Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Kan Beton Ciré op de wand?

Beton ciré is ontstaan in Frankrijk, waar het al ruim 30 jaar wordt gebruikt voor vloeren, badkamers en wanden. De naam beton ciré komt dan ook van het Franse “betoncire”, oftewel gewreven beton. Het gebruik van beton ciré voor wanden is één van de populairste toepassingen van dit materiaal. Wat dit soort betonstuc nou zo perfect maakt voor gebruik op muren, is dat het zo goed hecht. Het bestaat namelijk uit een basis van beton of cement en hars, wat ervoor zorgt dat het mengsel aan vrijwel elke ondergrond kan hechten. De enige uitzonderingen hierop zijn oppervlakten van natuurlijk hout of ander materiaal dat uitzet.

De grote adhesie van beton ciré zorgt ervoor dat het zelfs aan te brengen is op tegels, waardoor u douchewanden en andere betegelde wanden met gemak een chique betonlook kan geven.

Nog een voordeel van die indrukwekkende adhesie is dat er slechts weinig voorbereidend werk hoeft plaats te vinden voor het plaatsen van een beton ciré wand. Afhankelijk van de staat van de wand zal er mogelijk alleen een beetje worden schoongemaakt voordat de primerlaag kan worden aangebracht.

Vervolgens hoeven alleen nog de beton ciré zelf en de toplaag aangebracht te worden. Het is zo dus een redelijk vlot proces. Nadat de vakmensen de nieuwe wand hebben geplaatst en netjes hebben afgewerkt, is deze waterbestendig en vuilafstotend. De naadloze afwerking maakt een beton ciré muur dus ideaal voor gebruik als douchewand.

Een betonlook wand als accentmuur kan een waardevolle toevoeging zijn op uw interieur. Het is stijlvol, vloeistofdicht, makkelijk schoon te houden, duurzaam en het zal niet snel beschadigen of aan vervanging toe zijn. Door verschillende kleurstoffen in de beton ciré te vermengen, kunnen er diverse kleuren gecreëerd worden voor uw nieuwe betonlook wand. Met een kleur die perfect bij het interieur past en niet de aandacht weg steelt van de meubelen en accessoires, kan zo van de ruimte één groot geheel gemaakt worden. Als douchewand is het natuurlijk prettig om een lichte, rustgevende kleur te hebben. Voor elke ruimte is zo de perfecte kleur te vinden voor een stijlvolle betonlook wand.

Een wand met een authentieke en echte betonlook creëren kan hand in hand gaan met vuil- en waterafstotende eigenschappen en duurzaamheid. Na het laten plaatsen van een chique muur is het natuurlijk niet de bedoeling dat deze binnen enkele maanden al aan vervanging toe is. Beton ciré vertoont visueel geen onderscheid met echt beton. Met dit materiaal op u wand geniet u dus van een echte betonlook met alle voordelen van een polyurethaan wand. Het schoonhouden en onderhouden van deze betonstuc muur is eenvoudig en neemt slechts weinig tijd in beslag, dankzij de naadloze finish. Beton ciré is dus een uitstekende keuze voor zowel vloeren als wanden!

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.