Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Betonvloer kleuren

Van nature krijgt een betonvloer vaak een grijzige kleur, de kleur van het cement. Afhankelijk van de herkomst van het zand in het cement varieert de kleur enigszins. Toch zijn er nog veel meer kleur variaties mogelijk als u kiest voor een betonvloer. Door de toevoeging van kleurpigmenten maken we vele betonvloer kleuren mogelijk. Daardoor kunt u kiezen voor een betonvloer kleur die perfect bij uw interieurstijl past.

Betonvloer kleuren

Kleurvariaties cementvloeren

Oorspronkelijk ontstonden kleurvariaties in cementgebonden vloeren dus door de herkomst van het cement. Maar nu we gebruik maken van kleurpigmenten zien de meest uiteenlopende betonvloer kleuren voorbijkomen. Toch voeren een aantal kleuren de boventoon. De meest populaire betonvloer kleuren zijn op dit moment van koel naar warm: grijs, wit en zand. Deze betonvloer kleuren zijn tijdloos en eenvoudig te combineren met andere kleuren binnen uw interieur.

Tijdloos inrichten? Volg onze 4 gouden regels.

Kleurpigmenten voor betonvloeren

Design betonvloer kleuren ontstaan door de toevoeging van een gekleurd pigmentpoeder aan de bovenste laag betonstuc. Voegen we rode pigmenten toe dan neemt de kleurtemperatuur toe, het resultaat is een warmere tint betonvloer. Gebruiken we blauwe pigmenten dan wordt de betonvloer kleur koeler. Hoe meer pigment we toevoegen, des te uitgesprokener wordt de betonvloer kleur. Het is eveneens mogelijk om gebruik te maken van meerdere pigmenten om een unieke betonvloer kleur te creëren.

Grijze betonvloer

Eigenlijk is grijze betonvloer een pleonasme. Men ziet de grijze kleur als een eigenschap van betonvloer. En dat is niet vreemd, want betonvloeren zijn van nature vrijwel altijd grijs. Bovendien zijn er veel mensen die voor een vloer van woonbeton kiezen in een grijze kleur, omdat ze graag een comfortabele vloer willen die sprekend op klassiek beton lijkt. In hun geval is de grijze betonvloer een interieur-statement. In veel industriële interieurs zien we zulke prachtige, robuuste betonvloeren in grijs.

Betonvloer kleuren

Witte betonvloer

Naast het welbekende grijze beton, bestaat er ook wit beton. Wit cement vormt de basis voor deze betonvloer. Onze Design Betonvloer in de kleur Extra White is lichtste betonvloer kleur die wij voor u kunnen maken. Zo’n lichte betonvloer heeft als voordeel dat de ruimte waar u hem laat aanleggen er groter door lijkt. Daarnaast weerkaatst de witte betonvloer meer licht en lijkt uw hele ruimte daardoor lichter. Op een witte betonvloer kan het voorkomen dat stof eerder opvalt, waardoor u iets vaker met de stofwisser over de vloer moet dan bij een donkerdere betonvloer kleur. Combineer de witte betonvloer met een opvallend vloerkleed.

Betonvloer met zandkleur

Zacht strandzand voelt niet alleen fijn en warm onder de voeten, maar heeft ook een prachtige warme kleur. Van de lichtste zandkleur van het bounty eiland tot aan de donkere zandstranden van vulkanische eilanden, de zandkleurige betonvloeren zijn mateloos populair. Vooral in huizen met landelijke en natuurlijke interieurs willen mensen deze betonvloer kleur graag toepassen. Zeker in combinatie met een gelakt glanzend eikenhouten tafelblad, een taupekleurige bank en vaalgroen linnen kussens komt de zandkleurige betonvloer perfect tot zijn recht.

Betonvloer kleuren

Offerte aanvragen en showroom bezoeken

Onze adviseurs geven u graag advies zodat u de beste betonvloer kleurkeuze kunt maken. Tijdens een bezoek aan onze showroom kunt u verschillende kleuren ook in het echt bekijken. Vraag direct een vrijblijvende offerte op en maak vervolgens een afspraak om langs te komen.

Offerte

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.