Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Steentapijt

Wat is steentapijt?

Steentapijt is een prachtige en praktische vloerafwerking die steeds populairder wordt in Nederlandse huizen. Met zijn naadloze uitstraling en duurzaamheid is steentapijt geschikt voor elke ruimte in huis. We bespreken de voordelen van deze soort vloer en waarom het een goede keuze kan zijn voor uw huis.

Eigenschappen steentapijt vloer

Steentapijt is een prettige vloer voor iedereen die van unieke ontwerpen en schone ruimtes houdt. We zetten de opvallendste eigenschappen van deze gietvloer met steentjes voor u op een rij:

  • Deze vloeren zijn eenvoudig in onderhoud;
  • Steentapijt is vrij van naden en voegen;
  • Deze vloer is ideaal voor mensen met allergieën, omdat de vloer vrij van huisstofmijt blijft;
  • Gietvloeren met steentjes nemen omgevingswarmte aan en voelen daardoor prettig onder de voeten;
  • Bovendien combineert deze vloer uitstekend met vloerverwarming;
  • De grindkorrels zijn in alle kleuren verkrijgbaar;
  • We kunnen belijning en logo’s in uw vloer verwerken;
  • Ook als bekleding voor traptreden is steentapijt geschikt;
  • Tenslotte zijn deze vloeren ook geschikt voor natte ruimtes, door hun waterdichte eigenschappen.

Duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid

Een van de belangrijkste voordelen van een steentapijt is de duurzaamheid. Het materiaal is gemaakt van kleine steentjes die gemengd zijn met een bindmiddel. Hierdoor ontstaat een sterke en slijtvaste vloer die bestand is tegen intensief gebruik. Bovendien is een steentapijt makkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het oppervlak is naadloos en er kunnen geen vuilresten tussen de voegen blijven zitten.

Hoe reinig ik steentapijt?

Voor onderhoud en reiniging van uw vloer maken we onderscheid tussen de open en gesloten structuur. Beide vloeren houdt u schoon door regelmatig te stofzuigen en dweilen. Bij een gesloten structuur kunt u de vloer met iedere soort dweil schoonhouden. Voor open structuur steentapijt kunt u met een hoog absorberende vlakmop dweilen, deze neemt namelijk alle vuil en water op dat tussen de steentjes terecht komt.

Schrobmachine gebruiken

Zowel open als gesloten korreltapijt vloeren hebben eens per jaar een grote schoonmaakbeurt nodig. Hiervoor gebruikt u een grindvloer schrobmachine. Deze machine maakt gebruik van hogedruk reiniging en krachtige motoren die het vuile water direct weer opzuigen voor een stralend schone steentapijt vloer.

Comfortabel en geluiddempend

Een steentapijt voelt verrassend comfortabel aan. De steentjes zijn namelijk geplet en afgerond waardoor er een zachte en comfortabele ondergrond ontstaat. Dit maakt de vloer geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer of speelkamer. Bovendien is deze vloer geluiddempend en zorgt het voor een aangename akoestiek in huis.

Veelzijdig in kleur en afwerking

Een steentapijt is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Hierdoor is het mogelijk om een unieke vloer te creëren die perfect aansluit bij de stijl van uw huis. Kies bijvoorbeeld voor een strakke en moderne afwerking of juist voor een meer natuurlijke uitstraling.

Door allerlei verschillende groottes steentjes aan te bieden en diverse kleuren en patronen te gebruiken zetten onze vakmensen een uniek ontwerp voor u neer. Voor het grind geverfd werd, kon een steentapijt vloer alleen in natuurlijke grindkleuren geleverd worden. Nu werken we met fijne korrels in alle kleuren van de regenboog. U zou zelfs een regenboogvloer kunnen laten aanleggen. Een combinatie van twee tinten van dezelfde kleur komt echter vaker voor, omdat dit voor een mooie nuance zorgt. Door diverse kleuren te gebruiken kunnen we ook patronen in uw vloer aanleggen. Of zelfs een complete afbeelding of uw logo reproduceren. In ons blog over kleurtrends gaan we verder op de mogelijkheden van grindvloer kleuren.

Formaat steenkorrels

Iedere vloer bestaat uit miljoenen kleine grindkorrels. Het formaat van deze steentjes bepaalt de sfeer van de vloer. Hoe kleiner de korrels, hoe fijner de structuur en des te subtieler de uitstraling uitpakt. Grover grind geeft de vloer een massieve uitstraling. De grootte van de stenen is dus een belangrijke afweging in uw steentapijt vloerkeuze. De steentjes hebben een diameter van 1 tot 3 mm.

Open of gesloten structuur kiezen?

Voor u een steentapijt vloer laat aanleggen bepaalt u of de vloer een open of gesloten structuur krijgt. Eigenlijk is het proces van leggen voor beide vloeren gelijk, alleen krijgt het steentapijt met gesloten structuur nog een extra afsluitende laag kunsthars. Deze laag sealt de vloer. Daardoor verschillen deze types ook nauwelijks van elkaar qua uiterlijk. De gesealde vloeren zijn doorgaans eenvoudiger schoon te houden doordat het oppervlak compleet vlak is.

Steentapijt is geschikt voor vloerverwarming

Een steentapijt is een uitstekende keuze in combinatie met vloerverwarming. Het materiaal geleidt warmte namelijk goed en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in huis. Hierdoor bespaart u op energiekosten en heeft u altijd warme voeten.

Veelgestelde vragen

Wat kost steentapijt?

Gemiddeld kost een steentapijt of grindvloer € 57,- per m2. Deze vierkante meterprijs bevat alle kosten voor het aanleggen van grindvloeren, van de voorbereiding van de ondervloer tot aan de laatste sealende laag kunsthars. Omdat we alle kosten erin verwerken krijgt u een persoonlijke prijsberekening op basis van het oppervlak, het benodigde materiaal en de werkzaamheden. Bij Coatingvloer.nl werken we trouwens met staffelprijzen, waardoor u van een lagere prijs profiteert naarmate het totale oppervlak van de aan te leggen vloeren toeneemt.

Hoe dik wordt steentapijt gelegd?

Steentapijt wordt 4,0 tot 6,0 mm dik. Het formaat van de steentjes heeft invloed op de dikte van de vloer. Logischerwijs leveren grotere steentjes een dikkere vloer op. Als we de vloer in combinatie met vloerverwarming aanleggen moet u ook rekening houden met de dikte van het vloerverwarmingssysteem en hoe we deze plaatsen. Bij ingefreesde vloerverwarming komt er namelijk ook minstens 5,0 mm egalisatielaag bij de vloer.

Welke ondergrond voor steentapijt?

Steentapijt kan op allerlei soorten ondergrond geplaatst worden. Van hout tot plavuizen en beton, als de ondergrond maar stabiel en egaal is. De ondergrond mag dus niet meer gaan verzakken of vol oneffenheden zitten, want anders ziet u dit terug in het steentapijt. Als de ondergrond nog niet aan deze eisen voldoet, zullen we deze eerst voorbereiden en egaliseren. Bij hout en plavuizen is het van belang dat deze goed vastzitten, mocht dat niet zo zijn dan zullen we loszittende delen eerst goed vast moeten zetten of verwijderen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.