Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Is Beton Ciré waterdicht?

Beton ciré wordt gemaakt met een basis van beton of cement en kunsthars, wat ervoor zorgt dat het visueel niet te onderscheiden is van echt beton. Stilistisch is het dus een geweldige optie voor een betonlook vloer van duurzame kwaliteit voor een goede prijs. Wat voor veel mensen echter ook een belangrijke factor is om rekening mee te houden, is de waterdichtheid van hun vloer. Door de naadloze toplaag van PU of hars is de vloer helemaal water- en olieafstotend. Het mengsel van de beton ciré zelf zorgt al voor een vrij waterbestendige samenstelling, maar zonder die toplaag is het nu eenmaal niet waterdicht en dus ook niet helemaal beschermd tegen schimmels, lekkages of waterschade.

beton cire waterdicht

De toplaag die beton ciré waterafstotend maakt kan wel tegen wat water, maar dat betekent niet dat het helemaal beschermd is tegen waterschade. Grote hoeveelheden water zullen het materiaal uiteindelijk beschadigen. Het is daarom toch belangrijk om plassen water direct op te vegen wanneer er iets wordt geknoeid. Zolang beton ciré niet regelmatig voor langdurige perioden aan grote hoeveelheden water wordt blootgesteld, is een ongelukje hier en daar geen enkel probleem. Een glas water dat omvalt en direct wordt opgedweild zal de toplaag niet penetreren en daardoor geen beschadigingen of slijtage veroorzaken.

Zoals alle andere materialen is ook beton ciré niet compleet veilig voor waterschade. Erosie en beschadiging is nu eenmaal onvermijdelijk wanneer een vloer regelmatig wordt belopen, gedweild of op andere manieren gebruikt. Toch is beton ciré met een goede toplaag uitstekend bestand tegen water en vocht. De naadloze afwerking zorgt ervoor dat er geen vuil ophoopt in kleine kiertjes en dat de vloer niet zomaar door water zal worden gepenetreerd. Door gewoon regelmatig schoon te maken is zo’n vloer dus lang in topconditie te houden. Met beton ciré heeft u dus een duurzame, waterbestendige vloer met een prachtige industriële betonlook. Het onderhoud van zo’n betonlook vloer wordt door de toplaag lekker eenvoudig gemaakt en is dus ook totaal niet tijdrovend.

Zijn alleen vloeren van beton ciré waterdicht?

Vloeren zijn niet de enige mogelijke toepassing van beton ciré. Het materiaal hecht op vrijwel iedere ondergrond, waardoor het voor van alles en nog wat kan worden gebruikt. Naast vloeren wordt het bijvoorbeeld ook erg vaak gebruikt in badkamers, de vochtigste ruimte in huis!

De regelmaat waarmee beton ciré moet worden onderhouden en vervangen verschilt uiteraard van situatie op situatie. In een drogere ruimte zal waterschade en slijtage minder snel voorkomen dan in een vochtigere ruimte. Zo zal slijtage ook sneller voorkomen bij een oppervlakte dat erg regelmatig wordt gebruikt, zoals een aanrecht. Het is dus altijd belangrijk om rekening te houden met de omgeving en om altijd op tijd het juiste onderhoud te treffen. Waterbestendige materialen zijn tenslotte ook uiteindelijk een keer aan vervanging toe!

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.