Betonvloer: unieke en slijtvaste vloer voor in uw huis of bedrijf

Betonvloer

Betonvloer

Betonvloer keuken

Betonvloer

Een betonvloer in uw woning, zakelijk pand, keuken of in een industriële ruimte is een uitstekende keuze als u een voorkeur heeft voor de combinatie van stijl en praktische eigenschappen. De uiterlijke kenmerken van een betonvloer komen overeen met echt beton. De praktische en comfortabele eigenschappen zijn echter anders als het gaat om een cementgebonden vloer, woonbeton of cementgebonden sierpleister. Dit zijn namelijk vloeren van Coatingvloer.nl die naast een robuust en stoer uiterlijk over unieke kenmerken beschikken. Daarbij kunt onder meer denken aan het naadloze karakter die het tot een hygiënische vloer maken. Of aan het comfort dat geboden wordt en het gemak van het schoonmaken. Zo zijn er nog tal van voordelen en specifieke eigenschappen van toepassing op onze betonvloeren:

 • Sterk
 • Comfortabel
 • Warm
 • Praktisch
 • Hygiënisch
 • Naadloos
 • Stof- en vuilafstotend
 • Slijtvast
 • Duurzaam
 • Unieke look

Betonnen vloer voor intensieve belasting

Een betonvloer is bij uitstek ook een prima keuze als u voor uw bedrijfspand op zoek bent naar een vloer die tegen intensieve belasting bestand moet zijn. In het interieur van woningen is een betonvloer vanwege het unieke en originele uiterlijk in combinatie met comfort, warmte en praktisch gemak eveneens een uitstekende keuze. De intensieve belasting is mogelijk doordat er bij het aanbrengen van de vloer gebruik wordt gemaakt van zachte bindmiddelen en harde mineralen. Hiermee wordt een perfecte basis gelegd voor een krachtige en comfortabele vloer.

Betonvloer keuken

Ook in de keuken komt een betonvloer goed tot zijn recht. Het geeft een robuuste en landelijke uitstraling. Beton is onderhoudsvriendelijk en omdat er geen naden zijn, ook zeer hygiënisch. Wel kan een betonnen vloer in theorie vlekken opnemen. Omdat dit in de keuken natuurlijk een reëel gevaar is kan er over het beton een coating aangebracht worden. Zo voorkomt u dat eventuele vlekken in het beton trekken.

Voordelen keuken betonvloer

 • Hygiënisch
 • Onderhoudsvriendelijke
 • robuuste uitstraling
 • goed te combineren met hout kleurige, witte en aluminium materialen

Betonvloer in de keuken

Betonnen keukenvloer beschermen tegen vlekken

Een betonnen keukenvloer is op verschillende manier te beschermen tegen vlekken:

1. Betonvloer beschermen met een natuurlijke olie

De betonvloer in een keuken kan voorzien worden van een beschermende laag lijnolie / terpentijnolie. De vloer zal iets donkerder worden van het mensel en zoals te verwachten bij olie gaat de vloer ook glanzen.

2. Impregneren van de betonvloer

Het impregneren van een betonvloer zorgt ervoor dat de poriën van de vloer opgevuld worden met speciale kristallen. De vloer wordt hierdoor afgesloten en zo krijgen vlekken en vocht geen kans om in te trekken. Het is mogelijk om het impregneren zelf te doen maar mij adviseren een professional in te schakelen. Deze kan namelijk beter inschatten hoe de vloer van te voren behandeld moet worden voor een zo goed mogelijk resultaat.

3. Betonvloer coaten

De derde en meest gebruikte mogelijkheid is het aanbrengen van een coating bovenop de betonvloer. De coating is een transparante beschermlaag van kunsthars (meestal polyurethaan of epoxy). Door deze laag blijft de uitstraling van het beton behouden, maar is deze beschermd tegen beschadiging en vlekken.

Prijzen

De betonvloer prijzen zijn van de grootte van het project afhankelijk en worden eveneens beïnvloed door eventueel gewenste extra´s. De prijs per vierkante meter varieert en de materiaalkeuze is een ander aspect om rekening mee te houden.

Oppervlakte

Hoe groter het oppervlak in de ruimte is, hoe lager de prijs per m2 wordt als het gaat om het aanbrengen van een betonvloer. De vaste kosten kunnen in dat geval dan namelijk verdeeld worden over een groter oppervlak. Elk project kent namelijk vaste kosten, zoals de kosten van transport en materiaalgebruik.

Materiaalkeuze

Met betrekking tot de materiaalkeuze geldt dat er ten aanzien van de betonvloer een keuze gemaakt kan worden uit meerdere opties. Bovendien kan er voorbewerking van ondergrond nodig zijn en kunnen extra´s meer geld kosten. Er worden dan namelijk ook andere materialen gebruikt voor de realisatie van een betonvloer. De complexiteit van het project is in het algemeen een aspect waarmee rekening gehouden kan worden.

Aanbrengen van een betonvloer

Het aanbrengen van een betonvloer is vakwerk en zeker als het om de afwerking gaat, waarbij een strak resultaat het doel is. Coatingvloer.nl heeft ervaren applicateurs in het team die uw betonvloer zorgvuldig strak en naadloos afwerking. Eerst is het echter belangrijk dat uw wensen helemaal duidelijk zijn, zodat u ook zeker weet dat u die vloer krijgt die u voor ogen heeft. Onze adviseur is u daarbij graag van dienst en kan door de opgebouwde kennis en ervaring de ideale betonvloer samenstellen. Daarbij wordt met het gebruiksdoel, de ruimte en met uw voorkeuren rekening gehouden.

Werkzaam in heel Nederland

Heel Nederland is het werkgebied van Coatingvloer.nl. Als specialist in het aanbrengen van betonvloeren zijn wij onder meer actief in onderstaande plaatsen en regio´s:

Offerte aanvraag?

U heeft wanneer u dat wenst direct de mogelijkheid om een offerte aan te vragen. Er is een aanvraagformulier beschikbaar die online kan worden ingevuld en naar Coatingvloer.nl kan worden verzonden. Het is echter ook aan te raden om eerst eens naar onze showroom in Amsterdam te komen, waar u persoonlijk van advies voorzien kunt worden. Bovendien kunt u dan een nog betere indruk krijgen van de betonvloeren die wij in het assortiment beschikbaar hebben. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak met onze adviseur in de showroom kunt u contact opnemen via 020-8452650.
vrijblijvende offerte

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl