Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer Hoorn

Gietvloer Hoorn en omgeving: de mogelijkheden Of u nu op zoek bent naar een vloeroplossing voor je huis, winkelpand, kantoor, bedrijf of fabriek, gietvloeren bieden een scala aan mogelijkheden die aansluiten bij verschillende behoeften en stijlen. In dit overzicht presenteren we een selectie van gietvloeren in Hoorn en omliggende gebieden, …

Gietvloer Hoorn

Gietvloer Hoorn en omgeving: de mogelijkheden Of u nu op zoek bent naar een vloeroplossing voor je huis, winkelpand, kantoor, bedrijf of fabriek, gietvloeren bieden een scala aan mogelijkheden die aansluiten bij verschillende behoeften en stijlen. In dit overzicht presenteren we een selectie van gietvloeren in Hoorn en omliggende gebieden, …

Gietvloer Hoorn

Gietvloer Hoorn en omgeving: de mogelijkheden Of u nu op zoek bent naar een vloeroplossing voor je huis, winkelpand, kantoor, bedrijf of fabriek, gietvloeren bieden een scala aan mogelijkheden die aansluiten bij verschillende behoeften en stijlen. In dit overzicht presenteren we een selectie van gietvloeren in Hoorn en omliggende gebieden, …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer Hoorn

Wilt u een vloer voor uw bedrijf die bestand is tegen een industriële belasting? Gietvloeren en met name epoxyvloeren zijn door hun slijtvastheid en hun hoge chemische en mechanische belastbaarheid uitstekend geschikt voor toepassing in de veeleisende omstandigheden die heersen in een industriële omgeving. Kiest u voor een gietvloer uit Hoorn? Dan kiest u in die omstandigheden het beste voor een epoxyvloer.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Gietvloer Hoorn en omgeving: de mogelijkheden

Of u nu op zoek bent naar een vloeroplossing voor je huis, winkelpand, kantoor, bedrijf of fabriek, gietvloeren bieden een scala aan mogelijkheden die aansluiten bij verschillende behoeften en stijlen. In dit overzicht presenteren we een selectie van gietvloeren in Hoorn en omliggende gebieden, met aandacht voor de geschiktheid voor specifieke locaties en de geschatte prijs per vierkante meter.

Soorten gietvloeren HoornGeschikt voorPrijs per m2 voor gietvloeren in HoornMogelijke plaatsing locaties
PU Gietvloer Green LineHuizen, winkelpanden, kantoren€ 50-90Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Schagen, Zwaagdijk en meer
Beton CireHuizen, winkelpanden, kantoren€ 50-100Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Schagen, Zwaagdijk en meer
Epoxy GietvloerBedrijven en fabrieken€ 30-50Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Schagen, Zwaagdijk en meer
VloercoatingBedrijven en fabrieken€ 20-30Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Schagen, Zwaagdijk en meer
BIO Lavasteen GietvloerHuizen, winkelpanden, kantoren€ 60-100Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Schagen, Zwaagdijk en meer

Voor wie meer gedetailleerde informatie willen verkrijgen over de prijzen en mogelijkheden van deze gietvloeren, nodigen we je uit om een kijkje te nemen op onze pagina gietvloer prijs . Ontdek hoe deze diverse gietvloer-opties kunnen bijdragen aan de perfecte vloeroplossing voor jouw specifieke ruimte en behoeften. Ons team staat klaar om je te voorzien van uitgebreide informatie en persoonlijk advies.

Verschil epoxyvloer en gietvloer

Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, is er een subtiel verschil tussen epoxyvloeren en gietvloeren. Een epoxyvloer is een type gietvloer dat gebruikmaakt van epoxyhars als hoofdbestanddeel. Gietvloeren kunnen echter ook andere materialen bevatten, zoals polyurethaan of kunsthars. Met andere woorden: elke epoxyvloer is een gietvloer, maar niet elke gietvloer is een epoxyvloer.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een moderne vloerafwerking die bestaat uit verschillende lagen vloeibaar materiaal die op de ondervloer worden gegoten en daarna worden uitgevlakt. Dit proces zorgt voor een naadloos oppervlak zonder voegen of naden, wat resulteert in een strak en eigentijds uiterlijk. Gietvloeren worden vaak gemaakt van materialen zoals epoxy, polyurethaan, of kunsthars, en ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen.

Wat is een epoxyvloer?

Epoxyvloeren zijn een specifiek type gietvloer dat is samengesteld uit epoxyhars en een verharder. Dit zorgt voor een uiterst duurzaam en slijtvast oppervlak dat bestand is tegen chemische stoffen en intensief gebruik. Epoxyvloeren worden vaak gekozen voor industriële en commerciële toepassingen vanwege hun weerstand tegen zware belasting en gemakkelijke reiniging.

Voordelen gietvloer Hoorn

Een epoxyvloer biedt de volgende voordelen:

 • Extreem hoog belastbaar
 • Naadloos
 • Snel belastbaar
 • Veilig
 • Vloeistofdicht
 • Slijtvast
 • Bevordert de hygiëne
 • Veiligheidsverhogend
 • Stofvrij
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Leverbaar in talloze kleuren

De veelzijdigheid van een epoxyvloer of gietvloer

In de moderne wereld van interieurdesign en bouwmaterialen zijn gietvloeren en epoxyvloeren uitgegroeid tot ware trends. Het naadloze uiterlijk, de duurzaamheid en de veelzijdigheid hebben deze vloeropties populair gemaakt in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Een regio waar deze vloeren bijzonder in trek zijn, is Hoorn, waar de term ‘gietvloer Hoorn’ synoniem is geworden voor hoogwaardige vloerafwerking. In deze tekst duiken we dieper in de wereld van epoxyvloeren en gietvloeren zodat u de juiste vloer kunt kiezen voor uw bedrijfspand of woning.

Verschillende soorten gietvloeren uit Hoorn

Gietvloeren uit Hoorn zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. Enkele populaire soorten gietvloeren zijn:

 • Epoxy gietvloer: Zoals eerder genoemd, biedt de epoxy gietvloer uitstekende duurzaamheid en chemische bestendigheid, waardoor deze geschikt is voor fabrieken, magazijnen en garages.
 • Polyurethaan gietvloer: Deze variant staat bekend om zijn flexibiliteit en comfort, waardoor het een ideale keuze is voor woonruimtes. Het is ook geluiddempend, wat het ideaal maakt voor appartementen.
 • Cementgebonden gietvloer: Deze gietvloer combineert de robuuste uitstraling van cement met de naadloze afwerking van gietvloeren. Het is een veelzijdige keuze voor zowel woningen als commerciële ruimtes.

Voordelen van een gietvloer in een bedrijfspand of fabriek

In een bedrijfspand of fabriek is functionaliteit van het grootste belang. Een gietvloer uit Hoorn biedt talloze voordelen voor deze omgevingen:

 • Duurzaamheid: Gietvloeren kunnen de zware last van machines, apparatuur en voertuigen dragen zonder te barsten.
 • Veiligheid: Veel gietvloeren zijn antislip, wat de veiligheid van werknemers bevordert, zelfs in vochtige omstandigheden.
 • Onderhoudsgemak: Gietvloeren zijn gemakkelijk te reinigen en vereisen minimaal onderhoud, wat de operationele kosten verlaagt.

Voordelen van een gietvloer in huis

Ook in huis biedt een gietvloer aantrekkelijke voordelen:

 • Esthetiek: Het naadloze uiterlijk en de beschikbare kleurenopties zorgen voor een moderne en stijlvolle uitstraling.
 • Hygiëne: Gietvloeren zijn eenvoudig schoon te maken, waardoor allergenen en stof zich niet kunnen ophopen.
 • Lange levensduur: Met het juiste onderhoud kunnen gietvloeren tientallen jaren meegaan, waardoor ze een duurzame investering zijn.

Gietvloeren en interieur

Zowel epoxyvloeren als andere gietvloeren passen goed bij verschillende interieurstijlen.

Modern en industrieel

Een modern industrieel interieur is een intrigerende en eigentijdse designtrend die de ruimte combineert met ruwe, onbewerkte elementen en strakke, gestroomlijnde afwerkingen. Deze stijl weerspiegelt de charme van industriële omgevingen zoals fabrieken en lofts, en heeft de afgelopen jaren veel populariteit gewonnen in zowel commerciële als residentiële ruimtes. De strakke afwerking van gietvloeren past perfect bij moderne en industriële ruimtes.

Minimalistisch

Een minimalistisch interieur is een designtrend die draait om eenvoud, functionaliteit en het elimineren van overbodige versieringen. Het is een stijl die rust en harmonie brengt in de leefruimte door de nadruk te leggen op essentiële elementen en een schone, ongecompliceerde uitstraling. Voor een minimalistisch interieur biedt een monochrome gietvloer een rustige basis.

Scandinavisch

Het Scandinavische interieurontwerp is een stijl die is ontstaan in de Noordse landen, zoals Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Deze stijl is wereldwijd bekend om zijn eenvoudige elegantie, functionaliteit en gebruik van natuurlijke elementen. Het Scandinavische interieur draagt bij aan een warme en gezellige sfeer, ondanks de koude klimaten waarin het is ontstaan. Lichte tinten gecombineerd met een gietvloer creëren een heldere, luchtige sfeer.

Gietvloeren en Vloerverwarming

Een interessante eigenschap van gietvloeren is hun compatibiliteit met vloerverwarming. Het naadloze karakter van een gietvloer zorgt ervoor dat warmte gelijkmatig wordt verspreid, waardoor vloerverwarming efficiënter wordt. Dit maakt gietvloeren een uitstekende keuze voor koude klimaten, zoals in Hoorn.

Duurzaamheid van epoxyvloeren en gietvloeren

Zowel epoxyvloeren als andere gietvloeropties zijn over het algemeen duurzaam. De weerstand tegen slijtage, vlekken en chemische stoffen zorgt ervoor dat deze vloeren lang meegaan, zelfs in drukke omgevingen. Bovendien kunnen gietvloeren vaak worden gerecycled, waardoor ze een milieubewuste keuze zijn.

Epoxyvloeren en chemische bestendigheid

Epoxyvloeren zijn bijzonder bekend om hun uitstekende chemische weerstand. Deze eigenschap maakt ze ideaal voor gebruik in industriële omgevingen, laboratoria en fabrieken waar blootstelling aan chemicaliën een dagelijkse realiteit is. Ze kunnen gemakkelijk bestand zijn tegen zuren, oliën, oplosmiddelen en andere potentieel schadelijke stoffen zonder aan kwaliteit te verliezen.

Gietvloeren en akoestische voordelen

Een minder bekend voordeel van gietvloeren, vooral van polyurethaan gietvloeren, is hun akoestische eigenschappen. Deze vloeren kunnen helpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen, waardoor het geluidsniveau in een ruimte wordt gedempt. Dit maakt ze ideaal voor omgevingen waar geluidsbeheersing belangrijk is, zoals kantoren, winkels en appartementen.

Onderhoud en reiniging van gietvloeren

Gietvloeren, inclusief epoxyvloeren, zijn relatief eenvoudig te onderhouden. Regelmatig vegen en dweilen is meestal voldoende om ze schoon te houden. Voor hardnekkige vlekken kunnen milde schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Het vermijden van schurende reinigingsmiddelen is echter belangrijk om de afwerking te beschermen.

Stappenplan voor aanbrengen epoxyvloer

Het aanbrengen van een epoxyvloer – en iedere andere gietvloer – verloopt in een aantal stappen. Het is niet zo simpel als bijvoorbeeld het aanbrengen van een houten vloer. Houd er rekening mee dat het aanbrengen van een epoxyvloer een gespecialiseerde taak is die nauwkeurigheid en ervaring vereist. Als u geen ervaring hebt met dit soort werk, wordt het sterk aanbevolen om een professioneel bedrijf in te schakelen om de klus te klaren.

Benodigde materialen en gereedschappen:

 • Epoxyhars en verharder
 • Mengemmer en roerstaaf
 • Primer
 • Troffel of roller
 • Schuurmachine
 • Beschermende kleding, handschoenen en veiligheidsbril
 • Schuurpapier
 • Ontvettingsmiddel
 • Afplaktape

Stap 1: Voorbereiding van de ondervloer

De ondervloer moet droog, schoon en vrij van stof en vuil zijn.

Eventuele scheuren, gaten of oneffenheden moeten worden gerepareerd en geëgaliseerd.

Stap 2: Schuren en ontvetten

Gebruik een schuurmachine om de ondervloer lichtjes op te schuren. Dit helpt om de hechting van de epoxy te verbeteren. Ontvet de ondervloer grondig met een geschikt ontvettingsmiddel om alle resten te verwijderen.

Stap 3: Primer Aanbrengen

Breng een dunne laag primer aan op de ondervloer met behulp van een troffel of roller.

Laat de primer drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Stap 4: Epoxyhars en Verharder Mengen

Volg nauwkeurig de verhoudingen zoals aangegeven in de instructies van de fabrikant om de epoxyhars en verharder te mengen. Meng het mengsel grondig om een homogene consistentie te bereiken.

Stap 5: Epoxy aanbrengen

Giet de gemengde epoxy op de vloer en verdeel het gelijkmatig met behulp van een troffel of roller. Werk in kleine secties om ervoor te zorgen dat de epoxy gelijkmatig wordt verdeeld.

Stap 6: Luchtbellen verwijderen

Gebruik een ontluchtingsroller om eventuele luchtbellen uit de epoxy te verwijderen.

Dit zorgt voor een glad oppervlak en voorkomt luchtbellen in de afgewerkte vloer.

Stap 7: Decoratieve Elementen Toevoegen (Optioneel)

Als u decoratieve elementen zoals kleurchips wilt toevoegen, strooi deze dan gelijkmatig over de natte epoxylaag.

Stap 8: Uithardingstijd

Laat de epoxy uitharden volgens de aanbevolen tijd in de instructies van de fabrikant. Houd de omgevingstemperatuur stabiel tijdens het uithardingsproces.

Stap 9: Aanbrengen van topcoating

Als extra bescherming en glans gewenst is, breng dan een topcoating van heldere epoxy aan volgens de instructies van de fabrikant.

Stap 10: Opruimen en Afwerking

Verwijder de afplaktape en maak eventuele gereedschappen en materialen schoon voordat de epoxy volledig uithardt. De vloer is beloopbaar na het uithardingsproces, maar vermijd zware belasting gedurende de aanbevolen tijd.

Keerzijde van gietvloeren en epoxyvloeren

Hoewel gietvloeren en epoxyvloeren esthetisch aantrekkelijk zijn en duurzaamheid bieden, zijn er enkele nadelen om rekening mee te houden. Ten eerste zijn deze vloeren gevoelig voor krassen en deuken, wat de strakke uitstraling kan aantasten. Daarnaast kunnen ze glad worden, vooral als ze nat zijn, wat een veiligheidsrisico vormt, vooral in huizen met kinderen of ouderen. Reparatie en onderhoud zijn vaak ingewikkeld en kunnen kostbaar zijn, vooral bij beschadigingen of verkleuring. Tot slot kunnen de initiële installatiekosten hoog zijn, wat een overweging is voor wie een beperkt budget heeft.

Ontdek onze blog vol inspiratie

Betonlook vloer: 6 keer inspiratie

Een betonlook vloer lijkt op het eerste gezicht net beton, maar u moet weten dat deze gietvloer veel meer voordelen heeft. Zo is een betonlook vloer niet alleen comfortabeler en…

Hoe wordt een cementgebonden vloer aangebracht?

gietvloer vloeistofdicht aan leggen

Stapsgewijs aanbrengen cementgebonden vloer Een cementgebonden vloer vereist een nauwkeurige aanpak in meerdere fasen, wat resulteert in een robuuste en langdurige vloer. Bij ons wordt deze gespecialiseerde vloer gelegd door…

Go green! Een duurzaam interieur

gietvloer

Wanneer u verhuist of uw woninginterieur vernieuwt, wilt u dat uw nieuwe inrichting duurzaam is om toekomstige kosten, tijd en de planeet te sparen. Tegenwoordig is de vraag naar duurzame…

FAQ: Alles dat u moet weten over epoxyvloeren en gietvloeren in Hoorn

Wat is een gietvloer en hoe verschilt het van een epoxyvloer?

Een gietvloer is een naadloze vloerafwerking die wordt gegoten en geëgaliseerd over de ondervloer. Een epoxyvloer is een specifiek type gietvloer dat wordt gemaakt van epoxyhars en verharder.

Welke voordelen biedt een gietvloer in commerciële ruimtes?

In bedrijfspanden en fabrieken bieden gietvloeren duurzaamheid, weerstand tegen zware belasting en gemakkelijk onderhoud. Ze zijn bestand tegen slijtage en chemicaliën, waardoor ze ideaal zijn voor intensief gebruik.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer in huis?

Een gietvloer in huis biedt een moderne uitstraling, eenvoudig onderhoud en duurzaamheid. Deze vloerkeuze kan in verschillende kamers worden toegepast, waaronder woonkamers, keukens en badkamers.

Welke interieurstijlen passen bij gietvloeren?

Gietvloeren passen goed bij diverse interieurstijlen, zoals modern, industrieel en Scandinavisch. Ze bieden een strakke en tijdloze achtergrond die kan worden aangevuld met verschillende decoratie-elementen

Kunnen gietvloeren worden gecombineerd met vloerverwarming?

Ja, gietvloeren zijn uitstekend compatibel met vloerverwarmingssystemen. De naadloze structuur zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en verhoogt het comfort in de ruimte.

Zijn epoxyvloeren en gietvloeren duurzaam?

Ja, zowel epoxyvloeren als gietvloeren zijn duurzaam en slijtvast. Ze zijn bestand tegen dagelijks gebruik, krassen en vlekken, en behouden hun uiterlijk gedurende vele jaren. Ze gaan dan ook vaak veel langer mee dan andere vloeren.

Kan ik zelf een epoxyvloer installeren?

Hoewel het mogelijk is om zelf een epoxyvloer te installeren, wordt dit vaak aan professionals overgelaten. Het vereist gespecialiseerde kennis en ervaring om een hoogwaardige en duurzame afwerking te bereiken.

Wat zijn de kosten van een gietvloer?

De kosten variëren afhankelijk van factoren zoals het gekozen materiaal, de oppervlakte en eventuele extra opties. Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij professionele vloerspecialisten. Bij coatingvloer.nl helpen we u graag verder. Vraag een offerte aan bovenaan deze pagina of klik hier.

Zijn gietvloeren milieuvriendelijk?

Veel gietvloeren zijn gemaakt van duurzame materialen en kunnen worden gerecycled. Het is echter belangrijk om te informeren naar het specifieke materiaal en de productieprocessen om de milieuvriendelijkheid te beoordelen.

Kiest u voor een gietvloer uit Hoorn van Coatingvloer? Dan kiest u voor kwaliteit. Neem vrijblijvend contact op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.