Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Kan Beton Ciré met vloerverwarming?

U wilt een beton ciré vloer laten plaatsen, maar u heeft vloerverwarming en weet niet of het materiaal wel boven op een vloer met vloerverwarming geplaatst kan worden. Geen zorgen, met de juiste voorbereiding is vloerverwarming onder een beton ciré vloer helemaal prima! Voordat de betonstuc kan worden geplaatst moet er een specifiek protocol gevolgd worden om toekomstige scheuren en breuken te voorkomen. De temperatuurveranderingen kunnen anders namelijk serieuze schade aandoen, wat betekent dat die gloednieuwe vloer dus helemaal voor niets is geïnstalleerd. Zo’n verspilling van geld en tijd willen we natuurlijk altijd het liefst voorkomen! Gelukkig is er niks om u zorgen over te maken zolang het voorbereidende protocol juist wordt uitgevoerd.

Het ontstekings protocol dat uitgevoerd moet worden dient enkele dagen voor de aanleg van het beton ciré plaats te vinden. Eerst dient minstens vier weken nadat de cementmortel is aangelegd de verwarming aangezet te worden. Het inlaatwater dient zo’n twee tot drie dagen op 25°C gehouden te worden. Na deze twee tot drie dagen moet de temperatuur geleidelijk opgevoerd worden tot 45°C, wat ook weer een aantal dagen moet worden aangehouden.

Minstens 48 uur voor het plaatsen van het beton ciré dient de verwarming uitgezet te worden. Gedurende de installatie van de nieuwe vloer moet de ondervloer een temperatuur bedragen van 18°C of lager. Wordt dit protocol netjes aangehouden? Dan zal de vloerverwarming voor de plaatsing van uw nieuwe betonlook vloer geen probleem vormen.

Kan Beton Ciré met vloerverwarming?

Het ontstekings protocol dat uitgevoerd moet worden dient enkele dagen voor de aanleg van het beton ciré plaats te vinden. Eerst dient minstens vier weken nadat de cementmortel is aangelegd de verwarming aangezet te worden. Het inlaatwater dient zo’n twee tot drie dagen op 25°C gehouden te worden.

Na deze twee tot drie dagen moet de temperatuur geleidelijk opgevoerd worden tot 45°C, wat ook weer een aantal dagen moet worden aangehouden. Minstens 48 uur voor het plaatsen van het beton ciré dient de verwarming uitgezet te worden. Gedurende de installatie van de nieuwe vloer moet de ondervloer een temperatuur bedragen van 18°C of lager. Wordt dit protocol netjes aangehouden? Dan zal de vloerverwarming voor de plaatsing van uw nieuwe betonlook vloer geen probleem vormen.

Nadat de noodzakelijke voorbereiding heeft plaatsgevonden, kunnen de vakmensen aan de slag met het plaatsen van de laag beton ciré. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de temperatuurveranderingen die hier zullen plaatsvinden in de toekomst. Er moet dus altijd genoeg ruimte overgelaten worden voor het uitzetten van de dekvloer. Als er geen uitzettingsvoeg zit tussen de dekvloer en de vloer, zullen er ongetwijfeld scheurtjes ontstaan.

De nazorg is bij het plaatsen van een beton ciré vloer op vloerverwarming natuurlijk ook niet te negeren. De vloerverwarming mag pas minstens 48 uur na de installatie van de nieuwe vloer geleidelijk worden aangezet. Dit betekent dat de verwarming per dag 5°C hoger gezet mag worden. Verder is het altijd belangrijk om de verwarming geleidelijk te wijzigen aan zowel het begin als het einde van de verwarmingsperiode. Dit voorkomt plotselinge temperatuurveranderingen, waardoor de betonlaag niet snel zal beschadigingen.

Naast de temperatuur is het ook belangrijk om de luchtvochtigheid in de gaten te houden, want deze mag niet te laag worden. Ook dit voorkomt scheuren. Tenslotte is het niet aan te raden om tapijten of vloerkleden op de vloer te plaatsen omdat dit warmteophoping veroorzaakt. Ook tussen de vloer en het meubilair dient altijd wat ruimte te zitten.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.