Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die – zoals de naam het al aangeeft – over uw vloer wordt uitgegoten. Dit kan zowel in een bedrijf, industrie of woning zijn. Er bestaan dan ook vele variaties van de gietvloer. Ieder type heeft zijn eigen samenstelling, passend bij de doeleinden van de ruimte en afgestemd op de omgevingsfactoren.

Vandaag de dag bestaat er een breed scala uit kwaliteitsklassen gietvloeren. We raden u van tevoren aan altijd goed onderzoek te doen voordat u met een gietvloerenlegger in zee gaat.

Andere benamingen voor gietvloeren

De term ‘gietvloer’ staat voor alle gegoten vloeren. Toch gebruiken de meeste bedrijven deze term enkel voor de design gietvloeren, die in een woning, winkel of kantoorpand thuishoort. In de industrie spreken we sneller over ‘vloercoatings’, ‘epoxyvloeren’ of ‘grind– of troffelvloeren’. Bij Coatingvloer.nl nemen we ruim de tijd met u, zodat we u van de beste gietvloer voorzien. U geeft uw wensen aan en onze deskundige medewerkers voorzien u van passend advies.

Een stukje geschiedenis over gietvloeren

De gietvloer zien we inmiddels al enkele jaren in het woonbeeld. Hiervoor was de gietvloer voornamelijk bekend in de industrie, waar we zeer gemakkelijk honderden tot duizenden meters aan gietvloer in een week tijd kunnen opleveren. Daarnaast is een epoxy gietvloer zeer bestendig en zwaar belastbaar. Een ander bekend voorbeeld zijn de grotere sportzalen, waar gietvloeren met belijning liggen.

Pas later werden er design gietvloeren ontwikkeld, die perfect samengaan met bijvoorbeeld vloerverwarming. Door de speling met de samenstelling en kleuren zijn de gietvloeren tegenwoordig een pracht voor het oog. Dit maakt de gietvloer niet alleen fijn in gebruik, maar ook een esthetische toevoeging aan uw interieur.

Verschillende soorten gietvloeren

Ieder type gietvloer is zo ontworpen dat het bestand is tegen externe factoren. Zo vraagt een industrievloer om een zware belasting, waar dagelijks grote machines en verkeer overheen rijden. Een design gietvloer is zo door geïnnoveerd dat hij duurzame, zachte en onderhoudsarme eigenschappen bevat. De bekendste typen gietvloeren zijn:

Veelgestelde vragen

Wat is een PU gietvloer?

PU staat voor polyurethaan. Dit is een kunststof die zacht aanvoelt en licht flexibel is. Een PU gietvloer is dan ook ideaal voor in huis, waar het te allen tijde de temperatuur van de omgeving aanneemt. Het maakt de vloer perfect te combineren met vloerverwarming.

Wat is een alifatische gietvloer?

Dit betekent dat de gietvloer kleurvast is en niet zal verkleuren door uv-licht. Het tegenovergestelde van alifatisch is aromatisch. Aromatisch betekent dat de gietvloer niet kleurvast is en naar verloop van tijd zal gaan verkleuren. Let hier goed op bij de aankoop van uw nieuwe gietvloer.

Wat is een betonlook gietvloer?

Er zit een verschil tussen een ‘echte’ betonvloer en een gietvloer met een betonlook. Dit betekent dat de gietvloer niet tot nauwelijks bestaat uit beton, maar wel eenzelfde uitstraling heeft als een betonvloer. Bij Coatingvloer.nl bereiken we dit resultaat door twee gietvloertinten over de vloer aan te brengen. De combinatie van de grijstinten zorgt voor dezelfde uitstraling als beton.

Wat is de minimale dikte van een gietvloer met vloerverwarming?

Afhankelijk van uw keuze voor het type vloerverwarming, gecombineerd met uw gietvloerkeuze varieert de dikte tussen de 8 en 14 cm voor de complete vloeropbouw. Kijk ook eens bij het overzicht van al onze gietvloeren voor woningen. Hierin vindt u per gietvloer de laagdikte terug.

Vraag een begroting op

Bent u benieuwd wat een gietvloer in uw woning of bedrijf kost? Klik op de oranje knop en u ontvangt binnen 24 uur een vrijblijvende begroting in uw mailbox. Is uw interesse gewekt, dan nodigen we u van harte uit bij onze showroom in Amsterdam.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.