Gietvloer kleuren

Een gietvloer is een vloer die in onwijs veel kleuren verkrijgbaar is. Daardoor kan de vloer precies aan uw smaak voldoen en kunt u een kleur uitkiezen die mooi bij de rest van het interieur staat. Het kiezen van de kleur van de gietvloer is een belangrijk moment, want een kleur bepaalt het grootste deel van de look van de vloer. Onze adviseurs geven u graag advies zodat u de beste keuze kunt maken. Tijdens een bezoek aan onze showroom kunt u verschillende kleuren ook in het echt bekijken.

Een solo tint

Een gietvloer is in twee varianten verkrijgbaar, in een solo tint en in een betonlook tint. Een solo tint is volledig egaal van kleur. Dit heeft een mooie rustige uitstraling. Een solo tint wordt daarom vaak in de slaapkamer en de studeerkamer gebruikt. Het enige nadeel aan een solo tint is dat vuil er iets sneller op te zien is. Onze populairste solo tinten zijn Zand, IJzer en Olive Green. U heeft vooral de keuze uit aardetinten en grijstinten. Een aardetint is warmer dan een grijstint. Terwijl grijs erg mooi staat bij zwart en wit, twee andere geliefde tinten die vaak in het interieur worden gebruikt.

Een betonlook tint

De andere optie waar u voor kunt kiezen bij een PU gietvloer Green Line, is een betonlook effect. Bij een betonlook effect worden twee, dichtbij elkaar liggende, kleuren gemengd. Dit geeft een authentiek effect waardoor de gietvloer erg op een betonnen vloer lijkt. Want doordat een gietvloer met de hand wordt aangebracht, is er een licht lijnenspel in de vloer te zien, zoals dat ook bij een vloer van beton het geval is. Naast dat een betonlook effect erg mooi is, heeft het ook als voordeel dat vuil er minder snel op te zien is.Populaire kleuren zijn Dark Grey, Fossiel en Krijt. Ook bij een betonlook effect heeft u vooral de keuze uit grijstinten, zandkleuren en groene tinten. Groen is een originele kleur voor een gietvloer. De tinten groen die we bieden liggen dicht bij grijs, waardoor de kleur rustig en tijdloos is.

Grijs blijft populair

Grijs blijft bij uitstek de populairste kleur voor gietvloeren. De tint ligt het dichtst bij een industriële betonvloer, maar grijs heeft ook allerlei voordelen. Ten eerste is het een tijdloze kleur, waar u niet snel op uitgekeken bent. Ten tweede is het een kleur die met vrijwel alle andere kleuren te combineren is. Daarnaast is grijs ook praktisch, want vuil is er minder snel op te zien. Bij Coatingvloer.nl heeft u de keuze veel tinten grijs. Zo kunt u altijd een grijstint vinden die bij uw smaak past.

Design Betonvloer ECO

Grijs is de meest voor de hand liggende kleur voor een betonvloer. Het is dan ook de originele kleur van een vloer gemaakt van beton. Maar de Design Betonvloeren van Coatingvloer.nl zijn niet alleen in grijs verkrijgbaar. U heeft de keuze uit wel 60 verschillende kleuren, waaronder verschillende grijstinten. Naast grijs heeft u de keuze uit verschillende zandkleuren maar ook uit meer opvallende kleuren als rood, groen en donkerblauw. Met een betonvloer in één van de laatstgenoemde kleuren bent u zeker van een unieke vloer. De populairste kleuren van de Design Betonvloer ECO zijn Perfect Grey, Fossil en Sand.

Design Betonvloer PURE

Ook de Design Betonvloer PURE is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Dit type betonvloer heeft een ander effect dan de Design Betonvloer ECO. De kleuren waarin de Desgin Betonvloer Pure verkrijgbaar is zijn tinten grijs en bruin.

Andere gietvloer kleuren

Maar zoals we al zeiden, is een gietvloer in onwijs veel andere kleuren verkrijgbaar. Het is bij het kiezen van de kleur goed om de rekening te houden met de kleuren van de rest van het interieur, maar ook met praktische zaken als schoonmaken. Naast grijs wordt er vaak gekozen voor de kleur wit, wat een prachtige minimalistische en frisse look heeft en de kleur bruin, wat warm en rustig oogt.

Staat uw kleur er niet bij?

Staat de door u gewenste kleur niet in het rijtje? Niet getreurd, wij kunnen ook kleuren op maat maken. Neem in dat geval contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met u.

Een lichte of donkere kleur?

Een lichte en een donkere tint vloer hebben beide een ander effect. Uiteraard kiest u de kleur vooral aan de hand van uw smaak. Maar het is ook goed om rekening te houden met eigenschappen van de ruimte als u de keuze maakt tussen een lichten of een donkere tint.

Een donkere tint

Donkere vloeren zijn sfeervol en knus en vaak ook stoer. Een vloer met een donkere tint staat erg goed in combinatie met een lichte muur, omdat het dan voor een mooi contrast zorgt. Het nadeel van een donkere vloer is dat het de ruimte kleiner kan laten lijken en dat het de gehele ruimte wat donkerder maakt. Een donkere vloer is daarom niet aan te raden in een ruimte met weinig licht, of in combinatie met donkere muren.

Een lichte tint

Lichte vloeren zijn fris en laten de ruimte groter lijken. Een lichte vloer versterkt het licht en is daarom perfect voor in een donkere ruimte met weinig licht. Een lichte vloer staat mooi bij zowel lichte als donkere muren. Een lichte vloer wordt door sommigen wel als koeler en minder sfeervol ervaren. Daarnaast is vuil sneller op een lichte vloer te zien.

Disclaimer

Let op! Ondanks de nauwkeurige zorg en aandacht die Coatingvloer.nl aan de digitale kleur samples besteedt, is het mogelijk dat de kleur afwijkt van het origineel. Dit geldt ook voor onze fysieke kleur samples.