Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Frisse lucht in huis

Frisse lucht draagt bij aan onze gezondheid. Maar hoe zorgt u voor meer frisse lucht in huis? Schonere en in de zomer vooral ook koelere lucht in huis is heerlijk en goed voor de gezondheid. Door te ventileren, luchten en met behulp van apparaten kunt u voor meer frisse lucht in huis zorgen.

Ventilatie in huis

Wist u dat de lucht in huis tot wel vijf keer vuiler kan zijn dan de buitenlucht? Om die reden is het belangrijk om te ventileren, zodat er altijd een beetje frisse lucht van buiten naar binnenkomt. Zelfs als u in een grote stad woont is de buitenlucht namelijk schoner. De frisse lucht van buiten vervangt de lucht binnenshuis tijdens ventilatie. De ramen even openzetten om te luchten helpt ook, maar dit brengt slechts kortstondig schone buitenlucht naar binnen. Constante ventilatie is een betere manier om voor frisse lucht in huis te zorgen.

Frisse lucht airco

Tegenwoordig is een airco geen overbodige luxe meer in Nederland. De zomers in worden steeds warmer en ieder jaar dreigt een nieuwe hitterecord. Broeiende nachten zorgen voor een slechte nachtrust en dat is niet goed voor onze gezondheid. Daarnaast filtert de airco de lucht en kan een frisse lucht airco de luchtvochtigheid verbeteren. Maar is een airco wel voldoen of kunt u beter een luchtreiniger gebruiken? Twee van zulke apparaten neemt veel ruimte in. Een combinatie van airco met luchtreiniger is dé oplossing.

Zuivere lucht door airco met luchtreiniger

In de warme zomermaanden geniet u van aangenaam koele ruimtes waarin de airco zijn werk doet. Zeg de klamme nachten maar gedag, want ook op de warmste dagen kunt u comfortabel slapen dankzij een airco. Maar dat is niet het enige voordeel van een airco. Naast het koelen haalt een airco met luchtreiniger namelijk ook vocht uit de lucht en filtert het apparaat de lucht. Hierbij haalt de luchtreiniger allerlei vervuiling uit de lucht die u inademt zoals stof, pollen, rook en damp, maar ook sporen van schimmels, virussen, bacteriën en zelfs microplastics. Een stofvrij huis is een gezonder huis.

Frisse lucht in huis en airco's

Aandachtspunten airco

Naast de vele voordelen van airco met luchtreiniger zijn er ook een aantal zaken waar u op moet letten bij de aanschaf en het gebruik van dit apparaat voor frisse lucht in huis. Allereerst is het verstandig om bij de aanschaf te letten op het energielabel en dus het energieverbruik van de airco met luchtreiniger. Op die manier voorkomt u hoge energierekeningen door gebruik van de airco voor frisse lucht in huis. Daarnaast is het ook van belang dat u de airco met luchtreiniger goed onderhoud of laat onderhouden, want dan weet u zeker dat ze airco zijn werk goed doet en u van frisse lucht in huis kunt genieten.

Stof in huis en gezondheid

Naast ventileren en mechanisch luchtreinigen met een airco heeft ook de juiste vloer in huis een invloedrijke factor op uw gezondheid. Zeker voor mensen met huisstofmijtallergie geldt dat ze tapijten en vaste vloerbedekkingen beter kunnen verwijderen, gladde vloeren zoals een gietvloer zijn namelijk veel makkelijker schoon en stofvrij te houden. Op gietvloeren bevinden zich tot wel 15 keer minder allergenen dan op andere vloertypes en daarmee maakt een gietvloer uw woning tot een gezondere leefomgeving.

Wilt u meer weten over gietvloeren of inspiratie opdoen? Bekijk onze tips over vloer inspiratie of neem contact op met een van onze adviseurs.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.