Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Gegoten vloer

De mogelijkheden van een gegoten vloer

Een van de vele manieren om een vloer te leggen is gieten, zo ontstaat een gegoten vloer. Ook wel bekend als de gietvloer. Tijdens het aanleggen van een gietvloer is het materiaal nog vloeibaar, daardoor kan het worden uitgegoten over de ondergrond. Na het uitgieten zal het gietvloermengsel grotendeels zelf uitvloeien over de ondergrond. We gebruiken een vlakspaan om te zorgen dat het gietsel alle hoeken van de ruimte bereikt en mooi egaal en strak op de ondergrond komt te liggen.

Doordat het gietsel van allerlei materialen gemaakt kan worden, zoals beton en epoxy, is het geschikt voor brede toepassing. Van comfortabele woonvloeren voor in huis of op een kinderdagverblijf tot bijna onverwoestbare vloeren voor industriële bedrijfshallen.

Wat is een gegoten vloer?

Een gietvloer is een type vloersysteem dat we als dekvloer op een dragende ondergrond gieten. Laag voor laag brengen onze vakmensen een mengsel aan van beton of een soort kunststof zoals epoxy of polyurethaan, net zo lang tot de gewenste dikte bereikt is. Strikt gezien kunnen alleen gietvloeren van kunsthars worden gegoten, omdat dit materiaal zo vloeibaar is dat het zelfnivellerend werkt en we het niet met machines hoeven vlakstrijken. Bij een betonmengsel is dat wel het geval.

Uitharden gietvloer

Een gegoten vloer is dus een afdeklaag die we in vloeibare vorm verwerken en daardoor kunnen gieten. Nadat alle lagen zijn gegoten begint het drogen. Tijdens het drogen hardt de gegoten vloer uit tot een egaal en naadloos oppervlak. We merken dat dit type vloer de laatste jaren steeds populairder wordt. Heel begrijpelijk, want een gegoten vloer heeft een aantal aantrekkelijke kenmerken.

Kenmerken van een gegoten vloer

✓ Onderhoudsvriendelijk Onderhouden en schoonmaken van uw gegoten vloer kost weinig tijd doordat hij volledig vrij is van voegen en naden.
✓ Naadloos Een naadloze gietvloer laat de ruimte optisch groter lijken.
✓ Diverse kleuren Stem uw gietvloer volledig af op uw interieur en kies uit alle RAL- Sikkens- en NCS-kleuren.
✓ Hoog belastbaar Een gegoten vloer is bestand tegen hoge belasting, zowel in particuliere als zakelijke omgevingen.
✓ Kleurvast Geen vervelende verkleuringen door uv-straling. Jarenlang genieten van uw gietvloer.

 

Soorten gietvloeren

In de basis bieden we zeven verschillende types gietvloer aan. Iedere gegoten vloer heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Een deel van ons aanbod bestaat uit comfortabele gietvloeren die goed combineren met vloerverwarming. Deze vloeren zijn zeer geschikt voor de ruimtes in huis zoals de woonkamer, slaapkamers en keuken. Daarnaast maken we ook gegoten vloeren speciaal voor de industrie. Deze gietvloeren zijn opvallend bestand tegen zware belasting. Afhankelijk van uw locatie, wensen en eisen stellen onze specialisten de perfecte gietvloer voor u samen.

Gegoten vloeren voor woningen

We zien de laatste jaren een opvallende toename van gegoten vloeren in woonhuizen. Dit heeft onder andere te maken met het hoge rendement van dit type vloer in combinatie met een vloerverwarming. Het verhoogde rendement dat een gegoten vloer oplevert is niet alleen beter voor de planeet, maar betekent ook een flinke besparing op de gasrekening.

PU gietvloer

Een PU gietvloer bestaat uit voor 100% uit polyurethaan. Deze gegoten vloeren zijn hoofdzakelijk bedoeld als leefvloer. Het lichtelastische karakter van deze gegoten vloer maakt het een comfortabele designvloer. De vloer is onder andere geschikt voor duurzame woningen, strakke kantoren en concept stores. Kortom, op plekken waar design en leven samenkomen. Een PU gietvloer is kleurvast, waterdicht en onderhoudsarm. Polyurethaan is een uitstekende warmtegeleider en neemt snel omgevingswarmte over. Daarom voelt een PU gietvloer aangenaam onder je voeten aan, zelfs wanneer de vloerverwarming uit staat.

Beton gietvloer

Een cementgebonden vloer heeft de robuuste en authentieke uitstraling van beton. Het is eigenlijk geen echte gegoten vloer. Zoals we al eerder benoemden is het proces van aanbrengen van een cementgebonden gietvloeren anders dan een kunstharsgietvloer. Dat komt door de vloeibaarheid van het cement. Beton wordt gestort, omdat het een dikkere consistentie heeft. Daarna moeten we het machinaal uitvlakken.

Dit type gietvloer kunt u zo opvallend of neutraal laten afwerken als u zelf wenst. We bieden vier soorten gegoten vloeren van beton aan. Wilt u weten wat de beste betonvloer is voor uw woon- of kantoorruimte? Lees verder over woonbeton, Beton Cire, Design Betonvloer ECO en microcement.

Gegoten vloer steentjes

Als er kleine steentjes in de kunsthars van een gietvloer zijn verwerkt, dan noemen we dat een grindvloer of een troffelvloer. Dit zijn twee verschillende soorten gegoten vloeren met steentjes. Grindvloeren staan ook bekend onder de namen korreltapijt, steentapijt en siergrindvloer. Dit zijn de gegoten vloeren met steentjes die geschikt zijn als leefvloer. Daarentegen is de troffelvloer een echte werkvloer die geschikt is als vloer voor veestallen, voor magazijnen, voor de industrie en als HACCP-vloer.

Epoxyvloer voor industrie

Heeft u in uw bedrijf dagelijks te maken met zwaar verkeer of chemische vloeistoffen? Dan is onze heavy duty gietvloer de beste keuze voor u. Dit is een gegoten vloer op basis van epoxy. Epoxy bestaat uit een kunsthars basiscomponent en een verharder. Zodra deze twee componenten met elkaar in aanraking komen, vindt een chemische reactie plaats. Die zorgt ervoor dat de epoxyvloer extreem hard en slijtvast wordt. De gegoten epoxyvloer is speciaal ontworpen om hoge mechanische en chemische belasting van zware industrie te verdragen.

Een gietvloer iets voor u?

Wilt u weten welk type gegoten vloer het beste bij uw ruimte past? Onze specialisten helpen u graag verder. Stel uw vragen per e-mail of telefonisch. Liever langskomen in de showroom? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en plan uw afspraak in onze showroom.

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.