Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Is een gietvloer warm?

Warme gietvloer door vloerverwarming

Of een gietvloer warm is of niet, heeft te maken met verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk dat er vloerverwarming aanwezig is. De materialen waaruit een gietvloer bestaat, verwarmen zich niet vanzelf op zonder externe energiebron zoals vloerverwarming. Indien u een warme gietvloer wenst, is het aan te raden om eerst vloerverwarming te laten installeren indien deze nog niet aanwezig is in de ruimte.

Is een gietvloer warm

Soorten vloerverwarming voor een warme vloer

Indien u een warme vloer wenst, is het van belang dat er vloerverwarming in de ruimte is geïnstalleerd. Er bestaan verschillende soorten vloerverwarming die geschikt zijn in combinatie met een gietvloer, namelijk:

  • cv-ketel
  • warmtepomp
  • elektriciteit

Cv-ketel

In de meeste gevallen wordt de vloerverwarming direct aangesloten op de cv-ketel. Via de cv-ketel stroomt er warm water door de buizen waardoor de warmte gelijkmatig over de vloer wordt verdeeld.

Warmtepomp

Vloerverwarming kan ook gebruikt worden in combinatie met een warmtepomp. Dit werkt volgens hetzelfde principe als met een cv-ketel. De warmtepomp warmt het water op en vervolgens stroomt het door de buizen in de vloer. Dankzij de geleiding van de gietvloer zal de ruimte snel warm worden. De optie om de vloer op te verwarmen met warm water, hetzij met een cv-ketel of een warmtepomp, heet een natbouwsysteem.

Elektriciteit

Een andere optie om de vloer op te warmen is via vloerverwarming gebaseerd op een droogbouwsysteem. Dit systeem werkt op basis van elektriciteit en hier heeft u geen cv-ketel of warmtepomp voor nodig, alleen een aansluiting op het elektriciteitsnet. Aan de hand van elektrische kabels die in de vloer worden geïnstalleerd, wordt de vloer verwarmd. De warmtestraling die de kabels afgeven wordt via de gietvloer geleid en verspreid over de ruimte.

Is een gietvloer warm 2

Soort samenstelling

Wanneer er vloerverwarming aanwezig is in de ruimte waar u van plan bent om een gietvloer te plaatsen, bent u al een stapje dichter bij een warme vloer. Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren, maar niet alle types zijn even geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Dit heeft te maken met de samenstelling van de gietvloer. Bepaalde samenstellingen van materialen geleiden namelijk beter dan andere. Voor een warme vloer is een goede geleiding van belang.

Daarnaast maakt het ook uit in welke verhoudingen de materialen worden samengevoegd voor de gietvloer. Materialen zoals polyurethaan en beton zijn goede geleiders en dus, in de juiste verhoudingen samengevoegd, zeer geschikt voor iedereen die een warme vloer wil. Bovendien zijn deze materialen ook nog eens comfortabel en hebben ze een industriële uitstraling. Voor een goede geleiding zit u met een PU Gietvloer Green Line, een Design Betonvloer, een BIO Lavasteen Gietvloer of een Blending Nature vloer goed.

De beste samenstelling voor een warme vloer

Als antwoord op de vraag ´is een gietvloer warm?´ kunnen we zeker een ´ja´ als antwoord geven. Wel alleen onder bepaalde voorwaarden, door bijvoorbeeld de aanwezigheid van vloerverwarming in de ruimte en de juiste samenstelling van materialen voor de gietvloer. Wat betreft de beste samenstelling van de gietvloer voor een warme vloer, raden we aan om voor een PU Gietvloer Green Line of een Design Betonvloer te gaan. Deze vloeren bestaan uit pure of samengestelde materialen die in de juiste verhoudingen de beste geleiding geven en de ruimte snel op kunnen warmen.

Maar ook de Blending Nature vloer en de BIO Lavasteen Gietvloer zijn zeer geschikt en zelfs nog duurzamer. De Blending Nature vloer is bijvoorbeeld een goede keuze omdat deze bestaat uit een mix van plantaardige oliën en kwarts, materialen die geschikte geleiders zijn. Ideaal dus voor een warme vloer.

Ook de BIO Lavasteen gietvloer bestaat voornamelijk uit natuurlijke materialen, zoals de naam al verklapt is deze vloer gemaakt van lavasteen. Naast dat dit materiaal uitstekend werkt om warmte te geleiden is het ook één van de meest ecologisch verantwoorde gietvloeren uit het assortiment van Coatingvloer.nl. Daarbij wordt de gietvloer gelegd door onze ervaren specialisten die de juiste expertise hebben op het gebied van gietvloeren installatie in onder andere woonhuizen en bedrijfspanden.

Een gietvloer voor thuis of op kantoor

Indien u interesse heeft om een gietvloer bij u thuis of op kantoor te laten plaatsen, dan kunt u via de website contact opnemen met Coatingvloer.nl. Stuur een mail of bereik ons telefonisch met uw vraag of verzoek. We staan u graag te woord en geven professioneel advies over alles omtrent gietvloeren. Komt u de gietvloeren liever zelf in het echt bekijken in de showroom? Laat ons dan weten wanneer u in de gelegenheid bent om langs te komen. Tot snel!

Is een gietvloer warm 1

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.