Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Waar of niet? 5 gietvloer mythes op een rij

Gietvloeren zijn een veelbesproken vloertype. Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe vloer en om u heen rondvraagt naar gietvloer ervaringen dan krijgt u allerlei verhalen te horen. Als u de verhalen mag geloven zijn ze krasgevoelig, verkleuren ze snel en zijn gietvloeren ontzettend duur. Welke beweringen kloppen en welke verhalen zijn achterhaald? En waar komen deze beweringen vandaan? Wij zetten de veelgehoorde mythes op een rij en gaan in op deze vragen:

  • Verkleuren gietvloeren snel?
  • Zijn gietvloeren krasgevoelig?
  • Scheuren gietvloeren makkelijk?
  • Zijn gietvloeren duur?
  • Zijn gietvloeren onderhoudsarm?

Gietvloeren verkleuren snel, waar of niet?

Het antwoord ligt genuanceerder dan een simpele waar of onwaar. Sommige soorten gietvloeren verkleuren of vergelen onder invloed van uv-straling en kunstmatig licht. Bij polyurethaan gietvloeren voegt men een harder toe aan de polyurethaan kunsthars. Met een goedkope, bruingekleurde harder creëert men een zogenaamde aromatische gietvloer. Vooral de lichtgekleurde uitvoeringen van deze vloeren verkleuren onder invloed van licht. Alifatische gietvloeren bestaan uit kunsthars met een transparante harder die voor kleurechtheid zorgt. Deze gietvloeren behouden hun kleur ook bij blootstelling aan uv-straling of lamplicht. Wilt u dat uw gietvloer door de jaren heen dezelfde kleur behoudt, kies dan voor een kleurvaste gietvloer zoals de PU Gietvloer Green Line van Coatingvloer.nl.

Gietvloeren zijn krasgevoelig, waar of niet?

Onwaar, maar bij deze stelling hoort wel een kanttekening. Niet alle gietvloeren zijn krasgevoelig, maar ook niet iedere gietvloer is even krasbestendig. De harde industrievloeren zijn zo ontworpen dat ze zware belasting aankunnen. Deze gietvloeren zijn vaak gemaakt van epoxy kunsthars of een andere extreem slijtvaste kunststof. Dit materiaal is zeer krasbestendig. Woningvloeren daarentegen bestaan uit lichtflexibele materialen zoals polyurethaan, omdat de vloer comfortabel moet aanvoelen. Dit betekent ook dat het oppervlak, door de materiaalkeuze, gevoeliger is voor krassen dan dat van de industrievloer. Maar dit kunt u simpelweg voorkomen door beschermviltjes onder zwaarder meubilair te plaatsen.

Gietvloeren scheuren makkelijk, waar of niet?

Onwaar. Gietvloeren zijn scheurbestendig. Maar als gietvloeren niet zo makkelijk scheuren, waar komt deze mythe dan vandaan? Over het algemeen komen scheuren niet vaak voor, maar een enkele keer wordt een gietvloer te vroeg aangelegd in een nieuwbouwwoning, op het moment dat de ondervloer nog niet volledig droog en uitgehard is. Scheuren of barsten ontstaan wanneer de gietvloer eerder uithardt dan de ondervloer. Let er dus op bij de aanleg van de gietvloer dat de ondervloer volledig uitgehard is, zeker als u zelf uw gietvloer gaat aanleggen. Wanneer vakmensen van een professioneel vloerbedrijf, zoals Coatingvloer.nl, de gietvloer aanleggen weet u zeker dat uw gietvloer scheurbestendig is.

Gietvloeren zijn duur, waar of niet?

Wederom een stelling waarbij het antwoord genuanceerder ligt dan een simpel waar of onwaar antwoord. In verhouding tot een goedkope laminaatvloer is een gietvloer een dure vloer die u niet zomaar in een huurwoning laat leggen. Maar in een koopwoning of uw bedrijfsruimte wilt niet simpelweg iedere vloer hebben liggen. In zo’n situatie kiest u voor een hoge kwaliteit vloer, of dat nou een vloer van hout, steen of op basis van cement of giethars is. Een parketvloer van hoogwaardig eikenhout kost gemiddeld € 85,- per vierkante meter inclusief leggen, terwijl u onze Design Betonvloer aanschaft vanaf € 73,- per vierkante meter. Kwaliteitsvloeren zijn een investering: ze kosten meer bij aanschaf dan een simpele vloeroplossing, maar gaan ook langer mee en blijven lang mooi.

Gietvloeren zijn onderhoudsarm, waar of niet?

Waar. Het onderhoudsarme karakter van een gietvloer is één van de meest aantrekkelijke eigenschappen van dit vloertype. Ten eerste hebben gietvloeren geen voegen, noesten, naden en poriën. Het oppervlak is volledig egaal, waardoor stof en vuil nergens kan nestelen. Ten tweede maakt u de gietvloer hierdoor ook makkelijk schoon met een stofwisser of stofzuiger. En ten derde hoeft de vloer niet in de olie te worden gezet zoals bij houten vloeren wel moet, en hoeft u niet met agressieve voegenreiniger aan de slag zoals bij tegelvloeren wel moet. Gietvloeren zijn dus écht onderhoudsarm.

Andere gietvloer beweringen

Heeft u een ander verhaal over gietvloeren gehoord waarvan u wilt weten hoe de vork in de steel zit? Neem gerust contact op met onze specialisten. Zij kunnen u alles vertellen over gietvloeren en geven graag uitleg over gietvloervraagstukken waar u op het internet geen duidelijkheid over kunt krijgen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.