Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Betonstuc

Mogelijk bent u nog niet bekend met de benaming ‘betonstuc’, maar u heeft deze manier van vloer- en wandafwerking hoogstwaarschijnlijk al eens voorbij zien komen. Of dit nou in de badkamer, woonkamer of zelfs de tuin is geweest. Deze bijzondere stucvorm wint aan populariteit. Niet alleen omdat betonstuc een zeer strakke afwerking is, maar ook eens gemakkelijk toe te passen is.

Coatingvloer.nl is gespecialiseerd in gietvloeren. Om deze reden bieden we de afwerking met betonstuc enkel aan in het verlengde van een vloeropdracht. Bent u geïnteresseerd in een design betonvloer met betonstuc wanden? Klik op de oranje knop, vul het formulier in, dan ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte in uw inbox.

Wat is betonstuc?

Betonstuc staat ook wel bekend onder de noemer beton ciré. Dit is een manier van afwerking, waarbij beton over de vloer of wand wordt gewreven. Ter voorbereiding stucen we het oppervlak volledig glad, waarna we met cement en tandspatel het reliëf over het oppervlak vlinderen. Het resultaat is een strakke vloer of wand in de gewenste kleur, met een speelse en voelbare vleug. Voor een glad resultaat schuurt u het beton nog even na.

Betonstuc kleuren

Betonstuc kunt u in iedere gewenste kleur aanbrengen. De bekendste kleuren zijn wel die er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Dit is meestal een tint tussen een zandkleur en grijs in. Indien u er zelf nog niet uit bent kunt op internet voldoende voorbeelden van betonstuc afwerkingen vinden ter inspiratie.

Toepassingen van betonstuc

Betonstuc keuken

Vanwege de waterdichte eigenschap van betonstuc is het dan ook uiterst goed bruikbaar voor in uw sanitaire ruimtes of keuken. U heeft de mogelijkheid om enkel de wanden van betonstuc te voorzien, waardoor er geen tegel meer aan te pas komt. Betegelen vergt een bepaalde kundigheid, waardoor u met betonstuc makkelijker af bent. Hierdoor bent u ook direct voordeliger uit met beton ciré. Tot slot heeft u met betonstuc een volledig strakke afwerking en hoeft u geen onderhoud meer aan voegwerk.

Betonstuc badkamer

Een veelvoorkomende toepassing van betonstuc is in de badkamer. Dit geeft uw badkamer een zekere luxueuze uitstraling, die doet denken aan een eigen wellness. Oriënteert u zich maar eens bij uw eigen spa of wellness centre, dan zult u zien dat hier altijd wel betonstuc van toepassing is. Naast vloeren en wanden heeft u de mogelijkheid om uw volledige badkamer met betonstuc als het ware ‘in te richten’. Creëer wanden, wastafels en opstapjes van cement en laat het compleet afwerken met betonstuc.

Betonstuc buiten

Een wat minder voor de hand liggende toepassing, maar ook een absolute aanrader. Het fijne van betonstuc in uw buitenruimte is dat u zelf of samen met uw tuinarchitect bepaalt wat de indeling wordt. Op basis hiervan kunt u diverse muurtjes en zitplekken creëren van baksteen. Deze delen worden strak gestuct met betonstuc voor een prachtig en modern resultaat.

Betonstuc vloer

Coatingvloer.nl biedt gietvloeren aan die voor 90% bestaan uit beton. Deze vloeren zijn niet van de traditionele betonstuc, maar hebben een ietwat andere laagopbouw, die steviger en bestendiger is. We mengen het cement met polyurethaan (voor 10%). Hierdoor heeft de mix net de juiste elasticiteit waarmee u scheuren naar verloop van tijd voorkomt.

De Design Betonvloer PURE spachtelen we net als beton ciré over uw vloer uit voor een resultaat met een speels reliëf.

Veelgestelde vragen over betonstuc

Wat kost betonstuc per m2?

Indien u kiest voor de Design Betonvloer PURE van Coatingvloer.nl, dan is de prijs per vierkante meter tussen de € 73 en € 97. De uiteindelijke prijs is onder andere afhankelijk van het aantal vierkante meters dat u afneemt. Wenst u ook betonstuc op uw wanden, dan bieden we u graag een vrijblijvende begroting aan.

Wat is het verschil tussen betonstuc en beton ciré?

Betonstuc en beton ciré zijn twee verschillende benamingen voor eenzelfde manier van stucen. Wellicht is de term ‘beton ciré’ wat bekender in de volksmond. We noemen betonstuc ook wel ‘gepolijst beton’. Eigenlijk is ‘betonstuc’ een parapluterm waar beton ciré een bepaalde manier van betonverwerking is.

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.