Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Restaurantvloer

Sfeerbepalende restaurantvloer Een restaurantvloer die sfeerbepalend is geeft uw restaurant een extra bijzondere uitstraling mee. Bij Coatingvloer.nl heeft u de keuze uit verschillende soorten vloeren en kunt u daarbij rekening houden met de gewenste kleur, kleureffecten en kleurencombinaties. Er is bij ons veel mogelijk op het gebied van kleur, zodat …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Restaurantvloer

Een restaurantvloer dient in de eerste plaats sfeerbeleving te bieden. Als er restaurantbezoekers komen dan willen deze niet alleen van het eten genieten, maar van de complete entourage. Een restaurantvloer vormt daarvoor de basis. Daarop aansluitend is het uiteraard van groot belang dat de vloer aan bepaalde eisen voldoet. Bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne en met betrekking tot het praktisch gemak van het onderhoud. Als u naar deze combinatie van factoren op zoek bent dan bent u bij Coatingvloer.nl op het beste adres. Overigens voldoen onze restaurantvloeren aan nog veel meer eisen die in de horeca gesteld worden. Zo kunt u bij ons altijd rekenen op de volgende voordelen en eigenschappen:

 • Naadloos
 • Hygiënisch
 • Slijtvast
 • Veilig
 • Scherpe prijzen
 • Kleur naar keuze
 • Afwerking naar keuze
 • Gemakkelijk schoon te maken

Sfeerbepalende restaurantvloer

Een restaurantvloer die sfeerbepalend is geeft uw restaurant een extra bijzondere uitstraling mee. Bij Coatingvloer.nl heeft u de keuze uit verschillende soorten vloeren en kunt u daarbij rekening houden met de gewenste kleur, kleureffecten en kleurencombinaties. Er is bij ons veel mogelijk op het gebied van kleur, zodat de keuze daarvoor vastgesteld kan worden op basis van de gewenste uitstraling en sfeerbeleving. Uiteraard bieden wij ook de ideale vloeren als het gaat om de basis in de keuken net als voor koelruimtes en diepvriesruimtes. Wat dat betreft kunt u bij ons niet alleen voor de restaurantvloer slagen, maar ook voor andere ruimtes die aan uw restaurant verbonden zijn.

HACCP

Als restauranteigenaar wilt u een vloer hebben die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook aan de hoogste hygiënische normen voldoet. De vloer moet HACCP-conform zijn. De vloeren in het overzicht voldoen aan de HACCP-normen en zijn bestand tegen bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Dit helpt de veiligheid van voedsel te waarborgen en ziekteverwekkers te voorkomen. Onderaan deze pagina leest u meer over HACCP-normen voor restaurantvloeren.

Prijzen

De prijzen van een restaurantvloer zijn van meerdere indicatoren afhankelijk. Voor de hand liggend is uiteraard het totale oppervlak en ook de hand liggend is de materiaalkeuze. Daarnaast zijn er specifieke afwerkopties die mee kunnen tellen.

Oppervlakte

Uw restaurant heeft uiteraard een bepaald oppervlak en wij kijken naar het aantal m2 restaurantvloer dat gelegd wordt om de m2 prijs te bepalen. U heeft wel een voordeel, want bij een toenemend oppervlak in uw restaurant wordt de m2 prijs goedkoper.

Materiaalkeuze

Het materiaal dat gebruikt wordt voor het aanbrengen van de restaurant vloer is belangrijk als indicator voor de kosten. Er kan extra materiaal gebruikt worden indien er bijvoorbeeld voorbereidende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd of als er speciale afwerkopties aan te pas komen.

Alle soorten restaurantvloeren

Epoxyvloer voor horeca

Het selecteren van een gepast bouwstof voor restaurantvloeren kan een uitdaging zijn. Hedendaagse gegoten vloeren zijn dikwijls gemaakt van een specifiek soort giethars, met een voorkeur voor epoxy en polyurethaan, hoewel het gebruik van natuurlijke elementen ook in opmars is. Elk van deze componenten heeft unieke kenmerken die de kwaliteiten van de gegoten vloer bepalen. Polyurethaan, gekenmerkt door zijn lichte flexibiliteit, is een frequente keuze voor residentiële en zakelijke vloeren. Epoxy, daarentegen, is bekend om zijn extreme hardheid, wat resulteert in een epoxyvloer die ongelooflijk robuust is, zelfs bij veelvuldig gebruik. Daarom is een sterke epoxyvloer de optimale optie voor uw restaurantbevloering.

Als een van de dunste vloeroplossingen, met een dikte van slechts 0,5 mm, passen wij epoxyvloercoatings toe. Dit is niet een volledige deklaag, maar eerder een krachtige oppervlaktelaag. Daarom is een dergelijke vloercoating alleen een alternatief voor uw nieuwe restaurantvloer als er reeds een solide betonnen vloer aanwezig is. Indien u een volledig vloersysteem vereist, dan is de Epoxy Gietvloer geschikt, met een dikte variërend tussen de 2,0 mm en 6,0 mm. Doorgaans implementeren we restaurantvloeren met een dikte van 2,0 tot 3,0 mm.

Vloercoating: vlugge renovatie

In talloze industriële omgevingen leggen we een vloercoating aan, bestaande uit een enkele oppervlaktelaag met een dikte van 0,2 tot 0,5 mm. Deze EP-coating brengen we aan op bestaande, vlakke vloeren. Net voor het aanbrengen mengen we een basiscomponent van hars en een vloeibare verharder samen, dit proces bereidt de veelzijdige kunsthars epoxy voor op gebruik. Na uitharding ontstaat een keiharde en waterdichte laag. Dit type vloercoatings is geschikt voor garages, industriële bedrijfshallen en andere bedrijfsgebouwen, omdat ze zware belastingen aankunnen. Daarom is uw epoxy vloercoating bij uitstek geschikt voor horecagelegenheden en professionele keukens.

Epoxy Gietvloer: vloeistofbestendige hygiëne

De Epoxy Gietvloer staat ook bekend om zijn vloeistofdichtheid. In bedrijven waar potentieel schadelijke stoffen kunnen lekken en de ondergrond kunnen vervuilen, is deze eigenschap essentieel. Hoewel vloeistofdichtheid niet altijd een strenge eis is voor restaurantvloeren, speelt het toch een rol in de beslissing voor velen. Vloeistofdichte vloeren zijn ook gemakkelijk en snel schoon te maken. Bovendien werkt epoxy stofwerend, waardoor uw Epoxy Gietvloer stofvrij blijft. Tenslotte voorkomt het naadloze oppervlak ophoping van vuil, wat de Epoxy Gietvloer tot een hygiëne bevorderende vloer maakt. Uw Epoxy Gietvloer draagt bij aan een gezonde en schone werkomgeving in uw restaurant.

Troffelvloer in de professionele keuken

De troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, is het kroonjuweel onder de sterke vloersystemen. De vloerafwerking bestaat uit grind vermengd met kunsthars. In veel toepassingen kiezen we voor epoxy, vanwege de sterke eigenschappen van deze kunsthars. De troffelvloer kan ook worden uitgevoerd in polyurethaan om meer comfortabele eigenschappen te creëren, resulterend in een unieke woonvloer. Voor horecagelegenheden is de uitvoering met epoxy gebruikelijker, omdat de vloer intensief wordt gebruikt en deze variant daar het beste tegen bestand is.

CUR 65: vloeistofdichte horecavloer

We installeren uw restaurantvloer zodat deze voldoet aan de eisen van CUR 65 vloeistofdichte voorzieningen. De vloer is bestand tegen schadelijke stoffen die kunnen vrijkomen bij morsen of lekkages. De CUR/PBV 65 betreft vloeistofdichte vloersystemen van beton en de beschermingslagen op betonconstructies. Deze voorschriften specificeren de regels voor het ontwerp, de materialen, de installatie en het herstel van vloeistofdichte voorzieningen. We volgen de praktische adviezen en regels, waardoor we uw restaurantvloer geschikt maken voor mogelijke vloeistoflekkages. Met deze restaurantvloer is uw werkomgeving voorzien van een sterke en vloeistofdichte ondergrond. Wij verzorgen de vloer, zodat u zorgeloos in uw restaurant kunt werken. Haal het maximale uit uw restaurantvloer door deze vloeistofdicht te laten maken op basis van CUR 65.

Afwerking op maat bij restaurantvloer

De afwerking op maat heeft niet alleen op het esthetische aspect betrekking, maar gaat veel verder. Zo is het uiteraard van belang dat de vloer hygiënisch, vloeistofdicht, gemakkelijk schoon te maken is en bovenal veilig is. De veiligheid van uw restaurantvloer kan door ons in verschillende gradaties met antislip worden uitgevoerd. Om tot de beste afwerking op maat te komen, is het uiteraard eerst van belang om de keuze voor het type materiaal te maken, waar de vloer van wordt gemaakt. Ook daarin bieden wij namelijk meerdere mogelijkheden met keuze voor onder meer epoxyvloeren, polyurethaan gietvloeren en troffelvloeren. Bij het maken van een keuze geven wij graag advies en wordt onder meer naar het specifieke gebruiksdoel gekeken.

betonvloer in koffiezaak

Waarom is HACCP belangrijk voor een restaurantvloer?

Waarschijnlijk bent u hier al van op de hoogte, maar HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een systeem dat wordt gebruikt om voedselveiligheidsrisico’s te identificeren, te evalueren en te beheersen. Het speelt een cruciale rol in de voedingsindustrie, inclusief restaurants, waar hygiëne en (voedsel)veiligheid van het grootste belang zijn. Gegoten restaurantvloer zijn ideaal voor HACCP-conforme omgevingen vanwege hun naadloze aard en de mogelijkheid om gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren.

HACCP-normen voor restaurantvloeren

Het voldoen aan de HACCP-normen is essentieel voor elk restaurant om de veiligheid van voedsel te waarborgen. Bij het kiezen van een epoxy restaurantvloer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de volgende HACCP-richtlijnen:

 • Antislip eigenschappen: een HACCP-conforme restaurantvloer moet antislip eigenschappen hebben om valpartijen en ongelukken te voorkomen. Er zijn verschillende antislipafwerkingen beschikbaar, afhankelijk van de mate van slipweerstand die vereist is voor uw keuken en bar.
 • Naadloos en vloeistofdicht: met uw naadloze epoxyvloer voorkomt u dat vocht en vuil tussen naden en scheuren binnendringen, waarmee u de groei van bacteriën en schimmels kan verminderen. Een vloeistofdichte vloer is gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren, waardoor u de verspreiding van ziekteverwekkers voorkomt.
 • Bestand tegen chemicaliën: restaurantvloeren moeten bestand zijn tegen vloeistoffen die in de keuken worden gebruikt, zoals reinigingsmiddelen, azijn en oliën. Dit zorgt ervoor dat de vloer zijn kwaliteit behoudt, zelfs bij regelmatig gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Eenvoudig te reinigen en te onderhouden: HACCP-conforme restaurantvloeren moeten gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn. Door regelmatig te vegen, dweilen en periodieke dieptereiniging zult u de hygiënische normen handhaven.

Restaurantvloer reinigen

Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van een epoxy restaurantvloer is essentieel om de hygiëne te handhaven en de levensduur van de vloer te verlengen. Hier zijn enkele effectieve schoonmaakmethoden:

 • Regelmatig vegen: veeg de vloer om stof en vuil te verwijderen. Gebruik een zachte bezem om krassen op het oppervlak te voorkomen.
 • Dweilen: dweil de vloer dagelijks met een mild reinigingsmiddel en warm water om vlekken en vuil te verwijderen. Vermijd agressieve chemicaliën die de vloer kunnen beschadigen.
 • Dieptereiniging: voer periodiek een dieptereiniging uit om hardnekkig vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik een geschikte epoxyvloerreiniger en volg de instructies van de fabrikant.
 • Vlekbehandeling: behandel gemorste vloeistoffen en vlekken onmiddellijk, niet alleen om permanente vlekken te voorkomen, maar ook om een veilige werkomgeving te behouden. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om de vlek te verwijderen.

Tips voor het stylen van uw restaurantvloer

Naast functionaliteit is het uiterlijk van u restaurantvloer ook belangrijk voor het creëren van de juiste sfeer en uitstraling. Hier zijn enkele tips om uw gietvloer stijlvol en aantrekkelijk te maken:

 • Kleurkeuze: kies een kleur die past bij de algehele inrichting en branding van uw horecazaak. Overweeg neutrale kleuren voor een tijdloze uitstraling of felle kleuren voor een levendige sfeer.
 • Patronen en ontwerpen: overweeg om patronen of ontwerpen toe te voegen aan uw gietvloer om visuele effecten te creëren. Denk bijvoorbeeld aan werken met kleurcontrasten, kleurvlokken of aangepaste vloercoatings (mat of glans).
 • Logo-integratie: laat het logo van uw zaak in de vloer opnemen. Dit kan een opvallend element zijn dat de merkidentiteit versterkt en gasten een memorabele ervaring biedt. We verwerken uw logo onder doorzichtige en slijtvaste deklaag.
 • Verlichtingseffecten: strategische verlichting helpt om de uitstraling van uw gietvloer te perfectioneren. Overweeg het gebruik van verlichtingseffecten om bepaalde delen van de vloer te accentueren of een sfeervolle ambiance te creëren.

Met de juiste styling is uw gietvloer niet alleen functioneel, maar kan deze ook bijdragen aan de algehele beleving en sfeer van uw restaurant.

Aanbrengen van uw restaurantvloer

Het aanbrengen van uw restaurantvloer realiseren wij aan de hand van vastgestelde stappen die per type vloer gevolgd worden. Uiteraard zorgen wij ervoor dat u vooraf duidelijk inzicht krijgt in de stappen die gevolgd worden. Daarbij kunnen de werkzaamheden in overleg plaatsvinden op het moment dat het u het meest schikt. Wij geven u de zekerheid van trajectbegeleiding van begin tot eind en leggen voorafgaand aan de werkzaamheden nog een projectbezoek af.

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl legt restaurantvloeren aan in heel Nederland. Zo zijn wij onder meer werkzaam in onderstaande regio’s:

Offerte aanvraag?

Wilt u een offerte voor een restaurantvloer aanvragen? Dan kunt u daarvoor het online aanvraagformulier op deze website gebruiken. Als u naar de showroom van Coatingvloer.nl wenst te komen voor persoonlijk advies kunt u daarvoor via 020-845265 telefonisch een afspraak maken.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.