Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

BIO Lavasteen Gietvloer

Kenmerken van BIO Lavasteen® Populairste toepassing Belangrijkste eigenschap Samenstelling Aantal kleuren Laagdikte Vloerverwarming Prijs Benedenverdieping Ecologisch verantwoord Lavasteen en bindmiddel 20 2,0 mm – 4,0 mm       Vanaf € 85,- per m2 Heeft u vragen over onze vloer van BIO Lavasteen®? Neem gerust contact op of kom langs in onze showroom om de lavasteen …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

BIO Lavasteen Gietvloer

BIO Lavasteen vloer® van Coatingvloer.nl is een hybride vloer met een prachtig robuuste uitstraling. Deze lavasteen gietvloer grotendeels uit natuurlijke materialen en staat bekend om de uitzonderlijke krasvastheid. Als natuursteensoort staat lavasteen bekend om hardheid en slijtvaste eigenschappen. Hierdoor is een gietvloer van lavasteen niet alleen bestemd voor bij u thuis, maar ook geschikt voor intensief gebruik in bijvoorbeeld winkels en kantoren. Bent u op zoek naar een duurzame vloer voor in de living die perfect samengaat met vloerverwarming? BIO Lavasteen® is een ecologisch verantwoorde vloer en bovendien beschikbaar in diverse kleuren en heeft een zichtbare structuur.

Klik op de oranje knop (rechtsboven), vul het formulier in en u ontvangt een vrijblijvende offerte in uw mailbox.

Kies BIO Lavasteen® van Coatingvloer.nl en geniet van de voordelen:

 • Direct contact met één vast aanspreekpunt
 • Gietvloerspecialist met jarenlange ervaring
 • Offerte op maat binnen één week
 • Moderne showroom met kleur- en materiaalsamples
 • Projectbegeleiding compleet van A tot Z

BIO Lavasteen® Assortiment

In het assortiment van Coatingvloer.nl vindt u originele, naadloze en krasbestendige vloeren van BIO Lavasteen®, geschikt voor woningen en bedrijfspanden. Deze duurzame lavasteen gietvloeren zijn brandveilig, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. BIO Lavasteen® is verkrijgbaar in twintig verschillende kleuren, zodat u een unieke vloer heeft.

Kenmerken van BIO Lavasteen®

Populairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs
BenedenverdiepingEcologisch verantwoordLavasteen en bindmiddel202,0 mm – 4,0 mmVanaf € 85,- per m2

Heeft u vragen over onze vloer van BIO Lavasteen®? Neem gerust contact op of kom langs in onze showroom om de lavasteen vloer te bekijken.

Wat is een lavasteen gietvloer?

Lavasteen gietvloeren bestaan uit twee hoofdcomponenten, een deel vulkanisch gesteente en een deel bindmiddel. Hierdoor heeft de hybride vloer zowel eigenschappen van cementgebonden als polyurethaan gietvloeren. Lavasteen is een natuurlijke steensoort. Tijdens een vulkaanuitbarsting wordt vloeibare lava naar het aardoppervlak gestuwd. Dit gloeiendhete vloeibare gesteente koelt vervolgens af en hardt uit tot de prachtige roodbruine steensoort die we kennen als lavasteen. Een lavasteen gietvloer is een samenstelling van deze steensoort met een bindende vloeihars. Uiteindelijk sealen we de gietvloer met een beschermende toplaag, de zogenaamde clearcoat.

YouTube video
YouTube video

De krasbestendige gietvloer van lavasteen van Coatingvloer.nl

Onze vloer met lavasteen wordt geroemd om het krasbestendige karakter, maar hoe krasbestendig is zo’n gietvloer met lavasteen eigenlijk? Om u daar een goed beeld van te geven, vergelijken we dit type gietvloer met een andere populair type gietvloer. Anders dan bij lichtflexibele gietvloeren die volledig van polyurethaan zijn gemaakt, bestaat onze gietvloer met lavasteen uit gecombineerde, natuurlijke materialen. De toevoeging van lavasteen draagt bij aan de hardheid en daarmee de slijtvaste eigenschappen van een gietvloer. Bovendien krijgt deze vloer als finishing touch een clearcoat, waarmee de vloer nog beter beschermd is tegen krassen en vocht. Kortom, onze vloer van BIO Lavasteen® is extreem krasbestendig en slijtvast.

De voordelen van BIO Lavasteen®

Lavasteen BIO Lavasteen® kent veel voordelen. Hier zetten we de belangrijkste voor u op een rij:

 • Duurzaam en levenslang hergebruik
 • Vrij van emissies en benzylalcohol
 • Kras- en slijtvast
 • Warm en comfortabel
 • Praktisch en hygiënisch
 • Naadloos en uniek
 • Stof- en vuilafstotend

Lavasteen gietvloer in 20 kleuren

Van nature heeft lavasteen een roodbruine kleur. Deze warme kleur kunnen onze gietvloerspecialisten voor u namaken om te zorgen voor een lavasteenlook. Toch is de oorspronkelijke kleur van het materiaal waar uw vloer uit bestaat niet bepalend voor de uiteindelijke kleur van uw BIO Lavasteen® vloer. U kunt bij ons namelijk kiezen uit ruim twintig verschillende kleuren. Hoewel een grijze betonkleur geliefd blijft, zijn er allerlei kleuropties beschikbaar. We hebben bijvoorbeeld diverse zandkleuren in ons assortiment, zoals de Notre Dame en de Preston, maar u kunt ook voor blauwgrijs Leeds of Juvelen taupe BIO Lavasteen® kiezen. We laten u graag de kleurvariaties zien en adviseren.

Granito vloer van BIO Lavasteen®

De Italianen noemen deze soort vloer terrazzo, wij granito. Hoewel we verschillende namen gebruiken hebben we het in ieder geval over dezelfde vloerafwerking waarbij graniet- of andere steenkorrels door een cementvloer gemengd zijn. Na droging polijsten we de vloer voor een egale en glanzend oppervlak, waarna er ook nog een laag clearcoat overheen komt voor een extra sterk en beschermd oppervlak. Zo ontstaat een keiharde en vooral mooie vloer voor ruimtes die vaak worden gebruikt.

Preston
Serra
Notre Dame
White House
Palms
Mastella
Bolton
Colosseum
Palmhuset
New Castle
Bildenberg
Pada
Leeds
Berghain
Hampshire
Allmanna
Kuggen
Juvelen
Olivera
Bastion

BIO Lavasteen® met vloerverwarming

Vloeren van BIO Lavasteen® werken goed samen met vloerverwarming en warmtepomp. De dunne lavasteen gietvloer neemt snel omgevingswarmte over en als u daar ook vloerverwarming aan toevoegt kunt u aangenaam verwarmen terwijl u de energiekosten laag houdt. Wij kunnen uw vloerverwarming voor u installeren voorafgaand aan het aanleggen van uw BIO Lavasteen® vloer. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden van vloerverwarming.

Samenstelling en laagdikte

De naam zegt het al: BIO Lavasteen® kenmerkt zich door de robuuste lavasteen look, maar beschikt ook over de prettige kenmerken van een gietvloer. Het is een onderhoudsvriendelijke en slijtvaste vloer. Daar komt bij dat deze natuurlijke vloer milieuvriendelijk is. De lavasteen gietvloer bestaat namelijk uit emissievrije, grotendeels natuurlijke materialen. Van de primer tot aan de clearcoat waarmee we uw BIO Lavasteen® volledig waterdicht maken, alle lagen zijn ecologisch verantwoord. BIO Lavasteen® behoort met een laagdikte van slechts twee tot vier millimeter tot een van de meest robuuste gietvloeren uit ons aanbod.

Lavasteen gietvloer aan de hand van uw wensen

Uiteraard voeren we uw BIO Lavasteen® vloer uit aan de hand van uw wensen. Voor ons spreekt het voor zich dat uw wens centraal staat, maar we gaan een stap verder. We denken met u mee en daarin onderscheiden we ons. Onze kennis en expertise staat geheel tot uw beschikking. We analyseren uw woon- of bedrijfsruimte nauwkeurig en bekijken uw interieur. Aan de hand daarvan adviseren we u over de vloer en bijpassende kleuren. Ook de technische en praktische kanten van een vloer nemen we mee in ons professionele advies. Zo levert de combinatie van uw wens en onze kunde het ideale resultaat op. Bel met onze specialist voor uw persoonlijke advies.

Kosten lavasteen gietvloer

De prijs van een gietvloer bepalen we aan de hand van meerdere factoren. Iedere gietvloer is een maatwerkproject, daarom moeten we bij de prijsberekening van iedere soort gietvloer rekening houden met de kosten van de voorbereidingswerkzaamheden. Daarnaast spelen de grootte van het vloeroppervlak, materiaalkeuze, arbeidskosten en persoonlijke wensen zoals kleur, vloerverwarming en geluiddemping een rol in de prijsberekening. U heeft al een BIO Lavasteen® vloer vanaf € 85,- per vierkante meter. Vraag een vrijblijvende offerte aan om direct te weten wat een lavasteen gietvloer voor uw woning, winkel of kantoor gaat kosten.

Prijs BIO Lavasteen® per m²

Onder andere de totale vloeroppervlakte van uw lavasteen gietvloer heeft invloed op de vierkante meterprijs. We werken met staffelprijzen, waarbij het aantal vierkante meter de prijs van de vloer bepaalt. Hoe meer vierkante meters vloer u in één project door Coatingvloer.nl laat aanleggen, des te lager de prijs per m². Dit geldt overigens ook als u samen met uw buren een project door ons laat leggen, dan maakt u gebruik van onze burenkorting. Bekijk hieronder de m² prijzen van BIO Lavasteen®.

BIO Lavasteen® prijs m² excl. btwPrijs
BIO Lavasteen® 20 – 50 m2Vanaf € 5.724,-
BIO Lavasteen® 51 – 100 m2€ 108,64 per m²
BIO Lavasteen® 101 – 150 m2€ 93,74 per m²
BIO Lavasteen® 151 – 200 m2€ 84,56 per m²

BIO Lavasteen®: unieke structuur

Het ambachtelijk aanbrengen van BIO Lavasteen® zorgt voor een unieke structuur. De vloermortel op lavasteen basis laat zich over de ondervloer uitsmeren waardoor de vloer een steenachtige uitstraling krijgt. Iedere lavasteen gietvloer heeft hierdoor een origineel dessin. Tijdens het proces van aanbrengen komt de levendige structuur tot stand. Het robuuste, massieve BIO Lavasteen® ziet er niet alleen natuurlijk uit, maar is ook natuurlijk door de grote hoeveelheid lavasteen waaruit de vloermortel bestaat. De natuurlijke materialen maken de lavasteen gietvloer tot een van de sterkste en duurzaamste soorten vloeren in ons assortiment.

bio lavasteen keuken
bio lavasteen hal

BIO Lavasteen® aanbrengen

Bij Coatingvloer.nl brengen we uw vloer aan volgens een specifieke methode. Ons BIO Lavasteen® met lavasteen heeft een unieke samenstelling. Laag voor laag brengen we de vloer op ambachtelijke wijze aan.

Stap 1: ondergrond voorbereiden en egaliseren

We kunnen BIO Lavasteen® over diverse ondervloeren aanbrengen, zoals tegels, een cementdekvloer of anhydrietvloeren. Toch is vooral de cementdekvloer een perfecte ondervloer om een lavasteen gietvloer op te plaatsen. Om een zo strak mogelijk resultaat en een vormvaste vloer te krijgen, moet de ondergrond egaal zijn. Daarom egaliseren we de ondervloer ter voorbereiding op BIO Lavasteen®.

Stap 2: aanbrengen van de diverse primer-hechtlagen

Voor we de vloermortel met lavasteen kunnen aanbrengen moet de hechting optimaal zijn. Om het beste resultaat te behalen, brengen we iedere laag aan in zoveel mogelijk vlakken. Eerst gebruiken we een primer om de ondervloer te verzegelen en stevig te maken. Deze primer brengen in twee lagen aan.

Stap 3: lavasteen gietvloer plaatsen

Zodra de hechtlagen droog zijn brengen we de BIO Lavasteen® aan. Deze laag is 2 tot 4 mm dik. Voor deze laag lavasteen gietvloer rekenen we 24 uur droogtijd. Na een dag drogen is lichte belasting mogelijk.

Stap 4: polijsten

We polijsten de lavasteen vloer als deze geheel droog is. Door het polijsten ziet u de ambachtelijke verwerking goed terugkomen in de vloer en krijgt de vloer een prachtig egaal oppervlak.

Stap 5: vloerafwerking

Als laatste stap volgen de sealing gel en de transparante coating. Zoals de naam van sealing gel al verraadt zorgt dit laagje voor het sealen en waterdicht maken van het BIO Lavasteen®. De clearcoat geeft de vloer glans en beschermt de vloer tegen stoten, krassen en vuil. Deze laatste fase van het BIO Lavasteen® aanleggen maakt uw vloer extra slijtvast.

Lavasteen in uw interieur

Met een lavasteen gietvloer legt u een unieke en moderne basis in elk interieur. We geven u enkele tips om een lavasteen gietvloer op te nemen in uw interieurontwerp:

 • Combineer lavasteen met natuurlijke materialen: BIO Lavasteen® een rustieke uitstraling, waardoor de vloer mooi combineert met andere natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan houten meubels en accessoires waarmee u een zacht contrast creëert.
 • Gebruik neutrale kleuren: een gietvloer van lavasteen kunt u in allerlei kleuren laten aanleggen, van donkere tot lichte tinten. Kiest u voor een donkere vloer en wilt u de vloer laten opvallen dan raden we het gebruik van neutrale kleuren aan, zoals wit, beige en grijs, voor andere grote onderdelen binnen de kamer (zoals wanden, kasten en de bank).
 • Voeg accenten toe: maak gebruik van kleurrijke accenten en patronen om visueel de nadruk te leggen op specifieke delen van de kamer. Ga voor een opvallend schilderij of kies voor sierkussens, een vloerkleed of een kunstcollage aan de muur.
 • Gebruik verschillende soorten verlichting: met de juiste verlichting kunt u de textuur en kleur van de lavasteen gietvloer accentueren. Gebruik bijvoorbeeld indirecte verlichting of spots om de vloer extra uit te lichten.

Veelgestelde vragen

Waarom is dit een ecologisch verantwoorde vloer?

Bij het ontwikkelen van BIO Lavasteen® is rekening gehouden met mens en milieu. Een ecologisch verantwoorde vloer is veilig voor u en uw leefomgeving. Allereerst bestaat BIO Lavasteen® grotendeels uit natuurlijke grondstoffen. Daar komt bij dat het materiaal geen benzylalcohol bevat. Dit oplosmiddel levert regelmatig allergische reacties op. BIO Lavasteen® is ook vrij van vluchtige organische stoffen, dit zijn de veroorzakers van schadelijke uitstoot. Daardoor is deze lavasteen gietvloer volledig uitstootvrij.

Wat is het verschil tussen BIO Lavasteen® en cementgebonden gietvloeren?

Hoewel het uiterlijk van BIO Lavasteen® veel weg heeft van een cementgebonden gietvloer, verschilt deze vloer op belangrijke onderdelen van zijn soortgenoten. Het grootste verschil zit in het milieuvriendelijke karakter van BIO Lavasteen®. Door de afwezigheid van vluchtige organische stoffen is deze lavasteen gietvloer, in tegenstelling tot sommige andere cementvloeren, emissievrij. BIO Lavasteen® is dus vele malen duurzamer dan andere cementgebonden gietvloeren. Daarnaast heeft BIO Lavasteen® een geringe laagdikte (2,0 mm tot 4,0 mm) in verhouding tot andere cementgebonden vloeren.

Welke vloer moet ik kiezen?

Uiteraard kunt u op het internet oneindig veel informatie verzamelen over soorten gietvloeren en hun kenmerkende eigenschappen. Op Coatingvloer.nl alleen al vindt u de nodige informatie over gietvloeren van allerlei materialen, waaronder de unieke Blending Nature gietvloer, maar ook Design Betonvloer ECO, epoxyvloeren en vloercoatings. Ook kunt u lezen over gietvloer prijzen en onderhoudsadviezen voor verschillende vloertypes. Toch raden we u altijd aan om langs te komen in onze showroom in Amsterdam voor een volledig beeld. Dit bezoek is een belangrijke stap om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Kan ik een lavasteen gietvloer met vloerverwarming combineren?

Dat kan zeker. Een lavasteen gietvloer is een goede warmtegeleider, dat betekent dat de vloer makkelijk warmte overneemt en afgeeft en dat is precies wat u wilt van een vloer als u vloerverwarming heeft. Het levert dus een goede combinatie op met vloerverwarming. Met een vloer van BIO Lavasteen® hoeft u ‘s winters niet met koude voeten te zitten.

Hoe lang gaat BIO Lavasteen® mee?

Vloeren van BIO Lavasteen® zijn geschikt voor hergebruik. Ze hoeven enkel van een nieuwe clearcoat voorzien te worden en gaan daardoor een leven lang mee. Door na verloop van tijd de clearcoat opnieuw te laten aanbrengen bent u eindeloos verzekerd van een mooie vloer.

We hebben onze hal, woonkamer en de slaapkamer voorzien van een lavasteen gietvloer. Het BIO Lavasteen® is zo mooi geworden! De prachtige betonstructuur ziet er natuurlijk uit en voelt warm met onze vloerverwarming. We zijn blij met de service voor en tijdens het leggen van onze vloer.

– Jolijn en Martine uit Amsterdam

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl is specialist in het aanbrengen van gietvloeren. We zijn werkzaam in heel Nederland, waaronder:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Eindhoven
 • Den Bosch
 • Utrecht
 • Rotterdam
 • Groningen

Afspraak maken

Als u wilt weten wat BIO Lavasteen® voor uw project kost, kunt u het beste een vrijblijvende offerte aanvragen. Dat kan snel online door het offerteformulier in te vullen, maar uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom in Amsterdam. Maak direct een afspraak met onze adviseur.

Onze gietvloer showroom

Bekijk lavasteen gietvloeren in onze showroom

In onze showroom in Amsterdam bent u van harte welkom om de sfeer van lavasteen gietvloeren te proeven. Hier laten we u de opties zien en leert u de kleuren, structuur en materialen kennen. We denken graag met u mee over de perfecte vloer in uw ruimtes. Op basis van uw ideeën en de opties geven we u ook direct een prijsindicatie.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 94 waarderingen.

Lavasteen gietvloer ervaringen

Een BIO Lavasteen® vloer zorgt voor veel wooncomfort, ondanks dat dit type gietvloer harder aanvoelt dan een PU gietvloer. Van onze klanten horen we dat de dit type betonvloer in de smaak valt vanwege het onderhoudsvriendelijke karakter en omdat de vloer niet gevoelig is voor krassen of andere beschadigingen. Door die enorme krasvastheid heeft de lavasteen gietvloer weinig onderhoud nodig en ook dat draagt bij aan een goede ervaring. Wilt u meer weten over gietvloer ervaringen of ervaringen van klanten die u voor gingen? Lees verder in ons uitgebreide overzicht met gietvloer ervaringen en klantreviews.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.