Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer op hout

Waarom een houten ondervloer? De meeste van onze klanten kiezen ervoor om de houten vloer uit hun woning te halen alvorens ze een gietvloer aanbrengen. Dit scheelt veel tijd om de houten vloer te egaliseren voordat de gietvloer wordt gelegd. Toch is dit niet in alle gevallen mogelijk. We zien het vooral …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer op hout

Een gietvloer aanleggen is een precies werkje. Het allerbelangrijkste om een vloer van topkwaliteit te realiseren, is een vlakke en egale ondergrond. Daarom lijkt een houten ondervloer niet de beste geschikte ondergrond. Een gietvloer op hout aanbrengen is een ingewikkeld klusje waar vakmanschap bij komt kijken. Maar het is ook niet onmogelijk. Lees gauw verder over alle ins en outs.

Waarom een houten ondervloer?

De meeste van onze klanten kiezen ervoor om de houten vloer uit hun woning te halen alvorens ze een gietvloer aanbrengen. Dit scheelt veel tijd om de houten vloer te egaliseren voordat de gietvloer wordt gelegd. Toch is dit niet in alle gevallen mogelijk. We zien het vooral bij renovatieprojecten. Soms is een houten vloer een basisconstructie in een woning en kan deze niet weggehaald worden. Denk aan een draagconstructie of een laag van balken. In dat geval is het fijn om te weten dat een gietvloer op hout wel degelijk mogelijk is.

Vereisten gietvloer op hout

Een gietvloer kan over een houten vloer worden aangebracht mits deze op correcte wijze is voorbewerkt met Fermacell-, Estrich- of Brio Knauf platen. Mes en groef, verlijmd en vastgeschroefd om de 10 cm. Voor de aanleg van een gietvloer moet een ondergrond glad en vlak zijn. Als eerste moet daarom worden gecontroleerd of de houten vloer geen losse vloerdelen bevat. Ook moet de specialist precies kijken of er geen houten onderdelen zijn die van slechte kwaliteit zijn. In dat geval moeten deze vloerdelen vervangen worden. Erna moet worden gekeken of het hout van de vloer onderling goed is verbonden. Er mogen geen gaatjes zijn ontstaan en als dat wel het geval is, moeten deze worden gedicht. Ook dit is een secuur werkje. Erna wordt gecontroleerd of de vloer egaal en vlak genoeg is voor de aanleg van een gietvloer. Wij van Coatingvloer.nl raden u aan om dit hele proces door een specialist uit te laten voeren. Een gietvloer over hout heen leggen is alleen iets voor vakmensen met jarenlange ervaring.

gietvloer met hout
gietvloer met hout
gietvloer met hout
gietvloer met hout

Nadelen gietvloer op hout

Een houten ondergrond is niet de meest ideale ondergrond voor een gietvloer. Allereerst is het voorbereidingsproces complex en arbeidsintensief. Toch is dit allemaal nodig. Door luchtvochtigheid kan een houten vloer uitzetten of gaan krimpen. Ook is een houten vloer onder een gietvloer niet bepaald geluidswerend. Daarom wordt sterk geadviseerd om tussen de houten vloer en de gietvloer een geluidsisolerende laag aan te brengen. De tussenlaag tussen een houten vloer en een gietvloer wordt een ‘zweeflaag’ genoemd. Deze heeft ook nog een extra isolerende functie, wat fijn is voor je energierekening. Hiervoor zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld Anhydriet. Nadeel is natuurlijk wel dat dit alles meer geld gaat kosten voor de aanschaf van je gietvloer.

Meer weten?

Geen woning is hetzelfde en iedere situatie is weer anders. Vraag daarom bij twijfel altijd advies alvorens je beslist. Neem contact met ons op voor meer informatie. Ook kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen enkele werkdagen een op maat gemaakte prijsopgave.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.