interieur is er een passende gietvloer. Op onze kleurenpagina vindt u een uitgebreid voorbeeld van alle typen gietvloeren met bijbehorende kleuren. Natuurlijk is dit op een plaatje moeilijk inschatten, vandaar dat u na ontvangst van een offerte direct wordt uitgenodigd in de showroom.

Gietvloer met structuur

De verschillende typen gietvloeren hebben hier een eigen structuur. Uitzondering daarop is onze PU gietvloer die volledig effen is. Ondanks dat, biedt deze gietvloer meer dan voldoende grip en is hij zeer kind- en diervriendelijk. Bent u toch op zoek naar een gietvloer met grip, dan sluiten de design betonvloeren het best aan op uw wensen. Hierbij is de cementgebonden basis zichtbaar.

Voor meer informatie over onze particuliere gietvloeren neemt u telefonisch contact met ons op of vraagt u een vrijblijvende prijsberekening op.

4 duurzame eigenschappen van een gietvloer

Bij de keuze voor een gietvloer kiest u voor kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Een gietvloer gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee. Door de stevige en flexibele eigenschappen van een gietvloer is deze kras- en slijtvast. Zo heeft u langer plezier van een onveranderlijke vloer. Wilt u uw interieur veranderen dan is het ook mogelijk dat we de toplaag van uw gietvloer vervangen voor een andere kleur. Hier hoeven we niet de complete gietvloer voor aan te pakken.

1. Geen materiaalverspilling

Bij iedere andere vloer dan een gietvloer gaat er materiaal verloren. Dit noemen we snijverlies. Uw vloer moet gelegd worden binnen een bepaalde ruimte van uw woning of bedrijf. Bij een houten vloer heeft u aan drie van de vier zijden snijverlies. Bij een vloer met visgraat is dit zelfs aan alle zijden. Een gietvloer is duurzaam omdat we exact het benodigde materiaal inzetten dat er nodig is. Zo gaat er nooit wat verloren.

2. Geen risico op waterschade

Onze gietvloeren brengen we veelal aan in nieuwbouwprojecten, of dit nou winkels, woningen of kantoorpanden zijn. Steeds meer mensen kiezen bewust voor een milieuvriendelijke leefomgeving. Waar andere vloeren vaak verloren gaan door wateroverlast heeft u dit risico met een gietvloer niet meer. De gietvloer neemt geen water op en is compleet naadloos. Er kan geen water in voegen slippen.

3. Geen giftige schoonmaakstoffen

Omdat een gietvloer geen viezigheid opneemt, maakt u deze gemakkelijk schoon. U hoeft geen schoonmaakspullen meer te gebruiken. Bevochtig uw vloerenwisser met enkel en alleen wat water en uw vloer is in no-time weer helemaal schoon. U hoeft nooit meer een ouderwetse dweil of sopemmer met u mee te sjouwen. Zo bespaart u jaarlijks op liters aan schoonmaakmiddelen (en plastic verpakkingen) die schadelijk zijn voor het milieu.

4. Geen onnodige stookkosten

Combineer een gietvloer met vloerverwarming en u bespaart jaarlijks tot wel 20% op uw energierekening. Bij radiatoren creëert een cv-ketel water op hoge temperaturen van minstens 60°. Een deel van deze warmte gaat direct verloren via de naden en kieren van uw ramen. Vloerverwarming verdeelt de warmte zeer gelijkmatig over uw woning. Het water is zo’n 35°. Een gietvloer geleidt deze warmte zeer goed en is daarom een geschikte combinatie. Doordat u uw ruimte vanaf de grond verwarmt voelt het

PU Gietvloer Green Line

We denken graag in oplossingen. Zowel voor uw wensen, maar ook voor de impact van ons bedrijf op het milieu. Om deze reden hebben we een milieuvriendelijke vloer ontwikkeld. De PU Gietvloer Green Line heeft als doel om de CO₂-uitstoot te beperken tot een minimum, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. De vloer bestaat voor 100% uit polyurethaan. Dit is een natuurlijk stof bestaande uit plantaardige olie.

De PU gietvloer is een licht elastische en warme vloer, die uitstekend te combineren is met vloerverwarming. De vloer is in ruim 3.000 verschillende RAL-kleuren beschikbaar. U kunt kiezen voor een enkele kleur of een mix van twee kleuren. Dit laatste passen we toe om een industriële betonlook te creëren.

Een flexibele gietvloer

De PU Gietvloer Green Line is het populairst onder woningen, winkels en kantoorpanden. Dit komt omdat deze gietvloer oneindig veel voordelen heeft. Doordat de vloer voor 100% van polyurethaan is gemaakt, bestaat hij volledig uit kunststof. Polyurethaan is licht elastisch en voelt daarom zowel warm als flexibel onder uw voeten aan. Dit maakt de vloer dan ook de perfecte geleider voor vloerverwarming. Daarentegen geniet u met deze vloer wel van het uiterlijk van een betonnen gietvloer. Voor een betonlook vlinderen we twee verschillende tinten door elkaar heen. Het resultaat is een prachtige, authentieke vloer die zeer comfortabel aanvoelt.

5 onwaarheden over gietvloeren ontkracht

Gietvloeren worden steeds populairder. Dit komt mede omdat er voorheen bepaalde ideeën over gietvloeren bestonden, die simpelweg niet waar zijn. We sommen de bekendste vooroordelen voor u op.

1.      “Een gietvloer voelt koud aan.”

Een gietvloer brengen we meestal aan in een van onze grijstinten. Hierdoor krijgt het interieur een strakkere look. Door de grijze kleur denkt men soms dat het gevoel van een gietvloer te vergelijken is met beton. Niets is minder waar. Met name gietvloeren voor woningen bestaan uit polyurethaan. Dit is een licht elastische substantie, die juist zacht en warm aanvoelt.

Wanneer we een polyurethaan gietvloer met een betonlook aanbrengen, dan mengen we simpelweg twee kleuren over de vloer. Hierdoor ontstaat het beton-effect. Tegenwoordig kiezen onze klanten steeds vaker voor een bruine tint, zoals: Cotton White, Zand of Schelp. Deze kleuren ogen warmer.

2.      “Een gietvloer scheurt gemakkelijk.”

Zoals in het vorige voorbeeld, is polyurethaan juist licht elastisch. We bieden een diversiteit aan gietvloeren aan. Voor ieder doel is er een passende gietvloer. Om tot deze keuze te komen begeleiden we u vanaf de showroom tot aan de inspectie bij u op locatie. Hierdoor garanderen we dat u de juiste gietvloer heeft, die niet zal scheuren.

3.      “Een gietvloer kan niet in de badkamer.”

Integendeel. Een gietvloer is juist een van de meest zeldzame vloeren die we van uw woonkamer, door uw keuken tot en met uw badkamer kunnen leggen. Hierdoor heeft u over uw complete verdieping een luxe naadloze vloer. Wist u dat uw woonruimte hierdoor groter oogt? Daarnaast heeft u zonder voegen minder onderhoud aan uw badkamer.

4.      “Een gietvloer is alleen geschikt voor een industrieel interieur.”

Dit kan zo overkomen omdat de industriële stijl in is. Hierdoor zien we de gietvloer veelal in deze stijl terugkomen. Echter, past een gietvloer ook in een Scandinavisch, Seventies of Bohemien interieur. Voor meer inspiratie kijkt u eens bij onze voltooide projecten. Hier vindt u allerlei interieurstijlen en typen gietvloeren terug.

5.      “Een gietvloer is slecht voor het milieu.”

Voor een zo milieuvriendelijke optie hebben we de PU Gietvloer Green Line ontwikkeld. Deze vloer bestaat voor 100% uit polyurethaan. Deze stof bevat nagenoeg geen schadelijke stoffen en is zeer duurzaam. De vloer is toepasbaar in woningen, winkels en kantoren. Tot slot combineert u deze vloer goed met vloerverwarming. Deze gouden combinatie verlaagt direct uw energiekosten.

We hebben de service zeer fijn ervaren. Er kwam een expert bij ons thuis vooraf. Zij inspecteerde de ondervloer grondig. Voordat we in onze nieuwe woning trokken werd de gietvloer al gelegd. Het resultaat past helemaal bij wat we voor ogen hadden. Een gietvloer kopen bij Coatingvloer.nl? We raden het aan onze vrienden en kennissen aan!

– Jory en Helena uit Arnhem

4 populaire woonstijlen

Scandinavisch interieur

Een Scandinavische woonstijl is te herkennen aan de vele lichte tinten en strakke lijnen. Een heerlijke plek om tot rust te komen, waar een minimalistische gietvloer goed bij past. De duurzaamheid van het interieur speelt vaak ook een belangrijke rol in de keuze van de eigentijdse samenstelling. De woonstijl bestaat uit zachte, lichte kleuren, zoals: wit, lichtgrijs, beige en pastelkleuren.

Bohemian interieur

Deze woonstijl kenmerkt zich door het wereldse karakter. Invloeden vanuit alle windrichtingen komen samen tot een weelderig, natuurlijk geheel. In deze stijl zien we veelal handgemaakte details en een mix van verschillende materialen, zoals: aardewerk, houten beeldjes en macramé. Een zachte gietvloer met betonlook vormt een mooie basis van deze woonstijl, waar zo nu en dan sprekende accentkleuren ertussen uitschieten.

Retro interieur

In een retro interieur zien we veelal felle kleuren terug bij de meubels, maar de vloeren blijven doorgaans een beetje op de achtergrond. Een gietvloer leent zich hier uitstekend voor, omdat u zelf de kleur kunt kiezen! Combineer een fellere vloer met rustige meubels of kies voor een vloerkleur die de rest van het interieur tot leven laat komen.

Japandi interieur

Een woonstijl die in rap tempo menig interieur verovert is de Japandi woonstijl. Japandi kenmerkt zich door een minimalistisch en strak uiterlijk. De focus ligt op weinig onnodige spullen zoals bijzzettafels en accessoires. In een Japandi interieur hebben juist een aantal strakke, grotere meubels de voorgrond in de inrichting. Er worden met name natuurlijke kleuren en materialen gebruikt zoals hout en steenkleuren. Daardoor is de Japandi stijl uitermate goed te combineren met gietvloeren. De stijl is begonnen als ontwerpstijl die voortvloeit op de filosofieën van Wabi-Sabi uit Japan en Hygge uit Denemarken. Eenvoud, neutraal, natuur en comfortabel staan hierin voorop. Ondanks dat deze twee landen zo ver uit elkaar liggen, sluiten de stijlen dus goed op elkaar aan.

Industrieel interieur

Een gietvloer past uitstekend bij een industriële woonstijl, vanwege de mogelijkheid om deze in een betonlook aan te laten brengen. Dit vormt de perfecte basis voor een stoere, moderne uitstraling. In dit interieur zien we een samenspel van onbewerkt hout, metalen accenten, baksteen en leder. Het kleurenpalet bevat veel donkere kleuren, zoals: grijs, zwart en bruin. Voor het verfwerk wordt regelmatig gebruikgemaakt van metallic kleuren.

Mid-Century Modern interieur

Met deze woonstijl doelen we op de periode van de jaren ’30 tot de jaren ’70. We zien veel houten vintage en retro designmeubelen. De statement items zijn veelal ambachtelijk gemaakt en hebben een authentiek uiterlijk. Er is in iedere ruimte wel sprake van een opvallende centerpiece. De kenmerkende kleuren oudroze, okergeel, en mosgroen komen nog beter uit tegen een rustige gietvloer. De accentkleuren zijn vaak: goud, koper of messing.

Landelijk interieur

Gaat u een gietvloer kopen dan laat u uw interieur volledig samensmelten. De landelijke stijl zien we veel terug bij zowel Nederlandse als internationale woningen en doorgaans wordt een effen vloer gecombineerd met rustige en huiselijke meubels en accessoires. Benieuwd naar ons advies voor uw woonstijl? Neem contact met ons op.

Woontrends voor 2024

In het nieuwe jaar zijn er weer een aantal trends en stijlen die de boventoon voeren. Gaat u graag met de trends mee wat uw interieur betreft? Dan is er goed nieuws, want de stijlen die populair zijn in het nieuwe jaar zijn uitstekend te combineren met gietvloeren.

In 2024 gaat het veel om het verhaal achter het interieur. Handgemaakte items en duurzame keuzes zien we overal terugkomen. Daarnaast zijn verlangen naar de natuur en natuurlijke materialen populairder dan ooit. Daar passen een aantal van onze gietvloeren uitstekend bij. Gaat u graag mee in de trend van duurzame keuzes voor het interieur? Ook daar sluit een gietvloer uitstekend op aan. Gietvloeren zijn namelijk uitermate duurzaam, deels dankzij hun lange levensduur. Bij goed onderhoud kunt u tientallen jaren van een gietvloer genieten. Bovendien zijn onze gietvloeren in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar, dus ook natuurlijke materialen en natuurlijk ogende materialen.

Interieurtips bij een gietvloer

Neemt u voor het eerst een gietvloer in uw woning, dan zal dit direct voor een geheel andere uitstraling zorgen dan iedere andere vloer. Het kan zijn dat u uw huidige interieur hierop moet aanpassen voor het gewenste resultaat. Of u heeft net een nieuwbouwwoning gekocht en staat aan de start van een compleet nieuw interieur. Hoe dan ook is een nieuwe gietvloer als een frisse bries aan zee. We geven u enkele tips mee van de interieurs die we in de afgelopen jaren hebben zien passeren.

Wissel af tussen effen en drukke patronen

De meeste gietvloeren brengen we in een zachte grijstint aan. Dit zorgt voor een ideale achtergrond van uw inrichting. Welke woonstijl u ook nastreeft. Het fijne aan een naadloze gietvloer is dat u zelf bepaalt hoe rustig of druk de sfeer dient te zijn. Een drukke print in uw vloerkleed, lampenkap of sierkussens geven uw interieur net dat beetje accent. Hoe groter de print, hoe drukker de sfeer. U zult merken dat uw interieur nog steeds sereen, maar wat speelser oogt.

Kies een antiek meubelstuk voor meer ziel in de ruimte

Een gietvloer ziet er strak en modern uit. Indien uw inrichting voornamelijk bestaat uit nieuwe designs, dan kunt u meer ziel in de ruimte blazen door te kiezen voor een antiek centrepiece. Het meubelstuk vangt de aandacht van iedere bezoeker en spat er mooi tussenuit. Denkt u bijvoorbeeld aan een antieke vitrinekast in de living, een antieke sidetable bij de entree of een antieke secretaire in uw studieruimte.

Laat ook uw badkamerwanden coaten

Indien u de gietvloer ook in uw sanitaire ruimtes door laat lopen, dan maakt u deze helemaal af met wandcoating. U heeft bij Coating Vloer & Company de keuze uit beton ciré en microcement. Met deze naadloze afwerkingen creëert u een mooi geheel en bent u voorgoed af van voegen en naden. U heeft ook bij deze afwerkingen keuze uit meerdere kleuren. Nog voordat u enige decoratie aan uw toilet of badkamer heeft toegevoegd, lijken deze ruimtes al op een mini wellness & spa.

Doe inspiratie op!

Om een goed beeld te krijgen van uw ideale interieur adviseren we u om vooral veel rond te kijken bij andere interieurs. In onze inspiratiehoek hebben we al onze (recente) projecten verzameld. Hier vindt u een tal aan interieurvoorbeelden met daarbij een omschrijving van het type gietvloer dat er is aangebracht. Door andere interieurs te bladeren kunt u uw eigen interieur steeds gemakkelijker vormgeven. Maak desnoods een moodboard op Pinterest, waar u al uw ideeën op verzamelt.

Recente projecten

Omdat we regelmatig in de huizen van onze klanten worden verwelkomd zijn we op de hoogte van de nieuwste trends. We geven u graag een kijkje bij het eindresultaat van onze klanten. We hebben een behoorlijk portfolio opgebouwd waar we wekelijks voltooide projecten aan toevoegen. Van appartementen tot complete nieuwbouwwoningen. Van strakke industriële interieurs tot omgebouwde monumenten.

Ravelijn Diemen

Vrije sector huurwoningen van Ravelijn: maak uw huis af met een gietvloer

Bent u bekend met Ravelijn? Dit nieuwbouwproject biedt een unieke kans om duurzaam te wonen op een locatie die gunstig gelegen is ten opzichte van Amsterdam, in het charmante Diemen. Over Ravelijn Ravelijn omvat een diversiteit aan moderne appartementen, die …

Bekijk project
Hof van Saan

Een gloednieuwe gietvloer voor uw droomhuis in Hof van Saan

Maak kennis met de duurzame woningen van Hof van Saan: het nieuwbouwproject vlakbij Amsterdam. Gelegen in een prachtige omgeving, biedt Hof van Saan een unieke kans om te wonen in een groene en rustige buurt, terwijl u toch alle gemakken …

Bekijk project
Nieuw Eiland's Eigen

Wonen in Nieuw Eilands? Maak uw droomhuis af met een gietvloer

Amstelveen staat bekend om zijn groene en rustige omgeving. Het nieuwste nieuwbouwproject, Nieuw Eilands, voegt daar een nieuw hoofdstuk aan toe. Gelegen aan de groene rand van Amstelveen, biedt Nieuw Eilands een unieke kans om te wonen in een moderne …

Bekijk project

De specialisten van Coatingvloer.nl gingen snel te werk waardoor we weinig overlast hebben ervaren. Zeer tevreden met het resultaat van de gietvloer. Onze woning is nu helemaal compleet. Top werk!

– Erik en Iris uit Amsterdam

De favoriet onder energieneutrale woningen

Een gietvloer is een veel gekozen optie onder nieuwbouwbewoners. Dit komt omdat de eigenschappen van een gietvloer volledig in lijn staan met het streven naar energieneutrale woningen. Dit doel bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Warmtebehoud met behulp van een goede isolatie van de woning
 • Zo laag mogelijke stookkosten door middel van vloerverwarming
 • Zelf stroom opwekken met behulp van zonnepanelen

Een gietvloer is een goed geïsoleerde vloer en kan gecombineerd worden met vloerverwarming. Naast de milieuvriendelijke eigenschappen is een gietvloer ook een veilige keuze.

Een brandwerende gietvloer

Onze gietvloeren leggen we bijna altijd over gehele verdiepingen. Dit ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook praktisch. U heeft geen last meer van drempels en u profiteert van een lagere prijs per vierkante meter. Op de begane grond betekent dit dat uw keuken ook over een gietvloer beschikt. Hier is wellicht het grootste brandgevaar in huis. Een gietvloer is brandwerend. Dit betekent dat de vloer geen vlam vat.

Brandwerend én -vertragend

Een gietvloer is te vergelijken met beton. Het biedt een aantal minuten weerstand tegen branddoorslag. Dit maakt de vloer een veiligere optie. Een ander bijkomend en belangrijk voordeel is dat een gietvloer waterbestendig is. Hierdoor trekt er geen vocht in de vloer en voorkomt u (gekleurde) vlekken. Bijvoorbeeld wanneer u per ongeluk wat koffie morst of oliespetters op de grond terechtkomen.

Renovatie gietvloer

Doordat een gietvloer veel wordt gebruikt, is het mogelijk dat uw gietvloer door de jaren heen (lichte) beschadigingen oploopt. Denk hierbij aan krasjes, kleurverschillen, deukjes en slijtage. Deze oneffenheden zijn gemakkelijk te verhelpen met een gietvloer renovatie. Onze specialisten hebben veel ervaring met het opknappen van elk soort gietvloer en werken volgens een 3-stappenplan:

Stappenplan gietvloer renovatie

1. Gietvloer inventariseren

Allereerst komt onze specialist bij u langs om de gietvloer te inventariseren. Hier wordt vooral gelet op de schade en de slijtage. We kiezen er altijd voor om even langs te komen ter inspectie.

Op deze manier zien we hoe de gietvloer destijds is aangebracht, wat heeft geleid tot de huidige schade of slijtage en hebben we een duidelijk beeld over de benodigde werkzaamheden om uw gietvloer weer tot nieuwstaat te brengen. Op deze manier managen we de wederzijdse verwachtingen en kunnen we u een transparant aanbod doen.

2. Renoveren

Afhankelijk van de schade renoveren we de gietvloer. Dit varieert van kleine reparaties tot het aanbrengen van een nieuwe toplaag.

Gietvloerrenovaties delen we op in een van de twee categorieën: u bent ontevreden over het resultaat van uw gietvloer, die u door een ander bedrijf heeft laten leggen. Of u geniet al enkele jaren van uw gietvloer – gemiddeld is dit rond de 15 jaar – en u wenst uw gietvloer weer een nieuwe uitstraling te geven. Voor een compleet nieuwe look vervangen we de topcoat van de gietvloer.

3. Nieuwe gietvloer

Na de renovatie ziet uw gietvloer er weer als nieuw uit! Het is ons doel om uw gietvloer weer zo goed als nieuw op te leveren.

Doordat we anno 2021 alweer 12 jaar in het vak zitten, zijn we bekend met verschillende soorten renovaties. Of dit nou voor een epoxyvloer in een magazijn of garage is, of een polyurethaan gietvloer in uw slaapkamer. Wilt u ook uw gietvloer weer tot nieuwstaat brengen? Neem contact met ons op, dan plannen we samen met u een afspraak in. Deze afspraak en de uitkomst van de offerte zijn vrijblijvend.

Gietvloer schoonmaken en onderhoudsadvies

De gietvloeren van Coatingvloer.nl zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Om de levensduur van uw gietvloer te verlengen is het wel noodzakelijk dat u uw gietvloer regelmatig reinigt. Over het algemeen geldt dat een wekelijkse reiniging met de stofzuiger en dweil voldoende is om uw gietvloer in goede conditie te houden. Gebruik vooral geen chemische middelen zoals chloor of ammoniak. Hiermee kunt u de gietvloer alleen maar beschadigen.

Voor uitgebreid schoonmaakadvies en onderhoudstips kijkt u verder op onze onderhoudspagina.

Snel naar:

Ook de aftersales bij Coatingvloer.nl zijn erg on point. Nadat we een gietvloer hadden gekocht had ik nog vragen over het onderhoud. De medewerker gaf me telefonisch verschillende tips waar ik veel aan heb gehad.

– Irene uit Den Haag

Veelgestelde vragen

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is – zoals de naam al verklapt – een gegoten vloer die al drogend uithardt. Het is een afdeklaag die op een dragende vloer wordt aangebracht. Deze laag bestaat uit een combinatie van beton of kunststof, zoals polyurethaan of epoxy. Gietvloeren winnen de laatste jaren flink aan populariteit.

Wat betekent het woord gietvloer?

Een gietvloer betekent letterlijk: gegoten vloer. Houten vloeren worden ‘gelegd’ en gietvloeren worden ‘gegoten’. Kenmerkend aan een gietvloer is dat deze laag voor laag in de vloer worden gegoten, waarbij iedere laag zijn eigen functie heeft.

Welke soorten gietvloeren zijn er?

In de hoofdlijnen bieden we 7 verschillende typen gietvloeren aan. Sommige gietvloeren zijn meer geschikt voor particuliere bewoning, andere voor de industrie. Afhankelijk van uw locatie, uw eisen en wensen voor de uitstraling van de vloer komt u tot de keuze van de perfecte gietvloer.

Wat is het verschil tussen epoxy en polyurethaan gietvloeren?

Een polyurethaan (PU) gietvloer is zachter en flexibeler in vergelijking met een epoxy (EP) gietvloer. PU gietvloeren leggen we voornamelijk bij particulieren, omdat deze te combineren is met vloerverwarming. EP kan niet met vloerverwarming gecombineerd worden, maar is tegen zware belasting bestand, daarom leggen we deze gietvloeren voornamelijk bij industrieën.

Hoe kan ik het best een gietvloer kiezen?

Indien u niet bekend bent met de verschillende kenmerken en specificaties van gietvloeren kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Op onze website proberen we u op voorhand van zoveel mogelijk informatie te voorzien. Daarnaast staan onze experts voor u klaar om telefonisch advies te geven of u op afspraak te ontvangen in onze showroom in Amsterdam. Hier kunt u al onze gietvloeren bekijken en voelen. Afhankelijk van uw wensen en eisen adviseren we u over uw ideale gietvloer.

Hoe dik is een gietvloer?

Afhankelijk van het type gietvloer is deze minimaal 0,2 mm en maximaal 6 mm dik. Een gietvloer in uw woning, winkel of kantoorpand is gemiddeld 2 tot 3 mm dik. Een gietvloer in de industrie kan van zeer dun tot 6 mm dikte gelegd worden. Dit is afhankelijk van de wensen van de vloer. Heeft u een nieuwbouwwoning? Voor het beste resultaat kunnen we een tussenlaag van de gietvloer verdikken, zodat de gietvloer op de juiste hoogte onder uw deuren uitkomt.

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Een goed onderhouden gietvloer gaat 15 tot 20 jaar mee. De toplaag kan afhankelijk van de staat van de gietvloer al wel eerder worden vervangen.

Welke kleuren gietvloeren zijn er mogelijk?

Er zijn standaard 66 kleuren gietvloer beschikbaar. Daarnaast heeft u de keuze uit alle RAL en NCS kleuren, die ook te combineren zijn. Kom langs bij onze showroom in Amsterdam om de kleuren te bekijken.

Waarom is een gietvloer betonlook niet van beton?

Er is een verschil tussen een betonnen gietvloer en een gietvloer met een betonlook. Bij het eerste bestaat de vloer ook (gedeeltelijk) uit beton. In woningen plaatsen we echter voornamelijk gietvloeren met een betonlook. Deze gietvloeren bestaan voor 100% uit polyurethaan (PU), waarin we de look van een betonnen vloer creëren. Op deze manier heeft u wel een prachtige betonnen uitstraling, maar een vloer die niet hard en koud aanvoelt. Een vloer van PU is namelijk zacht en zeer goed te combineren met vloerverwarming.

Kan ik een gietvloer met vloerverwarming combineren?

Dat kan zeker. Een gietvloer is zelfs ideaal om met vloerverwarming te combineren. Het voordeel is namelijk dat een gietvloer de warmte heel snel overneemt en u niet met koude voeten hoeft te zitten.

Kan een gietvloer in een appartement?

Jazeker. Een gietvloer kunnen we op iedere gewenste locatie plaatsen. Of dit nou een compleet woonhuis, een loods of een appartement is. U profiteert het meest van onze korting wanneer u de complete verdieping laat gieten. Hierdoor oogt uw appartement een groter geheel.

Kan een gietvloer in de badkamer?

Het is mogelijk om een gietvloer in uw badkamer aan te brengen, omdat hij vloeistofbestendig is. Een gietvloer zorgt voor een ruimtelijk effect en heeft bovendien geen naden of voegen, waardoor hij onderhoudsvriendelijk is.

Wat is het verschil tussen een gietvloer en een troffelvloer?

Het grootste verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer zit hem in het materiaal dat gebruikt wordt. Een troffelvloer is op basis van acrylaat en een gietvloer heeft epoxy als basis. Dit verschil in materiaal zorgt voor een andere uithardingstijd en een andere aanbrengmethode. Een epoxyvloer wordt gegoten en een troffelvloer wordt gesmeerd. Een derde verschil is dat u bij een troffelvloer verschillende gradaties antislip kunt laten aanbrengen.

Wanneer is de gietvloer belastbaar?

U kan na plaatsing van de vloer na 1 dag met sokken voorzichtig op de vloer lopen. Na 3 dagen is de vloer belastbaar.

Welke gietvloer voor de badkamer?

Voor de badkamer is het verstandig om te kiezen voor een watervaste gietvloer. Op die manier kan er geen vocht tussen kiertjes komen en daar gaan schimmelen. Coatingvloer.nl heeft diverse typen gietvloeren die we naadloos en vloeistofdicht aanbrengen. Welke voor uw badkamer het meest geschikt is, hangt natuurlijk ook af van uw smaak. We gaan graag samen in gesprek over welke gietvloer het mooiste staat in uw badkamer.

Welke gietvloeren hebben vochtbestendige eigenschappen?

Wanneer u kijkt bij al onze gietvloeren voor woningen, dan mag u ervan uitgaan dat al deze gietvloeren vochtbestendig zijn. Dit wil zeggen dat ze geschikt zijn voor in de keuken of het toilet. Laat u een gietvloer aanbrengen over een verdieping met badkamer? In dat geval raden we de PU Gietvloer Green Line aan, omdat deze volledig waterdicht is. Ook gaat deze vloer het best samen met vloerverwarming, wat heerlijk aanvoelt wanneer u ’s ochtends op blote voeten uw badkamer inloopt.

Kan ik een gietvloer aan laten brengen over een cementvloer?

Gietvloeren zijn geschikt om over verschillende soorten ondergronden aan te brengen, zoals een: betonvloer, cementvloer of anhydriet vloer. Wel is het belangrijk dat de ondervloer vlak is voor een strak resultaat. In overleg nemen wij de voorbereidende werkzaamheden over.

Kan een gietvloer over tegels aangebracht worden?

Dit is mogelijk. Omdat tegels voegen hebben moeten we deze eerst wegwerken. Het hoogteverschil zou anders naderhand zichtbaar worden in de gietvloer. We maken de ondergrond compleet vlak met gebruik van een egalisatiemiddel.

Kan een gietvloer over een houten vloer aangebracht worden?

Het is mogelijk om een gietvloer over een houten vloer aan te brengen. Alleen is het van groot belang dat de houten vloer voorbewerkt is, zodat deze de gietvloer niet opzuigt. De houten vloer dient compleet dicht, vlak en vast te zitten.

Brengt Coatingvloer.nl de gietvloer zelf aan of wordt dit uitbesteed?

Wij zorgen voor het volledige proces tot en met het aanbrengen. Onze specialisten brengen dagelijks nieuwe gietvloeren aan. We zijn door heel Nederland actief.

Hoe wordt een gietvloer geplaatst?

Een gietvloer brengen we in meerdere lagen aan op uw ondergrond. Afhankelijk van het type gietvloer dat u kiest, worden er minder of meerdere gietvloerlagen aangebracht. Het type gietvloer bepaalt ook hoe dik uw complete gietvloer uiteindelijk is.

Hoeveel kost een gietvloer?

De uiteindelijke prijs van uw gietvloer verschilt per type gietvloer. Daarnaast hangt de prijs af van de benodigde voorbereiding van uw ondergrond. Bij Coatingvloer.nl leggen we uw gietvloer al vanaf € 26 per m². Voor een overzicht van alle prijzen gaat u naar de pagina gietvloer prijs.

Wat kost een gietvloer met vloerverwarming?

In eerste instantie is de combinatie met vloerverwarming bepalend voor de keuze van het type gietvloer. Onze PU Gietvloer Greenline is uitstekend te combineren met een vloerverwarming. Deze gietvloer heeft een prijs vanaf € 60 m².

Wanneer kan ik een gietvloer bestellen voor mijn nieuwbouwwoning?

U kunt in een vroeg stadium al een gietvloer bij ons bestellen. De dekvloer ligt er doorgaans al snel in. Het voordeel hiervan is dat wij vlak voor de oplevering uw gietvloer aanbrengen. Wanneer u uw nieuwe woning betrekt, bent u al verzekerd van een vloer.

Wanneer is een gietvloer beloopbaar?

Het duurt 3 tot 5 dagen om de gietvloer aan te brengen. Door de voorbehandeling, de droogtijd en de uiteindelijke afwerking kan het in totaal anderhalve week duren voordat de gietvloer gereed is voor gebruik.

Hoe kan ik de gietvloer tegen krassen beschermen?

Ondanks dat een gietvloer slijtvast is, kan deze wel krassen oplopen. Voorkom dit door bijvoorbeeld een schoonloopmat bij de voordeur neer te leggen. Het zand onder uw schoenen kan namelijk voor krasjes zorgen. Maak daarnaast gebruik van viltjes onder de poten van uw meubelen.

Hoe kan ik een gietvloer laten verwijderen?

Mogelijk wilt u uw oude gietvloer laten verwijderen omdat u er niet meer tevreden mee bent. De verwijdering van een complete gietvloer is niet altijd noodzakelijk. Vaak kunnen we uw gietvloer er weer als nieuw uit laten zien door bijvoorbeeld een nieuwe topcoat aan te brengen. Neem voor info over alle mogelijkheden telefonisch contact met ons op via 020 845 2650.

Hoe kan ik mijn gietvloer het best onderhouden?

Er is geen groot onderhoud nodig. Uiteraard kunt u de gietvloer wel reinigen. Gaat u bij Coatingvloer.nl een gietvloer kopen, dan ontvangt u daar een gratis schoonmaakadvies bij. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleek, om schade aan de gietvloer te voorkomen. Voor een diepe reiniging schrobt u de gietvloer met een waterstofzuiger. Na gemiddeld 5 jaar kunt u een nieuwe toplaag aan laten brengen.

Kan ik de kleur van mijn gietvloer veranderen?

Zeker! Wij worden vaak ingeschakeld om verkleurde vloeren te repareren of bestaande vloeren een nieuw kleurtje te geven. Bent u uw oude gietvloerkleur zat en bent u toe aan een frisse, nieuwe look? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Welke gietvloer is de beste keuze?

Welk type gietvloer voor u de beste keuze is, hangt onder andere af van de ruimte waar de vloer komt te liggen. Is dit een woonruimte of bedrijfsruimte? Dat zijn allemaal dingen waar we rekening mee moeten houden.

Wilt u weten welke gietvloer de beste keuze is voor uw ruimte? Onze gietvloerspecialisten staan u graag te woord. Neem contact met ons op of maak een afspraak om onze showroom te bezoeken. Hier kunt u alle vloeren direct bekijken en belopen.

Welke gietvloer voor de keuken?

Ook in de keuken wilt u een vloeistofdichte gietvloer. Een keuken is namelijk dé plek in huis waar nog wel eens wat gespetter op de vloer belandt. Samen met onze specialisten kijkt u naar facetten als welke kleur(en) wilt u, welk type voldoet aan uw wensen en welk type kunnen we in uw keuken aanbrengen.

Is een gietvloer kindvriendelijk?

Met name de PU gietvloer is zeer kind- én huisdiervriendelijk. De vloer voelt namelijk soepel aan, vergelijkbaar met stevig rubber. Dit is een fijne ondergrond om lekker over te rollen, sollen en spelen. Niet alleen voor de kinderen zelf is het een fijne oppervlakte, maar ook voor papa en mama. Ongelukjes horen bij de dagelijkse kost. Gelukkig mag er flink geknoeid worden op een gietvloer. U verwijdert het vuil namelijk in een handomdraai! Even vegen, dweilen en de gietvloer is weer picobello.

In 5 stappen een nieuwe gietvloer

Maar hoe gaat dat nou eigenlijk in zijn werk? Stel, u bent geïnteresseerd in een nieuwe gietvloer, dan doorlopen we samen met u een standaard proces. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent.

1.     Blader door ons portfolio

Grote kans dat u ons via-via of online heeft gevonden. Op onze website vindt u een ruime bibliotheek aan projectfoto’s, waar u inspiratie opdoet. Indien u een of meerdere foto’s vindt die u bevalt, dan klopt u op basis daarvan bij ons aan. Vindt u het moeilijk om uw wensen op beeld te vinden? Kijk ook eens bij ons Instagram-account. Daar vindt u een compleet portfolio aan foto’s en video’s van onze projecten.

2.     Offerte aanvragen

Voordat we u uitnodigen bij onze showroom verzoeken we u een vrijblijvende offerte bij ons aan te vragen. Op deze manier zijn wij op de hoogte van uw wensen en kunnen we u zo goed mogelijk te woord staan. U hoeft bij de aanvraag nog niet aan te geven welk type gietvloer uw voorkeur heeft. In de offerte bieden we u een aantal opties aan die het best bij uw situatie passen.

3.     Bekijk alle soorten gietvloeren

Na ontvangst van de offerte maken we samen met u een afspraak in onze showroom. Degene die u bij de showroom ontvangt is vanaf dat moment uw vaste contactpersoon. In de showroom vertellen we u uitgebreid over al onze gietvloersystemen:

Effen vloer

De meest veelzijdige gietvloer binnen ons assortiment: de PU Gietvloer Green Line. Een prachtig strakke vloer, die zacht aanvoelt en perfect samengaat met vloerverwarming. Deze vloer is geschikt voor uw gehele woning.

Gietvloer betonlook

Onze PU vloer bieden we ook aan in betonlook, terwijl de gietvloer nog steeds volledig bestaat uit PU. Kijk ook eens op onze kleurenpagina om een beeld te krijgen van de beschikbare betonlooks!

Beton gietvloer

Natuurlijk bieden we ook echte betonnen gietvloeren aan. De Design Betonvloeren bestaan voor 90% uit beton en zijn voor 10% aangelengd met PU, zodat het net dat beetje elasticiteit heeft om scheurvorming te voorkomen.

Gietvloer met structuur

We bieden meerdere soorten gietvloeren aan waarin de structuur ook echt voelbaar is. Enerzijds zijn dit onze design betonvloeren (ECO en PURE) en daarnaast bieden we sinds kort ook een nieuwe variant aan: de Blending Nature. Deze gietvloer bestaat uit een basis van PU, waarbij de topcoat gemixt is met kwarts. Dit zorgt voor een robuuste uitstraling met een voelbaar reliëf.

Krasarme gietvloer

De BIO Lavasteen in ons assortiment is uniek in zijn soort. Het materiaal heeft een robuuste uitstraling. Lavasteen is als materiaal bovendien zeer hard en krasarm. Ideaal dus voor een vloer die tegen een stootje moet kunnen. De vloer is daardoor niet alleen geschikt voor woningen, maar ook winkels en kantoren. De vloer bestaat uit lavasteen en bindmiddel en is uitermate ecologisch verantwoord.

Innovatieve gietvloer

De Blending Nature is de groenste vloer in ons assortiment. Vindt u duurzaamheid het belangrijkste in uw keuze voor een nieuwe vloer? Dan is dit de gietvloer voor u. Blending Nature is bovendien uitstekend te combineren met vloerverwarming  en gaat zeer lang mee. Dit type noemen we niet voor niks de nieuwste innovatie op het gebied van gietvloeren.

4.     Gietvloer sample meenemen

Bij onze showroom bent u uitgebreid geadviseerd over alle mogelijkheden van een gietvloer: de typen, de kleuren, de opties. Waarschijnlijk is uw oog al op een favoriet gevallen, waarvan u een klein sample mee naar huis krijgt. Zo kunt u thuis nog even rustig naar het sample kijken (in verschillende soorten daglicht). Heeft u toch nog vragen dan staat uw vaste contactpersoon voor u klaar op een telefoontje afstand.

5.     Seal the deal

Bent u eruit, dan nodigen we u nogmaals uit in onze showroom. Hier leggen we de opdracht officieel vast. Indien mogelijk prikken we gelijk de startdatum van uw gietvloerproject. Hiervóór komt onze expert bij u langs om de ondergrond te inspecteren. Zo weten we zeker dat we bij de start van het project direct kunnen beginnen!

Aanleg van uw gietvloer

In onderstaand stappenplan kunt u lezen hoe wij een gietvloer bij u aanleggen. Dit stappenplan geldt in grote lijnen zowel voor particulieren als bedrijven en is toepasbaar voor elk soort gietvloer. Meer foto’s en uitleg over het aanbrengen van een gietvloer vindt u hier: aanbrengen gietvloer.

aanleg van uw gietvloer

Stap 1 – ondergrond egaliseren:

Ondergrond – primer – screed – gietvloer – aflaklaag

Een gietvloer kan enkel aangelegd worden op een vlakke en goed uitgeharde ondergrond. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer droog, glad, vetvrij, stofvrij en schoon is. Wij controleren daarom als eerste de ondergrond in uw woning of bedrijf.

In het geval uw ondergrond niet vlak is, dan zullen wij de ondergrond eerst moeten voorbehandelen. Dit zorgt voor het beste resultaat van uw gietvloer. We repareren beschadigingen en schuren lijm- en verfresten weg. In enkele uitzonderlijke gevallen moeten we de toplaag mechanisch opruwen of moeten we de ondervloer egaliseren.

Stap 2 – primer aanbrengen:

Ondergrond – primer – screed – gietvloer – aflaklaag

Om de gietvloer te verstevigen en goed te laten hechten brengen wij eerst een primerlaag aan. Het hangt van het type ondervloer af welke soort primerlaag wij gebruiken. Op een vloer van anhydriet brengen we de Primer X300 aan en op een zandcementdekvloer of beton brengen we de Primer Ultimizer aan. Eventuele scheurtjes kunnen we repareren.

Stap 3 – schraplaag aanbrengen:

Ondergrond – primer – screed – gietvloer – aflaklaag

Zodra de primerlaag is opgedroogd, gaan wij verder met stap 3: het aanbrengen van de screed (ook wel schraplaag genoemd). De screed is een combinatie van Flex screed en heeft taai elastische eigenschappen. De dikte van de screed wordt bepaald aan de hand van de ruwheid van de vloer.

Bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden droogt de screed in 18 uur. Indien er nog kleine oneffenheden zijn, dan schuren we die weg. Helemaal opgedroogd? Tijd om de gietvloer te leggen.

Stap 4 – aanleggen gietvloer:

Ondergrond – primer – screed – gietvloer – aflaklaag

Als de screed goed opgedroogd is, starten na een gedegen voorbereiding met het aanleggen van de gietvloer zelf. We beginnen langs de randen, om vervolgens de hele vloer te doen. Door het gieten ontstaat er een vloeiend geheel die wij controleren met een ambachtelijke manier, de spaan. Bij een betonlook brengen we 2 kleuren aan die van druk tot rustig aangebracht kunnen worden. Bij de betonlook adviseren we aanwezig te zijn.

Stap 5 – aflaklaag aanbrengen:

Ondergrond – primer – screed – gietvloer – aflaklaag

Om uw gietvloer te beschermen en om een mooie zijdematte afwerking te krijgen, werken we de gietvloer af met de PU Strong Topcoat. U kunt deze laag vergelijken met een transparante lak over een houten vloer. Afhankelijk van de intensiteit kunt u deze na jaren opfrissen.

Het aanbrengen van een gietvloer gebeurt niet 1 dag, zowel bij u in uw woning als in uw bedrijf zullen we zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de dagelijkse gang van zaken.

Gietvloer combineren met andere vloer

Wilt u in uw kantoor, winkel of woning graag een gietvloer met een ander type vloer combineren? Dat is goed mogelijk. Er wordt bijvoorbeeld vaak gekozen om houten vloeren met gietvloeren te combineren. Wel is het belangrijk dat dit mooi wordt aangelegd en dat er aandacht is voor egalisatie en de overloop van de ene vloer naar de andere.

Wanneer u een gietvloer van Coatingvloer.nl kiest en deze wil combineren met een bestaande vloer, dan komen we altijd eerst in uw woning de situatie opnemen. Vaak is het mogelijk om vloeren te combineren, maar dan moeten we wel werken met een strip tussen beide vloeren. Zo’n strip kan van messing, aluminium, rvs of zwart gecoat zijn. U kunt dus zelf een strip kiezen die past bij uw smaak.

Ook is het nodig om beide vloeren goed te egaliseren zodat u niet te maken krijgt met een vervelend hoogteverschil. Graag komen wij u persoonlijk advies geven en de klus voor u klaren.

Gietvloer aansluiten op andere vloer

Als het gaat om het combineren van een gietvloer met een ander type vloer dan is met name PVC uitermate geschikt. Dat kan bijvoorbeeld PVC in visgraat, plank of Hongaarse Punt zijn. Die stijlen zijn zeer populair en zien we dan ook in veel woningen terug. De twee vloeren sluiten namelijk goed op elkaar aan en u kunt er een vloeiend geheel van maken.

gietvloer op hout

Hetzelfde geldt voor een gietvloer en een tegelvloer. Er zijn tal van tegelvloeren én tal van gietvloeren om uit te kiezen, dus uiteraard is het belangrijk dat u een gietvloer kiest die qua kleur en textuur bij de andere vloer past. Sterker nog: soms kunnen wij met onze gietvloeren qua tint heel dicht bij uw huidige vloer komen zodat de twee perfect aansluiten en het verschil amper te zien is. Maar u kunt ook juist kiezen voor contrast. Een combinatie die u misschien verrast, maar die aan populariteit wint door de unieke uitstraling: hout en beton. U kunt een houten vloer uitstekend combineren met onze betonnen gietvloeren. De twee natuurlijke materialen complimenteren elkaar uitstekend.

Regio’s waarin wij werkzaam zijn

Coatingvloer.nl levert gietvloeren in heel Nederland aan particulieren en bedrijven. U vindt op onze website verschillende voorbeelden voor uw woning of bedrijf. We hebben jarenlange ervaring met een diversiteit aan projecten. Voor een passend advies en een aanbod op maat neemt u gemakkelijk telefonisch contact met ons op of vraagt u online een offerte bij ons op.

We maken graag een afspraak met u bij onze showroom in Amsterdam. Parkeer gemakkelijk voor de deur. U kunt dan al uw vragen aan onze gietvloerexperts vragen en direct alle gietvloersamples bekijken en voelen. Naast de samples hebben we in onze showroom verschillende gietvloeren aangebracht, zodat u deze over een grotere ruimte kunt bekijken. We adviseren u over de best passende gietvloer die bij uw wensen aansluit. Daarnaast ziet u direct welke gietvloerkleuren er beschikbaar zijn. Onze experts adviseren u welke kleur het best bij uw interieur past.

U kunt bij ons terecht in de volgende plaatsen:

 • Gietvloer IJburg
 • Gietvloer Leiden
 • Gietvloer Lelystad
 • Gietvloer Muiden
 • Gietvloer Nieuwegein
 • Gietvloer Rotterdam
 • Gietvloer Utrecht
 • Gietvloer Zaandam

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Neem voor meer informatie en advies over onze gietvloeren telefonisch contact met ons op via 020 845 2650. Als u direct een vrijblijvende prijsindicatie wilt hebben, vraag dan een offerte bij ons aan. Binnen 1 werkdag ontvangt u een voorstel op maat van ons.

Terug naar:

Onze gietvloer showroom

Bekijk onze gietvloer showroom

Om een beter beeld te krijgen van onze gietvloeren nodigen we u graag uit in onze gietvloer showroom in Amsterdam. Onze specialisten laten u graag alle gietvloeren zien en geven u advies over welke gietvloer het beste past bij uw situatie. Op basis van uw wensen geven we u direct een prijsindicatie, zodat u weet waar u aan toe bent.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.