Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

5 simpele ideeën voor een stofvrij huis

Gezondheid is een ongelooflijk belangrijk onderwerp. Nederlanders zijn veel bezig met gezonde voeding, beweging, en verjongende huidverzorging. Maar als we het over een gezonde leefomgeving hebben dan denken we vooral aan de situatie buiten de deur, terwijl er binnenshuis ook veel winst valt te behalen. Denk bijvoorbeeld eens aan stof in huis. Heeft u wel eens last van een kriebelende neus die uitloopt in een flinke niesbui? Stof in huis veroorzaakt voor veel mensen gezondheidsklachten en allergische reacties, omdat het vol zit met allergenen, ziektekiemen en huisstofmijt.

Een stofvrij huishouden is de oplossing. Maar hoe pakt u dat aan? Met een hypoallergene gietvloer bent u al een eind op weg. Wij helpen u aan een stofvrij huis in vijf simpele stappen.

Idee 1: ventileren voor goede luchtcirculatie

Ventileren en luchtcirculatie is niet alleen goed voor de luchtkwaliteit in huis, maar het zorgt er ook voor dat er minder stofdeeltjes in de lucht blijven hangen. Als de zonnestralen het huis in schijnen op een mooie zonnige dag dan kunt u ze zien rondzweven. Om uw huis goed te ventileren is het verstandig om de ventilatieroosters dag en nacht open te zetten. Vooral na het slapen, douchen en koken is goed ventileren. Ventileer vooral ook goed na het douchen, slapen en koken door de ramen even open te zetten.

Idee 2: filters stofvrij maken

Veel ventilatieroosters zijn voorzien van een stoffilter. Deze filters zitten ook in de stofzuiger, de wasmachine en wasdroger, de afzuigkap en sommige andere elektrische apparatuur in huis. Zo’n filter is ontzettend handig, omdat het stof opvangt. Maar ook deze moet u regelmatig schoonmaken om te voorkomen dat ze verstopt raken en hun werking verliezen. Als u de filters gaat schoonmaken kunt u dit het beste direct boven de prullenbak doen of met behulp van de stofzuiger. Neem de prullenbak bijvoorbeeld mee naar de badkamer als u het badkamer filter gaat reinigen.

Idee 3: afstoffen en stofzuigen

Dit is geen vernieuwend idee, maar wel essentieel voor een stofvrij huis. Minimaal eens per week afstoffen en stofzuigen is het advies, maar als u weet dat u allergisch bent dan kan het geen kwaad om daar een twee wekelijkse taak van te maken. En met huisdieren en kinderen in huis mag stofzuigen zelfs nog vaker om uw huis echt vrij van haren en stofvrij te houden. Begin altijd met het afstoffen van alle hoger gelegen oppervlakken waar het stof zich kan verzamelen, er valt namelijk altijd wat stof en dat neemt u later mee tijdens het stofzuigen.

Idee 4: een hypoallergene gietvloer

Door de hygiënische eigenschappen van een gietvloer kunnen stof en pollen zich niet in de vloer nestelen, zoals wel gebeurt bij stoffen vloerbedekkingen en houten vloeren. Een gietvloer werkt stofafstotend en is eenvoudig schoon te maken met een stofwisser of stofzuiger door het volledig naadloze oppervlak. Daarom brengen we onze stofwerende gietvloeren ook regelmatig aan in bedrijven waar een steriele en hygiënische werkomgeving belangrijk is, zoals tandarts- en huisartspraktijken, maar ook horecazaken.

Idee 5: een deurmat bij de ingang

Voorkomen is beter dan genezen en zo is stof weghouden dus ook beter dan stof verwijderen. Zelfs bij een hypoallergene gietvloer is stof in huis onvermijdelijk, maar u kunt er wel voor zorgen dat er zo min mogelijk stof binnenshuis komt. Een groot deel van het stof dat je anders naar binnen loopt, blijft aan de deurmat plakken. Klop de deurmat regelmatig uit of maak hem schoon met een stofzuiger, zo houdt u veel stof buiten de deur.

Heeft uw huis een grondigere poetsbeurt nodig? Dan kunt u ook voor een grote voorjaarschoonmaak gaan (die natuurlijk ook in de zomer, herfst of winter gedaan mag worden).

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.