Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Een cementgebonden gietvloer of een kunststof gietvloer?

Er zijn diverse soorten gietvloeren. Zo zijn er gietvloeren op basis van kunststof, zoals een PU gietvloer Green Line maar ook een epoxy gietvloer. Daarnaast zijn er ook cementgebonden gietvloeren. Deze twee type gietvloeren hebben elk hun eigen uitstraling en eigenschappen. Al lijken ze in veel opzichten ook juist erg op elkaar. Lees verder over de overeenkomsten en de verschillen.

Een kunststof gietvloer

Een kunststof gietvloer is gemaakt op basis van een kunsthars. De PU gietvloer Green Line wordt gemaakt op basis van polyurethaan. Dit is een sterke kunststof die ook licht elastisch is. Een PU gietvloer Green Line is daarom perfect voor in woningen. Deze kunststof gietvloer is kras-en slijtbestendig, waterafstotend en UV-resistent.

Een ander type gietvloer van kunststof is de epoxy gietvloer. Deze gietvloer is harder en wordt daarom vooral in de industrie en het bedrijfsleven gebruikt. De vloer kan erg zware belastingen aan en ook deze gietvloer is kras-en slijtbestendig, waterafstotend en UV-resistent. Beide type kunststof gietvloeren zijn in een groot aantal kleuren verkrijgbaar en worden volledig strak en naadloos aangelegd.

Een cementgebonden gietvloer

Je raad het vast al, een cementgebonden gietvloer wordt gemaakt op basis van cement. Dit geeft de vloer een robuustere uitstraling dan een kunststof gietvloer. Daarom past de vloer ook erg goed in een industrieel interieur. Een cementgebonden gietvloer heeft een prachtige natuurlijke uitstraling. Wat een groot verschil is met een kunststof gietvloer is dat de vloer een grotere kans heeft om te scheuren, omdat een cementgebonden gietvloer niet elastisch is. Bij temperatuur schommelingen of vocht kunnen er daarom scheurtjes ontstaan. Veel mensen vinden dit vaak niet erg, omdat het wat karakter toevoegt aan de vloer. Een cementgebonden vloer is een sterke vloer die zware belasting aankan, maar tegelijkertijd voelt de vloer ook comfortabel aan.

De overeenkomsten en verschillen tussen beide gietvloeren

Beide gietvloeren zijn naadloos, makkelijk in onderhoud en vloeistofdicht. Maar er zijn ook verschillen tussen de vloeren. Een kunststof gietvloer zal minder snel scheuren en is in net iets meer kleuren verkrijgbaar. Een cementgebonden gietvloer heeft juist zeer een natuurlijkere uitstraling en is meer krasbestendig dan een kunststof gietvloer. Maar een cementgebonden gietvloer is niet geschikt voor in de badkamer omdat deze teveel vocht niet kan hebben.

Kunststof en cementgebonden gietvloer woonstijlen

Omdat de vloerkeuze enorm bepalend is voor het uiteindelijke resultaat van uw interieur, is het van belang dat een nieuwe vloer aan al uw wensen voldoet. De sfeer die u in huis wilt creëren is daar een grote factor in. Het is daarom fijn om te weten dat zowel een kunststof als een cementgebonden gietvloer passend is voor vrijwel alle woonstijlen.

Heeft u al een eindresultaat in gedachten? Kies daar dan de best passende vloer bij!

De beste vloer voor uw interieur

De robuuste uitstraling van een cementgebonden gietvloer geeft een stoere look aan uw woning of bedrijfsruimte. Tegelijkertijd oogt de vloer natuurlijk en karaktervol. Dankzij de ruime keuze in kleuren en afwerking is de vloer volledig naar eigen smaak te ontwerpen.

Wilt u liever een strakker resultaat? Dan past een kunststof gietvloer misschien eerder bij uw wensen.

Voordelen cementgebonden gietvloer

Als u kiest voor een cementgebonden gietvloer kiest u voor een slijtvaste vloer die naadloos geplaatst wordt. Andere voordelen waar u van geniet:

 • Een originele vloer met een unieke uitstraling.
 • Eenvoudig te combineren met vloerverwarming voor nog meer comfort.
 • Comfort en stijl als ondergrond voor elk interieur.
 • Eenvoudig schoon te houden.
 • Een zeer duurzame vloer die mooier wordt naarmate hij meer wordt gebruikt.
 • De kosten per vierkante meter zijn eenvoudig te verminderen bij een grotere ruimte.

Trendy woonstijlen

Hoewel de cementgebonden vloer oorspronkelijk werd gezien als de perfecte achtergrond voor alleen een industriële woonstijl, is er steeds meer mogelijk dankzij de vele kleuren en afwerkmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een roomwitte ondergrond voor een landelijke woonstijl, of juist een diepe kleur voor een gewaagde hotel chique vibe.

Grijstinten en zandkleuren blijven het meest populair, maar ook rood en blauw zijn opties voor dit type gietvloer. Of u nu kiest voor een minimalistisch, romantisch of boho interieur: de cementgebonden vloer geeft een goede basis.

Aanbrengen van cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer wordt in meerdere lagen aangebracht. Eerst moet deze ondervloer geëgaliseerd worden, zodat het volledig vlak is. Zowel in nieuwbouwprojecten als bij bestaande bouw is elk type ondergrond geschikt te maken voor een gietvloer. Als de grond egaal is worden er vijf vloerlagen met de hand aangebracht.

 • Laag 1 is een primer die wordt aangebracht als hechtlaag.
 • Laag 2 is nogmaals een laag primer voor extra stevige hechting.
 • Laag 3 is daadwerkelijk de cementgebonden gietvloer in de kleur van uw keuze.
 • Laag 4 is een verzorgende olie die bescherming biedt tegen vocht.
 • Laag 5 is een coating met een hoge mate van UV-stabiliteit die de vloer beschermt.

Omdat het geheel met de hand wordt gespateld en gepolijst is het resultaat elke keer weer uniek en ontstaat die robuuste uitstraling. Het proces neemt een aantal dagen in beslag, maar wanneer de vloer helemaal is uitgehard is het materiaal bijzonder sterk.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.