Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Gietvloer trap

Gietvloer trap: naadloze trapbekleding

Een gietvloer trap is een type trapbekleding dat onze vakmensen laag voor laag opbouwen om een naadloos resultaat te krijgen. Ze voorzien de traptreden van dunne laagjes kunsthars die uitharden tot een sterke deklaag. Het is niet verrassend dat we steeds vaker trappen met gietvloer materiaal bekleden, want deze trapbekleding heeft dezelfde voordelen als een gietvloer. Een gietvloer trap is onderhoudsvriendelijk, slijtvast en kan bovendien geluiddempend werken.

Wat kost een gietvloer op de trap?

Bij Coatingvloer.nl heeft u al een gietvloer op de trap vanaf € 24,- per vierkante meter. Prijzen verschillen per soort gietvloer in ons overzicht met gietvloer prijzen vindt alle gietvloertypes en de bijbehorende prijzen. Naast de kosten voor de bouwstoffen van een gietvloer zijn er nog een aantal andere onderdelen die invloed hebben op de prijs voor een gietvloer op de trap.

Hoe bepalen we de prijs van een gietvloer op de trap?

Hoeveel een trap met gietvloer bekleden kost is afhankelijk van een aantal onderdelen. We hebben de beïnvloedende factoren hier voor u samengevat:

  • Het model van de trap: zowel gesloten als open trappen zijn geschikt voor gietvloerbekleding. Bij een gesloten trapt wilt u ook de stootborden laten meenemen, hiervoor hebben onze vakmensen extra tijd en materiaal nodig en dat brengt kosten met zich. Bij een open trap kunt u de boven- en onderzijde van de treden met gietvloer laten bekleden. Voor de onderzijde is echter een speciale werkwijze nodig.
  • De soort gietvloer: niet iedere gietvloer is geschikt voor op de trap, maar er zijn wel veel opties. Kunsthars gietvloeren zijn het meest geschikt, omdat die in een dunne laag aan te brengen zijn. Binnen de kunsthars gietvloeren zit enig kwaliteit- en prijsverschil. Epoxy op de trap kost minder, maar zorgt ook niet voor geluidsdemping omdat het materiaal erg hard is en doorklinkt.
  • Speciale coatings: er zijn allerlei coatings voor gietvloeren met specifieke eigenschappen, zoals een antislip coating, een matte coating of een glans topcoat, maar ook een uv-werende coating. Als u niet wil dat de trap verkleurd kunt bijvoorbeeld voor die laatste optie kiezen. Een gietvloer op de trap kan uitglijden voorkomen als de gietvloer van een antislip laag is voorzien.

Geluiddempende gietvloer trap

Stoort u zich aan het contactgeluid van traplopen? Bij stalen en houten trappen kunnen loopgeluiden flink doordreunen in de rest van uw ruimtes. Een gietvloer trapbekleding werkt geluiddempend. De krachtige, gegoten lagen kunsthars geven uw trap meer massa. Deze massa zorgt voor betere geluidsisolatie. Daardoor voorkomt een gietvloer trap dat iedere stap doorklinkt in uw woning en kunt u geruisloos de trap op en af.

Kleur op de gietvloer trap

Een bijkomen voordeel van een gietvloer trap is de enorme keuze in slijtvaste kleuren. In tegenstelling tot een geschilderde trap, wordt de kleur van uw trap in de kunsthars verwerkt. Daardoor is de kleur slijtvast en heeft u geen last van slijtplekken waar vaak op de trap wordt gelopen. Kiest voor een gietvloer trap in dezelfde kleur als de rest van uw gietvloer of gaat u voor een spannend contrast? Kijk voor ons volledige kleuraanbod op onze pagina over gietvloer kleuren.

Gietvloer trap veilig maken

Met deze vier aanpassingen maakt uw gietvloer trap extra veilig:

Antislip-laag

Een van de methoden om uw trap extra veilig te maken is het aanbrengen van een antislip-laag. De laag antislip zorgt voor extra grip en helpt uitglijden voorkomen. Veel bedrijven kiezen voor de antislip vloerafwerking om de veiligheid van hun werknemers te verhogen. Nu kunt u thuis ook van extra veiligheid profiteren.

Trapleuning

Een andere manier om de veiligheid op uw trap te verhogen is met behulp van een trapleuning. Als u de trap afloopt dan wilt u houvast hebben. Een stevige trapleuning biedt extra houvast en verkleint het risico op ongelukken. Daarnaast kunt u kiezen voor een op maat gemaakte trapleuning die past bij uw interieurstijl.

Trapverlichting

Zichtbaarheid is niet alleen belangrijk in het verkeer maar ook op uw trap. Zeker in een donkere hal of ’s avonds kan trapverlichting het verschil maken. De verlichting zorgt ervoor dat iedere trede goed zichtbaar is. Als u de ledverlichting met een bewegingssensor combineert gaat het licht ook nog eens automatisch aan en uit.

Trap dicht maken

De vierde mogelijkheid om uw gietvloer trap extra veilig te maken is door de trap dicht te maken met stootborden. Een dichte trap is een veilige trap, zeker als u kleine kinderen in huis hebt. Kinderen zijn altijd aan het spelen, zelfs op de trap. Door de treden af te sluiten met stootborden voorkomt u dat ze tussen de treden door kunnen vallen.

Combineer gietvloer en trap

Bent u benieuwd hoe we uw trap kunnen renoveren zodat die bij uw gietvloer past? Of wilt u een gietvloer en een bijpassende gietvloer trap laten maken? Onze experts denken graag met u mee over de mogelijkheden en geven advies over de manieren om uw gietvloer en trap te combineren. Ook als u geen gietvloer heeft, maar alleen uw trap door ons wil laten renoveren kunt u bij ons terecht. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact voor een bezoek aan onze showroom.

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.