Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Wanneer is een gietvloer beloopbaar?

Het goed uitharden van een gietvloer heeft tijd nodig, waarin de vloer dus ook tijdelijk niet beloopbaar is. Maar hoe lang duurt dit? Wanneer is een gietvloer beloopbaar? En wat gebeurt er als u toch al eerder op de gietvloer gaat lopen? Op deze pagina geven wij antwoord op al uw vragen over het uitharden van uw gietvloer.

Wanneer is een gietvloer beloopbaar?

Om antwoord te kunnen geven op deze vraag is het belangrijk om even kort uit te leggen hoe een gietvloer in elkaar steekt. Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen, al deze lagen moeten goed uitharden voordat de vloer gebruikt kan worden. Uitharden houdt in dat al het vocht in de vloer opgedroogd is (dus in elke laag) en dat deze dus beloopbaar en bestand tegen vloeistoffen is. Daarom duurt het ook drie tot vijf dagen om de volledige gietvloer te plaatsen, de lagen kunnen namelijk niet allemaal op één dag gelegd worden. In het uitharden van de lagen gaat tijd zitten. Maar hoeveel tijd?

Na ongeveer drie dagen is de gietvloer namelijk pas volledig belastbaar voor het gewicht van meubels en andere zware objecten (zoals bijvoorbeeld plantenbakken). En na een week is de vloer pas volledig bestand tegen vocht, ga dus nooit gelijk dweilen nadat de vloer gelegd is. Ook is het belangrijk om altijd op te passen met bijtende vloeistoffen, zelfs als de vloer volledig uitgehard is.

Wat gebeurt er als u al eerder op een gietvloer gaat lopen?

Ondanks dat wij onze klanten altijd meegeven om in ieder geval 24 uur na het leggen de gietvloer niet te betreden, komt het helaas toch wel eens voor. Maar wat gebeurt er dan? Naast dat er voetstappen in de gietvloer kunnen ontstaan kunnen er ook sporen in de vloer komen door zweetvoeten, of vloeistoffen die het vloeroppervlak raken. Deze sporen of voetstappen zijn vaak niet meer te verwijderen. De enige manier om dit op te lossen is door een nieuwe laag aan te brengen. Het is dus erg belangrijk om de droogtijd van de vloer te respecteren.

Wanneer is een gietvloer beloopbaar

Interesse in een gietvloer?

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.