Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Hoe dik is een gietvloer?

De dikte van een gietvloer varieert tussen de 0,2 mm tot 6 mm. Gietvloeren voor in de industrie, magazijnen of showrooms zijn over het algemeen dunner dan design gietvloeren voor in huis. Kiest u voor extra opties, zoals vloerverwarming, dan maakt dit uw vloer natuurlijk dikker. In principe komen we er altijd samen met u uit. Coatingvloer.nl komt bij u thuis langs voor een voorinspectie. Aan de hand van dit bezoek weten we altijd een passende oplossing voor uw wensen te vinden.

Dikte gietvloer per type gietvloer

Type gietvloer

Dikte gietvloer

Polyurethaan gietvloer2 – 3 mm
Cementgebonden gietvloer2 – 6 mm
Grindvloer5 – 6 mm
Epoxy gietvloer2 – 3 mm
Vloercoating0,2 – 0,5 mm

Dikte gietvloer PU

Een polyurethaan (PU) vloer is zo’n 2 tot 3 mm dik. Wenst u een hogere vloer dan is het mogelijk om deze op te hogen door middel van een dikkere schraplaag. In nieuwbouwwoningen is dit mogelijk gewenst, omdat de vloeren hier nog behoorlijk laag liggen. Dit zorgt voor een ongewenst hoge spleet onderaan de deuren. Bij onze PU Gietvloer Green Line is het tevens mogelijk om een geluiddempende laag aan te laten brengen.

Cementgebonden gietvloer dikte

Een cementgebonden gietvloer is een wat dikkere gietvloer, vanwege de samenstelling bestaande voor 90% uit beton en voor 10% uit PU. We noemen deze vloeren ook wel Design Betonvloeren. Coatingvloer.nl heeft twee varianten beschikbaar: de PURE en de ECO. De ECO is 5 – 6 mm dik en wordt eerst over de ondergrond uitgegoten en vervolgens gevlinderd. De PURE is dunner met zo’n 2 tot 3 mm. Deze betonvloer brengen we ambachtelijk aan over de ondergrond.

Dikte epoxy gietvloer

Onze epoxy gietvloeren zijn even dik als de PU gietvloeren: 2 tot 3 mm. U heeft de keuze uit een aantal additionele opties: kleurvlokken, een extra sterke topcoat of een antislip toplaag. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat de gietvloer iets hoger uitkomt. Omdat epoxy gietvloeren zijn ontworpen voor in het bedrijfsleven, maakt de dikte van de gietvloer minder uit.

Het soort ondergrond

Voordat we uw gietvloer aanbrengen moet uw ondergrond gebruiksklaar zijn. In sommige gevallen hoeft u er niets aan uw ondergrond te doen, in andere gevallen is dit nog een behoorlijke klus. Voor een gietvloer is het belangrijk dat uw ondergrond volledig vocht-, stof- en vetvrij is. Mogelijk heeft u nog een oude tegel– of houten vloer liggen. In dat geval maken we de afweging of we deze het best eerst egaliseren of verwijderen.

Bestaande bouw of nieuwbouw

Veel van onze projecten bestaan uit nieuwbouwwoningen. Dit komt waarschijnlijk doordat de doelgroep voornamelijk bestaat uit jonge starters. Een gietvloer is niet alleen mooi voor het oog, maar ook een geschikte optie voor energieneutrale woningen. Het duurzame wonen van de toekomst. Een gietvloer gaat een leven lang mee.

Wilt u uw gietvloer na 15 jaar voorzien van een splinternieuwe look, dan hoeven we enkel de toplaag te renoveren. We hergebruiken de bestaande laagopbouw en hoeven geen afval te dumpen. Dit maakt onze gietvloeren circulair en in lijn met het Zero Waste principe.

Een gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer is een perfecte warmtegeleider, waardoor u in combinatie met vloerverwarming tot zo’n 15% op uw gasrekening bespaart! Doordat een gietvloer de warmte zo goed geleidt, hoeft het water in de vloerverwarming maar tot 40 °C opgewarmd te worden, terwijl dit bij de traditionele radiator tot 90 °C is. Dit kost veel meer energie. Daarnaast warmt u de ruimte van onderaf op. U geniet sneller van een aangenaam klimaat, waardoor de verwarming ook sneller weer uit mag.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.