Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Steentapijt

Wat is steentapijt?

Steentapijt vloeren staan bekend onder allerlei namen, waarvan korreltapijt, woongrind, siergrindvloer en grindvloer de meest bekende benaming zijn. Eigenlijk zijn alle benamingen samen een goede omschrijving van dit soort vloer. Het is namelijk een gietvloer gemaakt van miljoenen kleine steentjes, oftewel grindkorreltjes. Om steentapijt te maken voegen we hier een kleine hoeveelheid bindende kunsthars (polyurethaan of epoxy) aan toe.

Omdat we de korrels voor steentapijt maken door riviergrind of kwarts fijn te malen is de vloer grotendeels van natuurlijke oorsprong.

Eigenschappen steentapijt vloer

Steentapijt is een prettige vloer voor iedereen die van unieke ontwerpen en schone ruimtes houdt. We zetten de opvallendste eigenschappen van deze gietvloer met steentjes voor u op een rij:

  • Deze vloeren zijn eenvoudig in onderhoud;
  • Steentapijt is vrij van naden en voegen;
  • Deze vloer is ideaal voor mensen met allergieën, omdat de vloer vrij van huisstofmijt blijft;
  • Gietvloeren met steentjes nemen omgevingswarmte aan en voelen daardoor prettig onder de voeten;
  • Bovendien combineert deze vloer uitstekend met vloerverwarming;
  • De grindkorrels zijn in alle kleuren verkrijgbaar;
  • We kunnen belijning en logo’s in uw vloer verwerken;
  • Ook als bekleding voor traptreden is steentapijt geschikt;
  • Tenslotte zijn deze vloeren ook geschikt voor natte ruimtes, door hun waterdichte eigenschappen.

Steentapijt samenstelling en kleuren

Door allerlei verschillende groottes steentjes aan te bieden en diverse kleuren en patronen te gebruiken zetten onze vakmensen een uniek ontwerp voor u neer. Voor het grind geverfd werd, kon een steentapijt vloer alleen in natuurlijke grindkleuren geleverd worden. Nu werken we met fijne korrels in alle kleuren van de regenboog. U zou zelfs een regenboogvloer kunnen laten aanleggen. Een combinatie van twee tinten van dezelfde kleur komt echter vaker voor, omdat dit voor een mooie nuance zorgt. Door diverse kleuren te gebruiken kunnen we ook patronen in uw steentapijt aanleggen. Of zelfs een complete afbeelding of uw logo reproduceren. In ons blog over kleurtrends gaan we verder op de mogelijkheden van grindvloer kleuren.

Grootte stenen korrels

Iedere steentapijt vloer bestaat uit miljoenen kleine grindkorrels. Het formaat van deze steentjes bepaalt de sfeer van de vloer. Hoe kleiner de korrels, hoe fijner de structuur en des te subtieler de uitstraling uitpakt. Grover grind geeft de vloer een massieve uitstraling. De grootte van de stenen is dus een belangrijke afweging in uw steentapijt vloerkeuze. De steentjes hebben een diameter van 1 tot 3 mm.

Open of gesloten structuur kiezen?

Voor u een steentapijt vloer laat aanleggen bepaalt u of de vloer een open of gesloten structuur krijgt. Eigenlijk is het proces van leggen voor beide vloeren gelijk, alleen krijgt het steentapijt met gesloten structuur nog een extra afsluitende laag kunsthars. Deze laag sealt de vloer. Daardoor verschillen deze types steentapijt ook nauwelijks van elkaar qua uiterlijk. De gesealde vloeren zijn doorgaans eenvoudiger schoon te houden doordat het oppervlak compleet vlak is.

Onderhoud steentapijt

Voor onderhoud en reiniging van uw steentapijt vloer maken we onderscheid tussen de open en gesloten structuur. Beide vloeren houdt u schoon door regelmatig te stofzuigen en dweilen. Bij een gesloten structuur kunt u de vloer met iedere soort dweil schoonhouden. Voor open structuur steentapijt kunt u met een hoog absorberende vlakmop dweilen, deze neemt namelijk alle vuil en water op dat tussen de steentjes terecht komt.

Schrobmachine grindvloer

Zowel open als gesloten korreltapijt vloeren hebben eens per jaar een grote schoonmaakbeurt nodig. Hiervoor gebruikt u een grindvloer schrobmachine. Deze machine maakt gebruik van hogedruk reiniging en krachtige motoren die het vuile water direct weer opzuigen voor een stralend schone steentapijt vloer.

Prijs steentapijt

Gemiddelde kost een steentapijt of grindvloer € 57,- per m2. Deze vierkante meterprijs bevat alle kosten voor het aanleggen van grindvloeren, van de voorbereiding van de ondervloer tot aan de laatste sealende laag kunsthars. Omdat we alle kosten van steentapijt erin verwerken krijgt u een persoonlijke prijsberekening op basis van het oppervlak, het benodigde materiaal en de werkzaamheden. Bij Coatingvloer.nl werken we trouwens met staffelprijzen, waardoor u van een lagere prijs profiteert naarmate het totale oppervlak van de aan te leggen vloeren toeneemt.

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.