Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beton Ciré over tegels

De badkamer of het toilet renoveren, ziet u er tegenop of kijkt u er juist naar uit? Beton Ciré is een populaire keuze voor renovatieprojecten, omdat het een duurzame keuze is die een luxe uitstraling aan de sanitaire ruimte geeft. Een andere reden om voor dit materiaal te kiezen is dat u Beton Ciré over tegels kunt laten aanbrengen. De tegels hoeven dus niet eerst verwijderd te worden. Bovendien heeft Beton Ciré een aantal grote voordelen in de badkamer, de keuken en het toilet.

Wat is Beton Ciré?

Beton Ciré is waterdicht stucwerk met een betonlook. Deze stucafwerking is al lange tijd geliefd in Frankrijk, waar het veel in badkamers als vloer- en muurafwerking wordt gebruikt. Het lijkt veel op echt beton, maar er is ook een belangrijk verschil en dat is de afwerking. Frans betonstuc brengen we namelijk met de hand aan, waardoor we meer invloed hebben op de structuur. Beton Ciré bestaat uit cement, hars en kleurpigment.

Lees meer over: Beton Ciré

Voordelen Beton Ciré over tegels

  1. Tegels verwijderen niet nodig voor het aanbrengen van Beton Ciré. De tegels moeten nog wel goed vastzitten.
  2. Beton Ciré levert naadloze vloeren en muren op die schimmelvorming tegengaan.
  3. Iedere gewenste kleur is mogelijk, omdat Beton Ciré wordt aangemaakt met een kleurpigment in alle beschikbare RAL en NCS kleuren.
  4. Doordat we Beton Ciré ambachtelijk aanbrengen is het mogelijk om de gewreven structuur zo grof of zo fijn te maken als u zelf wenst.

Tegels hoeven niet te worden verwijderd

Beton Ciré kan direct over tegels worden aangebracht mits de tegels goed vastzitten. Als u last heeft van loslatend tegelwerk kunt u dit beter eerst laten verwijderen, omdat er mogelijk vocht achter de tegels zit en als dan we direct Beton Ciré over tegels aanbrengen kan dit gaan werken. We voeren vooraf een inspectie van het tegeloppervlak uit om zeker te weten dat dit in orde is. Als de tegels niet hoeven worden verwijderd heeft u niet alleen minder verbouwingsafval in huis, maar het scheelt u en ons ook een hoop werk.

Hoe brengen we Beton Ciré over tegels aan?

Voorbereiden en egaliseren

Eerst controleren we of de tegels nog goed vastzitten. Als dat zo is dan schuren we de tegelvloer op. Daarna ontvetten we de vloer voor optimale hechting van betonstuc op tegels. De eerste laag die we daarna aanbrengen is een egalinelaag, waarmee we eventuele scheuren en de naden en voegen wegwerken. De vloer is nu een egaal geheel en gereed voor de eerste laag betonstuc.

Betonstuc aanbrengen

Na het uitharden van de egaline brengen we de eerste laag betonstuc over tegels aan. Dit herhalen we een aantal keer tot de gewenste laagdikte van het Beton Ciré is bereikt. Iedere laag moet goed drogen om volledig uit te harden. Uiteindelijk lakken we de vloer af met een waterdichte coating. Dit beschermt het Beton Ciré tegen vocht en voorkomt slijtage.

Extra laag bij Beton Ciré over tegels

Bij Beton Ciré over tegels krijgt de vloer of wand een extra laag onder het betonstuc. Dit is nodig omdat we eerst voor een egale ondergrond en een goede hechtlaag moeten zorgen voor we Beton Ciré aanbrengen. De totale laagdikte wordt dus ook groter. Houd rekening met een laagdikte van 4,0 tot 6,0 mm, dus dubbel zo dik als een enkele laag Beton Ciré. Mocht dit toch voor een te dikke vloer zorgen en problemen veroorzaken, dan kunt u altijd overwegen om het tegelwerk alsnog te laten verwijderen voor het aanbrengen van Beton Ciré.

Hoelang duurt Beton Ciré over tegels aanbrengen?

De precieze duur is afhankelijk van de droogsnelheid en het aantal lagen, maar gemiddeld kunt u uitgaan van 6 tot 10 dagen. Het aanbrengen van Beton Ciré over tegels is een arbeidsintensief karwei, waar veel variabelen bij komen kijken. Zo beïnvloedt bijvoorbeeld de temperatuur in de ruimte het droogproces. Als u een betonvloer of Beton Ciré wand door onze vakmensen laat aanbrengen dan geven we een situatie specifieke tijdsindicatie.

Waterdicht Beton Ciré over tegels voor badkamers

Beton Ciré over tegels in de badkamer aanbrengen is een geliefde manier om de badkamer een make-over te geven. Het is een van de makkelijkste manieren om te renoveren én om de vloeren en wanden waterdicht te maken. Voor badkamers is het van belang dat vloeren en wanden waterbestendig zijn, daarom sealen we het Beton Ciré met een toplaag van kunsthars. Van nature is Beton Ciré namelijk niet waterdicht en op deze manier zorgen we ervoor dat het wel aan die eis voldoet. Het minimale aantal vierkante meters voor Beton Ciré projecten is 20 m2, ook voor Beton Ciré badkamers.

De kosten van Beton Ciré over tegels

We berekenen de kosten van Beton Ciré op basis van het aantal vierkante meters. U heeft al Beton Ciré over tegels vanaf € 73,00 per vierkante meter, alle werkzaamheden en kosten worden in de vierkante meterprijs verwerkt. Hieronder vallen onder andere arbeidskosten, benodigde vloervoorbereiding en speciale wensen.

Vraag direct een vrijblijvend offerte op en ontvang snel een goede indicatie van de prijs voor Beton Ciré over tegels. Vul uw gegevens in, de projectgegevens en de locatie en verzend uw aanvraag. U ontvangt snel een prijsindicatie en bent van harte welkom voor een afspraak in onze showroom.

Offerte aanvragen Bel 020 845 2650

 

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.