Best beoordeelde gietvloer specialist met 256 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte
Gietvloer op hout
Gietvloer op hout
Gietvloer op hout
Gietvloer op hout

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Gietvloer op hout

Een gietvloer aanleggen is een precies werkje. Het allerbelangrijkste om een vloer van topkwaliteit te realiseren, is een vlakke en egale ondergrond. Daarom lijkt een houten ondervloer niet de beste geschikte ondergrond. Een gietvloer op hout aanbrengen is een ingewikkeld klusje waar vakmanschap bij komt kijken. Maar het is ook niet onmogelijk. Lees gauw verder over alle ins en outs.

Waarom een houten ondervloer?

De meeste van onze klanten kiezen ervoor om de houten vloer uit hun woning te halen alvorens ze een gietvloer aanbrengen. Dit scheelt veel tijd om de houten vloer te egaliseren voordat de gietvloer wordt gelegd. Toch is dit niet in alle gevallen mogelijk. We zien het vooral bij renovatieprojecten. Soms is een houten vloer een basisconstructie in een woning en kan deze niet weggehaald worden. Denk aan een draagconstructie of een laag van balken. In dat geval is het fijn om te weten dat een gietvloer op hout wel degelijk mogelijk is.

Vereisten gietvloer op hout

Een gietvloer kan over een houten vloer worden aangebracht mits deze op correcte wijze is voorbewerkt met Fermacell-, Estrich- of Brio Knauf platen. Mes en groef, verlijmd en vastgeschroefd om de 10 cm. Voor de aanleg van een gietvloer moet een ondergrond glad en vlak zijn. Als eerste moet daarom worden gecontroleerd of de houten vloer geen losse vloerdelen bevat. Ook moet de specialist precies kijken of er geen houten onderdelen zijn die van slechte kwaliteit zijn. In dat geval moeten deze vloerdelen vervangen worden. Erna moet worden gekeken of het hout van de vloer onderling goed is verbonden. Er mogen geen gaatjes zijn ontstaan en als dat wel het geval is, moeten deze worden gedicht. Ook dit is een secuur werkje. Erna wordt gecontroleerd of de vloer egaal en vlak genoeg is voor de aanleg van een gietvloer. Wij van Coatingvloer.nl raden u aan om dit hele proces door een specialist uit te laten voeren. Een gietvloer over hout heen leggen is alleen iets voor vakmensen met jarenlange ervaring.

Nadelen gietvloer op hout

Een houten ondergrond is niet de meest ideale ondergrond voor een gietvloer. Allereerst is het voorbereidingsproces complex en arbeidsintensief. Toch is dit allemaal nodig. Door luchtvochtigheid kan een houten vloer uitzetten of gaan krimpen. Ook is een houten vloer onder een gietvloer niet bepaald geluidswerend. Daarom wordt sterk geadviseerd om tussen de houten vloer en de gietvloer een geluidsisolerende laag aan te brengen. De tussenlaag tussen een houten vloer en een gietvloer wordt een ‘zweeflaag’ genoemd. Deze heeft ook nog een extra isolerende functie, wat fijn is voor je energierekening. Hiervoor zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals bijvoorbeeld Anhydriet. Nadeel is natuurlijk wel dat dit alles meer geld gaat kosten voor de aanschaf van je gietvloer.

Meer weten?

Geen woning is hetzelfde en iedere situatie is weer anders. Vraag daarom bij twijfel altijd advies alvorens je beslist. Neem contact met ons op voor meer informatie. Ook kun je een vrijblijvende offerte aanvragen. Je ontvangt dan binnen enkele werkdagen een op maat gemaakte prijsopgave.

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan