Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Wat is duurder: laminaat of gietvloer?

Als u ervoor kiest om een nieuwe vloer te laten plaatsen, zijn er veel verschillende opties. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen een gietvloer of een laminaatvloer. Allebei deze opties kunnen erg mooi zijn, vooral als u een specialist inhuurt om deze te plaatsen. Maar er zijn onderling nog best wel wat verschillen, zoals de kosten en het onderhoud. Op deze pagina zullen we de vraag “wat is duurder: een laminaatvloer of een gietvloer” beantwoorden en u zodoende verder helpen om uw keuze voor een nieuwe vloer te maken.

Is een gietvloer duurder dan een laminaatvloer?

Om te weten of een gietvloer duurder is dan een laminaatvloer is het belangrijk om te kijken naar twee dingen: de gemiddelde prijs van de vloeren en het laten plaatsen ervan, maar ook de prijs van het onderhoud op de lange termijn. De gemiddelde prijs voor een laminaatvloer, inclusief plaatsing, BTW en materiaal begint bij 20 euro per vierkante meter en kan oplopen tot zo’n 165 euro. De gemiddelde all-in prijs voor een gietvloer, schommelt een beetje tussen de 40 euro en 175 euro per vierkante meter.

Wat betreft de gemiddelde prijs is er dus maar nauwelijks verschil, behalve dan dat de prijzen voor een laminaatvloer een stuk lager beginnen. Als we kijken naar de kosten voor het onderhoud op de lange termijn, dan is een gietvloer een stuk goedkoper. Deze is namelijk een stuk duurzamer dan een laminaatvloer, maar waar zit dat verschil in onderhoud tussen een laminaat- en gietvloer dan in?

Wat is duurder laminaat of gietvloer

Als algemene voorwaarde bij een gietvloer geldt: een ondergrond is geschikt voor een gietvloer als deze vlak/stabiel is. In negen van de tien gevallen is een cementvloer vlak en stabiel en kan deze dus perfect als ondergrond dienen zonder extra lagen toe te voegen. Om dit zeker te weten is het echter altijd aan te raden om advies in te winnen bij een specialist.

Laminaat of gietvloer: wat is beter geschikt voor de vloerverwarming ?

Verschil in onderhoud tussen laminaatvloer en gietvloer

Een vloer, vooral een vloer die veel belopen wordt, heeft natuurlijk altijd onderhoud nodig. Maar verschillende vloeren hebben ook verschillend onderhoud nodig. Wij hebben voor u uitgezocht hoe beide vloeren onderhouden moeten worden.

Onderhoud van een gietvloer

Na plaatsing heeft een gietvloer over het algemeen weinig onderhoud nodig. Eventueel kun je de toplaag elke tien jaar laten vervangen voor een langere levensduur, maar bij normaal gebruik kan deze vaak ook wel langer mee dan tien jaar. Schoonmaken van een gietvloer is ook erg makkelijk. Met een stofzuiger of bezem haal je gemakkelijk rommel en stof van de vloer. Gietvloeren zijn slijtvast en waterafstotend. Hierdoor gaat de vloer langer mee en blijft deze ook mooi.

Onderhoud van een laminaatvloer

Laminaat is ook erg makkelijk om schoon te houden, maar het nadeel van laminaat is dat het naden heeft. In deze naden nestelt zich gemakkelijk stof en vuil, en omdat de naden erg nauw op elkaar aansluiten is het moeilijk om deze naden goed schoon te houden. Daarnaast is hout erg gevoelig voor water en moet u een laminaatvloer elke zoveel jaar (aangeraden 5 jaar) opnieuw schuren en waxen om deze te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Een laminaatvloer heeft dus meer onderhoud nodig dan een gietvloer.

De gemiddelde beginprijs van laminaat is dus goedkoper dan een gietvloer, maar op lange termijn is een gietvloer een stuk goedkoper dan een laminaatvloer. Heeft u interesse gekregen in een gietvloer? Neem dan even contact met ons op!

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.