Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Kan ik een gietvloer laten aanbrengen over een cementvloer?

Gietvloeren worden steeds populairder. En dat is niet zo gek, gietvloeren geven uw huis, bedrijfshal of kantoor namelijk een mooi strak, modern en naadloos uiterlijk. Daarnaast zijn gietvloeren onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te houden. Toch horen wij ook veel dat mensen nog twijfelen omdat ze niet helemaal weten hoe het proces van het plaatsen van een gietvloer precies in zijn werk gaat en of zij hun bestaande vloer kunnen laten liggen bijvoorbeeld. Een veelgestelde vraag is bijvoorbeeld “Kan ik een gietvloer laten aanbrengen over een cementvloer?”. Op deze pagina gaan wij u een antwoord geven op deze vraag.

Een gietvloer laten aanbrengen over een cementvloer, kan dat?

Om antwoord te geven op de vraag of een gietvloer aangebracht kan worden over een cementvloer is het handig om vooraf uit te leggen hoe een gietvloer opgebouwd wordt. De opbouw van een gietvloer bestaat namelijk uit diverse lagen. In principe zijn er vier lagen nodig: een primer, schraplaag, de gietvloer en een coating. De extra lagen hangen af van het soort ondergrond en of er eventueel extra maatregelen nodig zijn om deze ondergrond gietvloer-klaar te maken. Bij extra maatregelen kunt u bijvoorbeeld denken aan het egaliseren van de vloer of het dichten van de voegen en naden.

Kan ik een gietvloer laten aanbrengen over een cementvloer

Als algemene voorwaarde bij een gietvloer geldt: een ondergrond is geschikt voor een gietvloer als deze vlak/stabiel is. In negen van de tien gevallen is een cementvloer vlak en stabiel en kan deze dus perfect als ondergrond dienen zonder extra lagen toe te voegen. Om dit zeker te weten is het echter altijd aan te raden om advies in te winnen bij een specialist.

Welke ondergrond is niet geschikt voor een gietvloer?

Voor een optimale resultaat en duurzaamheid raden we aan om de cementdekvloer gedurende minstens 15 dagen voorafgaand aan de gietvloerinstallatie op te stoken. Deze cruciale stap helpt om overtollig vocht te verdrijven en een solide basis te creëren voor uw prachtige nieuwe gietvloer. Uiteraard is het essentieel om de specifieke instructies van onze gietvloerexperts en de aanbevelingen van uw vloerverwarming specialist op te volgen.

Kan ik een gietvloer laten aanbrengen over een cementvloer?

Hoelang is het opstook protocol cement dekvloer?

Voor een optimale resultaat en duurzaamheid raden we aan om de cementdekvloer gedurende minstens 15 dagen voorafgaand aan de gietvloerinstallatie op te stoken. Deze cruciale stap helpt om overtollig vocht te verdrijven en een  solide basis te creëren voor uw prachtige nieuwe gietvloer. Uiteraard is het essentieel om de specifieke instructies van onze gietvloerexperts en de aanbevelingen van uw vloerverwarming specialist op te volgen.

Waarom een opstook protocol voor een cement dekvloer?

Het opstookprotocol is noodzakelijk en zorgt ervoor dat u zonder problemen van uw vloer kunt genieten. Wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd, kunnen de gevolgen groot zijn. Door spanningsverschillen kunnen bijvoorbeeld scheuren ontstaan in de dekvloer.

Kan ik een gietvloer laten aanbrengen over een cementvloer

Hoe moet een cement dekvloer worden afgewerkt voor de gietvloer?

De afwerking van uw cementdekvloer is van cruciaal belang en vormt de solide basis voor de perfecte gietvloer. Allereerst is een grondige reiniging noodzakelijk om alle stof, vuil en onzuiverheden zorgvuldig van de dekvloer te verwijderen. Vervolgens moet u ervoor zorgen dat de cementdekvloer voldoet aan de strengste toleranties die wij aanbevelen voor een vlekkeloze afwerking, en eventuele oneffenheden moeten worden geëgaliseerd om een perfect vlak oppervlak te creëren. 

Daarnaast is het aanbrengen van onze hoogwaardige primer essentieel om de hechting tussen uw cementdekvloer en de gietvloer te optimaliseren. Het is ook belangrijk om geduldig te zijn en de aanbevolen droogtijd voor de primer in acht te nemen voordat onze vakmensen de gietvloer aanbrengen. Het volgen van deze gedetailleerde instructies en aanbevelingen, samen met de begeleiding van onze ervaren installateurs, is van vitaal belang om een verbluffend resultaat te bereiken.

Kan ik een gietvloer laten aanbrengen over een cementvloer

Welke ondergrond is niet geschikt voor een gietvloer?

Zoals nu wel duidelijk is, zijn niet alle soorten ondergronden geschikt als ondergrond voor een gietvloer. Het gaat hier dan vooral om “zachtere” vloeren of vloeren die niet goed vastliggen. Marmoleum, linoleum, zeil en kurk zijn voorbeelden van vloeren die geen goede hechting bieden. Ook hout is vaak geen goede basis voor een gietvloer. Hout is namelijk een natuurproduct met verschillende reliëfs, hierdoor is hout niet vlak genoeg als ondergrond. Overigens zijn er ook uitzonderingen op deze regel, als de capaciteit tot aanhechting van de ondervloer namelijk als voldoende te beschouwen is, kan deze nog steeds als ondergrond dienen.

Om zeker te weten of uw vloer geschikt is als ondergrond is het daarom handig om altijd een specialist in te schakelen die dit goed kan beoordelen. Is uw ondergrond niet goed geschikt voor een gietvloer? Dan zal deze toch helaas echt verwijderd moeten worden voordat de gietvloer geplaatst wordt.

Vraag een prijs aan voor een gietvloer op een cement dekvloer

Heeft u interesse in het laten plaatsen van een gietvloer? Vraag dan nu gratis een prijs aan voor een gietvloer naar keuze. Meer informatie en prijzen over de gietvloer vindt u op deze pagina. Wij zijn te bereiken via ons e-mail adres: info@coatingvloer.nl of via de telefoon op: 020-845 26 50. Wij helpen u graag.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.