Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Wat is het verschil tussen een gietvloer en een troffelvloer?

Als je online op zoek bent naar ideeën en opties voor je nieuwe vloer, heb je waarschijnlijk al gehoord van gietvloeren en troffelvloeren. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten vloeren? Met de juiste kennis over de belangrijkste verschillen tussen deze vloeren, kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw woning of bedrijfsruimte.

Gietvloeren

 Een gietvloer is, zoals de naam al zegt, een vloer die wordt aangebracht door middel van het gieten van verschillende lagen vloeibaar materiaal. Dit materiaal bestaat meestal uit kunsthars, zoals epoxy of polyurethaan, gemengd met andere ingrediënten om de gewenste eigenschappen te verkrijgen.

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en afwerkingen, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor zowel particuliere woningen als commerciële ruimtes.

Één van de belangrijkste voordelen van een gietvloer is dat deze naadloos is. Dit betekent dat er geen naden of voegen zijn waar vuil of vocht zich kan ophopen. Hierdoor zijn gietvloeren gemakkelijk schoon te maken en zeer hygiënisch. Het voorkomt bovendien dat zich schimmel gaat vormen in de vloer, wat uiteraard een flinke bonuspunt is voor je gezondheid! Ook zijn gietvloeren erg sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor intensief gebruik.

verschil tussen gietvloer en troffelvloer gietvloer
verschil tussen gietvloer en troffelvloer troffelvloer

Troffelvloeren

Een troffelvloer is net zoals een gietvloer helemaal naadloos en dus ook vuilafstotend. Het grootste verschil is dat een troffelvloer niet wordt gegoten, maar getroffeld. Wat houdt troffelen precies in? Bij het troffelen worden verschillende lagen mortel op elkaar aangebracht met behulp van een troffel. Deze mortellaag bestaat uit fijngemalen kwartszand gemengd met bindmiddelen zoals epoxy of polyurethaan. Troffelvloeren hebben een korrelige structuur en zijn net zoals gietvloeren verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Het verschil in materiaal en installatie betekent dat troffelvloeren over het algemeen sterker zijn dan gietvloeren. Bij een troffelvloer worden namelijk zwaardere materialen gebruikt. De uitzonderlijke duurzaamheid en bestandheid van troffelvloeren maakt ze vooral erg geschikt voor ruimtes waar veel belasting op de vloer plaatsvindt, zoals fabriekshallen of werkplaatsen.

Hoe maak je de juiste keuze?

Beide vloeren hebben hun eigen unieke eigenschappen, maar ook veel voordelige overeenkomsten. De grootste factoren in het besluiten welke vloer het beste op jouw specifieke behoeften past zijn dus de look en de duurzaamheid. Zo zal het bijvoorbeeld in een gewoon woonhuis niet belangrijk zijn om een vloer met industriële sterkte en duurzaamheid te hebben, maar misschien prefereer je toch de structuur en uitstraling van een troffelvloer.

Het is natuurlijk vooral belangrijk om te gaan voor een vloer die past bij jouw stijl en behoeften, maar die keuze kan soms wat moeilijker zijn dan je misschien denkt. Twijfel je dus nog over welke vloer het beste bij jouw situatie past? Dan is het altijd aan te raden om advies in te winnen bij een professional. Met geleerde inzichten en expertise kan een expert in gietvloeren en troffelvloeren jou helpen de juiste keuze te maken over jouw nieuwe vloer.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.