Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Is Beton Ciré duurder dan tegels?

Beton ciré is tegenwoordig een populaire keuze voor moderne en stijlvolle betonlook vloeren, wanden of zelfs meubilair. Deze decoratieve afwerking wordt steeds vaker gebruikt in woningen en commerciële ruimtes. Het is een uitstekende keuze wanneer u op zoek bent naar een vloer of muur die bij uw industriële interieur past, maar hoe verhoudt de prijs van beton ciré zich tot traditionele tegels? Dit kan variëren van situatie op situatie en de prijs van beton ciré hangt af van enkele factoren. Elk betonstuc project is natuurlijk uniek en valt lastig te vergelijken. Toch zijn er enkele universele situaties waarin de kosten voor het laten plaatsen van beton ciré gunstiger zijn dan de kosten van tegels zetten.

Om een eerlijke vergelijking te maken tussen beton ciré en tegels, moeten we naar enkele verschillende aspecten kijken, waaronder de kosten van het materiaal zelf, installatiekosten en onderhoudskosten op de lange termijn. Over het algemeen is beton ciré per vierkante meter duurder dan standaard tegels, omdat het een speciaal materiaal is dat met de hand moet worden aangebracht door ervaren vakmensen. De prijs van het betonstuc zelf kan variëren afhankelijk van kleurkeuze en het soort waar u voor kiest. Tegels zijn echter verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, variërend van goedkoop tot zeer luxe. Ook de keuze voor tegels kan dus veel invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

beton cire woonkamer

De installatie van beton ciré kan het beste worden overgelaten aan een vakmens met ervaring en expertise. Het aanbrengen van dit materiaal is een arbeidsintensief proces dat nauwkeurigheid en ervaring vereist. De installatiekosten kunnen daarom een stuk hoger zijn dan bij tegels, waarbij de installatie vaak eenvoudiger is. Bij het laten plaatsen van tegels zijn er echter ook kosten verbonden aan het egaliseren van de ondergrond, het gebruik van speciale lijm en voegmiddel en eventueel extra kosten voor snijwerk of patroonontwerp. De kosten voor beide methoden kunnen dus vrij hoog oplopen en van situatie op situatie veel variëren.

Tegels en beton ciré hebben op de lange termijn verschillende onderhoudskosten waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moet beton ciré bijvoorbeeld regelmatig worden gereinigd met speciale reinigingsmiddelen om de duurzaamheid te behouden en vlekken te voorkomen. Eventuele beschadigingen of slijtage moeten ook tijdig worden hersteld om verdere schade te voorkomen. Beschadigingen zullen echter niet snel voorkomen zolang er zorgvuldig mee om wordt gegaan. Het schoonmaken van tegels is over het algemeen een stuk simpeler en ze zijn vaak ook minder gevoelig voor vlekken, maar ze vereisen wel regelmatig voeg onderhoud om scheuren of slijtage te voorkomen. Uiteindelijk komt het dus allemaal neer op de soort beton ciré die u wilt laten plaatsen. Het is dus verstandig om uw specifieke situatie en wensen te bespreken met een expert voordat u uw keuze maakt.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.