Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Duurzame voordelen van lavasteen

6 duurzame voordelen van lavasteen gietvloeren

Lavasteen gietvloeren zijn een duurzame en ecologische keuze voor uw moderne woning of bedrijfsruimte. Ontdek de zes duurzame voordelen van lavasteen vloeren en leer hoe ze impact hebben op duurzaam wonen. Zo geniet u zowel in huis als in uw bedrijf van hun duurzaamheid en esthetische charme.

Wat zijn lavasteen gietvloeren?

Lavasteen gietvloeren zijn vloeren gemaakt op basis van natuurlijk vulkanisch gesteente. We vermalen het vulkanische gesteente en vermengen het daarna met bindmiddelen om een naadloze en robuuste vloer te creëren.

duurzame voordelen van lavasteen

Duurzame voordelen van lavasteen

1.     Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Lavasteen gietvloeren zijn een milieuvriendelijke keuze vanwege hun natuurlijke oorsprong en duurzame productieproces. Het gebruik van grotendeels natuurlijke materialen minimaliseert de impact op het milieu.

2.     Lange levensduur

Dankzij hun sterke samenstelling hebben lavasteen gietvloeren een lange levensduur, waardoor ze een kosteneffectieve investering zijn op de lange termijn. Een lange levensduur betekent ook dat de vloer minder snel aan vervanging toe is. Ze zijn bestand tegen dagelijks gebruik van vloeren zoals in huis of in een kantoorruimte.

3.     Weerstand tegen slijtage en krassen

Dankzij de stevigheid van lavasteen zijn deze vloeren uitstekend bestand tegen slijtage en krassen, waardoor ze er ook na jaren gebruik strak blijven uitzien. Door stoelpoten en andere meubels van beschermdoppen te voorzien behoudt u ook op de plaatsen waar meubels schuiven een mooi vloeroppervlak.

4.     Warmte- en geluidsisolatie

Lavasteen gietvloeren hebben natuurlijke isolerende eigenschappen, wat betekent dat ze warmte vasthouden en geluidsoverdracht verminderen. Dit creëert een comfortabele en rustige leefruimte. Onze BIO Lavasteen Gietvloer is ook geschikt als vloer voor vloerverwarming.

5.     Onderhoudsgemak

Het gladde en naadloze oppervlak van lavasteen gietvloeren maakt ze gemakkelijk te onderhouden en milieuvriendelijk schoon te houden. Regelmatig vegen en af en toe dweilen met lauw water is voldoende om ze in optimale staat te houden. Hierdoor kunt u met minder schoonmaakmiddelen toe en daarmee ontziet u de rioolwaterzuivering en het milieu.

6.     Esthetische aantrekkingskracht

Lavasteen gietvloeren hebben een eigentijdse uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Ze voegen een unieke en moderne uitstraling toe aan elk interieur. Dit heeft misschien niet direct duurzame voordelen voor uw eigen huis of kantoor, maar hun uitstraling motiveert anderen om voor hun volgende vloer ook een duurzame keuze te maken. Zo heeft de aantrekkingskracht indirect toch impact op het milieu en klimaat.

Uw ruimte verduurzamen?

Lavasteen gietvloeren bieden een duurzaam, milieuvriendelijk en esthetisch aantrekkelijk alternatief voor traditionele vloerbedekkingen. Met de BIO Lavasteen Gietvloer in huis of op kantoor geniet u van de vele duurzame voordelen van dit prachtige vloertype. Wilt u uw ruimte verrijken met een duurzame gietvloer? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.