Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Betonstuc

Mogelijk bent u nog niet bekend met de benaming ‘betonstuc’, maar u heeft deze manier van vloer- en wandafwerking hoogstwaarschijnlijk al eens voorbij zien komen. Of dit nou in de badkamer, woonkamer of zelfs de tuin is geweest. Deze bijzondere stucvorm wint aan populariteit. Niet alleen omdat betonstuc een zeer strakke afwerking is, maar ook eens gemakkelijk toe te passen is.

Coatingvloer.nl is gespecialiseerd in gietvloeren. Om deze reden bieden we de afwerking met betonstuc enkel aan in het verlengde van een vloeropdracht. Bent u geïnteresseerd in een design betonvloer met betonstuc wanden? Klik op de oranje knop, vul het formulier in, dan ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte in uw inbox.

Wat is betonstuc?

Betonstuc staat ook wel bekend onder de noemer beton ciré. Dit is een manier van afwerking, waarbij beton over de vloer of wand wordt gewreven. Ter voorbereiding stucen we het oppervlak volledig glad, waarna we met cement en tandspatel het reliëf over het oppervlak vlinderen. Het resultaat is een strakke vloer of wand in de gewenste kleur, met een speelse en voelbare vleug. Voor een glad resultaat schuurt u het beton nog even na.

woonbeton voor woning

Voordelen

Betonstuc heeft veel aantrekkelijke eigenschappen, waaronder:

  • Waterbestendigheid: betonstuc is na afwerking met een coating volledig waterdicht en daarom zeer geschikt voor badkamers en keukens. We leveren iedere vloer en wand af met zo’n sealende toplaag.
  • Solide en duurzaam: dit stucwerk bestaat voor een groot deel uit natuurlijke materialen, gaat lang mee en heeft weinig onderhoud nodig.
  • Flexibiliteit: door de grote hechtkracht kunnen we betonstuc op bijna elke ondergrond aanbrengen, daarnaast kunnen we het afwerken in verschillende texturen.
  • Unieke uitstraling: het geeft een modern en strak uiterlijk aan elke ruimte. De textuur van het stucwerk geeft een verfijnd kleureffect.

Hoe wordt betonstuc aangebracht?

Het aanbrengen van betonstuc is een nauwkeurig proces dat het beste kan worden uitgevoerd door een professioneel team. Hieronder geven we u een kort overzicht van het proces:

  1. Voorbereiding van de ondergrond: de ondergrond moet vlak, droog en schoon zijn voor we aan de slag gaan. Eventuele gaten en scheuren moeten worden opgevuld en het oppervlak moet worden geschuurd.
  2. Primer aanbrengen: vooraf moet de ondergrond worden behandeld met een primer om ervoor te zorgen dat het stucwerk goed hecht.
  3. Aanbrengen van het betonstuc: we brengen het aan met een spaan op de ondergrond. Het kan in verschillende lagen worden aangebracht om de gewenste textuur te bereiken.
  4. Schuren: na het drogen van het betonstuc schuren we het op om het oppervlak glad te maken.
  5. Afdichting: tot slot voorzien we het oppervlak van een afdichtende coating om ervoor te zorgen dat het waterdicht blijft.

Betonstuc kleuren

Betonstuc kunt u in iedere gewenste kleur aanbrengen. De bekendste kleuren zijn wel die er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Dit is meestal een tint tussen een zandkleur en grijs in. Indien u er zelf nog niet uit bent kunt op internet voldoende voorbeelden van betonstuc afwerkingen vinden ter inspiratie.

kwartz
Kwartz
schelp mix
Schelp Mix
koper
Koper
fossiel
Fossiel
lood
Lood

Toepassingen van betonstuc

Betonstuc keuken

Vanwege de waterdichte eigenschap is het dan ook uiterst goed bruikbaar voor in uw sanitaire ruimtes of keuken. U heeft de mogelijkheid om de wanden volledig te laten stucen, waardoor er geen tegel meer aan te pas komt. Betegelen vergt een bepaalde kundigheid, waardoor u met betonstuc makkelijker af bent. Hierdoor bent u ook direct voordeliger uit met beton ciré. Tot slot heeft u een volledig strakke afwerking en hoeft u geen onderhoud meer aan voegwerk.

In de badkamer

Een veelvoorkomende toepassing is in de badkamer. Dit geeft uw badkamer een zekere luxueuze uitstraling, die doet denken aan een eigen wellness. Oriënteert u zich maar eens bij uw eigen spa of wellness centre, dan zult u zien dat hier altijd wel stucwerk van toepassing is. Naast vloeren en wanden heeft u de mogelijkheid om uw volledige badkamer met betonstuc als het ware ‘in te richten’. Creëer wanden, wastafels en opstapjes van cement en laat het compleet afwerken.

Buiten

Een wat minder voor de hand liggende toepassing, maar ook een absolute aanrader. Het fijne van dit materiaal in uw buitenruimte is dat u zelf of samen met uw tuinarchitect bepaalt wat de indeling wordt. Op basis hiervan kunt u diverse muurtjes en zitplekken creëren van baksteen. Deze delen worden strak gestuct met betonstuc voor een prachtig en modern resultaat.

Betonstuc vloer

Coatingvloer.nl biedt gietvloeren aan die voor 90% bestaan uit beton. Deze vloeren zijn niet van de traditioneel stucwerk, maar hebben een ietwat andere laagopbouw, die steviger en bestendiger is. We sealen het cement met polyurethaan (vandaar de 10% kunsthars). Hierdoor heeft de vloer een beschermlaag met de juiste elasticiteit waarmee langer van de vloer kunt genieten.

De Design Betonvloer PURE spachtelen we net als beton ciré over uw vloer uit voor een resultaat met een speels reliëf.

Veelgestelde vragen

Wat kost betonstuc per m2?

Indien u kiest voor de Design Betonvloer PURE van Coatingvloer.nl, dan is de prijs per vierkante meter tussen de € 85,- en € 130,-. De uiteindelijke prijs is onder andere afhankelijk van het aantal vierkante meters dat u afneemt. Wenst u ook betonstuc op uw wanden, dan bieden we u graag een vrijblijvende begroting aan.

Wat is het verschil tussen betonstuc en beton ciré?

Betonstuc en beton ciré zijn twee verschillende benamingen voor eenzelfde manier van stucen. Wellicht is de term ‘beton ciré’ wat bekender in de volksmond. We noemen dit materiaal ook wel ‘gepolijst beton’. Eigenlijk is het een parapluterm waar beton ciré een bepaalde manier van betonverwerking is.

Wat zijn de mogelijke toepassingen van betonstuc?

Betonstuc is veelzijdig en wordt gebruikt als afwerklaag voor vloeren, wanden, trappen, keuken- en tafelbladen, tv-meubels, kasten en terrassen. Het is zowel voor binnen als buiten geschikt en is met behulp van een coating volledig waterdicht en vetbestendig.

Welke uitvoeringen van betonstuc zijn mogelijk?

We voeren stucwerk uit in verschillende kleuren, structuren en glansgraden. Er zijn meer dan dertig kleurschakeringen beschikbaar en de structuur kan variëren van glad en elegant tot robuust en grof. Voor de coating kiest u uit een mat of glanzend effect.

Wat zijn de alternatieven voor betonstuc?

Naast deze vloerafwerking zijn er andere dunne gietvloeren beschikbaar, zoals polyurethaan vloeren, cementgebonden gietvloeren en grindvloeren. Deze alternatieven hebben elk hun eigen kenmerken en prijsklasse. Onze adviseurs staan voor u klaar om advies te geven zodat u de beste vloer voor uw project vindt.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.