Betonvloer

Een betonvloer in uw woning, zakelijk pand of in een industriële ruimte is een uitstekende keuze als u een voorkeur heeft voor de combinatie van stijl en praktische eigenschappen. De uiterlijke kenmerken van een betonvloer komen overeen met echt beton. De praktische en comfortabele eigenschappen zijn echter anders als het gaat om een cementgebonden vloer, woonbeton of cementgebonden sierpleister. Dit zijn namelijk vloeren van Coatingvloer.nl die naast een robuust en stoer uiterlijk over unieke kenmerken beschikken. Daarbij kunt onder meer denken aan het naadloze karakter die het tot een hygiënische vloer maken. Of aan het comfort dat geboden wordt en het gemak van het schoonmaken.

Voordelen betonvloer

Er zijn tal van voordelen en specifieke eigenschappen van toepassing op onze betonvloeren:

 • Sterk
 • Comfortabel
 • Warm
 • Praktisch
 • Hygiënisch
 • Naadloos
 • Stof- en vuilafstotend
 • Slijtvast
 • Duurzaam
 • Unieke look

Betonnen vloer voor intensieve belasting

Een betonvloer is bij uitstek een prima keuze als u voor uw bedrijfspand of showroom op zoek bent naar een vloer die tegen intensieve belasting bestand moet zijn. Ook in het interieur van nieuwbouw woningen en bestaande bouw is een betonvloer vanwege het unieke en originele uiterlijk in combinatie met comfort, warmte en praktisch gemak eveneens een uitstekende keuze. De intensieve belasting is mogelijk doordat er bij het aanbrengen van de vloer gebruik wordt gemaakt van zachte bindmiddelen en harde mineralen. Hiermee wordt een perfecte basis gelegd voor een krachtige en comfortabele vloer. De betonvloer kan direct worden aangebracht op zandcement, anhydriet vloeren en tegels.

Betonvloer voor de woonkamer

Ook in de woonkamer komt een betonvloer goed tot zijn recht. Het geeft een robuuste en landelijke uitstraling. Beton is onderhoudsvriendelijk en omdat er geen naden zijn, ook zeer hygiënisch. Wel kan een betonnen vloer in theorie vlekken opnemen. Omdat er veel tijd wordt doorgebracht in de woonkamer, is de kans op vlekken aanwezig. In dat geval kan er een coating worden aangebracht over het beton. Zo voorkomt u dat eventuele vlekken in het beton trekken.

Voordelen van een betonvloer in de woonkamer

 • Robuuste vloer
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Prachtige uitstraling
 • Goed te combineren met houtkleurige, witte en aluminium materialen

Betonvloer in de keuken

Betonnen woonkamervloer beschermen tegen vlekken

Een betonnen woonkamervloer is op verschillende manier te beschermen tegen vlekken:

1. Betonvloer beschermen met een natuurlijke olie

De betonvloer in de woonkamer kan voorzien worden van een beschermende laag lijnolie / terpentijnolie. De vloer zal iets donkerder worden van het mengsel en zoals te verwachten bij olie gaat de vloer ook glanzen.

2. Impregneren van de betonvloer

Het impregneren van een betonvloer zorgt ervoor dat de poriën van de vloer opgevuld worden met speciale kristallen. De vloer wordt hierdoor afgesloten en zo krijgen vlekken en vocht geen kans om in te trekken. Het is mogelijk om het impregneren zelf te doen, maar wij adviseren om een professional in te schakelen. Deze kan namelijk beter inschatten hoe de vloer van te voren behandeld moet worden voor een zo goed mogelijk resultaat.

3. Betonvloer coaten

De derde en meest gebruikte mogelijkheid is het aanbrengen van een coating bovenop de betonvloer. De coating is een transparante beschermlaag van kunsthars (meestal polyurethaan). Door deze laag blijft de uitstraling van het beton behouden, maar is deze beschermd tegen beschadiging en vlekken.

Prijzen gietvloer met betonlook

De betonvloer prijzen zijn afhankelijk van de grootte van het project en eventueel gewenste extra´s. De prijs per vierkante meter varieert en de materiaalkeuze is een ander aspect om rekening mee te houden.

Oppervlakte

Hoe groter de ruimte is, hoe lager de prijs per m² wordt als het gaat om het aanbrengen van een betonvloer. De vaste kosten kunnen in dat geval dan namelijk verdeeld worden over een groter oppervlak. Elk project kent namelijk vaste kosten, zoals de kosten van transport en materiaalgebruik.

Materiaalkeuze

Met betrekking tot de materiaalkeuze geldt dat er ten aanzien van de betonvloer een keuze gemaakt kan worden uit meerdere opties. Bovendien kan er voorbewerking van ondergrond nodig zijn en kunnen extra´s meer geld kosten. Er worden dan namelijk ook andere materialen gebruikt voor de realisatie van een betonvloer. De complexiteit van het project is in het algemeen een aspect waarmee rekening gehouden kan worden.

Aanbrengen van een betonvloer

Het aanbrengen van een betonvloer is vakwerk en zeker als het om de afwerking gaat, waarbij een strak resultaat het doel is. Coatingvloer.nl heeft ervaren applicateurs in het team die uw betonvloer zorgvuldig strak en naadloos afwerking. Eerst is het echter belangrijk dat uw wensen helemaal duidelijk zijn, zodat u ook zeker weet dat u die vloer krijgt die u voor ogen heeft. Onze adviseur is u daarbij graag van dienst en kan door de opgebouwde kennis en ervaring de ideale betonvloer samenstellen. Daarbij wordt met het gebruiksdoel, de ruimte en met uw voorkeuren rekening gehouden.

Gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer heeft een bijzondere uitstraling en past bij elk eigentijds en industrieel ingerichte woning of kantoor. Het vlinderen van een betonvloer vindt plaats nadat het beton is gestort en de vloer is gedroogd. Op dat moment is de vloer nog vrij ruw. Vervolgens wordt de vloer machinaal gevlinderd met een speciale vlindermachine. Na het vlinderen ontstaat een wolkachtig uiterlijk. De vloer voelt nog wel ruw aan en dient eventueel gepolijst te worden wanneer u een strakkere uitstraling wenst.

Onderhoud gevlinderde betonvloer

Een gevlinderde betonvloer wordt op dezelfde manier gereinigd als een normale betonvloer. Wij adviseren om de vloer droog te reinigen met een bezem of stofzuiger. Vervolgens kunt u de vloer nat reinigen met een dweil en koud water. Schoonmaakmiddelen zijn niet nodig om de vloer goed schoon te krijgen.

Betonvloer schuren

Wanneer een betonvloer oneffenheden vertoont en ruw aanvoelt, kunt u de vloer laten schuren door onze vakmensen. Het schuren gebeurt vaak nadat een betonvloer is gevlinderd. Het schuren van de betonvloer vindt plaats met een slijpmachine voorzien van diamantschijf. Het oppervlak krijgt door het schuren een strakke en gladde uitstraling.

Voor meer informatie over het laten schuren van uw betonvloer neemt u contact met ons op via 020 845 2650.

Werkzaam in heel Nederland

Heel Nederland is het werkgebied van Coatingvloer.nl. Als specialist in het aanbrengen van betonvloeren zijn wij onder meer actief in onderstaande plaatsen en regio´s:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Eindhoven
 • Den Bosch
 • Utrecht
 • Rotterdam
 • Groningen

Offerte aanvraag?

U heeft wanneer u dat wenst direct de mogelijkheid om een offerte aan te vragen. Er is een aanvraagformulier beschikbaar die online kan worden ingevuld en naar Coatingvloer.nl kan worden verzonden. Het is echter ook aan te raden om eerst eens naar onze showroom in Amsterdam te komen, waar u persoonlijk van advies voorzien kunt worden. Bovendien kunt u dan een nog betere indruk krijgen van de betonvloeren die wij in het assortiment beschikbaar hebben. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak met onze adviseur in de showroom kunt u contact opnemen via 020-8452650.

vrijblijvende offerte

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650

E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 68 waarderingen.