Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Is Beton Ciré krasvast?

Beton ciré is een uitstekende keuze voor een moderne en industriële uitstraling in het interieur. Het onderhoud is eenvoudig, het ziet er stijlvol uit en het materiaal zelf is vrij duurzaam en sterk. Voor veel mensen is het echter ook belangrijk dat hun vloer krasvast is en bestand is tegen dagelijks gebruik. Dit betonstuc wordt gemaakt met een basis van beton of cement en hars, wat in dunne lagen op de ondergrond wordt aangebracht. Deze samenstelling zorgt ervoor dat het de eigenschappen heeft van beton, maar veel flexibeler is en op bijna alle ondergronden kan worden aangebracht. Dankzij de naadloze toplaag van hars of polyurethaan is de betonlook vloer nóg sterker en beter bestand tegen invloeden als water, olie en vuil.

Betekent dit echter dat een beton ciré vloer ook goed bestand is tegen krassen? Al is het materiaal erg duurzaam en sterk, is het toch niet volledig krasbestendig. Een laag beton ciré zal na verloop van tijd toch kleine krassen vertonen door normaal gebruik. Die kleine krassen betekenen echter niet dat het materiaal snel slijt of beschadigt. Krassen zijn nu eenmaal het resultaat van regelmatig gebruik, zoals dat bij de meeste materialen wel te zien is. Naast kleine krasjes hier en daar zal de beton ciré vloer echter niet snel beschadigen en onderhoud of vervanging wegens slijtage zal pas na enige tijd echt nodig zijn.

Niet elke beton ciré vloer is hetzelfde en de mate van krasbestendigheid hangt dan ook af van een aantal verschillende factoren. Zo speelt bijvoorbeeld de dikte van de laag betonstuc zelf een grote rol, maar ook de afwerkingslaag en de juiste behandeling en onderhoud. Wanneer u echt graag een goede, krasbestendige vloer wilt, is het natuurlijk ook nog mogelijk om speciale coatings of sealers aan te brengen over het oppervlak. Dit helpt om de sterkte en duurzaamheid te vergroten, waardoor krassen minder snel zullen optreden. Het is echter natuurlijk niet zo dat dit soort krasbestendige en duurzame coatings de vloer helemaal veilig maken tegen slijtage en beschadiging, dus voor een nette en krasloze vloer is het nog altijd even belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan.

Ongelukjes kunnen altijd gebeuren, hoe zorgvuldig u ook omgaat met scherpe voorwerpen en hoe zuinig u ook op uw vloer bent. Gelukkig zijn eventuele beschadigingen van uw beton ciré vloer vrij simpel te herstellen door een nieuwe laag aan te brengen of de beschadigde plekken bij te werken. Hoewel het dus belangrijk is om voorzichtig te zijn en raadzaam om te gaan met scherpe of zware voorwerpen, is het ook goed om te weten dat kleine ongelukjes makkelijk te verbeteren zijn met het nodige onderhoud. Met de juiste behandeling en onderhoud kan een beton ciré vloer vele jaren meegaan zonder al te veel slijtage of beschadiging.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.