Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Grijze vloer

De voordelen en 3 vloeren ter inspiratie

Veel mensen zien grijs op zichzelf niet als een spannende kleur, maar dan denkt men toch vaak aan een lichte grijstint. Maar blijven zij ook bij hun mening als we het over een antraciet vloer hebben? Dit is toch een aardig gewaagde keuze, waar de juiste interieurstyling aan te pas moet komen.

Een grijze vloer heeft veel voordelen. Grijs vormt namelijk een mooie neutrale basis voor allerlei interieurstijlen, grijs combineert makkelijk met andere kleuren en het is bovendien een heel tijdloze kleur. Daarnaast heeft een grijze vloer ook nog aantal praktische voordelen. In dit artikel geven we u inzicht in de voordelen en kunt u binnenkijken bij anderen om te zien hoe zij hun grijze vloer met hun interieur combineren.

Voordelen van een grijze vloer

Neutraal en tijdloos: de grijze vloer

Een grijze vloer past in ieder interieur. Grijs is een neutrale kleur waar u niet snel op uitgekeken raakt. Veel interieurstijlen maken gebruik van grijstinten, onder meer omdat de kleur niet trend gebonden is. Daarom is een grijze vloer een uitstekende keuze als u jarenlang plezier wil hebben van uw vloer. Door het neutrale en tijdloze karakter van de kleur grijs is het een veilige keuze voor uw gietvloer.

De grijze vloer is makkelijk te matchen

Grijs past goed bij andere kleuren. Eigenlijk kunt u vrijwel iedere kleur gebruiken in combinatie met een grijze basis. Grijs is dus ongelooflijk makkelijk te combineren in uw interieur. Schaft u na verloop van tijd nieuwe accessoires aan of een nieuw bankstel en wilt u een compleet nieuwe stijl toepassen, dan zit u dus goed met een grijze vloer.

Authentiek grijs beton

Grijs is de originele kleur van een klassieke betonvloer. Hier heeft de gietvloer veel van weg wanneer u deze in een grijstint laat aanbrengen, zeker wanneer u kiest voor een grijze vloer met een vleugje grijs in een lichtere of donkerdere tint. Want hierdoor ontstaat de zogenaamde betonlook. Met grijze vloer creëert u de robuuste stijl van een authentieke betonvloer, terwijl u wel een comfortabele leefvloer heeft.

Praktisch grijze vloer

Ook om praktische redenen is grijs een goede kleurkeuze voor uw gietvloer. Hoe kan een kleur praktisch zijn vraagt u zich af? Stel u gaat naar het strand. Dan is het haast onvermijdelijk dat u wat zand mee naar huis neemt, het blijft overal aan plakken. Op welke kleur vloer denkt u dat u het zand sneller ziet liggen, een witte of een grijze vloer? Juist, de witte vloer. Dit geldt ook voor stof en ander vuil. Op een grijze vloer zijn kleine vuiltjes minder snel zichtbaar, waardoor u niet bij ieder vlekje denkt dat de gietvloer weer gedweild moet worden.

Grijze vloer inspiratie

Grijze vloer

Japandi interieurstijl met grijze vloer

Japans en Scandinavisch ontwerp hebben zoveel gemeen dat ze elkaar aanvullen en versterken. In deze living zien we hoe allerlei grijstinten in een rustig, gestileerd interieur met Japandi stijl samen komen. Van de perfect grijze vloer, een gietvloer in de kleur Perfect Grey, tot de foto in grijstinten aan de muur. Eenvoud, ambacht en stijl.

Grijze vloer

Moderne industrie met een zacht randje

In deze moderne woonkamer voeren lichte en donkergrijze tinten in combinatie met zachtgeel de boventoon. De gietvloer in de kleur Urban Grey heeft een robuuste betonlook, wat een mooi contrast oplevert met de met zacht fluweel beklede bank, hocker en eettafelstoelen. Op de voorgrond ziet u het speelse ronde vloerkleed met gevlochten kwastjes. De bakstenen muur achter de eettafel voegt weer een wat stoerder element toe aan het interieur.

Grijze vloer

Warm grijze vloer

Men omschrijft grijs vaak als een koele kleur, maar er bestaan ook vele warme grijstinten. De toevoeging van een kleine hoeveelheid geel, oranje of rood zorgt voor een hele andere toon grijze vloer. In dit interieur vormt de gietvloer in de kleur Breeze een warme basis voor een sfeervol interieur. Daarbij komen de warme kleuren van de lederen bank en fauteuils en de houten balken goed tot hun recht. En voor wat voelbare warmte staat de openhaard zachtjes te knisperen.

Meer weten?

Meer weten over grijze vloeren in alle mogelijke tinten? Bekijk ook een ons overzicht met gietvloer kleuren. Of vraag een vrijblijvende offerte aan en maak een afspraak in onze showroom om de kleuren in het echt te zien.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.