Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Stofzuiger voor uw gietvloer: De perfecte schoonmaakpartner

U heeft een prachtige nieuwe gietvloer waar u nog jaren van wil genieten. Maar dan valt u op dat stof en vuil wel snel zichtbaar is op dat strakke, naadloze oppervlak. En nu? Nu heeft u een stofzuiger voor uw gietvloer nodig. Een stofzuiger is namelijk de makkelijkste manier om uw gietvloer lang mooi te houden. Veel meer onderhoud is niet nodig. Ontdek hier welke stofzuigers het beste werken voor gietvloeren en hoe u ze zo kunt gebruiken dat u de vloer beschermt.

Waarom een stofzuiger voor gietvloeren gebruiken?

Een gietvloer heeft een strak, naadloos uiterlijk. Dat is mooi, maar heeft ook een nadeel: vuil en stom is gemakkelijk te zien. Om een gietvloer schoon en stofvrij te houden, is regelmatig stofzuigen dus nodig. Alleen stofzuigen is vaak al voldoende om de volgende redenen:

1. Efficiënte verwijdering van vuil

Stofzuigers zijn ontworpen om stof en vuil effectief op te zuigen, zelfs de kleinste deeltjes. Hierdoor blijft uw gietvloer vrij van vuil en allergenen die zich anders zouden kunnen ophopen.

2. Voorkomt beschadigingen

Stofzuigers zijn zacht voor uw gietvloer. In tegenstelling tot bezems of harde borstels, vermijden stofzuigers krassen en beschadigingen, zelfs bij dagelijks gebruik.

3. Tijdsbesparing

Stofzuigen is doorgaans sneller dan bijvoorbeeld dweilen. U kunt namelijk in korte tijd grote oppervlakken schoonmaken.

4. Dagelijks gebruik

Een gietvloer verzamelt snel stof en vuil. De stofzuiger kunt u gemakkelijk even pakken voor dagelijks onderhoud. Met een steelstofzuiger is dat bijvoorbeeld nog makkelijker.

Welke soorten stofzuigers geschikt voor gietvloeren?

Er zijn veel soorten stofzuigers om uit te kiezen. Hier zijn enkele soorten stofzuigers die geschikt zijn voor gietvloeren:

Sledestofzuigers

Deze traditionele stofzuigers hebben wielen en een lange slang. Ze zijn handig voor het reinigen van grote oppervlakken en zijn beschikbaar in verschillende modellen met verschillende functies, waaronder HEPA-filters voor allergieën. Het is wel een onhandiger model als het gaat om bewegingsvrijheid.

Steelstofzuigers

Deze slanke en draadloze stofzuigers zijn ideaal voor snel schoonmaken en het bereiken van moeilijk bereikbare plaatsen. Ze zijn licht van gewicht en makkelijk om te bergen. Steelstofzuigers komen niet altijd goed uit de test als het gaat om zuigkracht, maar dat verschilt sterk per model.

Robotstofzuigers

Een robotstofzuiger rijdt zelf rond en hoeft u dus alleen maar aan te zetten. Dat is handig voor dagelijks onderhoud omdat u niet in de buurt hoeft te blijven. Ze kunnen vaak zelfs geprogrammeerd worden om elke dag op hetzelfde tijdstip aan te gaan.

Zakloze stofzuigers

Zakloze stofzuigers verzamelen stof en vuil in een opvangbak in plaats van wegwerpzakken. Dat is beter voor het milieu en u bespaart op de kosten van een stofzuigzak.

Tips voor stofzuigen gietvloer

Een stofzuiger is dus veruit de handigste manier om uw gietvloer schoon en stofvrij te houden. Met een aantal tips maakt u ook nog zo efficiënt mogelijk gebruik van de stofzuiger.

Voor dagelijks onderhoud is het handig om uw gietvloer regelmatig te stofzuigen om te voorkomen dat stof en vuil zich ophopen. Sommige stofzuigers worden geleverd met verschillende borstels en opzetstukken die dat makkelijker maken. Kies degene die het meest geschikt zijn om krassen te voorkomen, bijvoorbeeld met een brede borstel met haren. Heeft uw stofzuiger een filter? Vervang die dan regelmatig zodat hij zijn werk goed blijft doen.

Bij de meeste stofzuigers kunt u de zuigkracht handmatig instellen. Een lage zuigkracht is vaak voldoende omdat een gietvloer al een glad oppervlak heeft. Nat stofzuigen kunt u beter niet doen op gietvloeren. Zorg ervoor dat uw stofzuiger alleen droog vuil opzuigt. Hebt u het onderhouden een tijdje achterwege gelaten? Dan kunt u de zuigkracht eenmalig harder zetten om te zorgen dat u minder lang bezig bent.

Een stralend schone gietvloer

Stofzuigen is dus de beste manier om een gietvloer schoon te houden. Er zijn een heleboel stofzuigers om uit te kiezen en welke u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Houd er wel rekening mee dat u de juiste opzetstukken moet gebruiken. Anders krijgt u misschien alsnog krassen in de vloer. Het resultaat? Een stralend schone gietvloer waar u lang van kunt genieten.

Foto van auteur

Gietvloer Specialist

Onze gietvloer specialist deelt zijn kennis en expertise in informatieve blogs. Benieuwd wat de laatste trends zijn in de wereld van gietvloeren? Wilt u graag advies over de beste gietvloer voor een bedrijfsruimte? Of bent u benieuwd hoe u die nieuwe gietvloer zo lang mogelijk mooi en vrij van scheuren houdt? Onze specialist in gietvloeren weet het als de beste en legt u alles uit.Meer weten over gietvloeren en welke vloer bij uw project past? Ook in onze showroom staan gietvloer specialisten klaar om u te helpen. Maak een afspraak en kom gauw langs! Neem contact met ons op.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.