Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Marmertapijt

Marmertapijt is een type gietvloer die veel op een grindvloer lijkt. Een marmertapijt bestaat uit talloze stukjes marmer en een bindende kunsthars zoals epoxy of polyurethaan. Bij Coatingvloer.nl bieden we een gietvloer in de stijl van marmertapijt aan. Onze grindvloer maken we op dezelfde wijze, alleen gebruiken we rivierkwarts om de steenkorreltjes te maken. Waarom? Omdat de winning van marmer enorme natuurschade veroorzaakt en rivierkwarts vele malen duurzamer is. Grindvloeren hebben dezelfde eigenschappen als marmertapijt, kosten minder en zijn ecologisch verantwoord.

Marmertapijt: de look

Een vloer van marmerkorrels brengen we op dezelfde manier aan als een grindvloer. Voor vloeren met een marmertapijt look malen we riviergrond of kwarts tot fijne korrels. Het formaat van de korrels heeft invloed op de het uiterlijk van het marmertapijt. Kleinere steentjes zorgen voor een subtiel en chic marmertapijt, terwijl een marmertapijt met grove korrels juist speels oogt. Deze korrels mengen we met een kunsthars en brengen we aan op de ondervloer of ondergrond in uw woonkamer, kantoor of winkel. De marmertapijt look vloer krijgt een laagdikte van 3 mm – 5 mm. Als we lichte, ongeverfde korrels rivierkwarts gebruiken voor de vloer dan is hij niet te onderscheiden van marmertapijt.

Andere steensoort voor marmertapijt

Bij een marmertapijt is het marmer zo fijngemalen dat het materiaal feitelijk onherkenbaar is geworden. Als u de marmerkorrels dan ook nog laat verven omdat u graag een specifieke kleur vloer wil, dan blijft er echt niets over van het effect van marmer. Als u het marmer verruilt voor rivierkwarts betaalt u minder voor uw vloer en heeft u toch de marmertapijt look. Bovendien is rivierkwarts duurzaam gewonnen en dat is helaas bij marmer nooit het geval. Voor het winnen van marmer moet altijd een stuk Zuid Europese natuur worden verwoest, zonde toch? Dus waarom zou u toch voor een marmertapijt kiezen als u een korreltapijt van andere natuurlijke stenen tot uw beschikking hebt? Mogelijk bent u gek op marmer en wilt u toch graag een marmertapijt met echt marmeren korrels aan laten leggen en daarin bent u vrij om een keuze te maken.

Kleuren marmertapijt

Kent u de 60-30-10 regel al? Kort gezegd houdt deze regel in dat u drie kleuren uitkiest waarmee u de sfeer in uw interieur neerzet. En deze kleuren gebruikt u in de verhouding 60%, 30% en 10%. Door een neutrale kleur uit te zoeken voor de grote oppervlakken geeft u uw interieur een evenwichtige basis. Vloeren zijn een goede plek om de basis te leggen voor kleur in uw interieur. U kunt de korrels van marmertapijt voor het aanbrengen van de vloer laten kleuren in iedere gewenste kleur. Van wit tot zwart en roze tot groen, alle kleuren uit de RAL en NCS-kleurstalen zijn beschikbaar.

Marmertapijt of gietvloer marmerlook?

Naast het marmertapijt is ook de gietvloer marmerlook een geliefde vervanger van echt marmer. Deze gegoten vloer combineert de luxe uitstraling van marmer met de hygiënische en energiezuinige kwaliteiten van een gietvloer. Door verschillende kleuren door elkaar te mengen ontstaat het marmereffect. Net als een marmertapijt is dit een zeer dunne vloeroplossing die gecombineerd kan worden met vloerverwarming en vloerkoeling.

Meer informatie over marmertapijt en andere gietvloeren

Wilt u meer weten over gietvloeren met steentjes of andere soorten gietvloeren? Van marmertapijt tot marmerlook gietvloeren, onze adviseurs staan voor u klaar om vragen te beantwoorden. Neem contact voor meer informatie of laat een vrijblijvende prijsberekening maken en kom langs in onze showroom.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.