Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloeren bestaan voor een groot deel uit cement. In de basis is dit type vloer hoofdzakelijk van natuurlijk materiaal gemaakt. Daardoor heeft de cementgebonden gietvloer een hele natuurlijke uitstraling. Cement heeft van zichzelf een bijzondere uitstraling, maar biedt geen comfort of gemak als het om woongenot, gebruiksvriendelijkheid en onderhoud gaat. We maken de vloer geschikt voor woningen door een kunsthars toe aan het vloermengsel. Daardoor heeft een cementgebonden gietvloer aantrekkelijke eigenschappen voor woningen en hiermee onderscheidt deze vloer zich dan ook op een unieke manier. De look van deze vloer is origineel en stijlvol. Daarom past een cementgebonden gietvloer binnen exclusieve interieurs in woningen en kantoren, maar eveneens in winkels en showrooms.

Ga voor een cementgebonden gietvloer van Coatingvloer.nl en profiteer van onze voordelen:

 • Uitgebreide collectie cementgebonden gietvloeren
 • Een unieke vloer die volledig past bij uw wensen én interieur
 • Gedurende het project één vast aanspreekpunt
 • Jarenlange ervaring in het leggen van cementgebonden gietvloeren
 • Bekijk de vloer in het echt in onze showroom

Eigenschappen cementgebonden gietvloeren

Cementgebonden gietvloeren worden ten onrechte ook wel betonvloeren genoemd. Het zijn echter geen klassieke betonvloeren, maar gietvloeren op basis van cement. De verwarring is zeer begrijpelijk, want ook cementgebonden gietvloeren bestaan voor een groot deel uit cement, net als een betonvloer. Daardoor hebben cementgebonden gietvloeren een levensechte betonlook.

Beton in het interieur

Een vloer is zeer bepalend voor de uitstraling van een interieur. Het is dan ook belangrijk dat een nieuwe vloer volledig voldoet aan al uw wensen. Bij Coatingvloer.nl vindt u daarom een uitgebreide collectie cementgebonden gietvloeren. Benieuwd naar de belangrijkste eigenschappen van een cementgebonden gietvloer? Ontdek ze in de onderstaande tabel.

Dit zijn de kenmerken van een cementgebonden gietvloer

Designvloeren Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Vloerverwarming Prijs €/m2

Cementgebonden gietvloer

Unieke interieurs, woningen, kantoren, winkels en showrooms Bijzondere uitstraling, levendige vloer, natuurlijke look, comfortabel en onderhoudsvriendelijk Cement, bindmiddelen kunsthars 60 2 mm – 3 mm Vanaf € 73,- per m2

Woonbeton

Benedenverdieping van woningen Design en comfort 90% cement en 10% polyurethaan 30 5 mm – 6 mm Vanaf € 73,- per m2

Design Betonvloer ECO

Benedenverdieping van woningen Industriële look 90% cement en 10% polyurethaan 60 5 mm – 6 mm Vanaf € 73,- per m2

Wilt u graag meer weten over een cementgebonden gietvloer? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan en kom op afspraak langs in onze showroom. Hier bekijkt u onze gehele collectie vloeren in het echt.

Bel: 020 845 2650 Foto’s recente projecten

Wat is een cementgebonden gietvloer?

De samenstelling van materialen die gebruikt worden voor het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer is uniek te noemen. Er worden namelijk meerdere hoofdbestanddelen gebruikt, zoals cement en bindmiddelen. De mineralen zijn hard en de bindmiddelen zijn zacht. Door deze combinatie van materialen leggen we de basis voor een krachtige en comfortabele vloer.

Met beschermende kunststoflaag

Uiteindelijk krijgt de cementgebonden vloer een beschermende coating (meestal van polyurethaan) als finish, zodat de vloer vuil en vocht afstotend is. Deze toplaag kunt u zowel in een matte als een glanzende uitvoering kiezen. Naast cementgebonden gietvloeren zijn er ook kunststof gietvloeren die volledig van polyurethaan of epoxy gemaakt zijn. Ontdek meer over het verschil tussen een cementgebonden gietvloer en een kunststof gietvloer.

Design Betonvloer ECO

Onze cementgebonden gietvloer draagt de naam Design Betonvloer ECO. Deze vloer bestaat voor 90% uit cement en 10% uit polyurethaan hars. Door deze combinatie van materialen is de vloer comfortabeler en makkelijker schoon te maken dan een klassieke betonvloer. En dat zonder dat de robuuste uitstraling van beton verloren gaat. Het is dus een prachtige designvloer die past in een modern en industrieel interieur.

Originele look en geschikt voor intensieve belasting

Een cementgebonden gietvloer is door de samenstelling van materialen geschikt voor intensieve belasting. Dat maakt deze vloer onder meer perfect om toe te passen in bijvoorbeeld een showroom, maar ook in een winkel of in een kantoor. De originele look en keuze uit kleuren laat dat deze vloer zich moeiteloos inpast in ieder interieur. Cementgebonden gietvloeren worden naadloos aangebracht en zijn poriëndicht. Dat betekent dat de vloer ten aanzien van de schoonmaak als perfecte vloerafwerking kan worden beschouwd. De zachte bindmiddelen zorgen voor het nodige comfort en voor warmte, waardoor de vloer ook nog eens het woongenot verhoogt.

De voordelen van een cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer kent veel voordelen. De voordelen van een cementgebonden gietvloer komen op veel vlakken overeen met gewone gietvloervoordelen. Ontdek de belangrijkste:

 • Strak en naadloos oppervlak
 • Unieke, robuuste uitstraling
 • Levendige vloer door handmatig aanbrengen
 • Vloeistofdicht
 • Ruime kleurkeuze
 • Natuurlijke look
 • Comfortabele betonvloer
 • Lange levensduur door slijtvastheid
 • Onderhoudsvriendelijk

Kosten cementgebonden gietvloer

De prijs die u betaalt voor een cementgebonden gietvloer is afhankelijk van meerdere factoren. Hierbij kunt u denken aan de grootte van het oppervlak, voorbereiding van de ondergrond, eventuele combinatie met vloerverwarming en persoonlijke voorkeuren. De materiaalkeuze staat vast wanneer u kiest voor een cementgebonden gietvloer.

De gemiddelde prijs van een cementgebonden gietvloer

De prijzen van een cementgebonden gietvloer kunnen uiteenlopen van bijvoorbeeld € 50,- per m2 tot € 150,- per m2. Hoe groter uw oppervlakte is, hoe lager de prijs per m2. Ook betaalt u voor een rechte ruimte minder dan voor een ruimte met veel hoeken. Dit omdat de bewerking minder complex is. Bekijk onderstaand tabel om een beeld te krijgen van de kosten van een cementgebonden gietvloer. Voor een exacte prijsindicatie kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen.

Cementgebonden gietvloer prijs m2 excl. btw Prijs (excl. btw)
Cementgebonden gietvloer 20 – 50 m2 Vanaf € 4.675 ,-
Cementgebonden gietvloer 51 – 100 m2 € 96,83 per m2
Cementgebonden gietvloer 101 – 150 m2 € 80,15 per m2
Cementgebonden gietvloer 151 – 200 m2 € 72,66 per m2

Prijzen cementgebonden gietvloer

“Wauw! Ik heb echt geen moment spijt gehad van deze keuze. De cementgebonden gietvloer geeft mijn interieur echt een fantastische look. Bedankt voor de prettige service.”– Dianne uit Amstelveen

Bent u op zoek naar een vloer met een unieke uitstraling?

Aanbrengen van een cementgebonden gietvloer

Het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer gebeurt op professionele wijze door ons applicatieteam. Er is voorafgaand aan de werkzaamheden overigens eerst nog sprake van een projectbezoek op locatie. Het egaliseren van de ondervloer kan tot de opties behoren, maar in principe is vrijwel iedere ondergrond geschikt voor het aanbrengen van een cementgebonden gietvloer.

De huidige ondergrond

We brengen cementgebonden gietvloeren aan op iedere ondergrond. Als de ondergrond in goede staat verkeerd kunnen we direct beginnen met het aanbrengen. Blijkt echter dat de ondervloer niet vlak en vormvast is dan moeten we wat voorbereidende werkzaamheden treffen. Soms kan dat betekenen dat we de ondergrond moeten schuren voor het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer. Het kan zelfs zijn dat we de vloer moeten egaliseren met een egaline ondervloer.

Applicatie met de hand

Het aanbrengen zelf doen we op ambachtelijke wijze: met de hand. Er kan variatie zijn in het aantal lagen en in de dikte van de lagen, maar het doel is om het materiaal op zoveel mogelijk vlakken aan te brengen. Hierdoor ontstaat het perfecte resultaat.

Drie aanbrengfases voor cementgebonden vloeren

Er zijn drie fases waarbij twee keer een primer aan bod komt. Hierdoor raakt de ondergrond verzadigd en wordt er een hechtlaag gerealiseerd. De primer wordt voor het verkrijgen van het beste resultaat twee keer aangebracht. Steeds is er een droogtijd van 18 uur nodig. Bij het aanbrengen van de cementgebonden gietvloer is er na 24 uur droogtijd een lichte belasting mogelijk.

 • Primer voor eerste hechtlaag
 • Primer voor tweede hechtlaag
 • Cementgebonden gietvloer

Schoonmaken cementgebonden gietvloer

U kunt een cementgebonden gietvloer het beste dagelijks bezemen om zand en vuil zoveel mogelijk te verwijderen. Door de schurende werking kunnen er namelijk beschadigingen ontstaan aan de toplaag. Wilt u de vloer graag nat reinigen? Maak dan geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals azijn, chloor of spiritus.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Twijfelt u of een cementgebonden gietvloer perfect past in uw interieur? Neem gerust contact met ons op voor vragen of meer informatie. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste vloer. Ook kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Amsterdam. Hier vindt u ons gehele assortiment gietvloeren en cementgebonden gietvloeren. Liever eerst een indicatie van de kosten ontvangen? Vraag via onderstaande button een vrijblijvende prijsberekening aan.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Onze gietvloer showroom

Onze gietvloer showroom

Kom langs in onze showroom

Een cementgebonden gietvloer bekijkt u in het echt in onze showroom in Amsterdam. We leggen u graag meer uit over dit type vloer en helpen u bij het nemen van de juiste beslissing. Ook voorzien we u van een prijsindicatie. Maak vooraf even een afspraak, zodat we voldoende tijd voor u hebben.

Bekijk showroom

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Na ontvangst van uw offerte nodigen we u uit voor een afspraak in onze showroom. We zijn op kantoortijden geopend van maandag tot en met zaterdag.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.