Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer Grijs

Grijs is de populairste kleur voor gietvloeren. Andere populaire kleuren zijn wit en bruin, maar het grootste gedeelte van de gietvloeren die we aanbrengen, heeft de kleur grijs. Onze populairste tint heet ‘Perfect Grey’. Maar waarom is grijs zo’n populaire keuze voor een gietvloer? En is een grijze gietvloer iets voor …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer Grijs

Grijs is de populairste kleur voor gietvloeren. Andere populaire kleuren zijn wit en bruin, maar het grootste gedeelte van de gietvloeren die we aanbrengen, heeft de kleur grijs. Onze populairste tint heet ‘Perfect Grey’. Maar waarom is grijs zo’n populaire keuze voor een gietvloer? En is een grijze gietvloer iets voor u? We vertellen u er graag meer over en laten u zien hoe u de grijze vloer combineren kunt.

Waarom is de grijze gietvloer zo populair?

Grijs is een populaire kleur om de volgende redenen:

  • Grijs is een neutrale en tijdloze kleur. De kleur grijs is een neutrale kleur waar u niet snel op uitgekeken bent. Het is een kleur die altijd al veel gebruikt wordt in interieurs en de kleur grijs is niet aan trends verbonden. Het is daarom een slimme keuze als kleur voor een gietvloer, omdat een gietvloer lang mee gaat. U wilt niet na een jaar al uitgekeken zijn op de vloer, omdat u de verkeerde kleur gekozen heeft. Grijs is een hele veilige keuze.
  • Grijs past goed bij andere kleuren. Grijs is een kleur die eigenlijk bij elke andere kleur past. Dat maakt de kleur makkelijk te combineren. Ook wanneer u na een tijdje nieuwe meubels koopt, of de kleur van de muren verandert, zal de grijze vloer hier mooi bij blijven staan.
  • Het is de authentieke kleur van een betonnen vloer. Een gietvloer heeft qua uiterlijk veel weg van een betonnen vloer, zeker wanneer de gietvloer grijs is. Ook daarom kiezen mensen voor een gietvloer in een grijze tint, om zo een stoer betonnen vloer effect te krijgen.
  • Het is praktisch. Een grijze vloer is ook heel praktisch. Op grijs is vuil namelijk minder snel te zien. Dit is helemaal het geval als u kiest voor een betonlook effect.

Is een grijze gietvloer iets voor u?

Of een grijze gietvloer iets voor u is, hangt af van wat uw mening is over de bovenstaande punten. En uiteraard ook van uw smaak! Als u grijs helemaal niet mooi vindt, dan is een grijze gietvloer niet aan te raden. Een goed alternatief is een bruine kleur of een zandkleur, wat warmer is, maar toch ook rustig en neutraal. Wit is een kleur die prachtig staat, maar wel wat minder praktisch is, terwijl zwart wel wat somber is, maar in sommige interieurs schitterend past. Dan zijn er ook nog allerlei andere vrolijke kleuren waarin gietvloeren beschikbaar zijn. Welke kleur u ook kiest, overweeg de volgende punten:

Welke kleur gietvloer kiezen?

  • Hoe belangrijk vindt u dat de kleur praktisch is?
  • Hoelang denkt u in de woning te blijven wonen? (houd rekening met de verkoopbaarheid van de woning inclusief vloer)
  • Hoe vaak verandert u kleuren in het interieur?
  • Welke kleuren zijn aanwezig in het interieur?
  • Welke kleuren vindt u mooi?
  • Wat zijn de wensen van de medebewoners van de woning?

Grijze vloer combineren

Grijs is een neutrale kleur waar u alle kanten mee op kunt. U kunt bijvoorbeeld de grijze vloer combineren met andere tinten grijs, licht met donker voor contrast of u kunt de graduele overgang van ton-sur-ton toepassen. Grijze vloeren combineren ook goed met andere kleuren. Binnen iedere woonstijl zijn er manieren om een grijze vloer te combineren. In een landelijke woonstijl zult u snel voor een combinatie kiezen die een rustig resultaat oplevert, terwijl u in een industrieel interieur eerder voor meubels kiest die een sterk contrast creëren, door bijvoorbeeld een grote stellingkast van donker staal met een licht grijze vloer te combineren.

Grijze betonlook

Heeft u gekozen voor een gietvloer met betonlook dan zijn allerlei materiaalvariaties ook een uitstekende manier om uw grijze vloer te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een mand van geweven riet of een marmeren bijzettafel. Door de structuurverschillen vallen deze accessoires en meubels extra op. Een grijze vloer combineren is eigenlijk vrij eenvoudig, omdat deze kleur zo neutraal is en bij vele kleuren past. Een sobere, grijze vloer combineert ook mooi met zachte materialen, zoals een fluwelen bankstel of een hoogpolig vloerkleed. Grijze vloeren lenen zich voor de meest uiteenlopende combinaties.

Kleuren combineren met grijze vloer

In vrijwel iedere woonstijl past men de kleur grijs toe, mede omdat deze kleur zo eenvoudig combineert met andere kleuren. Van een minimalistisch Scandinavische woonstijl tot een kleurrijk bohemian interieur, een grijze vloer is altijd een goede basis voor uw inrichting. Hier passen mooie zachte kleuren bij, zoals gebroken wit, haver, zachtblauw en allerlei verwassen kleuren. Maar ook een opvallende terracotta, mosterdgeel of zeegroen op de wanden staat prachtig bij een grijze vloer. Hoe gaat u uw grijze vloer combineren? Lees meer over kleur in uw interieur.

Prijsberekening laten maken?

Wilt u een grijze gietvloer laten aanleggen? Laat een vrijblijvende offerte maken door onze gietvloeradviseurs om meer te weten over de prijs van een grijze gietvloer voor uw ruimte.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.