Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Vloerkleden: kunst op de vloer

Een vloerkleed maakt uw inrichting helemaal af. Ze zeiden het al in de film The Big Lebowski: “that rug really tied the room together.” Het is de ultieme sfeermaker die veel persoonlijkheid aan een ruimte kan geven. Zelfs als een vloerkleed geen opvallende verschijning is, zorgt het toch voor eenheid binnen een kamer. Maar welke maat vloerkleed heeft uw ruimte nodig? En hoe legt u een vloerkleed bij de bank in de woonkamer? We gaan in op deze vragen en de laatste trends op het gebied van vloerkleden: vintage tapijten, ronde vloerkleden en het groene kleed. Wij helpen u bij het uitzoeken van een stukje kunst op de vloer.

Welke maat vloerkleed moet ik kiezen?

Er zijn geen strikte regels voor het kiezen van de vloerkleed maat. Bij het uitzoeken van de grootte van een vloerkleed komt het voornamelijk neer op uw persoonlijke voorkeur. Toch zijn er wel dingen waar u rekening mee kunt houden bij het bepalen van de afmetingen. Als u een vloerkleed in uw woonkamer wil leggen, dan kunt u bijvoorbeeld zorgen dat het vloerkleed zo groot is dat de voorpoten van de meubels, zoals uw banken, fauteuils, en de koffietafel, erop passen.  Op die manier vormt het vloerkleed een soort eiland dat de meubels met elkaar verbindt.

Hoe leg ik een vloerkleed bij de bank?

Voor u een kleed aanschaft kunt de afmetingen bepalen door de bank op te meten. U meet de bank op en tel daar twintig tot dertig centimeter bij op. Op die manier steekt het vloerkleed tien tot vijftien centimeter uit aan weerszijden van de bank. Meestal kunt u met een tweezitsbank uitstekend toe met de standaardmaten van vloerkleden, zoals 140 x 200 cm of 160 x 230 cm. Wilt u dat het kleed perfect past? Dan kunt u ook op zoek gaan naar op maat gemaakte vloerkleden.

Daarnaast kunt u een kleine ruimte groter laten lijken met behulp van een tapijt. Kies in dat geval voor een klein vloerkleed waar u de poten van de bank niet op zet. Er moet minstens vijftien centimeter ruimte over blijven tussen het kleed en de poten van de bank om de ruimte optisch groter te laten lijken. Een lichte kleur gietvloer draagt ook bij aan een ruimtelijk gevoel.

unieke ruimtes coatingvloer

Vloerkleed op gietvloer

U heeft net een mooie, nieuwe gietvloer laten leggen en bent op zoek naar de ‘finishing touch’: een vloerkleed. Een vloerkleed geeft extra warmte en sfeer aan ruimtes met een gietvloer. We raden u aan om het vloerkleed van een ondertapijt te voorzien. Het kan namelijk voorkomen dat uw vloerkleed van nature stoffen zoals looizuur, tannine of kleurstof bevat en dit kan bij langdurig contact in het elastische oppervlak van uw gietvloer trekken. Combineer uw gietvloer daarom met een trendy vloerkleed voorzien van een ondertapijt, want hiermee voorkomt u eventuele vlekken doordat deze stoffen in de gietvloer trekken.

Vloerkleden trends

Van ronde vloerkleden tot duurzaam geproduceerde vloerkleden en vintage vloerkleden: de vloerkleed trends van dit moment zijn divers en bieden fantastische mogelijkheden voor ieder interieur. Vloerkleden zijn zeer geschikt om kleur in uw interieur te brengen. Ontdek dé drie vloerkleed stijlen van 2022:

  • Ronde vloerkleden
  • Vintage vloerkleden
  • Groene vloerkleden

Rond vloerkleed

Hoewel de klassieke, rechthoekige vloerkleden het ook nog steeds goed doen in huis, is het ronde vloerkleed aan een opmars begonnen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, dus ook met een rond vloerkleed kunt u het eiland-effect creëren. Een rond vloerkleed laat een kleine ruimte optisch groter lijken. Daarnaast kunt u andere ronde elementen binnen een ruimte accentueren met behulp van een rond vloerkleed. Het gebruik van een klein, rond vloerkleed in een hoek van een kamer is een truc die veel ontwerpers gebruiken om een aparte zone binnen een kamer in te richten.

vintage vloerkleed gietvloer

Vintage vloerkleed

Het mooie van een vintage vloerkleed is dat het in ieder interieur past. Het zijn enorm veelzijdige kleden die vaak met de hand gemaakt worden. Een handgemaakt, vintage tapijt is een investering, maar dan heeft u daadwerkelijk een uniek kleed. De kracht van een vintage vloerkleed is de authentieke uitstraling en het feit dat het kleed na verloop van tijd alleen maar mooier wordt. Hoewel ze ook nieuw gemaakt worden, kunt u een vintage vloerkleed uitstekend tweedehands kopen. Want zelfs al is een vintage vloerkleed niet altijd duurzaam geproduceerd, het is wel altijd een duurzame optie om een gebruikt, vintage vloerkleed een tweede leven te geven. Het opvallende contrast tussen een vintage tapijt en een moderne vloer van woonbeton maakt het een perfecte combinatie.

Groen vloerkleed

Als we het over een groen vloerkleed hebben, heeft dat twee verschillende betekenissen. Aan de ene kant bedoelen we duurzaam geproduceerde vloerkleden. Bekende duurzame materialen voor groene vloerkleden zijn jute, zeegras en sisal (hennep). Anderzijds zijn er natuurlijk ook vloerkleden met een prachtige groene kleuren, denk bijvoorbeeld aan het mediterrane olijfgroene kleurpalet of helder dennengroen. Of ga voor een dubbel groen vloerkleed: kleur en duurzaamheid. Een groen vloerkleed komt het beste tot zijn recht in een bohemian interieurstijl of in combinatie met de grote hoeveelheid planten in uw eigen urban jungle.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.