Gietvloer

Onderhoudsvriendelijk, eigentijds en leverbaar in alle Sikkens, RAL- en NCS-kleuren: dat is een gietvloer van Coatingvloer.nl. Onze ervaren specialisten hebben de afgelopen decennia in diverse woonhuizen een gietvloer aangebracht. Daarnaast plaatsen we ook gietvloeren bij bedrijven: van vloercoating tot zwaar belastbare bedrijfsvloeren en hoogwaardige kantoorvloeren.

Koop een gietvloer bij Coatingvloer.nl en profiteer van:

 • Snelle applicatietijd van 5 dagen
 • Jarenlange ervaring in het aanbrengen van gietvloeren
 • Ruime keuze aan gietvloeren
 • Mogelijkheid tot bezoeken showroom
 • Op maat gemaakte vloeren voor elke locatie
 • 1 aanspreekpunt. Projectbegeleiding van A t/m Z

Assortiment gietvloeren

Bij Coatingvloer.nl vindt u een divers aanbod aan gietvloeren. Hierbij maken we onderscheid tussen twee soorten gietvloeren: design gietvloeren en bedrijfsvloeren. Om u zo goed mogelijk te helpen bij het maken van uw keuze, hebben we alle gietvloeren overzichtelijk voor u weergegeven.

Gietvloeren voor woningen

DesignvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs €/m2
PU Gietvloer GreenLineGehele woningMeest comfortabel100% polyurethaan30002,0 mm - 3,0 mmVanaf € 60,00
Design BetonvloerBenedenverdiepingIndustriële uitstraling10% polyurethaan en 90% beton605,0 mm - 6,0 mmVanaf € 73,00
WoonbetonBenedenverdiepingComfort & design10% polyurethaan en 90% beton305,0 mm - 6,0 mmVanaf € 73,00
BetonvloerBenedenverdiepingIndustriële uitstraling10% polyurethaan en 90% beton305,0 mm - 6,0 mmVanaf € 73,00
Beton CireSanitaire ruimtesPrachtige schakeringen20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm - 3,0 mmVanaf € 73,00
MicrocementSanitaire ruimtesOok voor wanden20% polyurethaan en 80% beton302,0 mm - 3,0 mmVanaf € 73,00
GrindvloerKantoorKarakteristiek78% grind en 12% epoxy404,0 mm - 6,0 mmVanaf € 26,00

Onze design gietvloeren zijn een genot voor het oog én beschikken over alle praktische eigenschappen die u maar kunt wensen in huis: onderhoudsvriendelijk, waterdicht, UV-bestendig en kleurvast. De vloer kan worden toegepast in elke ruimte van uw woning: van slaapkamer tot badkamer en van woonkamer tot keuken. Doordat onze design gietvloeren worden gemaakt van polyurethaan, voelt de vloer zeer comfortabel, warm en zacht aan. Daarom kiezen veel gezinnen voor een strakke en naadloze polyurethaan vloer als basis van het interieur.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening Foto's recente projecten

Verschillende typen gietvloeren voor woningen

Bij Coatingvloer.nl hebben we voor elke woning een passende gietvloer. Van een betonlook vloer tot een grindvloer. Welke vloer het beste in uw woning past is afhankelijk van enkele factoren. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, de kleurwensen, warmte, vloerverwarming, etc. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden! Hieronder ziet u de verschillende gietvloeren die geschikt zijn voor woningen en bedrijfspanden.

Gietvloer voor bedrijven

BedrijfsvloerenPopulairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteBelastingPrijs
VloercoatingWinkels, kantoren, magazijnen, productieruimtes, en garagesNaadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig, reinigingsgemak100% epoxy30000,2 mm - 0,5 mm Vanaf € 26,00
GietcoatingMagazijnen, productieruimtes, garages en technische ruimtesNaadloos, slijtvast, chemicaliënbestendig, goed te reinigen, vloeistofdicht100% epoxy30000,2 mm - 0,5 mm Vanaf € 60,00
PU Gietvloer GreenLineKantoren en winkelsMeest comfortabel100% polyurethaan30002,0 mm - 3,0 mm Vanaf € 60,00
Epoxy gietvloerMagazijnen, productieruimtes, garages en technische ruimtesNaadloos, Slijtvast, chemicaliënbestendig, goed te reinigen, vloeistofdicht100% epoxy30002,0 mm - 3,0 mm Vanaf € 45,00
ESD gietvloerTechnische,- medische,- productie,- computerruimtesVoldoet aan de normen/meetmethodes: NEN EN IEC 61340-5-1100% epoxy2002,0 mm - 3,0 mm Vanaf € 60,00
MMA vloerHACCP, voedingsmiddelenSnelheid100% acrylaat100,2 mm - 0,5 mm Vanaf € 60,00
TroffelvloerHACCP, industrie(hallen), grootkeukens, werkplaatsenHoge druksterkte, slag-, stoot- en slijtvast, chemicaliënbestendig100% epoxy504,0 mm - 6,0 mm Vanaf € 60,00

De gietvloeren in bovenstaand overzicht zijn vooral geschikt voor bedrijven in de industriële sector, horeca, retail en bouw. Deze vloeren zijn gemaakt van epoxy, een kunsthars dat wordt gebruikt voor de vloeren van werkplaatsen, opslagruimtes en garages. Epoxy gietvloeren zijn namelijk bestand tegen chemische middelen en gemaakt voor zwaar industrieel verkeer. Daarom zien we onze industriële epoxyvloeren vaak terug in bouwzaken, loodsen en werkplaatsen.

Neem voor meer informatie of het bezoeken van onze showroom contact met ons op via 020 845 2650.

Bel: 020 845 2650 Bezoek showroom Foto's industrie projecten

Verschillende typen gietvloeren voor bedrijven

Onze gietvloeren zijn geschikt voor bijna elke ruimte. Neem voor advies contact met ons op of maak een afspraak om onze showroom te bezoeken. Hier laten we u graag alle verschillende gietvloeren zien en vertellen we u meer over de toepassingen en gietvloer prijs.

Toepassingen van gietvloeren

Bedrijfsvloer

bedrijfsvloer
 • Voor alle soorten bedrijven
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Zeer duurzaam

Meer over bedrijfsvloeren

Kantoorvloer

Bedrijfsvloer
 • Representatieve uitstraling
 • Beschikbaar in vele kleuren
 • Bedrijfslogo integreren mogelijk

Meer over kantoorvloeren

Showroomvloer

Showroomvloer
 • Oogt ruimtelijk
 • De perfecte ondergrond voor het etaleren van uw producten
 • Aan te passen aan uw interieur

Meer over showroomvloeren

Fabrieksvloer

Fabrieksvloer
 • Zwaar mechanisch belastbaar
 • Brandveilig
 • Zeer stevig

Meer over fabrieksvloeren

Winkelvloer

Winkelvloer
 • Representatieve vloer
 • Eenvoudig door te trekken naar het magazijn
 • Integreer uw bedrijfslogo

Meer over winkelvloeren

Garagevloer

Garagevloer
 • Geschikt voor zware voertuigen
 • Slijtvrij
 • Brandwerend

Meer over garagevloeren

Industriële vloer

Industriële vloer
 • Bestand tegen chemische middelen
 • Zeer duurzaam
 • Bestand tegen hoge belasting

Meer over industriële vloeren

Keukenvloer

Keukenvloer
 • Zeer hygiënisch
 • Geen voegen, dus gemakkelijk schoon te maken
 • Ook geschikt voor thuis

Meer over keukenvloeren

Gietvloer prijs

De prijs van een gietvloer wordt bepaald door verschillende elementen. Onder andere de conditie van de ondervloer, de vorm van de ruimte en eventuele extra’s hebben invloed op de uiteindelijke gietvloer prijs. Ook kunt u in aanmerking komen voor onze burenkorting, waardoor de prijs nog aantrekkelijker wordt. Doordat we efficiënter kunnen werken wanneer uw buren ook een gietvloer willen, profiteert iedereen van een scherpere prijs.

Bekijk wat uw gietvloer kost: gietvloer prijs m2

Wat kost een gietvloer? We kunnen u pas meer vertellen over de exacte prijs wanneer we weten wat uw wensen zijn. Wel kunnen we u een indicatie geven van onze gietvloer prijzen. Zo ligt de prijs van onze goedkoopste gietvloer tussen de € 26,- en € 41,- per m2. Bekijk voor een compleet overzicht onze gietvloer prijs.

Om direct meer informatie te krijgen over de gietvloer prijs vraagt u een gratis prijsberekening bij ons op. Binnen 1 werkdag ontvangt u de vrijblijvende berekening.

Bekijk alle gietvloer prijzen Gratis prijsberekening

Welke factoren hebben invloed op de gietvloer kosten?

Betonlook vloer in woning

Oppervlakte

De grootte van het oppervlak heeft veel invloed op de gietvloer prijs. Een algemene regel is: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Gietvloer ondervloer

Ondergrond

De conditie van de ondervloer bepaalt of er nog veel voorbereidend werkt verricht dient te worden. Als de ondergrond nog niet vlak is, egaliseren, diamantschuren of (kogel)stralen onze vakmensen de vloer eerst. Uiteraard kunt u dit ook zelf doen om te besparen op de gietvloer kosten.

gietvloeren-beton

Vloerkeuze

Elke gietvloer heeft een ander prijskaartje. Zo betaalt u voor een woonbeton vloer meer dan voor een vloercoating. Woonbeton kent namelijk een laagdikte van 5 tot 6 mm en een vloercoating is 0,2 – 0,5 mm dik.

gietvloer opties

Extra opties

Om uw gietvloer compleet te maken, kiest u bijvoorbeeld voor het aanbrengen van een antisliplaag of het inbrengen van een (bedrijfs)logo of vloerverwarming.

De specialisten van Coatingvloer.nl gingen snel te werk waardoor we weinig overlast hebben ervaren. Zeer tevreden met het resultaat. Onze woning is nu helemaal compleet. Top werk! - Erik en Iris uit Amsterdam

PU gietvloer

Materiaalkeuze: polyurethaan of epoxy

De gietvloeren van Coatingvloer.nl worden vervaardigd uit twee soorten materialen: epoxyhars en polyurethaan.

PU gietvloer

Polyurethaan, ook wel PU genoemd, wordt gebruikt voor design gietvloeren. Dat zijn gietvloeren die worden aangebracht in woonhuizen en kantoren. Deze vloeren zijn onderhoudsarm, kleurvast, waterdicht en zeer comfortabel. De hoge mate van comfort is te verklaren doordat deze gietvloer warm en zacht aanvoelt en zeer soepel is. In tegenstelling tot een epoxy gietvloer is een polyurethaan vloer minder sterk en niet geschikt voor industrieel gebruik.

Epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer laat zich het best omschrijven als ijzersterk, chemicaliënbestendig en slijtvast. Deze industriële vloer zien we vaak terug in fabrieken en werkplaatsen. Daarnaast zijn deze gietvloeren ook geschikt voor de horeca – zoals in professionele keukens – en  bouwwinkels. In tegenstelling tot onze PU vloeren, voelt een epoxy gietvloer minder soepel en comfortabel aan. Daarom worden epoxy gietvloeren minder vaak toegepast in woonhuizen en kantoorpanden. Door de verminderde elasticiteit is de kans op scheurvorming groter.

Kleuren: bepaal de uitstraling van uw gietvloer

Bij Coatingvloer.nl heeft u de ruimste keuze aan kleuren voor uw gietvloer. Elke vloer is namelijk leverbaar in alle RAL- Sikkens- en NCS-kleuren. Dat wil zeggen dat elke kleur in meerdere tinten beschikbaar is. Zo kunt u de vloer volledig laten aansluiten op uw interieur. De Gietvloer collectie van Coatingvloer.nl is op maat gemaakt door een kleurenspecialist.

Kleur op maat

Om de juiste kleur te kiezen bekijkt u onze kleurenkaart. Daar vindt u talloze kleuren en tinten waarin uw toekomstige gietvloer kan worden geproduceerd. Kunt u de juiste kleur niet vinden op de kleurenkaart? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten ontwikkelen dan een aparte kleurenstaal voor u.

Kleurenkaart Meer over onze kleuren Gratis prijsberekening

Epoxy gietvloer

Kenmerken van een gietvloer

✓ OnderhoudsvriendelijkDoor het ontbreken van voegen bent u weinig tijd kwijt aan het onderhouden en schoonmaken van uw gietvloer.
✓ NaadloosEen naadloze vloer is niet alleen gemakkelijk te reinigen, maar oogt ook nog eens bijzonder ruimtelijk.
✓ Leverbaar in diverse kleurenStem uw vloer volledig af op uw interieur en kies uit alle RAL- Sikkens- en NCS-kleuren.
✓ Hoog belastbaarEen gietvloer is bestand tegen hoge belasting, zowel in particuliere als zakelijke situaties.
✓ KleurvastGeen last van verkleuringen door uv-straling. Uw gietvloer blijft jarenlang mooi.
In de showroom kregen we een geweldig overzicht van alle verschillende gietvloeren. De vriendelijke medewerkers vertelden ons alle voordelen en nadelen van de verschillende vloeren. Hierna konden we eenvoudig de juiste beslissing maken. We zijn nog steeds zeer blij met onze PU gietvloer. - Jeroen en Lucinda uit Groningen

Gietvloeren voor particulieren

Woningvloer

 • Gemakkelijk te reinigen
 • Kindvriendelijk: ideaal voor gezinnen
 • Zowel sfeervol als modern

Lees meer over woningvloeren

Betonvloer woonkamer

 • Een vloer waarop geleefd mag worden
 • Comfortabel en warm
 • Strak en ruimtelijk

Lees meer over betonvloeren

Vloer voor het hele gezin

Een vloer in een gezinswoning dient veilig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam te zijn. Een gietvloer voldoet aan deze eigenschappen en is bovendien erg mooi en verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen. De gietvloeren van Coatingvloer.nl worden gemaakt van polyurethaan; een soepele en slijtvrije kunststof.

Comfortabele vloer voor thuis

Gietvloeren nemen de temperatuur van de omgeving aan, waardoor ze niet koud aanvoelen. Het is ook mogelijk om een gietvloer te combineren met vloerverwarming. De aangename temperatuur maakt de gietvloer in combinatie met de elastische eigenschappen een luxe en comfortabele keuze.

Leverbaar in vele kleuren

De woningvloeren van Coatingvloer.nl zijn te verkrijgen in vele kleuren, dus voor elk interieur is er een passende vloer. De vloeren zijn naadloos en vloeistofdicht. Daarom zijn ze ook zeer gemakkelijk in het onderhoud.

Voor meer informatie over onze particuliere vloeren neemt u telefonisch contact met ons op of vraagt u een vrijblijvende prijsberekening op.

Kleurenkaart Gratis prijsberekening

Recente projecten

Een gietvloer in een nieuwbouwwoning in Zaandam

Deze nieuwbouwwoning in Zaandam is prachtig ingericht. Er zijn veel verschillende materialen gebruikt wat voor leuke contrasten zorgt. Zo is er een rauwe bakstenen muur in de woonkamer en een […]

Lees meer

Een gietvloer in uw woning op Zeeburgereiland

Het Zeeburgereiland is een nieuwe stadswijk in Amsterdam, direct gelegen aan de rivier het IJ in het oosten van de stad. Gedeelten van het eiland zijn al bewoond, maar voor […]

Lees meer

Een betonvloer en een gietvloer in een nieuwbouwwoning in Muiden

In deze nieuwbouwwoning in Muiden hebben we twee verschillende vloeren aangebracht, een Design Betonvloer op de begane grond in de tint ‘Perfect Grey’ en een PU Gietvloer Green Line in […]

Lees meer

Renovatie gietvloer

Doordat een vloer veel wordt gebruikt, is het mogelijk dat uw vloer door de jaren heen (lichte) beschadigen oploopt. Denk hierbij aan krasjes, kleurverschillen, deukjes en slijtage. Deze oneffenheden zijn gemakkelijk te verhelpen met een gietvloer renovatie. Onze specialisten hebben veel ervaring met het opknappen van gietvloeren en werken volgens een 3-stappenplan:

Stappenplan gietvloer renovatie

1. Gietvloer inventariseren

Allereerst komt onze specialist bij u langs om de vloer te inventariseren. Hier wordt vooral gelet op de schade en de slijtage.

2. Renoveren

Afhankelijk van de schade wordt de vloer gerenoveerd. Dit varieert van kleine reparaties tot het aanbrengen van een nieuwe toplaag.

3. Nieuwe gietvloer

Na de renovatie ziet uw gietvloer er weer als nieuw uit. Daarnaast gaat uw vloer hierdoor ook nog eens langer mee.

Wilt u weten of uw vloer in aanmerking komt voor een renovatie of wilt u meer informatie over de kosten hiervan? Neem dan contact met ons op.

Gietvloer renoveren Bel: 020 845 2650

Gietvloer schoonmaken en onderhoudsadvies

De gietvloeren van Coatingvloer.nl zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Om de levensduur van uw vloer te verlengen is het wel noodzakelijk dat u uw vloer regelmatig reinigt. Over het algemeen geldt dat een wekelijkse reiniging met de stofzuiger en dweil voldoende is om uw vloer in goede conditie te houden. Gebruik vooral geen chemische middelen zoals chloor of ammoniak. Hiermee kunt u de vloer alleen maar beschadigen.

Voor uitgebreid schoonmaakadvies en onderhoudstips kijkt u verder op onze onderhoudspagina.

Ook de aftersales bij Coatingvloer.nl zijn erg on point. Nadat we een gietvloer hadden gekocht had ik nog vragen over het onderhoud. De medewerker gaf me telefonisch verschillende tips waar ik veel aan heb gehad. - Irene uit Den Haag

Veelgestelde vragen over gietvloeren

We kunnen ons voorstellen dat u bij een gietvloer kopen veel vragen heeft. Lees hier onze meest gegeven antwoorden op veelvoorkomende vragen of neem contact met ons op via 020 845 2650 of info@coatingvloer.nl om uw vraag te stellen.

 • Wat is de levensduur van een gietvloer?
  • Een goed onderhouden gietvloer gaat zo’n 15 tot 20 jaar mee. U kunt de toplaag van de vloer al wel eerder vervangen. Na het vervangen ziet uw vloer er weer zo goed als nieuw uit.
 • Kan ik een gietvloer laten aanbrengen over mijn bestaande vloer?
  • Ja, dat is mogelijk. Gietvloeren zijn zeer geschikt om over een bestaande ondergrond te gieten. Het maakt niet uit of u een beton- of cementvloer heeft, de gietvloer kan eroverheen worden aangebracht. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de ondergrond egaal is.
 • Is een gietvloer geschikt voor vloerverwarming?
  • Vloerverwarming vormt een uitstekende combinatie met een gietvloer. Allereerst brengen onze vakmensen de vloerverwarming aan en vervolgens de gietvloer.

Klik hier voor alle veelgestelde vragen.

Aanleg van uw gietvloer

In onderstaand stappenplan kunt u lezen hoe wij een gietvloer bij u aanleggen. Dit stappenplan geldt in grote lijnen zowel voor particulieren als bedrijven. Meer foto’s en uitleg over het aanbrengen van een gietvloer vindt u hier: aanbrengen gietvloer.

Stap 1: Ondergrond

Een gietvloer kan enkel aangelegd worden op een vlakke en goed uitgeharde ondergrond. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer droog, glad, vetvrij, stofvrij en schoon is. Wij controleren daarom als eerste de ondergrond in uw woning of bedrijf.

In het geval uw ondergrond niet vlak is, dan zullen wij de ondergrond eerst moeten voorbehandelen. We repareren beschadigingen en schuren lijm- en verfresten weg. In enkele uitzonderlijke gevallen moeten we de toplaag mechanisch opruwen of moeten we de ondervloer egaliseren.

Stap 2: Primerlaag

Om de vloer te verstevigen en goed te laten hechten brengen wij eerst een primerlaag aan. Het hangt van het type ondervloer af welke soort primerlaag wij gebruiken. Op een vloer van anhydriet brengen we de Primer X300 aan en op een zandcementdekvloer of beton brengen we de Primer Ultimizer aan. Eventuele scheurtjes kunnen we repareren.

Stap 3: Screed

Zodra de primerlaag is opgedroogd, gaan wij verder met stap 3: het aanbrengen van de screed (ook wel schraplaag genoemd). De screed is een combinatie van Flex screed en heeft taai elastische eigenschappen. De dikte van de screed wordt bepaald aan de hand van de ruwheid van de vloer.

Bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden droogt de screed in 18 uur. Indien er nog kleine oneffenheden zijn, dan schuren we die weg

Stap 4: Gietvloer

Als de screed goed opgedroogd is, starten na een gedegen voorbereiding met het aanleggen van de gietvloer zelf. We beginnen langs de randen, om vervolgens de hele vloer te doen. Door het gieten ontstaat er een vloeiend geheel die wij controleren met een ambachtelijke manier, de spaan. Bij een betonlook brengen we 2 kleuren aan die van druk tot rustig aangebracht kunnen worden. Bij de betonlook adviseren we aanwezig te zijn.

Stap 5: Aflaklaag

Om uw gietvloer te beschermen en om een mooie zijdematte afwerking te krijgen, werken we de vloer af met de PU Strong Topcoat. U kunt deze laag vergelijken met een transparante lak over een houten vloer. Afhankelijk van de intensiteit kunt u deze na jaren opfrissen.

Het aanbrengen van een gietvloer gebeurt niet 1 dag, zowel bij u in uw woning als in uw bedrijf zullen we zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de dagelijkse gang van zaken.

Regio’s waarin wij werkzaam zijn

Coatingvloer.nl levert gietvloeren in heel Nederland aan particulieren en bedrijven. Zo kunt bij ons terecht in de regio van:

betonvloer woonkeuken
gietvloer in woonkamer
Gietvloer
gietvloer in woonkeuken

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Neem voor meer informatie en advies over onze gietvloeren telefonisch contact met ons op via 020 845 2650. Als u direct een vrijblijvende prijsindicatie wilt hebben, vraag dan een offerte bij ons aan. Binnen 1 werkdag ontvangt u een voorstel op maat van ons.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Onze gietvloer showroom

Bezoek onze gietvloer showroom

Om een beter beeld te krijgen van onze gietvloeren nodigen we u graag uit in onze gietvloer showroom in Amsterdam. Onze specialisten laten u graag alle vloeren zien en geven u advies over welke vloer het beste past bij uw situatie. Op basis van uw wensen geven we u direct een prijsindicatie, zodat u weet waar u aan toe bent.


Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 68 .